0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кисти в тестисите
« -: Май 26, 2008, 23:57:38 pm »
На мъжа ми д-р Кацаров откри кисити в тестисите - по една във всеки. Не настоя за операция, не даде и гаранция да се оправи сперматогенезата. Все пак ние решихме мъжът ми да се оперира. Обаче когато се обадих да уговоря час за операцията, сестрата каза, че трябва да се правят две отделни операции през 6 месеца, защото мъжът ми бил пълничък и можело да се получи възпаление. А пред нас докторът говореше само за една и на двата наведнъж. След като говорих със сестрата и и обясних, че за нас 1 година е много изгубено време, каза, че втората операция може да се насрочи 1 месец след първата. После и казах, че мъжът ми може и да не направи втора, ако не се махнат наведнъж и двете кисти и тя каза, че отново ще говори с доктора и ще го убеди да е наведнъж. Много ме шокира всичко това. Ако има някой с опит, моля да сподели дали има проблем да се направи една операция и да се отстранят и двете кисти?
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Кисти в тестисите
« Отговор #1 -: Май 27, 2008, 08:45:50 am »
За всяка киста се прави отделен разрез, може би това са съображенията на лекаря. След като на нас ни се случи да се опарим и от това- кистата, ако не създава дискомфорт на мъжа не е проблем да не се оперира, на Ник кистата стоя неоперирана близо 2 години, едва наскоро рецидивира и се наложи да я оперираме. Успех
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Кисти в тестисите
« Отговор #2 -: Май 27, 2008, 14:40:37 pm »
Мъжа ми е с киста 1.3 см ,от време на време го притеснява  казва ,че нараства.Кацаров смята ,че кистата няма отношение към проблемите със сперматогенезата и отказва операция.То нали знаете всеки търси причина и се радва ако я окрие , а пък ако може да я отстрани още по-добре.Аз лично дълго време смятах,че ако направи операция ще забременея,сега вече след второто икси нищо не смятам и нищо не мисля.
*
Re: Кисти в тестисите
« Отговор #3 -: Май 28, 2008, 06:03:23 am »
При нас Кацаров каза, че по всяка вероятност кистите са причина за лошите резултати, защото притискат семенните каналли. Каза, че не знае от колко време ги има и дали последствията не са обратими. Каза, че вероятността за подобрение е не повече от 30-40%. За нас това е повече от нищо и мъжът ми реши да се оперира. Иначе болки и дискомфорт няма.