0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кафеникаво течение преди цикъл
« -: Май 07, 2008, 12:44:42 pm »
Здравейте ,

От два месеца насам ми се появи кафеникаво течение преди цикъл, което много ме притеснява. През февруари горих раничка на  шийката на матката и до следващия цикъл нямах оплаквания ( докато траеше и периода на въздържание), но миналия месец цикълът ми закъсня с 8 дни - което ми се случва всяка година напролет и около очакваната дата на цикъла ми се появи кафеникаво течение вместо кръв - след около 3-4 ми дойде нормално. Този месец същото течение се появи на 21 ден от цикъла и вече 4 ден не спира - слабо е и е на моменти - на около 6 часа по 1-2 капки. Днес обаче имам и кафяви жилки - като малки парченца от лигавица, но без кръв. Очаквам да ми дойде след 2 дни. През последните 2 месеца подновихме опитите за бебеправене - тестовете и миналия и сегашния месец са отрицателни. Имам час за лекар за другата седмица - няма вариант за по-ранен преглед поради заетост на лекарите.
Има ли някой с подобен проблем - изчетох по празниците всички възможни причини - от хормонални , гъбички, трихомонални ...до най-страшни онкологични предположения .
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #1 -: Май 07, 2008, 13:42:25 pm »
консултирай се с гинеколког ама парво си намери добър за да не те объркват и да ти постави точна диагноза успех
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #2 -: Май 07, 2008, 16:40:37 pm »
Щом е от 21-я ден, най-вече говори за хормонално нарушение.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #3 -: Октомври 29, 2009, 12:52:10 pm »
Зравейте момичета,
Аз имам подобен проблем! Преди 2 седмици ходих на гинеколог понеже 2 месеца подред 3 дни преди цикъла ми имах някакво кафеникаво течение, то спираше и ми идваше нормален цикъл. но това се повтори на следващия месец. отидох при гинеколог , той ме прегледа , каза че всичко е чисто , намам кисти някви възпаления и най вероятно е хормонално нарушение. Изписа ми дуфастон , започнах да го пия по време на овулацията 10 дни го пих и според гинеколожката трябваше да ми дойде до 3,4 дни обаче ми закъсня със 7 дни. Като ми дойде имах страхотни болки и съсиреци. Сега ми е 3 ден и цикъла не е нормален а е с кафеникъв цвят. Утре ще ходя да си правя хормонални изследвания. Но въпросът ми е може ли тоя дуфастон да ми причини тези смущения  и дали и зобщо е трябвало да го пия? Благодавя ви предварително.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #4 -: Октомври 29, 2009, 23:40:12 pm »
Цвети,
Едно разбрах - леакрите най-често не могат да обяснят такива течения категорично.
Едни казват едно други - друго. При мен това течение се оказа, че е заради единия яйчник - той прави луф от време на време и това води до изместване на цикъла и течение. До този извод стигнах по собствени наблюдения и лекарите, честно казано изобщо не обърнаха внимание на този факт.
От дуфастона е възможно да имаш повече съсиреци от обикновено , защото той удебелява лигавицата повече от нормалното и като идва - идва с гръм и трясък, мен и ме боли доста.
Това, което мога да те посъветвам - проследи няколко месеца - фоликуметрия и хормони ( на цикъл и овулационни) за да види докторът дали динамиката им е балансирана по време на цикъла и дали не е свързано с някакви особености на функцията на яйчниците.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #5 -: Октомври 30, 2009, 14:12:23 pm »
 Здравейте,
аз също имам кафеникаво течение, но при мен е в периода около овулацията. Ходила съм при 4 различни доктора и четиримата изтъкват различни причини:
1. Хормонални проблеми
2. Добра овулация
3. Лоша овулация
4. Нищо ти няма. Не му обръщай внимание.
Така и не разбрах точно какво е, но продължава до ден днешен и аз съм склонна да вярвам, че е наистина от овулацията и че всичко ми е наред, но факт е, че вече 2,5 години опитваме да забременея, а не става.
Гери мисълта ми беше, че ако си с късна овулация, може би това е причината.
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #6 -: Октомври 30, 2009, 14:50:43 pm »
Момичета и аз имам такова течение. Тоест незнам дали е същото като вашето, но на 1 ден от МЦ само ми зацапва съвсеееем лекичко, на 2 ден има кървене - слабо, а на 3 ден пак лееееко зацапване и долу-горе това е. Питала съм много лекари. Убедих се, че никой не може да ми каже защо се получава така. Изследвала съм всичко възможно по въпроса - щитовидна, овулация, дебелина на лигавицата ... дори и лапароскопия направих. Всичко излиза , че ми е наред. В един сайт четох, че тези проблеми най-често се дължат на заболяване на щитоводната жлеза, а може да е и от стрес. И аз не успявам да забременея, но със сигурност не това е проблема тъй като МЦ ми е такъв от 7-8 месеца, а преди това пак не успявах да забременея. Само за сведение ще вметна, че за подобен проблем четох в друг форум и там една жена се оплаква от такъв МЦ, а междувременно е забременяла, износила детето и родила без проблем. И на нея нито един лекар до момента не й е отговорил какво й има.
 А в случай, че на някой му се чете по темата :
http://74.125.77.132/search?q=cache:fDYRHQW-xigJ:www.gynaeonline.com/scanty_period.htm+less+blood+menstruation&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=be
 Но тук става дума за оскъден МЦ, а ако при вас не е такъв, а само започва със зацапване незная дали въобще говорим за едно и също нещо. Мисля си, че не е нередно да започва със зацапване, щом после си има кървене, овулация и хормоните са добре.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #7 -: Ноември 05, 2009, 14:56:57 pm »
И при мен се получава нещо такова!Значи имам 2 мисед аборта и още след 1 аборт забелязах,че МЦ се измени.Пак си ми идва нормално,върви ми по 5 дена,но винаги около 3 дена преди това имам кафяво зацапване.Правила съм всякакви изследвания и ми казват,че всичко ми е наред,нямам обеснение от какво се получава зацапването нито пък абортите!Сега и ние правим отново опити за бебе и се моля да нямам повече проблеми :ask: :pleasantry: :crossfingers:

*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #8 -: Ноември 05, 2009, 19:46:58 pm »
Ето какво ми се случи и на мен. Аз също имам кафеникаво зацапване - понякога 1,2 дена преди началото на МЦ , а но вижте какво се получи сега-през септември ми дойде на 22-09, след което минаха 20 дена и дойде 12 октомври , когато сутринта забелязах тъмно ръжидво направо черно зацапване , с доста съсиреци без болки. 3дена беше така , на 4 ден имах по силнички болки в областта на ляв яйчник и след това още 4 дена същото зацапване. Минаха още 23 дена и вчера прокървих отново с болки и всичко нормално за началото на Мц. А и бях на лекар междувременно ,но на Узи се видя лигавица 7 мм със двустранна поликистоза, но с ПКЯ съм от 4 години. Единствено това ме навежда на мисълта че от там може да идва и това зацапване!
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #9 -: Февруари 18, 2010, 16:17:31 pm »
 osi_1 Сутринта забелязах такова течение,дори черно,беше съвсем малко и после изчезна,но това 1 седмица след МЦ, не преди него :ask: За първи път ми се случва.Имам намерение да си запиша час при лекар,но кажете мнението си,защото много се притеснявам,а за лекар ще трябва да почакам. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО  :bighug:
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #10 -: Март 05, 2010, 11:05:21 am »
Това с кафеникавото течение не е проблем 2-3 дни преди цикъл. На мен лекаря ми каза, че по трудно ми идва цикъла и заради това се получава.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #11 -: Април 11, 2010, 17:03:48 pm »
Здравейте, вече трети ден имам кафяво течение и незнам какво да правя.Появи се около уволацията и аз си помислих ,че ще спре но уви продължава.Незнам какво да правя...Ако някой е имал такъв проблем нека сподели.Благодаря предварително.
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #12 -: Април 11, 2010, 18:36:47 pm »
kunka.82 намерих нещо по твоят въпрос със твоето зацапване. Може да се дължи на проблем с прогестерона - Ако прогестерона е нисък, също има зацапване . Зацапване може да има и при овулация/дължи се на това, че заедно с яйцеклетката по тръбата може да се излее малко кръв от пукнатият фоликул/ и при Имплантация /дължи се на това, че при 'вгнездяването' на оплодената яйцеклетка в лигавицата на матката може да се разкъсат по-малки кръвоносни съдове (ерозия на съдовете) на ендометриума/.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #13 -: Април 11, 2010, 22:12:02 pm »
Здравейте, вече трети ден имам кафяво течение и незнам какво да правя.Появи се около уволацията и аз си помислих ,че ще спре но уви продължава.Незнам какво да правя...Ако някой е имал такъв проблем нека сподели.Благодаря предварително.
kunka82 и аз съм така вече от 2 години- винаги около дните на овулация си кървя 3-4 дена,придружено с болки и после спира. До сега всички доктори са ми казвали, че това не е проблем, но аз все си мисля, че нещо не ми е наред.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #14 -: Април 13, 2010, 18:50:55 pm »
И при мен спря на 4ден,но много ме притеснява и другата седмица съм на преглед.Дано да не е късно.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #15 -: Април 13, 2010, 23:47:39 pm »
Сподели с нас после какво са ти обясняли докторите, че това ми се струва малко омагьосан кръг :)
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #16 -: Май 08, 2010, 10:40:28 am »
Здравейте,нещо хормоните не са ми наред и док ми изписа дуфастон,да ми регулира и цикъла.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #17 -: Август 05, 2010, 13:59:27 pm »
Здравейте,
аз имам същия проблем с кафеникаво течение преди цикъл.Наистина повечето лекари ,при които ходих не му обърнаха внимание,но последната ми лекарка каза ,че е маточно кръвотечение,което в повечето случаи се дължи на стрес и хормонален дисбаланс.Пих 2 дена дуфастон, след което трябаше да изчакам следващия цикъл ,за да видим какво се е получило - кафеникавото течение го нямаше.После ми изписа таблетки калций и фосфор.Лечението започна месец февруари и до този момент нямах проблеми ,но този месец пак се появи.Отдавам го на силното нервно напрежение ,на което бях подложена през предходния месец. Явно сме много чувствителни и това ни е слабото място  :ask:
*

    delfinche

  • ***
  • 213
  • чакам те ангелче мое
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #18 -: Август 09, 2010, 20:48:18 pm »
Последният цикъл един ден преди да ми дойде и един ден след края  :?имах такова кафеникаво течение,попитах моя док дали е нормално, той каза че не е нищо нетипично, било нормално!
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #19 -: Август 10, 2010, 07:15:23 am »
От няколко години ми идва така- със зацапване от по 2-3 дена преди да започне М. Цикъла ми се промени доста, особено след лапароскопията за премахване на извънматочна бременност. Миналия месец за първи път ми дойде само след ден зацапване, чак се учудих! Преди ми идваше от раз, почва, свършва... имах малко зацапване накрая, но това е нормално. Цикъла ми също става по-слаб... Преди ми течеше доста по 2-3 дена, сега само един по-обилен ден имам, другите 2-3 дена - зацапване(не броя зацапването от началото на цикъла!)Досега не е изяснено защо става така  :ask: