0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #100 -: Юни 09, 2008, 20:47:14 pm »
pimi, браво бе мамче. Аз сега разбирам! Евала душко :lol:
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #101 -: Юни 09, 2008, 21:34:26 pm »
Ехааа момичета много ви благодаря за отговорите :). Не очаквах че сме толкова много с тези досадни брадавици. Аз си мислех че съм само аз с този проблем и че това е някаква сериозна кожна болест. Ако знаете как ме успокоихте, няма да ги мисля повече. Ще видя дали ще изчезнат, ако не ще ходя да ги горя с лазер.

Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #102 -: Юни 09, 2008, 21:40:25 pm »
Красико, добре дошла и леки и безпроблемни месеци до края!

Пими, това с честото ходене до тоалетната е на хормонална основа (в първите месеци). Ще свикнеш :D. Знам, че после положението става по-напрегнато-тогава бебето започва да притиска и от това ти се пишка още повече. ....не че това ме успокоява, защото отсега ми е досадно все да мисля за маршрута и има ли тоалетни.

Милена М, за тези образувания по кожата. Имам ги отдавна и се закачат за дрехите, понякога болят от това. Махнах ги с лазер-не падат от самосебе си, само тези, които са изсъхнали от многото закачания. Процедурата не е от най-приятните, но е ефикасна и безопасна. Доколкото знам от хормоните през бременността се получава бурно развитие на всякакви смущаващи елементи от подобно естество. За съжаление тези гадини след време пак излизат-ако не същите, то нови.
*
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #103 -: Юни 09, 2008, 22:26:44 pm »
Здравейте момичета, аз съм писала до сега от време на време в близнашката тема и сега реших и тук да се разпиша понеже въпросът ми е от по-общ харектер. Става въпрос за това че по гушата, деколтето и гърдите ми излязоха много брадавички. Като напаст са направо. Те са малки, някои по-тъмни други по-светли и са релефни. По някога много ме сърбят и ме дразнят, направо ме побъркват. Особено там където се допират до сутиена например.

Така както ги описваш много ми приличат на папилома вирус. Аз също имам такива,но слава Богу се появявват рядко и не повече от 2-3 наведнъж по врата. Аз се справям по следния начин: взимам конец, правя клупче и рязко стягам брадавицата в основата, така, че да се прекъсне кръвоснабдяването. По този начин се спира притока на кръв към нея и тя завехва и пада от само себе си след 3-4 дни при къпане. През тия дни ходя с поло или фишу. После дълго не ми се появяват.

Момичета, вие решихте ли къде ще раждате?
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #104 -: Юни 09, 2008, 22:43:45 pm »
Така както ги описваш много ми приличат на папилома вирус. Аз също имам такива,но слава Богу се появявват рядко и не повече от 2-3 наведнъж по врата. Аз се справям по следния начин: взимам конец, правя клупче и рязко стягам брадавицата в основата, така, че да се прекъсне кръвоснабдяването. По този начин се спира притока на кръв към нея и тя завехва и пада от само себе си след 3-4 дни при къпане. През тия дни ходя с поло или фишу. После дълго не ми се появяват.

Абе сигурна ли си, че трябва да си правиш/правят принципно такива неща! Я по-добре доктор ако се налага. Опасни може да са понякога бенки и брадавици.
« Последна редакция: Юни 09, 2008, 22:45:17 pm от Nina »
*
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #105 -: Юни 09, 2008, 22:53:52 pm »
Здравейте момичета! Първо добре дошла на новата бременелка Красико! Да се включа и аз по въпроса за безсънието. До преди една седмица спях по 3-4 часа на нощ и си будувах още толкова. Така изкарвах по 2-3 дни и на 4-тия ден ме събаряше безсънието. Обаче от 1 седмица насам съм станала поспалана. Ставам по няколко пъти на нощ да пишкам и после пак се отнасям. А през деня съм в състояние да заспя по всяко време, особено след като съм си хапнала. Дремвам си по час два и после вечертта си заспивам все едно изобщо не съм спала през деня. Не мога да повярвам че ми се спи толкова.
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #106 -: Юни 09, 2008, 23:02:23 pm »
Тамарке, ... Ще пием по кафе, ще слушаш една лекция и си хващаш самолета за София!  :D (Колко съм гостоприемна само!  :D)Дали обаче ти е удобно и свободно времето в сряда от 13.30 - 15 ч., защото тогава се провеждат? Помисли си за офертата за обмяна на международен опит в областта на акушерската практика!  :D
Ми става. Тук са вторник и четвъртък, при теб в сряда. Ще ги посещаваме заедно. Ще си хвърчукаме насам-натам и ще си търсим безплатни курсове.
Дали все пак не е по-добре бързо да еволюираме в някакви живородни летящи. Така ще се возим гратис по крилете на самолетите - няма да се морим, я.

Момичета, вие решихте ли къде ще раждате?
Мойта лекарка е в Токуда. Утре ще ходя да видя какво е положението в тази болница - има ден на отворените врати. Ако нещо не ми хареса там ще е Тина Киркова.
Ама ако човечето реши да бърза във всички случаи ще е Майчин дом. Само там има условия за недоносени.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #107 -: Юни 09, 2008, 23:16:28 pm »
Забравих да пиша че съм решила да раждам в Окръжна болница в Пловдив при д-р Пелев. Условията са добри, неонатологичното й отделение е най-доброто в града. Мисля че съм направила правилния избор, но времето ще покаже.  :wink:
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #108 -: Юни 09, 2008, 23:30:31 pm »
Здравейте и от мен!
Добре дошли на новите бъдещи мамчета!
 :welcome_1:И на мен ми се появиха доста нови тъмни бенки,но поне не са стърчащи(засега).А по отношение на спането - аз винаги съм била с ниско кръвно и все си вървя и си спя.Та сега,понеже и аз съм си постоянно в болнични,поне мога да си спя,когато си искам-понякога имам чувството,че цял ден съм в някакъв полусън. :balk_126:А когато трябва да уча...е тогава вече не мога да си държа очите отворени-хваща ме сънната болест.Иначе нощно време си ставам задължително поне по 1-2 пъти и после вампирясвам и не мога да заспя с часове.Единствено,когато не съм спала през деня-а това се случва рядко,спя по-дълбоко през нощта.
Tamara,аз ходя на у-щето на "9 месеца" от март.Ще се радвам да се запознаем и да ходим заедно.Аз съм с една от групичките от бг мамма,ама не съм ходила вече 3-4 поредни пъти,че имах много да уча,а и доста от лекциите вече се повтарят и съм ги посещавала.Във вторник(10.06.)също няма да ходя,че съм на преглед при Д-р Сигридов.Ще ти изпратя номера си на лични,ако ходиш на 12-ти,ако искаш ми звънни да се разберем нещо,че утре може би ще ми спрат нета вкъщи и няма да мога да прочета ако си ми писала нещо.
Желая на всички лека спокойна бременност!  :cloud9:А на финалистките - най-прекрасната среща с бебчетата!!! :cheerleader:  :bighug:
*
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #109 -: Юни 10, 2008, 06:26:39 am »
 И аз имам доста киселини и не ме оставят да спя , но когато ги нямам си спя само дето ставам често до тоалетна но, без проблем си заспивам след това.Общо взето засега нямам проблеми със съня, даже и през деня спя много.
А относно честото пишкане в началото на бременността беше ужас много често пишках, след 3-ти месец беше по-добре сега пак като преди:)
Teoxa стискам ти палци да родиш лесно , а бебка знам че като е по-малка после много бързо ще наддаде  важното е да е здравичка, а ти помежду другото да питам секцио ли ще раждаш?
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #110 -: Юни 10, 2008, 07:06:41 am »
Красико,привет,желая ти леко бременеене :D :D :D

за съня......от 1 месец  насам.....и аз поспивам през деня,само да полегна и съм задрямала,което никак не е типично за мен ......иначе продължавам да съм си ранобудно пиле :lol:
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #111 -: Юни 10, 2008, 09:16:42 am »
Здравейте момичета, добре дошли на новите с пожелания за лека и успешна бременност.
Да се включа и аз за безсънието, което мен все още не мъчи толкова, макар че като се прибера от работа все гледам да дръпна поне час, след което ми е трудно да заспя, пък след това да стана... абе омагьосан кръг.  :)
Та моите приятели ми подариха една от книжките на д-р Спок за бременноста, в която препоръчват в късните седмици да се движим повече, за да можем да спим по-спокойно през нощта, при киселини да спим на висока възглавница, за да не се връща секрета от стомаха. Да се избягват пържени храни. Повече храни, които съдържат растителни влакна-за запека и много течности. Като пишеше също, че ако се става често нощем за тоалетна-да се намали поемането на течности след 16.00часа, за да се намалят ставанията.
Иначе аз иам друг проблем, моето гадене все още не отшумява и почти всяка сутрин минавам през банята, като както си ходя на тоалетна :( малко ми е неприятно, защото все още ми пречи и да се храня съвсем като хората, гледам да хапвам на често по малко, че да наваксам, от началото свалих около 5кг., и сега даже още не ми личи много, че съм бременна, то е още и раничко де, но все пак. Ако някой има съвет, ще се радвам да пише.
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #112 -: Юни 10, 2008, 10:29:20 am »
Julia_m, за килограмите толкова не се тревожи. Аз не съм повръщала, но ми прилошаваше всеки след обед, та чак до около 11ч вечерта. От това отслабнах с 3 кг и на консултациите не съм мръднала кантара изобщо. Ако се чувстваш добре и изследванията са добри, не е нужно да пълнееш само защото си бременна. То бебето ще ти сложи килцата, когато порастне и понатежи.
Аз пия един куп хранителни добавки и витамини, но то е заради хемоглобина (не че много ми помага)
За гаденето сутрин класическото средство е содени бисквити, но на някои хора не им се яде толкова рано. Препоръчва се да не ставаш веднага, а да полежиш и да си хапнеш препечен хляб или бисквита. Има и хапчета- Дегам, които били ефикасни, но аз така и не си ги купих. Предполагам, че док може да ти предпише.
*
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #113 -: Юни 10, 2008, 11:32:19 am »
Аз пих малко от този Деган. Имаше ефект. Най-много обаче ми помагаше сутрин препекана филийка и чай с мед. Назорвах се да ям, обаче ядях. Доки ми беше казала, че ако не закусвам е възможно да се развие диабет, а и бебето се мъчело.  Иначе на мен по цял ден ми се гадеше, но не съм изхвърляла нищо, стисках си го. През деня карах само на цитруси или нещо киселко и това ми успокояваше също гаденето.
Пък аз да се "похваля" - от вчера вече се сдобих със стрии около пъпа  :? Плъзват вече като паяжина. Моя се бъзика, че малките взели да копаят да излизат през пъпа  :lol:
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #114 -: Юни 10, 2008, 11:33:20 am »
Аз Деган имам и таблетки и ампули, но не установих никаква полза от него, така че само си го разнасям с мен за кураж. Иначе не ми става чак много зле, просто е малко неприятно, немога да се насладя на бременеенето си, но се надявам да отмине, ако не скоро поне след 5месеца  :wink:
За килцата не се притеснявам, даже честно да си кажа съм спокойна-всички изследвания бяха наред, така че за сега съм само на плодове и зеленчуци, без никакви допълнителни витамини и добавки, а и док смята, че за сега поне няма нужда, при това разнообразие на пазара да се тъпча с химии. Не че тия на пазара не са пълни сигурно с нитрати разни, ама... :)
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #115 -: Юни 10, 2008, 12:51:03 pm »
      Здравейте мили бъдещи мами , аз съм от новите такиа! много хубава темичка , аз още от сега съм се замислила за раждането , защото тук в Бургас е голям проблем??? Надявам се да се вредя в Сливен за раждането,което доста ме претиснява защото съм с термин 16.01.2009г. и незнам как ще е времето пътя и прочие...

    Желая Ви хебави моменти през бременните месеци и целувки от мен!!! Дано да се множим в новата темичка!!! :D
*
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #116 -: Юни 10, 2008, 12:57:48 pm »
      Здравейте мили бъдещи мами , аз съм от новите такиа! много хубава темичка , аз още от сега съм се замислила за раждането , защото тук в Бургас е голям проблем??? Надявам се да се вредя в Сливен за раждането,което доста ме претиснява защото съм с термин 16.01.2009г. и незнам как ще е времето пътя и прочие...

    Желая Ви хебави моменти през бременните месеци и целувки от мен!!! Дано да се множим в новата темичка!!! :D

добре дошла и леко и безпроблемно бременеене
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #117 -: Юни 10, 2008, 13:23:02 pm »

Teoxa стискам ти палци да родиш лесно , а бебка знам че като е по-малка после много бързо ще наддаде  важното е да е здравичка, а ти помежду другото да питам секцио ли ще раждаш?
Нямам друг избор,мила...Секцио ще е,въпреки че съм привърженик на естественото раждане.Но рисковете са прекалено много,за да ги поемам точно сега.За самото секцио съм спокойна,разчитам на Док. Но за след това ме тресат здрави притеснения.За престоя в болницата говоря.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #118 -: Юни 10, 2008, 15:11:42 pm »
Здравейте и от мен!
Да се отчета от днешния преглед: Беболинка е добре - наваксала си е(понеже все с 1 седмица по-мъничка си вървеше) и сега даже е +3 дена , тежи 1,500 кг. Аз се притеснявах,че този месец не съм качила изобщо,но от 2-3 дни вече си имам за този месец още 1 кг отгоре и стават общо + 8.Та такаааа,бебка си е вирнала дупето нагоре и е заела някаква странна поза,ама то тия дни беше голямо въртене :D
Лошото е,че пак съм си завъдила някакви гадни гъбички,а откъде,като секса е табу,незнам?!Изписаха ми Гинопаверил.Някой ползвал ли го е по време на бременност,че аз малко се притеснявам?
Чао засега от мен и успех на всички!!!
« Последна редакция: Юни 10, 2008, 15:14:29 pm от kameto79 »
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #119 -: Юни 10, 2008, 15:19:55 pm »
Девойки, проблем.  Току що си получих резултатите от профилактичните изследвания на НК клетки в Плевен и освен обичайното имам и още едно заключение, непонятно за мен:

3.   Лимфопения с гранулоцитоза

Това е в заключение на Флоуцитометрична ДКК: Ly   15.72   %    Mo   3.89   %     Gr   77.23   %   Eo        %. 

Референтни стойности няма и не знам до колко това е сериозно и дали е необходимо да се прави нещо.  Лимфопенията ми е ясно как да боря, но гранулоцитозата що за феномен е и какви са му импликациите?  Някой има ли повече информация?  Благодаря предварително.