0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
"Дюкански" рецепти
« -: Март 02, 2008, 16:15:53 pm »
ЗАБЕЛЕЖКА:
рецептите за протеиновите дни са оцветени в червено, а рецептите за протеиново-
зеленчуковите дни са оцветени в зелено


няколко бързи и лесни рецепти за чистите протеинови дни:

1. рибена супа

пускате една глава лук в 1 литър вода с малко сол и оставяте да се свари за 15 минути. махате от огъня и пасирате. после добавяте 1-2 парчета филе хек или друга риба без кости и сварявате за още 20-тина минути. разкъсвате рибата на парченца. разбивате 1-2 яйца и застройвате. подправки - сол, черен пипер, магданоз, други по вкус.

2. пиле с кисело мляко на микровълнова (рецептата е на Мели)

вземате пилешко филе и го нарязвате на малки хапки. слагате го в йенска тенджерка, заливате с една кофичка обезмаслено кисело мляко и без да покривате с капак, слагате тенджерата в микровълновата за 40-50 минути. не се слага сол!

специално за онези, които не могат без десерт!

3. желирано "плодово" кисело мляко

една кофичка обезмаслено кисело мляко се разбива добре и се разбърква с половин пакетче разтворима напитка "Степ" или "Кенди" (те са с подсладител" с аромат по вкус (аз предпочитам ягодата и малината - стават най-добре). разтваряте 1 пакетче желатин "д-р Йоткер" по указанията от пакетчето, смесвате с млякото и оставяте в хладилник за 2-3 часа.

4. желирано прясно мляко

1/2 литър обезмаслено прясно мляко се подслажда с течен подсладител Суитли. овкусява се по желание с нескафе, с много мъничко какао или с ванилия. разтваряте 1 пакетче желатин "д-р Йоткер" по указанията от пакетчето, смесвате с млякото и оставяте в хладилник за 2-3 часа.

5. супердиетично "плодово" желе

същата рецепта като киселото мляко, но вместо кисело мляко, разтваряте "Степ"-а във вода. от това по-диетично - няма. :)

6. крем-карамел

по обичайната рецепта, но подслаждате с течен подсладител за термична обработка и не слагате карамелизирана захар, естествено.

7. прочутата палачинка на Дюкан

1 яйце се разбива с 3 супени лъжици обезмаслено кисело мляко. може да се добави щипка сода за хляб. добавят се задължителните за режима 3 супени лъжици овесени трици, разбърква се добре и се пече на нагорещен тефлонов тиган без мазнина - като обикновена палачинка. става много вкусно, може да се ползва за закуска - натюр, с извара, с шунка, или за обяд - с печено месо, като дюнер.


8. яйца по панагюрски

аз ги правя много лесно в микровълновата фурна. слагам йенска тенджерка с вода да заври, във водата малко сол и оцет, чуквам яйцата и връщам обратно във фурната до готовност. изсипват се върху обезмаслено кисело мляко. позволени подправки - сол, чесън, червен пипер.


« Последна редакция: Май 18, 2008, 19:37:32 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #1 -: Март 02, 2008, 16:48:27 pm »
Сигнус, много ти благодаря, че пусна темата. Аз на няколко пъти предлагах, но никой не реагира, а и аз мисля, че сме много малко дюканките. Много се радвам, че ще може да обменяме рецепти.

Панирано пилешко филе /бутче/
Пилешкото филе или обезкостено бутче, се маринова със соев сос, малко горчица и най-различни подправки, аз наблягам на сминдух и копър /Тодорова ми каза да ги ям постоянно и колкото мога повече/. След това разбивам едно яйце и слагам една лъжица трици за гъстота, топя месото и го запичам на грил-тигана без да слагам мазнина. След това го поливам със сос от кисело мляко, пресен замръзен копър, чесън.


И две рецепти, които си ги измислих сама, нещо като разядки са.

1. Намачквам варено яйце, извара, майонеза, горчица и подправки - сминдух, червен пикантен пипер, сух копър, къри и понякога пикантина.

2. Варено яйце, извара, кис. мляко и същите подправки.

Количеството на продуктите ги слагам на вкус, нямам точни пропорции. Всичко се разджурка хубаво. Това го ям обикновено с филето.
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #2 -: Март 04, 2008, 23:22:41 pm »
палачинката: 1 яйце, 1 с.л. извара, 2 с.л. овесени и 2 с.л. пшенични трици, 1 с.л. пр. мляко
правя си две наведнъж, че ми писна да мия тигана всяка сутрин за една палачинка само

пилешкото: на хапки в тефлоновия, малко бяло вино, къри, черен пипер, чесън
задушавам, оставям да се запече, изцеждам отгоре лимон, правя сос от 1/3 кофичка кисело мляко + 1 ч.л. горчица

дробчетата: на фурна върху много лук, черен пипер, лимон

извара: добавям кисело мляко, черен пипер, сварено яйце (ПЗ +червена печена чушка, праз)
яйцата: сварени, на омлет с кисело мляко и извара, по панагюрски

рибата: с фолио във фурната, лимон; консервираната и пушената - на салата с лук

зеленчуците: зеления боб ми е любим - носи копър, чесън, кисело мляко, лимон; салата зеле+праз+краставици, праз+варени яйца+безсолни маслини (по изключение, вместо корнишоните)

jam, иска ми се 10-15 да сваля, но като въведох данните си в дюканския калкулатор, се оказа нереалистично желанието ми. Ще видим таз работа.
« Последна редакция: Март 04, 2008, 23:28:11 pm от jam »
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #3 -: Март 06, 2008, 00:37:15 am »
Момичета, прочетете първо точно в какво се състои режима - какви салати, какъв зехтин, какъв лимон 8O

Ако имате нужда от гарнитура, споделям моята:
5-6 лъжици обезмаслена извара (най-вкусна ми е насипната в Пикадили)
2-3 лъжици кисело мляко
горчица (без захар) на вкус
добавям понякога и подправки за настроение, обикновено копър или чубрица

горния вариант има две разновидности:
- вместо горчица слагам надробено нетвърдо сварено яйце
- вместо горчица - рулца от раци нарязани на дребно
« Последна редакция: Март 06, 2008, 10:49:53 am от cygnus »


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #4 -: Март 06, 2008, 09:42:37 am »
Тази сутрин закусвам с дюкански мързелив тутманик.

Доза за 5 дни:

3 яйца
4-5 лъжици извара с връх
4-5 лъжици кисело мляко
3 лъжици пшенични трици
12 лъжици овесени трици
1 ч.л. бакпулвер
Всичко се разбърква много добре (аз ползвам пасатор) и се излива в тефлонова тавичка. Слага се в предварително загрята на 220 градуса фурна (аз пека на вентилатор). След като се зачерви се намалява температурата до 180 градуса. Общо печенето продължава 25-30 минути. Като извадя от фурната боцкам с клечка да видя изпечено ли е, поръсвам с малко вода и загръщам с кърпа (както баба казваше - да си обиколи нивката :wink:).


« Последна редакция: Март 14, 2008, 16:33:04 pm от ultra »


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #5 -: Март 06, 2008, 10:06:43 am »
Печена скумрия
Няколко филета скумрия се поръсват със сол,счукан чесън и лимонов сок и се пекат около 30 м.

Бяла риба филе със печен лук
Няколко филета бяла риба се покриват с тънко нарязан лук и се пече на умерена фурна.

 Пилешки кюфтета
Един килограм пилешко филе се смила,добавя се три лъжици кисело мляко с половин лъжичка сода,две-три лъжици пшенични трици и едно-две яйца.
Тефлонов тиган се намазва леко с олио и се пържат.

Нещо като яйча салата
Няколко варени яйца се нарязват и се объркват с извара и 2-3 лъжици кисело мляко и 1-2 скилидки чесън.


Другия вариант на салата са печени чушки с извара и кисело мляко. 
« Последна редакция: Март 06, 2008, 10:48:40 am от cygnus »
*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #6 -: Март 06, 2008, 12:55:27 pm »
Таратор ( има ли смисъл да описвам как се прави - само подсещам)
Особеностите са да е без олио и с  кисело мляко с 0,1%.

Пълнени чушки с яйца и извара
Извара и яйца + подправки
печени и обелени чушки
пълнят се и се пекат
може и заливка с кисело мляко
дано не повтарям някоя рецепта

« Последна редакция: Март 06, 2008, 12:57:07 pm от cygnus »
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #7 -: Март 07, 2008, 16:26:52 pm »
Може, я :D

Да се похваля - падна и дванайстия килограм, по случая си направих режимни бисквитки:

3 белтъка
3-4 капки оцет (за по-добро разбиване на белтъците)
2-3 с.л. течен подсладител
ванилия
2 с.л. пшенични трици
4 с.л. овесени трици
1/2 ч. л. обезмаслено какао за половината смес

Идеята е да се разбият белтъците на твърд сняг, което при мен не се получи, но съм чела за сполучливи опити. Понеже си остана рядко, добавих допълнително трици, по оригинал е с общо 3-4 с.л. трици само. Загрях фурната на 200, сложих ги на вентилатор, после намалих до 150 градуса. Слага се с лъжица и се разстила на тънък пласт. Май малко ги пресуших повечко, ама ще си ги ям :D Симеон прояви интерес, но бързо се отказа :lol: Вкусът е нещо средно между ореховки и печени тиквени семки :jump12:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #8 -: Март 09, 2008, 15:25:34 pm »
Много съм доволна, много! Дрехите ми висят вече, голям кеф било! В гардероба имам за дебело положение и за слабо, междинен вариант няма и ще си ми висят гащите докато успея да се намърдам в два пъти по-малкия размер.

Видях аз, ultra правила тутманик и ми стана лошо, щото много обичам и често правех за закуска. В мойта си рецепта замених олиото с вода, брашното с трици, сиренето с извара и стана стра-хот-но!

4 яйца
3/4 ч.ч. вода
1 ч.ч кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
200 гр. извара
~ 3-5 с.л. пшенични трици (в зависимост от големината на яйцата)
~ 10-13 с.л. овесени трици

Котани имат подправка "Рустикана" в мелничка (ако не ви се купува - сол, розмарин, мащерка, червен пипер, чубрица, босилек, естрагон)

Тавичката (~27 см) намазвам едва-едва със зехтин, че няма тефлон. Пека на 180'С с вентилатор, пробвам с клечка за зъби. Разделих си го аз на порции за тежките протеинови дни и го скрих в една кутия.  Обаче ме подушиха, малката яде, татко и го хареса...

Ще опитам домашен сладолед с подсладител да направя, дано се получи! Досега не съм купувала подсладител, каква марка да взема? Или няма значение?
« Последна редакция: Март 09, 2008, 15:52:12 pm от borovinka »
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #9 -: Март 12, 2008, 11:14:26 am »
Сладка палачинка:
1 яйце
1-2 с.л. прясно мляко
1 с.л. извара
1 с.л. пшенични трици
2 с.л. овесени трици
1 к.л. какао обезмаслено
1 щипка канела
15 капки подсладител Суитли


Всичко се разбива/пасира добре, изсипва се в тефлонов тиган и се пече на котлона. Става вкусна дебела сладка палачинка, на мен ми е предостаъчна за закуска :D
« Последна редакция: Март 13, 2008, 13:20:12 pm от cygnus »


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #10 -: Март 13, 2008, 11:10:25 am »
Снощи си правих

Сладкиш с извара

    * 500гр. обезмаслена извара - от насипната в Пикадили
    * 3 яйца
    * 250 гр.кисело мляко 0.1%
    * 1 бакпулвер
    * течен подсладител на вкус - сложих 3 с.л. ама стана много сладко, 2 ще са достатъчни
    * 1 ванилия - сложих една ампулка течна ванилия
    * добавих и малко канела


Разбърквате млякото с бакпулвера, добавяте яйцата, подсладителя, ванилията и изварата. Миксирате до получаването на хомогенна смес и печете в тефлонова тавичка. В началото разбивах с миксера, но останаха топчета от изварата. Включих и пасатора :D Пекох на 220 градуса около час, но стана една идея по-сухо, отколкото очаквах. Може би 40 минути ще са достатъчни.
Става много вкусно и засищащо сладкишче :hungry:
« Последна редакция: Март 13, 2008, 13:19:50 pm от cygnus »


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #11 -: Март 13, 2008, 14:35:55 pm »
правила съм и преди кексчета по дюкански в микровълновата, но честно казано, ставаха като гъба за миене на чинии.
днес направих най-сполучливия кекс досега, ето рецептата:

1 яйце
1-2 супени лъжици обезмаслено кисело мляко
1 супена лъжица извара или Екскуиза 0,2% (аз това ползвах)
2 супени лъжици овесени трици
малко мляно кафе или какао за аромат
течен подсладител на вкус
щипка сода

разбърква се добре с вилица в огнеупорна купичка и се слага за 4 минути в микровълнова - аз сложих на 60% мощност, тоест, около 500 киловата.

половината вече го няма :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #12 -: Март 13, 2008, 22:31:31 pm »
днес вечерях като бял човек - отдавна не бях яла "манджичка" и организмъ ми я приветства бурно. как не съм се сетила по-рано...

Гювече на микровълнова за ПЗ дни

в гледжосана керамична съдинка или в такава от огнеупорно стъкло (с капак) надробявате чушка, лук, малко гъби, домат. слагате 1-2 лъжици извара. ако искате месо - добавете някакво от режимните. аз сложих пушено пуешко филе. разбъркайте добре, затворете капака. поставете в микровълновата за 3-4 минути. отхлупете капака, чукнете отгоре едно яйце, затворете отново и още 2-3 минути.


става страшна манджа!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #13 -: Март 14, 2008, 16:31:20 pm »
Солена палачинка с пълнеж

1 яйце
1 с.л. кисело мляко
1 с.л. извара
3 с.л. овесени трици

за пълнежа
2-3 пуешки филета
1 с.л. Екскуиза
1 с.л. кисело мляко
чесън на прах
копър

Сместа за палачинката се пасира много добре и се излива в нагорещен тефлонов тиган. Намалявате степента на котлона и изчаквате 2-3 минути преди да започнете да обръщате палачинката. Използвайте широка шпатула за по-лесно обръщане. Допечете за 1 минута обратната страна на изключен котлон. Гарнирайте и навийте палачинката. Изяжте я преди мъжа ви да я е видял :D




“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #14 -: Март 14, 2008, 16:41:41 pm »
Фалшива грис-халва

    * 200 мл.прясно мляко
    * подсладител по ваша преценка
    * 1-2 л.овесени трици
    * 1-2 л.пшенични трици
    * канела/ванилия
    * 1 желатин по желание

Млякото завира, прибавят се триците и се разбърква внимателно докато набъбнат. Добавя се подсладител и канелата. Ако искате сместта да е по-стегната разтворете желатина и го добвете към сместа след като поизстине. Налейте в купички и оставете за няколко часа в хладилник да стегне.





“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #15 -: Март 17, 2008, 22:19:28 pm »
Аз пусках ли ви рецептата за един мързелив пай? Ще ме извините ако се повтарям, бързам да я напиша, утре дано успея и да го снимам преди да го изям :lol:

Пай с кайма

500 гр телешка кайма
2 яйца (3 ако са по-малки)
половин или 1 кофичка кисело мляко
половин или 1 бакпулвер (според млякото)
3-4 с.л. с връх извара
подправки на вкус (аз слагам много, ама вие не рискувайте, ако не обичате пикантно - кимион, черен пипер, чили, къри, чубрица, пикантина за барбекю, целина, чесън на прах, кориандър; без сол!)


добавки по избор за ПЗ дни:
1 глава лук
печени червени чушки
гъби
кисели краставички


Към млякото се прибавя бакпувер, разбърква се и след това се добавят подправките, за да се разбъркат добре. Яйцата се разбиват и всички продукти се омесват добре. Пече се в тефлонова тавичка на 220-250 градуса до зачервяване.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #16 -: Март 18, 2008, 09:01:35 am »
Днес ми е втори ден от ударния етап. И тъй като вчера се озорих да си намеря подходящ обяд, току що сготвих и ще си нося кутийка за работа.
Рецептата е подобна на тази, която Джам е пуснала в началото - пиле с кисело мляко.
Пилешки гърди - около 500гр.
Кисело мляко 0,1% - 1/2 кофичка.
Жълтъка на едно яйце.
Черен пипер, щипка-две сол и чесън на прах.
Пилешкиете гърди, нарязани на хапки, задуших в тефлонов тиган. Когато месото побеля, изсипах отгоре млякото с разбитият жълтък вътре. Сложих подправките и държах на котлона докато месото омекна, а соса се сгъсти.



Това ще ми е за обяд и за вечеря. Мисля си, че в ПЗ дни може да се добавят гъби и броколи.
     
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #17 -: Март 19, 2008, 19:59:18 pm »
Да споделя и една моя рецепта.. :lol:

Салата с рачешки рулца

7-8 бр. рулца от раци;
магданоз- 1/2 връзка;
копър- 1/2 връзка;
1/2 малка главичка лук;
1 скилидка чесън;
1 твърдо сварено яйце;
сока на 1/2 лимон.

Рулцата се нарязват на колелца с деб. 1/2 см, чесънът, копърът и магданозът- на ситно, чйцето и лука- на кубчета. Всичко това се смесва и се полива със сока на половин лимон. Може да се добави и малко сол, но според мен, няма нужда. Та това е- хем витаминозна, хем вкусна и засищаща салатка. Аз я хапнах с две малки филенца пиле на скара. :D Да ви е сладко.
« Последна редакция: Май 18, 2008, 19:32:25 pm от jam »

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #18 -: Март 24, 2008, 14:32:46 pm »
солено кексче "аламинут" за закуска:

в подходяща за микровълнова фурна купичка разбивате добре с вилица 1 яйце, 2 с.л. обезмаслена извара, 1-2 с.л. обезмаслено кисело мляко, 1/3 ч.л сода за хляб, 3 с.л. овесени трици.
слагате (в същата купичка) в микровълновата да се пече 3-4 минути.

много е вкусно, особено топло.

аз, другари, днес отбелязах 10-тия свален килограм. за 2 месеца е доста добре.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #19 -: Април 01, 2008, 22:15:44 pm »
Днес правихме десерт, подобен на тези желираните кисело и прясно мляко предложени от Джам, но сестрами малко по-друга рецепта е изнамерила из нет-а! Лелеееее, утепал се е за ядене тоя крем:
Ей го на:



1 кофичка обезмаслено мляко - кисело;
В празната кофичка отмервате прясно мляко, да се напълни кофичката;
1,5 суп. лъжица течен подсладител /ползвам Huksol/;
1 кутийка Exskuza фитнес;
1 пак. желатин на д-р Йоткер;
"Степ"-че ягода /по желание може и друг плод според вкуса/.

желатина го сложихме за 10 мин. да набъбне в част от студеното прясно мляко. След това на водна баня да се затопли, като се добави и останалото количество прясно мляко и се бърка, докато се разтвори желатина. Междувременно се объркват останалите продукти и когато е готов желатина с прясното мляко се смесва всичко. Само степчето не слагаме цяло, малко, колкото за аромат и цвят. Ескуизата дава една плътност, много приятно.
Оставя се в хладилника да изстине.

От това количество стават 7 от горепосочените купички. На снимката не се личи колко са големи, но са стандартни за крем карамел, всички ги знаете!


Бомба е, омаах 2 :)
« Последна редакция: Май 18, 2008, 19:33:00 pm от jam »
*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #20 -: Април 01, 2008, 22:27:53 pm »
Момичета ,кажете това сирене Екскузита...или там както е, в опаковка като Филаделфията или Рамата ли е .Да знам какво да търся...Пробвах по-старите две кремчета с киселото и прясното желирано мляко...Няма да ми се сърдите,допадат ми само първите две,три хапки.Мисля да опитам и новата рецепта ;).с тази плътност ме съблазнява...Иначе всичките пайчета и кексчета са уникални...Много ви благодаря за рецептите...
Тук е момента да добавя,че отдавна вече съм си набавила трици,да не си помислите ,че продължавам да си хапвам пайчетата с мюсли...
Ааааа,мисля, че фалшивата грис халва ще ми хареса ,обаче още не съм я пробвала...

Снощи си направих по памет сос към останалото пилешко бутче...едно яйце,чаша кисело мляко,магданоз и чесън .Разбърках добре,залях бутчето,предварително опечено и го мушнах в микровълновата за две минути...Много вкусно беше...Даже и на мъжлето му хареса...А той по повод на палачинките ми вика: "ако я няма мръвката е гола вода...хихихи...обаче на мен много ми хареса,въпреки ,че не можах да я обърна и я направих като омлет,печена само от едната страна
« Последна редакция: Май 18, 2008, 19:33:38 pm от jam »
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #21 -: Април 04, 2008, 22:47:52 pm »
Рецепти от книгата на д-р Дюкан

Давам малко манджа, че салати всеки може да измисли.


Пиле Маренго

Постелете дъното на тефлонов тиган с лук и зеленчуков бульон, разтворен в малко вода. Когато лукът се позачерви, добавете няколко нарязани парчета домат, мащерка, черен пипер и сол.
Поставете парчетата пиле върху този мек и ароматен килим, захлупете, оставете да се задуши с половин чаша вода. Половин час преди края на задушаването добавете добре измитите и нарязани на парчета гъби. Оставете излишният сос да изври.

Желирано яйце с шунка

Пригответе няколко рохки яйца, 4 мин. варене /аз мисля може и не съвсем/ и толкова резени постна шунка. Разтворете желатин по инструкциите на желатина, ароматизирайте ги със сол и черен пипер и добавете ЕДНА капка коняк.
Увийте още топлите рохки яйца в резените шунка и ги сложете в чашки, залейте ги с желатина и ги оставете да изстинат.

Филе от риба във фолио

Изберете едно хубаво филе от риба по ваш избор. Поставете го върху лист фолио Поръсете филето с копър, изстискайте малко лимон, посолете и поръсете с черен пипер. Добавете за вкус и парчета лук и един нарязан праз, който ще отсраните след опичането. Завийте фолиото и сложете рибата в горещата фурна. Извадете я след не повече от 10 мин., за да се запази сочността й. /аз лично ще пека повече и дори ще запека след задушаването, като махна фолиото за минута-две/

"Божествен" сос

Разбъркайте в тенджера 2 жълтъка, 1 суп. лъжица горчица, 150 г. нискомаслена извара, 1 ч. лъжичка царевично нишесте, сол, черен пипер. Кипнете сместа на огъня, като продължавате да бъркате. Дръпнете я от печката и добавете ситно нарязани сроматни треви и лимонов сок.
Сосът се поданся с топла риба и се консумира топъл.

За сега толкова!
« Последна редакция: Май 18, 2008, 19:34:47 pm от jam »
*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #22 -: Април 06, 2008, 16:35:19 pm »
Ехоооо,вижте какво сготвих.В различните етапи на готвенето е мнооого вкусно.Сега стяга в хладилника и после ще видим:
http://amber-bg.com/cooking/index.php?option=com_content&task=view&id=239&Itemid=53

Обаче искам да питам кулинарките,смятате ли ,че това чудо миже да се запече във фурна.Сега ще е като тирамису,обаче печенко май няма никак да е зле.ама ако реша да го пека,трябва ли да му добавя сода или направо да го пъхна във фурната...

Глямо бъркане падна,та за това не ми се рискува,преди да се консултирам с вас
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #23 -: Април 16, 2008, 20:35:35 pm »
пускам рецептата на Fussi за солени и сладки кексчета - страхотни са!!!

3 яйца
прясно мляко на око, ама може би половин чаена чаша
200 гр. извара или 1 екскуиза
1 бакпулвер
6, 7 супени лъжици трици.

В зависимост от това дали правиш сладки или солени кексчета слагаш:
за солените - смлян кимион и наситно нарязана телешка шунка
за сладките - течен хуксол(за цялата горна смес 3 супени лъжици) и канела

Аз правя половин доза солени, половин доза сладки. Освен това си намажи формата с малко олио, за да можеш да ги отделиш. Не е чаааак пък такова нарушение
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #24 -: Април 17, 2008, 20:08:21 pm »
*Телешко с лапад*


Телешки шол на малки хапки се запича на грил тигана, лапада се почиства и нарязва на ситно, слагат се в тава, добавя се домат и пресен лук, малко сол и червен пипер, залива се с вода и се запича.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #25 -: Април 17, 2008, 20:21:21 pm »
 Оказа се, че любимото ми ястие става и за дюканския период :D (оригинала е с мнооого олио :oops:)
Приготвих яйца на очи, но на сух тиган. Около тях сложих 2-3 печени чушки и залях със доматен сос (настъргани доматки, които повряха без мазнина около половин час) с много чесън и магданоз :wink: Може и чушките да поврят  малко в доматения сос. Стана фантастично вкусно :D
(само дето се озъбих на цените - кило домати - 3лв.,кило чушки - 5.50лв. 8O 8O 8O ми то излиза колкото кило пържоли 8O)
« Последна редакция: Май 18, 2008, 19:35:33 pm от jam »


Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #26 -: Април 29, 2008, 07:52:36 am »
След като похапнахме козунаци трябва отново да се върнем в "правия път"!
Ето ви една изпитана рецепта /Нещо подобно бях чела във форума, но не точно/.Много е вкусно, а в същото време диетично.

Пилешко филе на фурна

400г пилешко филе,
за соса:
200г обезмаслена извара
1 сварено и настъргано на ситното ренде (великденско) яйце
1 кисело мляко 0.1%
2 сурови яйца
подправки, аз сложих вегета и копър,но който каквото обича

Нарязвате на хапки пилешкото филе и го разстилате в йенска тавичка.
Разбивате съставките на соса и заливате месото.
Пече се в умерена фурна около 30мин. (Аз малко го пресуших,но пак става за хапване)
Да ви е "сладко"! Наздраве!

« Последна редакция: Май 18, 2008, 19:36:11 pm от jam »
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #27 -: Май 12, 2008, 10:28:42 am »
Купих си Екскуиза, обаче тя е солена. Да търся ли и безсолна? Т.е.има ли такава?
Диетичната не е солена - има вкус на изцедено кисело мляко.

Аз, такова , едно предложение имам. ... Струва ми се, че ще е по-полезна в такъв вид.
В amber-bg.com имат подобна тема и наистина е лесна за ориентиране - тази нашата си я оспамихме :lol:
« Последна редакция: Май 12, 2008, 10:36:07 am от Danny S »


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #28 -: Май 18, 2008, 19:03:43 pm »
това, другари, е темата за рецептите, продуктите и магазините.

всякакви разговори около режима на Дюкан остават в другата тема - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=26346.0;all

успех на всички!
« Последна редакция: Май 18, 2008, 19:06:47 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #29 -: Май 18, 2008, 19:30:51 pm »
Рецепти от Cygnus:

Пилешко филе със сос (1 етап)

Пилешко филе 1 тарелка
1 глава лук
пикантина
черен пипер
1 ч.ч. вода

За соса:

200-300 гр 0,1% кисело мляко,
 2 твърдо сварени яйца,
 нарязан магданос

Пилешките филенца се изпичат с подправките и нарязаната глава лук (без никакво олио)
Соса се пасира и с него се заливат пилежките пържолки.

Дроб по селски (1 етап)

Пилешки дробчета 1 тарелка
1 глава лук
подправки
1 ч.ч. вода

Запича се в йенска тавичка


Баница с извара (1 етап)

0,5 кг. обезмаслена извара
5 яйца
0,5 бакпулвер
подправки

Разбърква се в тавичка и се пече/

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #30 -: Май 20, 2008, 10:20:02 am »
  Ето няколко рецепти от книгата "Моята диета в 350 рецепти"
на д-р Пиер Дюкан.


Пилешки шишчета с горчица

Подготовка:20 мин
Приготвяне:15 мин
За 4 души

Продукти:
-4 парчета бяло пилешко месо
-2 с.л. силна горчица
-1 ч.л. лимонов сок
-1/2 накълцана скилидка чесън
-1 ч.чаша топла вода
-1 кубче обезмаслен пилешки бульон
-2 ч.ч. обезмасл. прясно мляко
-1 ч.л. царевично нишесте

  Нарежете бялото месо на едри парченца и ги поставете в салатиера. В купичка смесете горчицата с лимоновия сок, чесъна и разтвореното в топла вода кубче бульон. Изсипете 3/4 от маринатата върху месото. Разбъркайте добре и поставете в хладилника за 2 часа.
  След 2 часа нанижете парчетата месо на шишове и ги изпечете в гореща фурна за 15 мин. В малка тенджера изсипете останалата четвърт от маринатата и млякото, в което вече сте разтворили царевичното нишесте. Сложете соса на слаб огън, за да се сгъсти
.
« Последна редакция: Май 20, 2008, 10:50:13 am от Жекова »
*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #31 -: Май 20, 2008, 10:27:39 am »
   Рула от шунка

Подготовка:10 мин.
За 4 души

   Продукти:

-1 скилидка чесън
-1/2 стрък пресен лук
-200г обезмаслена извара
-8 парчета шунка без мазнина
-8 листа зелена салата
-4 стръка магданоз

  Обелете и счукайте чесъна. Измийте и нарежете пресния лук. Смесете ги с изварата. Намажете всяко парче шунка с тази смес и го завийте на руло. Поставете рулата в хладилника за около  30 мин , за да се стегне изварата. Сложете във всяка чиния по 2 листа салата, по 2 рула от шунка и украсете със стръкче магданоз.
« Последна редакция: Май 20, 2008, 10:31:48 am от Жекова »
*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #32 -: Май 20, 2008, 10:31:33 am »
    Киш

Пдготовка:15 мин.
Приготвяне:20 мин.
За 2 души

Продукти:

-6 с.л.обезмаслена извара
-3 яйца, разбити като за омлет
-2 парчета пилешка шунка, нарязани на малки парченца
-1/2 нарязана глава лук
-1 щипка индийско орехче
-сол, черен пипер

   Смесете всички съставки. Изсипете ги в тава и сложете киша да се пече 20 мин. на 240 градуса.
*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #33 -: Май 20, 2008, 10:38:49 am »
   Суфле с шунка

Подготовка:15 мин.
Приготвяне:45 мин.
За 4 души

  Продукти:

-200мл обезмасл. мляко
-20 г царевично нишесте
-4 яйца
-400г обезмасл.извара
-200г постна шунка
-сол, черен пипер
-1 щипка инд.орехче

  Загрейте предварително фурната до 210 градуса. Смесете студеното мляко и царевичното нишесте. Отделете белтъците и жълтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с изварата и сипете върху тях млякото, като бъркате през цялото време, за да получите гладка смес. добавете нарязаната  на лентички шунка. Посолете, прибавете черния пипер и индийското орехче.
  Разбийте белтъците на сняг, добавете ги внимателно към сместа с шунката и изсипете всичко в тефлонова форма за суфле. Овкусете и оставете да се пече във фурната около 45 минути.
*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #34 -: Май 20, 2008, 10:47:21 am »
  Шоколадов крем

Подготовка:5 мин.
Приготвяне:15 мин.
За 4 души

 Продукти:

-400мл мляко
-4 щипки канела на прах
-20 капки ванилия
-4 с.л. какао
-4 с.л. подсладител
-4 яйца

  Възварете млякото с канелата и ванилията. Добавете какаото и подсладителя. Оставете да изстине. Разбийте яйцата и добавете хладкото мляко. Налейте сместа във форми. Сложете ги да се пекат в средно силна фурна на водна баня за около 15 минути.
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #35 -: Май 20, 2008, 10:57:58 am »
Крем с плодове за 3-та фаза

1л прясно мляко 0.1%
20г желатин/2пак на д-р Йоткер/
1 пак разтворима напитка Болеро
във всяка чаша по няколко парченца
от позволените плодове

В 200г от млякото разтваряте желатина по указания на пак начин.
Към останалото мляко добавяте Болеро-то и разбивате добре.
Рaзтворения желатин прибавяте към овкусеното мляко,затопляте малко,
/без да завира/и наливате в купички или чаши с нарязани на дребно плодове.
1-2 ч в хладилника и да ви е вкусно!
Получават се 6 големи чаши за сладолед.


« Последна редакция: Май 20, 2008, 15:17:43 pm от jam »
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #36 -: Юни 26, 2008, 13:46:27 pm »
Крем с кафе                                                                                    1л-р прясно мляко;5яйца,150гр.захар,2с.л.нескафе.Яйцата и захарта се прибавят към млякото и се разбиват добре,следкоето и кафето.Тази смес се изсипва във форма за крем карамел,която предварително е намазана с карамел.Печесе в умерена фурна на водна баня
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #37 -: Юни 26, 2008, 13:54:39 pm »
МЕДЕНКИПРОДУКТИ:3ч.ч.брашно,3/4ч.вода,5с.л.мед,100гр.масло,1с.л.сода,канела                                                                                                                                                                                                 ПРИГОТОВЛЕНИЕ:В брашното прибавете меда пазтопен във водата,също така и разтопеното масло,содата и канелата.Омесете тестото и разточете с дебелина 1мм.,направете колелца и печете
*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #38 -: Юни 26, 2008, 15:00:42 pm »
знаете ли за съществуването на крем сладоледа,който продават по диетичните магазини.Има го в различни аромати и вкус/какао,лещник,ванилия.../ Съдътжа обезмслено сухо мляко и подсладител,вместо захар...Разбива се с миксер...Страхотен е
*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #39 -: Юни 26, 2008, 15:16:03 pm »
МЕДЕНКИПРОДУКТИ:3ч.ч.брашно,3/4ч.вода,5с.л.мед,100гр.масло,1с.л.сода,канела                                                                                                                                                                                                 ПРИГОТОВЛЕНИЕ:В брашното прибавете меда пазтопен във водата,също така и разтопеното масло,содата и канелата.Омесете тестото и разточете с дебелина 1мм.,направете колелца и печете
Крем с кафе                                                                                    1л-р прясно мляко;5яйца,150гр.захар,2с.л.нескафе.Яйцата и захарта се прибавят към млякото и се разбиват добре,следкоето и кафето.Тази смес се изсипва във форма за крем карамел,която предварително е намазана с карамел.Печесе в умерена фурна на водна баня
Тези рецепти Дюкански ли са???
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #40 -: Август 04, 2008, 13:21:53 pm »
Здрасти на всички вталени и вталяващи се дами!
Включвам се от днес в Дюканската група с вариация на тема печено пиле за чисти протеинови дни.

Пилешките гърдички се начукват хубаво, поръсват се с подправки по избор (аз лично употребих само черен пипер и мащерка). По 2 с.л. извара за всяка така оформена пържолка се смесват отново с подправки по избор (аз ползвах отново мащерка, черен пипер и малко червен пипер). Изварата се слага в гърдичките, те се завиват на стегнати рулца и се поставят в йенска тенджерка с капак(!), намазват се с малко горчица без захар, поливат се с кисело мляко и се вкарват във фурната захлупени.
45 минути на 250 градуса.


На същия принцип за ПЗ дните може в плънката да се добавят спанак, лук, може (по модел на едно от ястията в Егур-егур) плънката да се раздели на две части и да се комбинират например: спанак и пушена сьомга, спанак и гъби, спанак и извара и т.н.Спанакът върви добре и към телешко, за тези, които го предпочитат.


Поздрави и успех!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #41 -: Септември 14, 2008, 11:15:11 am »
Не знам дали не се повтаря с някой ама пускам веднага, защото е много вкусно:

За ПЗ:

Дюкански Миш маш

3 големи домата
1 гл. лук
2 пиперки
5 яйца
1 ескуиза
подправки

Доматите се обелват и нарязват, лука и чушките също. Поставят се в плитка тенджерка или дълбок тиган и се бъркат докато изври водата от доматите. Бърка се непрекъснато защото няма олио. После се слагат яйцата, а след 1-2 мин и ескуизата. Бърка се непрекъснато.


Става много вкусно.
*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #42 -: Януари 31, 2009, 16:37:12 pm »
Джамо, ето ти ги с малко закъснение.

За ПЗ:

Баница със спанак (за 2 дни)

500 гр обезмаслена извара
8 яйца
1 пълна чиния с връх със спанак (аз ползвам замразен в момента)
6 л. овесени трици
сол на вкус

Разбърква се и се пече.

Сервира се със заливка от кисело мляко 0,1 


За П:

Пъстърва плакия

2 изчистени пъстърви
3 глави лук
1 л. доматено пюре
1. ч. вода
дафинов лист
сол

Пече се в тава.

« Последна редакция: Януари 31, 2009, 16:42:48 pm от cygnus »
*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #43 -: Февруари 01, 2009, 10:56:43 am »
Сьомга на фурна

Вземат се 4 котлета сьомга,нареждат се в тефлонова тавичка.Върху всеки котлет се слага парче обезмаслено сирене на "Маджаров".Запичат се в затоплена фурна за около 20 минути.

Пилешка пържола на тефлонов тиган

Взема се 1 зеленчуково бульонче "Маги" и се разтваря в една кафена чашка вода.Затопля се за 30 секунди в микровълновата печка.Изсипва се в тефлонов тиган,слага се и пилешката пържола,която се запича от двете страни и става много крехка и вкусна.

« Последна редакция: Февруари 01, 2009, 11:02:22 am от jam »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #44 -: Февруари 01, 2009, 11:03:26 am »
само да отбележа, че обезмасленото сирене на Маджаров не е режимно - прочети му състава.
сьомгата става прекрасна и без никакви добавки. аз я пека на тефлонов тиган.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #45 -: Февруари 07, 2009, 21:44:58 pm »
Пилешки филенца със скариди

Нарязва се филето на лентички и се задушава с малко бяло винце за около 5 минути. Добавят се скаридите (аз ползвам бланширани, цели), добавя се и малко чесън. Разбърква се добре и се поръсва и малко магданоз.
Лапаш бързо и се цапаш здраво  :)
*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #46 -: Февруари 16, 2009, 17:47:30 pm »
Крем супа от пиле (П)
Днес си я спретнах - на мен ми хареса, дано и на вас!
Сварих си 2 пил. бутчета (без кожата), заедно с 1 скилидка чесън, половин глава кромид, 2-3 стръка магданоз, щипка диетична сол, черен пипер.
Пасирах ги с 200 мл прясно мляко (фитнес 0.1%) и 1 ч.л. царевично нишесте за сгъстяване. Преди папкане, може да си прибавите малко извара или ескуиза - и да ви е сладко  :)
*
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #47 -: Февруари 17, 2009, 17:10:20 pm »
Хайде и нещо като салато/предястие (П)

1 консерва риба тон (в собствен сос)
1 варено яйце, нарязано на дребно
3-4 с.л. сосче (приготвено от кис.мляко, маалко горчица, 1 л. ескуиза, копърче, черно пиперче)
може да се добави и кисела краставичка по желание и вкусови предпочитания.
Всичко се обърква добре.
Re: "Дюкански" рецепти
« Отговор #48 -: Февруари 27, 2009, 20:15:22 pm »
Днес експериментирах с една рецепта за разнообразие от пилешкото и телешкото месо. Мисля, че се получи доста добре, така че ви я предоставям  :P


Пилешки сърца върху канапе от яйца

500 гр пилешки сърца
2-3 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. червен пипер
1-2 кисели краставички
2 яйца
съвсем малко сол, черен пипер, съвсем малко бяло вино (ако имате отворено, иначе мисля че ще стане и без него)

Пилешките сърца се варят около 1 час под капак. Прецеждат се с решетъчна лъжица и хубаво се отцеждат, тъй като бульона им е доста мазен. Може даже и върху салфетка да се отцедят. След това се изсипват в тефлонов тиган с малко водичка и бяло вино (мисля че бялото вино не е проблем понеже то почти ще се изпари по време на готвенето). Добавят се нарязания лук, кисели краставички, магданоза и останалите подправки. Задушава се 7-8 мин и се изсипва в съд с капак (за да се задуши още малко и да остане топло). В същия тиган се чукват яйцата и се пекат без да се обръщат за 3-4 мин. Изсипват се внимателно върху плоска чиния и върху тях се подреждат сърцата.
По желание може да се полеят с малко лимон. Но и без него придобиват един много приятен леко кисел вкус (от краставичките и бялото вино).


Добър апетит!