0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Нещо за имунната система?
« Отговор #20 -: Февруари 15, 2006, 16:22:04 pm »
малко разводнихме темата, ама... :wink:

в списъка на пижамата, аз съм първа :D
знам, че се лъже в съставките, ама ние почти не консумираме такива храни. имам пред вид, че гледам да купувам прости храни, не "произведени", те нямат нужда от стабилизатори, консерванти, оцветители и нам кво си още. е, доматено пюре за паста трябва и т.н., ама са сведени до минимум :D
на срещата ще си имаме хубава темичка, а
*
Нещо за имунната система?
« Отговор #21 -: Февруари 15, 2006, 16:40:43 pm »
ман,  :balk_21: :balk_69:
The impossible is often the untried [/i]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Нещо за имунната система?
« Отговор #22 -: Февруари 15, 2006, 18:12:46 pm »
Алфи, манхатъна ми е номер едно в списъка, при това отдавна.. :)
те орторексията на нея са я кръстили...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Нещо за имунната система?
« Отговор #23 -: Февруари 15, 2006, 19:30:24 pm »
Mан, а знаеш ли, че и вит. С-то има Е-номер? :wink:
*

    ladysunny

  • *
  • 8
  • "Въображението е по-важно от знанието." Айнщайн
Нещо за имунната система?
« Отговор #24 -: Февруари 21, 2006, 14:37:04 pm »
на мен за подсилване на имунитета след мисед и 2 месеца антибиотици заради възпаление лекаря ми каза всяка сутрин на гладно 1 с.л. пчелен прашец + 1 кофичка кисело мляко това да го правя поне месец :D е поне е вкусно и не е на хапчета :wink:
*

    Ji

Нещо за имунната система?
« Отговор #25 -: Февруари 23, 2006, 08:31:03 am »
От къде мога да си взема пчелен прашец.От специализираните пчеларски магазини ли?
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Нещо за имунната система?
« Отговор #26 -: Февруари 23, 2006, 08:31:56 am »
Да.
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Нещо за имунната система?
« Отговор #27 -: Февруари 23, 2006, 12:20:03 pm »
Ji, прашец има и по пазарите на медните щандове.
*
Нещо за имунната система?
« Отговор #28 -: Февруари 23, 2006, 13:11:21 pm »
Пчелнния прашец е много добро средство за подпомагане на имунната система.Определят го като най-силния природен антибиотик.Аз също го пия от известно време като го разтварям във вода, но по-добре е в кисело мляко.1 ч.л. прашец в 1 чаша кис. мляко оставя се 15-20 мин. да се разтвори. Най-добре е да се пие сутрин на гладно.
*

    Ji

Нещо за имунната система?
« Отговор #29 -: Февруари 24, 2006, 08:23:03 am »
Благодаря Ви за информацията
*
Нещо за имунната система?
« Отговор #30 -: Март 14, 2006, 00:59:37 am »
Здравейте!
Днес си търсих пчелен прашец из аптеките, но не намерих. За сметка на това ми предложиха таблетки пчелно млечице. То също ли е толкова ефикасно, колкото пчелният прашец?
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Нещо за имунната система?
« Отговор #31 -: Март 14, 2006, 07:35:48 am »
Цитат на: didiA
Здравейте!
Днес си търсих пчелен прашец из аптеките, но не намерих. За сметка на това ми предложиха таблетки пчелно млечице. То също ли е толкова ефикасно, колкото пчелният прашец?


Здравей!
Пчелен прашец,съм виждала да продават на пазара Славейков( на масите ,където продават мед ).Има и  най-различни  други пчелни продукти.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Нещо за имунната система?
« Отговор #32 -: Март 14, 2006, 12:12:09 pm »
Цитат на: didiA
Здравейте!
Днес си търсих пчелен прашец из аптеките, но не намерих. За сметка на това ми предложиха таблетки пчелно млечице. То също ли е толкова ефикасно, колкото пчелният прашец?


Дидиа, ти не прочете ли темата първо. как ще има прашец по аптеките :x
*
Нещо за имунната система?
« Отговор #33 -: Март 14, 2006, 19:11:30 pm »
Прочетох я, ама след като се прибрах в къщи... :oops:
Но в някои аптеки ми казаха, че преди са продавали, сега може би се продава само в аптеки "Лечител". А този прашец, който се продава по пазарите, бил със съмнително чисто съдържание /предавам мнение на аптекарките/.
А какво ще кажете за пчелното млечице?
Нещо за имунната система?
« Отговор #34 -: Май 22, 2006, 11:27:22 am »
Аз пия в момента жен-шен и всяка сутрин фреш от грейпфрут.Отделно си хапвам мед и тахан(когато имам време) сутрин.Хапчета не съм взимала досега.
Re: Нещо за имунната система?
« Отговор #35 -: Април 16, 2011, 00:29:03 am »
По нещичко за имунната система и от Дядо.
Витамин С укрепва имунитета, подобрява артериалната дейност, намалява холестерола и отчасти спомага за предпазването от много заболявания - от астма през парадонтоза дори и при някои форми на рак. За да се извлече максимална доза от витамин С е добре да се пие равномерно през целия ден. Организмът може да усвои напълно около 500 мг, но не е в състояние да усвои повече от половината от следващите 500 мг. Организмът постига максимума когато се вземат 1000 мг. 3 пъти дневно. При предозиране на витамин С може да ви хване разтройство. Най-много витамин С има в шипките.
Витамин Е е един от най-силните антиоксиданти, който има огромно значение за кръвоносната система. Укрепва имунитета, помага на организма в борбата с рака, отлага появата на катаракта, води до облекчаване на симптомите на артрита. Ако се взима в прекалено големи дози предизвиква главоболие и повишено кръвно налягане. Тъй като той е мастноразтворим при редовна употреба на дневни дози по-високи от 800 МЕ (международни единици), би могло да се стигне до натрупване на витамина в токсични количества.
Микроелементът магнезий съдейства за увеличаването на силата на витамин Е, подпомага кръвообращението, повишава имунитета, спира съсирването на кръвта и често понижава кръвното. Ако се приема във високи дози може да предизвика диария.
Може би най-добрият антиоксидант измежду минералните елементи е селенът. Особено ефективен за предпазване на мазнините от окисление. Засилва имунитета, а също се оказва, че подобрява и кръвообращението. Ако се взима в прекалено големи дози предизвиква успокояващ ефект. Дозата е около 50 до 100 мкг дневно.
Подобно действие има и цинкът. Освен това подобрява сексуалната дейност, засилва действието на витамин А.
От аминокиселините метионинът често се използва като мощен антиоксидант, помага на организма да се изчисти от тежките метали като кадмий и живак.
Аргининът е ефикасен стимулатор на метаболизма, някои го използват и като формула за отслабване. За женшена и пчелният мед знаете доста. Гинко билобата е друго растение подходящо при мигрени, които се тясно свързани с нарушено кръвообращение. Тя също понижава кръвното и разширява периферните кръвоносни съдове. Гинко билобата е по-ценна като предпазващ фактор, отколкото като лечебен.
Разбира се да не забравяме и физическата активност. Тя е не по-малко важна от всичко изброено горе. Физкултурата повишава имунитета, подобрява кръвообращението, укрепва сърцето, намалява нивото на липопротеина с висока плътност и допринася за еластичността на кръвоносните съдове. Физическите упражнения помагат на организма да усвоява по-ефективно кислорода. За да е човек що-годе здрав, кислородът, който диша не трябва да е по-малко от 22%. Имайте предвид, че в колкото по-добра физическа форма сте, толкова по-малко ще отговаряте на стресови фактори. Другото важно нещо, което правят упражненията, е че освобождават ендорфини - те започват да се произвеждат от организма след около 15 до 30 минути занимания. Достигат максималното си ниво през първите 30 минути. Те са също много ефективни и за намаляване на депресията. Освен че укрепват здравето, имунитета, дълголетието, допринасят за подобряването на качеството на живота, също така се оказват много ефективни за борба с фобиите.   
Re: Нещо за имунната система?
« Отговор #36 -: Април 16, 2011, 10:45:44 am »
Пила съм май всичко изброено досега :)Но да допълня, че бях много доволна от чесън на капсули / На някаква немска фирма/. Категорично много съм доволна.
Re: Нещо за имунната система?
« Отговор #37 -: Април 26, 2011, 18:17:16 pm »
Чесънът извежда от организма шлаките, подобрява кръвообращението, стимулира работата на сърцето и засилва защитните сили на организма. За разлика от скъпия женшен, чесънът ни е под ръка.
Той е най-древното и изпитано средство срещу много видове заболявания. Подпомага нормализирането на обмяната на веществата, което води до подобряване самочувствието на човека, а това се отразява и на външния му вид. Здравето и красотата винаги вървят ръка за ръка. Чесънът помага за отстраняването на проблемите с кожата, косата, заздравява зъбите и венците. Понякога помага и за свалянето на килограми. Той съдържа всички редки в-ва, които липсват в другите растения или са в ограничено количество.
Има микроелементи, без които човек не може да живее. Сред тези елементи са и металите селен, цинк и германий. Към тази група се отнася и сярата - т.нар. сулфиди. Дневните нужди на организма от сулфиди могат да бъдат набавени със супена лъжица хрян, шест фурми или малка скилидка чесън.
Основното предимство на чесъна е антибактериалните му свойства. Само една сто двадесет и пет хилядна част от концентрирания сок от чесън потиска развитието на стафилококите и на бактириите предизвикващи тиф. Всичко това прави сярата.
Освен сяра, чесънът съдържа и огромно количество елементи. Освен вода, белтъчини, целулоза и мазнини, в него има калий, калций, фосфор, натрий, желязо, аскорбинова киселина, тиамин, рибофлавин и витамини от група А. И спор не може да има, че в този списък сме срещали елементи познати ни от листовките на различни медикаменти продавани в аптеките.
В една глава чесън се съдържа и германий - една милиардна част е точно толкова, колкото се съдържа и в едно листо черен оман. Имайте предвид, че германият забавя развитието на туморите в организма.
Освен германий, чесънът съдържа магнезий, селен и много аминокиселини. Всички тези елементи създават различни съединения, то действието на чесъна за здравето е огромен. Чесънът съдържа и аденозин, който се бори срещу тробмоцитите в кръвта, или по-скоро срещу повишения им брой. Аденозинът в чесъна не се разрушава при термична обработка!
Не знам дали лекарите са запознати със свойствата на чесъна като природен антибиотик и способността му да лекува изгаряния!

След като казахме няколко неща за чесъна, да обърнем внимание и на неговия "приятел" - наречен още "елексирът на здравето" - медът.
Той съдържа, калциеви, натриеви, медни, фосфорни и хлорни соли, а също и много микроелементи като алуминий, бор, йод, желязо, натрий, калий, сяра, магнезий, цинк и т.н. Той съдържа витамини от група В, С, каротин и има ярко изразен антибактериален характер.
Някои от вас ще кажат "И какво от това?" Ами нищо оказва, се че медът е най-ценният и полезен природен продукт!
Той засилва жизнените сили на организма, повишава имунитета, действа добре на черния дроб и стомашно-чревния тракт. През зимата, ако искате да сте здрави е добре да пиете запарка от жълт кантарион (още известен като звъника), с мед.
« Последна редакция: Април 26, 2011, 18:24:50 pm от Дядо »
*
Re: Нещо за имунната система?
« Отговор #38 -: Април 27, 2011, 12:13:42 pm »
Много полезни са и пробиотиците.
Много съм доволна от Лактофлор (капсули) на Канди.
Определено смятам, че чистят токсините и подобряват обмяната и имунитета.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Нещо за имунната система?
« Отговор #39 -: Май 01, 2011, 09:34:35 am »
Омега 3
Коластра
Ехинацея
Черен бъз
Жен-шен
Японските гъби / шийтаке, майтаке, рейши  и т.н. -  природен източник на органичен германий Ge132 /който рекламират сега :)  и т.н./  
вит.Д /зимата, защото лятото няма нужда от нещо , кожата го синтезира от сл. лъчи/,
Антиоксиданти - акай, годжи, цариградско грозде...  т.н супер храни - другия вариант са готови добавки
Кръвен здравец /Geranium sanguineum/
« Последна редакция: Май 01, 2011, 09:38:44 am от denis »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум