0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Домашно приготвено суши
« Отговор #20 -: Юли 05, 2011, 22:53:00 pm »
мой познат ми обясняваше, че имало огромна разлика във вкуса и качествата на сушито според това как е навивано. ... аз, като неизкушена, не намирам разлики между купеното от М&S и сервираното в ресторант с ръчно приготвяне.  :lol:

Чувала съм и аз за тези тънкости. Умирам за суши, ям го от години и съм го опитвала и в скъпи ресторанти, и в квартален супермаркет, но разликата ми убягва. Яла съм го дори на един фестивал на вишневия цвят, където специални майстор-готвачи на суши хвърчаха от Япония с дъсчиците и ножовете си и сътвориха чудеса. 

Сигурно не ми е достатъчно изтънчено небцето и тези табиети просто не мога да ги усвоя. И пак е вкусно. А като гледам как добре стареят японците, още повече се настървявам. :lol:
*
Re: Домашно приготвено суши
« Отговор #21 -: Юли 05, 2011, 23:01:50 pm »
:P Jam, kупувам много често, но само от определени места - тези, които се продават в супермаркетите не са хубави и само името им е суши, въпреки че са машинно приготвени или именно поради това.
А започнах да го приготвям от любопитство. Сега вкъщи винаги има основните съставки и много често вместо да си правя сандвич за офиса или за мъжа ми, правя суши. Много лека храна, много питателна и много вкусна.

ПП. Другия път като дойдеш в Лондон ще те гощавам :wink:




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho