0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: За генетично увредени яйцеклетки
« Отговор #20 -: Август 21, 2008, 17:49:40 pm »
Крем успех,би ли уточнила кое изследване струва 1500.00лева,FISH или предимплантационната диагностика.
Re: За генетично увредени яйцеклетки
« Отговор #21 -: Август 22, 2008, 10:36:47 am »
Крем, благодаря ти , ч е се включи, защото все още са малко хората тук , които са правили това изследване. Можеш ли да разясниш какъв панел избрахте и какво съдържаше той, защото от док.стаменов лично разбрах че има разширени и съкратени и могат по различни критерии да се гледат ембрионите, въобще до каква степен може да се разбере ембриона дали е генетично здрав и да няма хромозомни грешки и какъв е потенциала тези ембриони после да доведат до нормална бременност...каквото знаеп по въпроса, ако може ни сподели :D


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Re: За генетично увредени яйцеклетки
« Отговор #22 -: Август 22, 2008, 10:56:21 am »
Момичета,ние се доверихме изцяло на д-р Стаменов,д-р Димова и биолозите да преценят какво точно трябва да се изследва.Не сме избирали ние панел.Всеки ембрион беше изследван за хромозомния набор.Върнаха ми само един,за който д-ра твърдеше,че ако се имплантира,ще бъде напълно здраво бебе.Останалите ембриони,носеха хромозомни аберации,които не водят нищо добро-липса на бременност,спонтанни аборти или увредено дете.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
Re: За генетично увредени яйцеклетки
« Отговор #23 -: Август 22, 2008, 14:14:48 pm »
Благодаря ти Крем, все пак и това е нещо и мисля, че при по-проблемните двойки това е много добър начин да се стигне до нормална бременност. Особено след повтарящи се аборти , твърде е вероятно да има някакъв генетичен или хромозомен проблем и затова да не се получава. Успех ти желая!


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание