Здравейте. Чета ви доста често. Последните 2 месеца ми се наложи да се поразровя по-надълбоко в много ваши теми, по повод случващото ми се.
На 26 съм и откакто имам цикъл въобще, винаги е бил като по часовник (на 28 дни) - дори знаех горе-долу и часа, в който да го очаквам:) И така 13-14 години. Предишния месец неочаквано ми зацапа леко кафеникаво на 21-ви ден и така 2-3 дни: по много малко - като тъъничка ивичка на бельото. Всъщност забелязах, когато при миене "бръкнах" малко по-навътре и извадих кафеникави малки "парцалчета". Още тогава разбрах, че ще има някакво нарушение и във времето, по което идва менструацията. Така и стана - закъсня с 2 седмици! А при мен и 1 ден закъснение е много странно вече. Наистина, имах пътуване в чужбина, както и прием на антибиотик същия месец, но и друг път е имало такива обстоятелства. Тестовете за бременност бяха отрицателни, ЧХГ на 9-ти ден закъснение - също. Температури не бях мерила (не сме мислили за дете на този етап, за да следя тези неща). На 7-ми ден от закъснението: преглед - лепса на бременност, наличие на жълто тяло, сигнализиращо за протекла овулация, 8.5 мм маточна лигавица... тоест - очакваща се менструация. На 11 ден закъснение - втори преглед при друг лекар (по стечение на обстоятелствата) - липса на бременност, липса на жълто тяло, 16.7 мм!!! лигавица, предупреждение за предстоящо обилно и болезнено кръвотечение. Е, дойде ми на 13-тия ден вечерта. Хипотезата беше "закъсняла овулация" - когато е било зацапването, но дори и така, пак 1 седмица закъснение допълнително. Ако не беше дошло кръвотечение, щяха да ми изпишат Дуфастон най-вероятно, както и последващо изследване на хормони. Случаят остана неизаснен:)
И този месец се надявам всичко да е наред и постарому. Днес ми е 22 ден. Уж мерих БТ през месеца (за 1-ви път), някои дни пропусках, но определено има двуфазност: 36.3-36.4 в първата фаза, започна да се покачва до 36.7, 36.8, 36.9 ... И изведнъж спад сутринта на 14-ти ден: 36.5 беше. Следващите дни веднага на 37.0, после 37.2-37.3. Болките в гърдите са доста силни и започнаха още с овулацията, а иначе стартират около седмица преди менструацията. От днес имам и силнички болки ниско долу откъм десния яйчник- придърпване и тежест, както и централно, ирадиират и към кръста, сякаш ще ми идва. Имам 1 седмица до очакваната дата, ако всичко е нормално.
Както казах, не работим за бебе, защото мислим, че не му е дошло времето - тоест ТОЙ не мисли така, иначе имаме такива планове за в бъдеще. Аз също горе-долу бях на това мнение, но миналия месец бях почти сигурна, че нещата едва ли не са станали (с това закъснение) и направо свикнах и приех, а накрая чак се почувствах мааалко разочарована. Не знам. За бебеправене не може да се говори, но за секс без презерватив - да (и то вечерта на 13-ти ден, преди лекия сутрешен спад в БТ на 14-тия ден сутринта). Не се пазим в повечето случаи (но и няма свършване вътре, де), само около датата на овулация слагаме презерватив.
Това е дългата ми история. Може да коментирате. Благодаря и извинете за дългия пост.