0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета.позволих си да пусна темата,защото почти не открих точен отговор на  въпроса.ако модер.преценят нека я изтрият.
Започваме подготовка за икси,и т.к. спермограмата ние много лоша,д-ра иска да замръзим
спематоз.за да е сигурен,че като се стигне до самата процедура ще имаме материал :P
лошата спермограма е от ген.проблем/писала съм в друга тема/.
Много се надявам да споделите опита си с мен,имам нужда от подкрепа.  :thankyousign:
« Последна редакция: Април 12, 2008, 07:44:46 am от mini »
*
Aramiz, и ние ще замръзяваме материал, ако има подобрение на резултатите при следващата спермограма. Не знам дали ще е успешна процедурата, но силно се надявам! Прегръщам те! Успех!!!
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
aramiz, колко ви е лоша спермограмата? Дай, моля те линк да видя защото нашите резултати силно варират и замразяването би било някакъв вариант.

*
Пак ме хвърляте в размисъл?! Аз правих икси със замръзен материал преди месец. За жалост не беше успешно. Но, всъщност след размразяването си, сперматозоидите са си свършили работата, защото яйцеклетките се бяха оплодили. Е, друг е въпросът за крайния резултат! Желая ти успех!

*
При 1-вото ИКСИ имах 5 яйцеклетки. Всички се оплодиха и имах 3 прекрасни ембриона и 2 не толкова добри. Върнаха ми 3-те. Нямаше бременност. Според доктора причината е в лошото качество на сперматозоидите. Ако те са например с увредено ДНК, спират да се развиват ембрионите, независимо, че е имало оплождане.
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
.. Нямаше бременност. Според доктора причината е в лошото качество на сперматозоидите. Ако те са например с увредено ДНК, спират да се развиват ембрионите, независимо, че е имало оплождане.
Това е логично, но няма причина пък само увредените сперматозоиди да преживеят, нали? Според мен не там е въпросът. Няма гаранция, че ако не са замразени би настъпило оплождане и по-нататъшно имплантиране, нали?

*
Zlatulka, за съжаление си права - няма никаква гаранция. Желая ви успех, момичета!
*
Teya според мен,ако не сте правили днк няма как да сте сигурни в качеството на сперматозоидите.



Zlatulka ,резултата от спермограмата е олигоастенотератозооспермия.правена в Торакс.и другата от около 10 дена е същата,правена в друга к-ка.
Добрата новина,е че за сега все още имаме сперм.малко на брой,но ги има.затова доки иска да замразим материал и то 3 пъти.незнам,надявам се да имаме шанс и да успеем,то май друго не ни остава.успех милички :bighug:
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Аз попитах защото и ние сме със същата диагноза. АС има ли някаква гаранция, че като са малко на брой ще останат някакви след размразяване? Говорили ли сте по този въпрос с док? Или по-скоро ме интересува има ли някакво съотношение преди и след размразяване? Примерно да се знае, че поне 20% умират или нещо от сорта..

*
Zlatulka :P не сме говорили още за това,но ще питам,аз също искам да разбера.
ние също си имаме замразени и са много малко на брой,надяваме се,че за икси-то някой от тях да се разработят и да си свършат работата :D
*
мишока :Dбраво че имате.ние започнахме да замразяваме и се оказа,че няма какво да замразяваме :(направо незнам къде съм :(
щом има ще успеете,няма начин.успех
*
Мишока,когато материялът е от биопсия,въпроса със замразяването и размръзяването стои по друг начин.Тогава риска е по-голям.Не искам да те плаша,но почти винаги се налага биопсия в деня на пункцията.
Успех!
*
на мен ми се налага да работя с чужд материал и той уви винаги е замразен. Лекарите твърдят, че размразения материал е по- добър, тъй като негодните сперматозоиди не могат да преживеят и живи остават само добрите.
даааа,в деня на пункцията ще сме в готовност всички,защото наистина може да няма живички
*
МИЛ да,това което казваш, ми звучи доста обнадеждаващо :Dдано да си права,че съм вече като удавник за сламка :
ние за сега правим всевъзможни изследвания,който до този момент всичките на мъжлето са в норма,ама кел файда,като няма никой.чакаме си часа при доки,да ги види и той,та  видим от тука на къде.
aramiz ,вие правихте ли биопсия,защото при нас на спермограма нямаше нищо и аз тогава още съвсем невежа си глътнах езика,ама след операцията вече съм по-обнадеждена,въпреки че не дават кой знае какви шансове
*
не,не сме още ,но ще правим Pesa .надявам се ,всичко да мине добре за да има резултати :P
*
Арамиз Мил по принцип е права но доколкото знам замразения донорски материал не се добива чрез екстракция от тестисите. Има голямо значение как е добит материала. Многократно съм писала и отново ще пиша НЕ разчитайте на замразен материал добит чрез екстракция от тестисите. Тестикулярните сперматозоиди са по-бавни и при замразяване и последващо размразяване губят оплодителната си способност. Ние направихме тази груба грешка - използване на замразен тестикулярен материал и нищо не стана - просто нищо не се оплоди.
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*
Ние ще правим иксито тази година,наистина обаче ме притеснява факта,че сперматозоидите са замразени при биопсия,а доколкото знам след евентуално размразяване(в повечето случеи)нищо или почти нищо не оцелява,което ни довежда до мисълта че пак ще трябва да правим операция,е да ама мъжа ми вече не иска да се подлага на биопсия и незнам какво да правя вече :oops:,някак трябва да го убедя :(
*
graco ,ние све още се борим за нашо бебе,от мен и мъжо,затова ще правим биопсия.надявам се, да имаме успех,знам че рискуваме да загубим чове4ета при размразяването,но ще пробваме до последна възможност. донорски материал, не сме мислили за това,но се моля да не стигаме до там.
лора,как така мъж ти не иска повече биопсии,да не би да предпочита с донорски материал,знам че е гадно и ние сме на същия хал,ама ако трябва и 20 ще направим.Я го стегни малко този мъж
арамиз,лора-къде сте?Докъде стигнахте,на мен в понеделник ми е пункцията и евентуално нова биопсия на мъжлето,така че казвайте какво става с вас
*
не пиша,защото  няма нищо ново за сега.следя темата  със интерес :P
чакам новини от теб,стискам палци в понеделник да имаш най-прекрасните яйчица,после да се оплодят и импланритат, не едно ми две сладки грах4ета,който да отглеждаш цели 9 месеца и да се радваш после на :bori_007: :bori_002:пожелавам ти го от сърце :bighug:
здравейтее,вчера ми правиха пункцията извадиха 18 яйчица и днес като звъннах на ембриолога ми каза,че 14 са оплодени,но още е рано да се твърди дали са годни,колкото до моето мъжле беше до мен през цялото време с готовност за биопсия,но след размразяването се оказа,че има живички,така че ЛОРЧЕ кажи му на твоя мъж,че вероятността за втора биопсия не е 100%,аз ще ви държа в течение :D
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
мишок, радвам се за вашия резултат. :D Дано и оттук нататък нещата ви се развиват така добре. Даваш надежда на много семейства, разчитащи на замразен материал. :D Ще следя какво става при вас. Успех.

