0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте на всички.Искам да попитам как се прави изследване на надбъбречната жлеза.Имам завишени стойности на -17-04 прогестерон,андростендион,тестостерон.Лекарката ми се съмнява ,че това идва от надбъбречната жлеза.Пия Метформин от 1,5 месеца.Ще ви бъда благодарна,ако ме светнете по въпроса.Благодаря ви.
*
Re: Изследване на надбъбречната жлеза
« Отговор #1 -: Май 13, 2009, 14:17:37 pm »
На мен също ми казаха, че вероятно имам проблем с надбъбречната жлеза, защото въпреки приема на Метформин две години почти, продължавам да пълнея.
Доки иска да направя ОГТТ с едновременно изследване на инсулин и глюкоза на 0, 60 и 120 мин. И от резултата ще станело ясно дали наистина проблема е там.
МОже би това е изследването, за което говориш....... osi_10


*
Re: Изследване на надбъбречната жлеза
« Отговор #2 -: Май 13, 2009, 15:20:00 pm »
При мен изследването беше ядрено-магнитен резонанс.
     
Re: Изследване на надбъбречната жлеза
« Отговор #3 -: Май 15, 2009, 12:38:23 pm »
Аз съм правила ЯМР,представила съм го на лекарката ми.Всичко е нормално при него.Аз също трудно свалям килограми,въпреки,че не са много за сваляне-5,6 кг.Инсул. резистентност ми е на границата,затова ми назначиха Метформин.Когато отида в болницата ще разбера за какво става въпрос-за надбъбречната жлеза.Дано се разбере от къде идват тези високи стойности,защото ме мотат вече много време.Благодаря ви за отговорите.