0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тест за овулация
« Отговор #940 -: Октомври 14, 2014, 21:06:10 pm »
desi_do4eva, при положителния тест за овулация наситеността на тестовата черта трябва да е равна или по-голяма от наситеността на контролната черта. При твоя тест има повишение на ЛХ, но пикът предстои.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Тест за овулация
« Отговор #941 -: Октомври 14, 2014, 22:39:22 pm »
Значи от утре да слагаме сърчица... :oops:
*
Re: Тест за овулация
« Отговор #942 -: Октомври 14, 2014, 23:07:30 pm »
Деси, и аз смятам, че пикът предстои :) Пък за сърчицата -слагайте, то не вреди :)  :bighug:
Re: Тест за овулация
« Отговор #943 -: Октомври 22, 2014, 16:02:03 pm »
Здравейте, днес за първи път ще правя тест за овулация. Четох упътването и няколко теми из други форуми и имам въпрос:
В упътването пише, че урината се събира в чист съд, може и в хладилник- какво значи "събира" - не е ли както теста за бременност-правиш тест и хвърляш урината. Аз мислех да ползвам пластмасова еднократна чашка с малко урина на дъното колкото да се топне лентичката.
И всеки ден за тест ползвам нова урина.
Моля за помощ дали правилно разбирам.
Re: Тест за овулация
« Отговор #944 -: Октомври 22, 2014, 17:19:42 pm »
bemka, точно това означава!
Не пишкаш директно върху лентичката, а събираш малко урина в чашката, правиш теста и изхвърляш. На другия ден с нова урина.
Re: Тест за овулация
« Отговор #945 -: Октомври 23, 2014, 14:17:23 pm »
Благодаря, разбрах.
Re: Тест за овулация
« Отговор #946 -: Ноември 26, 2014, 11:51:35 am »
Момичета, възможно ли е да има пик на лх (доказан с много ярка тестава черта, по-наситена от контролната), и в същото време да няма доминантиен фоликул. :oops:
*

    Anika85

  • ***
  • 195
  • Много се обичаме
Re: Тест за овулация
« Отговор #947 -: Декември 13, 2014, 21:40:35 pm »
Здравейте,цикълът ми е дълъг 26.27 дни.Този месец започнах да правя тестове за овулация. Започнах тестването на 10 ден от цикъла. Първите два дни резултата беше отрицателен според теста( ярка комтролна и по-бледа тестова линийка) .На 12 ден се показаха две еднакви ярки черти.Същата вечер бяхме активни,но следващият ден ,не. Дали сме изтървали момента или и тази вечер имаме шанс?


*
Re: Тест за овулация
« Отговор #948 -: Декември 13, 2014, 22:00:45 pm »
Anika85, не сте изтървали, овулацията се очаква да настъпи 12-48 ч. след (+) тест и е добре в този период да има полово общуване всеки ден или през ден, започвайки от същата вечер след положителния тест. Късмет!  :)

*

    Anika85

  • ***
  • 195
  • Много се обичаме
Re: Тест за овулация
« Отговор #949 -: Декември 13, 2014, 23:59:50 pm »
Мерси!Желая на всички успех!


Re: Тест за овулация
« Отговор #950 -: Януари 10, 2015, 00:41:41 am »
Здравейте момичета
Моля за мнение по моите тестове за овулация

Дали теста от тази вечер е положителен?

Въпроса е, че предишната нощ на 7 ми- срещу 8-ти бебеправихме в ранните часове. А днес съм сама и мъжът ми ще се върне след няколко дни.
Дали изтървахме момента или и вчера е бил добър денят?

Имам си симптоми за овулация и зацапване, както и лека промяна в БТ.
*
Re: Тест за овулация
« Отговор #951 -: Януари 10, 2015, 10:08:58 am »
Здравей, анабет, според мен последният тест от снимката е положителен, което означава че ОВУ предстои от 12 до 48 часа след теста.  Все пак е добре и днес да направиш тест - тестовете се правят от (-) до (-), така може да се проследи дали всичко е наред с ЛХ( тестовете показват пикът на ЛХ, след което настъпва О.). Добре е да има полов контакт 2 до 4 дни преди О, в деня на О и поне 1 ден след О. Вие няма да можете, доколкото разбрах, но пък сперматозоидите издържат мисля че поне 48 часа в благоприятна среда, така че стискам палци :)
Re: Тест за овулация
« Отговор #952 -: Януари 10, 2015, 11:14:50 am »
Добре е да има полов контакт 2 до 4 дни преди О, в деня на О и поне 1 ден след О. Вие няма да можете, доколкото разбрах, но пък сперматозоидите издържат мисля че поне 48 часа в благоприятна среда,

Лилиту, той мъжа ми слезе от кораба и ме изненада рано рано, но после тръгна и ще се върне във вторник. Така че каквото сме успели, направили сме  :oops:
Тестове имам още 2 и после ще потърся да си купя още и ще опитам да засека до (-) както казваш. Поне сега не се плаша от овулационните болки, иначе си ме боли корема, опъва се нещо там, чакам да се спука фоликул, но няма да успея да отида на лекар да провери дали има развитие и колко е голям сега, но миналия месец ме гледаха и беше по същото време, на 12-ти ден от началото на МЦ. Малко ме обърква БТ, но този път я меря в устата и явно стойностите са различни от ректалното мерене.

И аз стискам палци и на всички очакващи двете чертички пожелавам успех и щастлив финал  :bori_011:
*
Re: Тест за овулация
« Отговор #953 -: Януари 10, 2015, 12:06:39 pm »
БТ мерена в устата много лесно се влияе от външни показатели, въпреки че аз така си засичах О, по лесно ми беше от ректалното мерене, плюс следях ЦС :) А и след 3 години се научих да се познавам :) Иначе за отрицателен тест - знаеш си, достатъчно е да не е толкова наситена чертата, а не съвсем да изчезне :) Днес ти се е вдигнала Т още и според мен е възможно днес да ти е O :) Стискам палци войниците да са бързи и издържливи  :)  :pleasantry: :bighug:
Re: Тест за овулация
« Отговор #954 -: Януари 10, 2015, 19:45:18 pm »
Иначе за отрицателен тест - знаеш си, достатъчно е да не е толкова наситена чертата, а не съвсем да изчезне :) Днес ти се е вдигнала Т още и според мен е възможно днес да ти е O :) Стискам палци войниците да са бързи и издържливи  :)  :pleasantry: :bighug:

Тази вечер овулационният тест е отрицателен. Може и да си права и днес да е била О. Дано войниците издържат, макар че на мъжа му изписаха лекарства в чиито листовки пише:
Про­ти­во­по­ка­за­ния:
Бре­мен­ност, пе­ри­од на кър­ме­не.
И се зачудих дали тези лекарства не вредят на забременяването и по-късно на бремеността :ask:
Re: Тест за овулация
« Отговор #955 -: Януари 20, 2015, 19:00:56 pm »
Здравейте,момичета :) Току що си направих регистрация във форума и искам да ви попитам нещо.
Имам нередовен цикъл и от декември месец пия дуфастон за регулиране.Последната ми менструация беше на 09.01.15 и на 18.01 си направих първия тест за овулация (това ми е първия и попринцип в живота) и тестовата линия беше една идея по-слаба от контролната,но вчера и днес вместо линията да става по-наситена,тя е дори по бледа и от на първия тест.Ще съм благодарна,ако някой ми даде отговор дали овулацията не ми е минала вече и сме я изтървали.
Благодаря ви предварително
*
Re: Тест за овулация
« Отговор #956 -: Януари 21, 2015, 02:05:20 am »
Здравей, Наталия, спазваш ли изискванията за овулационните тестове? Трябва да се правят всеки ден приблизително по едно и също време, най-добре около обяд или ранния следобед (тогава нивото на LH в урината е най-високо), при въздържане от течности 2-3 часа преди теста. Може да не си тествала правилно и затова да не е била достатъчно наситена тестовата черта, или действително пикът на LH да е бил ден преди това. Дори и да е така, не може да се каже, че сте изтървали овулацията, защото О. се очаква да настъпи около 12-48ч. след положетелен ову.тест, добре да има полово общуване всеки ден или през ден през този период, започвайки от вечерта след положителния тест, така че зависи кога сте имали опити.

Имаш ли регистрация в Овулационния календар на Зачатие? Най-удобно е да поставиш линк към графиката в подписа си, това много улеснява при нужда от коментар или някаква насока, свързани с последния ти цикъл.
В друга тема писах как в подписа да се постави линк към графиката, копирам го и тук  :):

В профила си в Овулационен календар трябва да маркираш графиките да бъдат видими от други потребители:
Овулационен календар -> моят профил ->  слагаш отметка след  Желая графиките ми да бъдат видими от другите потребители -> Запиши промените

За да поставиш линк към графиката в подписа си:
От  Овулационен календар -> (оранжевото поле) Лентички -> кликваш върху избрана картинка и копираш линка ->
отиваш във  Форум -> Личен профил -> публична информация -> поставяш копирания адрес в  Подпис -> накрая  Промяна на профила

Желая ти успех!  :)

Re: Тест за овулация
« Отговор #957 -: Януари 22, 2015, 14:38:36 pm »
Здравейте и от мен .Аз съм нова във форума,но покрай всички промени около мен и терзания реших да се регистрирам и да стана част от вас.Ето и моята история близките 2 месеца.Не знам дали тук трябваше да я напиша ,за да ви попитам нещата които ме объркват.Ноември месец  малко преди цикъла ми решихме вече да не се пазим .Това става около 7 дена преди цикъл.Дойде ми на 26 ноември както обикновено 4 дена до 29 ноември.На 4 декември започна да ми цапа кафеникаво.Аз помислих че е нещо нормално заради аномалиите на времето.Но то продължи още 4 дена ,през това време просто усещах вътре в мен как всичко ми се мърда все едно вдигах температура 37 градуса ,чувствах че изгарям.Отидох на гинеколог ,всичко нормално няма кисти.Изписа ми витамини и следващата седмица да отида за цитонамазка.Кървенето спря след 3 дни.На 15 направих тест за бременност -положителен.На 16 пак при докторката -да съм чакала още 1 седмица ,това щяло да бъде някоя бременност която няма да се задържи.Направих кръвен ЧХГ -56.7.На 20 пак почнах да кървя но този път ставаше червено.На 21 силни коремни болки като контракции и обилно кръвотечение със съсиреци.На 23 преглед при друг специалист .Съмнения за извънматочна отново кръвен тест- 47,7 .Извод -направен спонтанен аборт ,и каза че на датата 26 трябва да ми дойде нормален цикъл.Кървенето продължава и на своя глава като мина 26 пих метергин и така ми дойде на 29 декември.Продължи кървенето и на 5 отидох при друг специалист.Нарушен хормонален баланс заради нарушената бременност -изписа ми Дуфастон ,Дицинон и Метергин след 3 дни ми спря .Почнахме на ново план БЕБЕ 2 , нещеш ли на 13 пак ми дойде.АЗ ВЕЧЕ СЪМ ШОК.На 17 ми спря и на 19 пак на доктор .Е дами според вас как да разбера кога ще е овулацията ми?Казаха ми че тестовете няма да ми дадат точен резултат заради скорошната бременност?Объркана съм.Щом е станало първия път ,значи е някъде 1 седмица преди тогавашния ми цикъл , ами този месец кога ще е ?????
Re: Тест за овулация
« Отговор #958 -: Февруари 11, 2015, 22:04:57 pm »
Здравейте. Можете ли да ми кажете какво показват тестовете за ову при задържан фоликул?
Re: Тест за овулация
« Отговор #959 -: Февруари 18, 2015, 17:41:55 pm »
Чак сега видях,че сте ми отговорили (за което се извинявам).При мен се случи следното след тестовете за овулацията и чуденето,което падна с тях.Закъсня ми цикъла с 13 дни след приема на дуфастон,но нямаше бременност и пуснахме хормонални изследвания и днес станаха резултатите,но аз нищичко не им разбирам.Ще чакам и прогестерона на 18-ия ден и тогава ще ги занеса за разчитане.
Благодаря за отговора от модератора още веднъж