Извинете, че се намесвам, може би не на място, но ние имахме същият проблем преди 4 години с диагноза олигоастенотератозооспермия. Доки /Кацаров/ му предписа някакви лекарства, после му би пргнил 10 инжекции и нямаше подобрение, след което буквално го "отписа" директно за ИКСИ.
Намерихме други лекари, за щастие те му помогнаха и от 2 години мъжа ми пие няколко безобидни неща, с които бавно, но сигурно, диагнозата се промени. Вече имаме от 5%подвижност - на 45% подвижност и обем от 0,2 - стана 1,0 мл.
Ако желаете, ще ви напиша /на лични/ координати на доктора и това, което пие мъжа ми.
Ние още се борим, но с тези резултати поне не треперим и не се налага биопсия и замръзяване.
   Стискам ви палци скоро да си имате  :bfp: и поне по едно  :babyflips:
*
мишока,браво на вас.само така.голяма надежда ми даваш,да знаеш :babyflips:
стискай зъбки :Pоще малко :bori_002: :bori_007: пожелавам ти и двете :wink:
арамиз,при нас на размразяването откриха живички,макар че бяха единици,но и ние замразихме малко,понеже трудно ги откриха от тъканта на тестиста,забравих как се казваше процедурата ТЕСА,ПЕСА -назнам и така днес ми беше трансфера върнаха ми 4 бр. и сега ще чакаме 15 дългички дни.Желая ви успех на всички и да се похвалим с + резултат.
*
...и така днес ми беше трансфера върнаха ми 4 бр. и сега ще чакаме 15 дългички дни.

Успех!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*
мишока ,успех и  :bfp: :bighug:
Успех мишок и от мен
*
здравейтее,вчера ми правиха пункцията извадиха 18 яйчица и днес като звъннах на ембриолога ми каза,че 14 са оплодени,но още е рано да се твърди дали са годни,колкото до моето мъжле беше до мен през цялото време с готовност за биопсия,но след размразяването се оказа,че има живички,така че ЛОРЧЕ кажи му на твоя мъж,че вероятността за втора биопсия не е 100%,аз ще ви държа в течение :D
стискам палци дано се похвалиш в наи скоро време,а доколкото мъжа ми вече е готов на всичко :)
радвам се,че се е престрашил пак,в крайна сметка и ние търпим немалко болки в името на идващото поколение :D
здравейте,не пиша с хубави новини,вчера ми дойде и така приключи нашия първи опит,надяваме се следващия месец да пробваме пак,защото имаме 5 замразени ембриончета.Според доки не са се хванали поради ниското качество на сперматозоидите,които са взети от тестикуларната тъкан-човечетата са оплодили яйцеклетките,но развитието на ембриончетата е спряло в един момент и не са се хванали,въпреки че ми върнаха 4 бр....и така ще пробваме до последно-ако се наложи още биопсии,защото въпроса за донорския материал е много деликатен.
mi6oka съжалявам
*
мишока,мила :bighug: много съжалявам,наистина.дано при следващият опит ,да имаш :bfp:ще стане,това е сигурно.успех ,мила.
Лорче,кога ще е вашия опит?
*
Лорче,кога ще е вашия опит?

ами ще бъде тази година,но кои месец все още не зная,при нас всичко зависи от парички ,когато ги саберем със сигурност ще пиша какво става с нас :)