0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна?
« Отговор #880 -: Декември 01, 2009, 17:03:09 pm »
Здравей elena763. Аз не съм кой знае колко компетентна, но мисля, че резултатът ти е отбелязан от лаборантките като 0,00 mIU/ml, защото е показал отрицателен  :(, имам в предвид под 50 единици ЧХГ. Искам да кажа, че ако в кръвта са ти отчетени стойности по - малки от 50, то няма смисъл да ти ги нанасят, защото в случая са важни само стойностите над 50 mIU/ml.
Та аз мисля, че затова са ти отразили 0,00 mIU/ml - не защото нямаш от този хормон в организма, а защото когато стойностите са недостатъчни за отчитане на :bfp:, то няма смисъл да ги отразяват.
Нека и други момичета се включат, и дано все пак ......, незнам, дано да е грешен този резултат  :crossfingers:
*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #881 -: Декември 01, 2009, 17:12:20 pm »
Елена, повтори домашния тест с първата сутрешна урина.
Все пак си видяла бледа втора линия.
Нали не си отчела резултатът след повече от 5мин.?
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #882 -: Декември 01, 2009, 17:42:43 pm »
Блягодаря ви много за бързите отговори момичета.Резултатът от уринарния тест отчетох между 5 и 10 минута-май не се брои.Утре сутринта ще направя нов и ще докладвам.Дано да си въобразявам,защото момента хич не е подходящ за бременност-ако я има то тя ще е извънматочна-с една запушена тръба съм и след Нова година почваме ин-витро по фонда :D
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #883 -: Декември 01, 2009, 18:05:29 pm »
Не си поставяй диагнози предварително. Аз по-скоро бих повторила кръвния тест след два дни, да не е станала някаква грешка при предното изследване. Но няма начин да ти е положителен уринарен, пък кръвен да показва категорично отрицателен. Нещо не се връзва в цялата схема.
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #884 -: Декември 02, 2009, 10:27:44 am »
Здравейте. Чета ви доста често. Последните 2 месеца ми се наложи да се поразровя по-надълбоко в много ваши теми, по повод случващото ми се.
На 26 съм и откакто имам цикъл въобще, винаги е бил като по часовник (на 28 дни) - дори знаех горе-долу и часа, в който да го очаквам:) И така 13-14 години. Предишния месец неочаквано ми зацапа леко кафеникаво на 21-ви ден и така 2-3 дни: по много малко - като тъъничка ивичка на бельото. Всъщност забелязах, когато при миене "бръкнах" малко по-навътре и извадих кафеникави малки "парцалчета". Още тогава разбрах, че ще има някакво нарушение и във времето, по което идва менструацията. Така и стана - закъсня с 2 седмици! А при мен и 1 ден закъснение е много странно вече. Наистина, имах пътуване в чужбина, както и прием на антибиотик същия месец, но и друг път е имало такива обстоятелства. Тестовете за бременност бяха отрицателни, ЧХГ на 9-ти ден закъснение - също. Температури не бях мерила (не сме мислили за дете на този етап, за да следя тези неща). На 7-ми ден от закъснението: преглед - лепса на бременност, наличие на жълто тяло, сигнализиращо за протекла овулация, 8.5 мм маточна лигавица... тоест - очакваща се менструация. На 11 ден закъснение - втори преглед при друг лекар (по стечение на обстоятелствата) - липса на бременност, липса на жълто тяло, 16.7 мм!!! лигавица, предупреждение за предстоящо обилно и болезнено кръвотечение. Е, дойде ми на 13-тия ден вечерта. Хипотезата беше "закъсняла овулация" - когато е било зацапването, но дори и така, пак 1 седмица закъснение допълнително. Ако не беше дошло кръвотечение, щяха да ми изпишат Дуфастон най-вероятно, както и последващо изследване на хормони. Случаят остана неизаснен:)
   И този месец се надявам всичко да е наред и постарому. Днес ми е 22 ден. Уж мерих БТ през месеца (за 1-ви път), някои дни пропусках, но определено има двуфазност: 36.3-36.4 в първата фаза, започна да се покачва до 36.7, 36.8, 36.9 ... И изведнъж спад сутринта на 14-ти ден: 36.5 беше. Следващите дни веднага на 37.0, после 37.2-37.3. Болките в гърдите са доста силни и започнаха още с овулацията, а иначе стартират около седмица преди менструацията. От днес имам и силнички болки ниско долу откъм десния яйчник- придърпване и тежест, както и централно, ирадиират и към кръста, сякаш ще ми идва. Имам 1 седмица до очакваната дата, ако всичко е нормално.
  Както казах, не работим за бебе, защото мислим, че не му е дошло времето - тоест ТОЙ не мисли така, иначе имаме такива планове за в бъдеще. Аз също горе-долу бях на това мнение, но миналия месец бях почти сигурна, че нещата едва ли не са станали (с това закъснение) и направо свикнах и приех, а накрая чак се почувствах мааалко разочарована. Не знам. За бебеправене не може да се говори, но за секс без презерватив - да (и то вечерта на 13-ти ден, преди лекия сутрешен спад в БТ на 14-тия ден сутринта). Не се пазим в повечето случаи  (но и няма свършване вътре, де), само около датата на овулация слагаме презерватив.
   Това е дългата ми история. Може да коментирате. Благодаря и извинете за дългия пост.
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #885 -: Декември 02, 2009, 10:41:16 am »
gugg, както вече предполагам си прочела симптомите за бременност и ПМС са еднакви, а БТ не винаги се отчита правилно. А това че цикъла си променя понякога дължината се случва на всеки и може да има много причини за това.
 Ние няма как да знаем дали в момента си бременна, единствено мога да те посъветвам да си направиш тест на първия ден след закъснението и нека резултата е такъв какъвто го искаш  :wink:

Re: Дали съм бременна?
« Отговор #886 -: Декември 02, 2009, 10:48:13 am »
Благодаря за отговора. Изчела съм почти всичко във форума. А иначе, и аз не знам какво искам ... по-точно кога:)
*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #887 -: Декември 02, 2009, 15:08:17 pm »
Ами, мила Гуг, ходи си на лекар и си следи признаците и ще видим.
По принцип тук пишат все момичета, които много искат бебе и го чакат от години. Надявам се ти да НЕ станеш една от нас в това отношение и скоро да станеш майка ;)


*

    sonyas

  • ***
  • 224
  • Живота е хубав, защото е красив!
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #888 -: Декември 02, 2009, 15:44:03 pm »
Здравейте момичета, вече 1 год. и няма ++++ резултат, но последните 2-3 месеца преди МЦ имам леки болки ниско долу и кръста, гърдите ми стават големи и напрегнати, закъснява ми, а като съм в МЦ ми е обилно и със съсиреци и първите дни гърдите ми стават големи и напрегнати /тестовете са ---/. Все си мисля, че е имало зачеване, но след всичкото това чакане, отчаяност и депресия,.... се разпадва. Дали е възможно....???? Може би трябва да се успокоя.., но не мога :? От 2 дни имам МЦ и всичко започва отначало... :? Уф стига съм се вайкала, но така е само в първите дни като съм в МЦ........
И много успех на всички с ++++ резултат  :D

Това, което прави живота интересен е възможността да осъществим мечтите си! Животът не се измерва по броя на вдишванията, а по миговете, които спират дъха ти.
*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #889 -: Декември 02, 2009, 16:25:49 pm »
Все си мисля, че е имало зачеване, но след всичкото това чакане, отчаяност и депресия,.... се разпадва. Дали е възможно....????
Почти невъзможно е да изгубиш започнала бременност само заради притеснение. Нужна е огромна травма, и дори тогава не е задължително резултатът да е такъв. Тъй като вече опитвате от една година без резултат, съветът ми е да започнете изследвания в специализирана клиника. Пък живот и здраве, ако нямате проблем, бебето може да дойде междувременно. Успех!
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #890 -: Декември 02, 2009, 16:28:36 pm »
Мила, sonyas, според мен вече е време да се консултираш със специалист по стерилитет. Възможно е да има някакъв дори и незначителен проблем, заради който не се появяват така чаканите две чертички. Не си губи времето да се чудиш и вайкаш, защо не се получава. Успех и дано скоро получиш това, за което мечтаеш :)


*

    sonyas

  • ***
  • 224
  • Живота е хубав, защото е красив!
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #891 -: Декември 02, 2009, 16:51:47 pm »

 :bighug: :bighug:


Много благодаря момичета, но аз имам една бременност преди 8 год. и затова не съм ходила на специалист, защо сега не става???? Момченцето ми плаче вечер, иска братче,бил самичък, другите имали братчета или сестричета, а аз все повече се отчайвам защо не става този път???
« Последна редакция: Декември 02, 2009, 16:57:31 pm от sonyas »

Това, което прави живота интересен е възможността да осъществим мечтите си! Животът не се измерва по броя на вдишванията, а по миговете, които спират дъха ти.
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #892 -: Декември 02, 2009, 16:57:48 pm »
За 8 години може да се случат хиляди неща. Няма смисъл да гадаеш. Една година е достатъчно време, за да ти подскаже, че може и да има някакаъв проблем. Дано наистина е нещо дребно, но ние няма как да знаем.


Re: Дали съм бременна?
« Отговор #893 -: Декември 02, 2009, 17:04:13 pm »
Подкрепям казаното от Джиджи, запази си час за лекар, няма нищо страшно в това. Още повече, че за повечето репродуктивни клиники се чака доста време за първоначален преглед. Пожелавам ти скоро да зарадваш момченцето си с братче или сестриче!
*

    sonyas

  • ***
  • 224
  • Живота е хубав, защото е красив!
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #894 -: Декември 02, 2009, 17:12:39 pm »
Обаче мъжа ми смята че нямаме проблем, всичко било защото само за това съм мислила  :sleeping:  osi_10 според него продължаваме така активно без прегледи
« Последна редакция: Декември 02, 2009, 17:17:22 pm от sonyas »

Това, което прави живота интересен е възможността да осъществим мечтите си! Животът не се измерва по броя на вдишванията, а по миговете, които спират дъха ти.
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #895 -: Декември 02, 2009, 17:17:20 pm »
Ами както решиш. Ако искаш слушай мъжа си и чакай да се случи, но колкото повече време минава, знаеш...биологичния часовник си казва думата.
Моя също беше убеден, че не може да ни има нещо, особено на него.... Едва го накарах да направи спермограма


*

    sonyas

  • ***
  • 224
  • Живота е хубав, защото е красив!
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #896 -: Декември 02, 2009, 17:30:36 pm »
Ами този месец ще пробваме с Pre-seed , и ако не стане тогава ще видим. Аз преди 6 мес. си правих гинекологични изследвания и всичко е О.К.

Това, което прави живота интересен е възможността да осъществим мечтите си! Животът не се измерва по броя на вдишванията, а по миговете, които спират дъха ти.
*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #897 -: Декември 02, 2009, 17:35:19 pm »
Гинекологичните изследвания нямат почти нищо общо с изследвания за стерилитет. Поиска съвет - получи го. Не спорим с теб и няма смисъл от повече доводи. Ти решаваш.
Но напомням, че темата е за бързи и кратки отговори на въпроса "Бременна ли съм?". За по-пространни дискусии, има семична тема "В очакване на щъркела" - заповядай там.
*

    sonyas

  • ***
  • 224
  • Живота е хубав, защото е красив!
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #898 -: Декември 02, 2009, 17:44:50 pm »
Гинекологичните изследвания нямат почти нищо общо с изследвания за стерилитет. Поиска съвет - получи го. Не спорим с теб и няма смисъл от повече доводи. Ти решаваш.
Но напомням, че темата е за бързи и кратки отговори на въпроса "Бременна ли съм?". За по-пространни дискусии, има семична тема "В очакване на щъркела" - заповядай там.


Не се притеснявай мила просто споделям   :D

Това, което прави живота интересен е възможността да осъществим мечтите си! Животът не се измерва по броя на вдишванията, а по миговете, които спират дъха ти.
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #899 -: Декември 03, 2009, 09:07:03 am »
здравейте приятно ми