0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ВИП АГ Варна
« -: Април 06, 2008, 10:58:46 am »
Здравейте момичета, моля ви да споделите опит/ мнение относно раждане във ВИП-а на АГ Варна. Интересува ме ако бременността не е следена в АГ болница, нито е посещаван някой от специалистите в болницата какви са шансовете за раждане на ВИП етажа? става въпрос за нормално раждане, не планирано секцио или предизвикано нормално (надавам се :) ).
чета разни мнения из нета, които ме обезсърчават - лекарите поемат само планирани раждания поради големия наплив. разбира се планирам консултация с някой от специалистите в тази болница, който ще ме информира най - правилно, но туй като в момента ми е малко рано за това, а въпросите напират, ми се искаше ако някоя има информация, да я сподели.
благодаря предварително! 
Re: ВИП АГ Варна
« Отговор #1 -: Април 06, 2008, 11:55:53 am »
Най-добре се консултирай с някой лекар от там, но мисля че няма проблем да си родиш там защото си плащаш. Просто трябва да си резервираш стая по-рано а ако искаш да ти води раждането твой лекар май се доплащаше за това, но пак там ще ти дадат най-добра информация. Моя лекар изражда там и ще раждам, живот и здраве там.
Пожелавам ти успешно раждане!
*
« Отговор #2 -: Април 06, 2008, 12:28:27 pm »
И аз смятам там да раждам ориентирайте ме в цени.Там ми правиха ин витрото и там ме следят.Ще раждам секцио
*
« Отговор #3 -: Април 07, 2008, 11:03:43 am »
елия, това е сайт с цените http://akusherstvo.hit.bg/
дано ти помогне, макар че уговорките с лекаря, който ще присъства на раждането, тежат повече.
« Отговор #4 -: Април 07, 2008, 13:09:58 pm »
Здравейте!
И мен ме интересуват въпросите с раждането в АГ-Варна.
Насочила съм за там.
Имам си и избран лекар. Но все още не сме обсъждали въпростие с раждането.
Всякаква информация би ми била полезна.
*
« Отговор #5 -: Април 08, 2008, 19:39:15 pm »
момичета,никоя ли не е раждала в АГ Варна? моля ви споделете опит,особено ако става въпрос за вип етажа ...
« Отговор #6 -: Април 09, 2008, 13:13:01 pm »
Какво и е на Окръжна болница, че не искаш да раждаш там? Аз родих м.декември там при завеждаш отделението - д-р Скочев и съм много доволна. Имат нужната апаратура, стаите са с по две легла и собствен санитарен възел, стаята на бебетата са в съседство на стаите с родилките. А да не говорим, че ми излезе и по-ефтино от ВИП-а на АГ. Родих с планово секцио. Още повече, че д-р Скочев е привърженик бебето да се износи до последно и тогава да се ражда, докато в АГ искаха да раждам след навършването на два килограма и нещо.Нямало да има проблем според тях. За сведение - бебето ми се роди 4.050кг. Но избора си е твои.
*
« Отговор #7 -: Април 09, 2008, 14:29:21 pm »
благодаря Дани, нямам нищо против окръжна, спряла съм се на АГ заради няколкото специалисти, на които мислех да се доверя, ако изобщо някой от тях поеме нормално раждане. би ли споделила малко повече подробности относно окръжна - условия (всички стаи ли са с по 2 легла), отношение на персонала/ акушерките ... благодаря ти
« Отговор #8 -: Април 09, 2008, 15:02:07 pm »
Здравейте, момичета!
Миналото лято родих сина си там с планирано секцио при д-р Александров.Той не ми следеше бременността, но ходих при него към 7-ия месец в клиника "Кисьови", за да види плода.После се уточнихме по телефона.
Всеки, който желае може да ражда на ВИП етжа, стига да има места.Предварително може да се уговорите с лекар от АГ.Мисля, че д-р Танев и  д-р Николов израждат там.Телефоните им може да намерите във форума на бг-мама.Има много добри отзиви за тях.
А иначе съм изключително доволна от условията и отношението там.Аз не съм от Варна-близките ми идваха, когато пожелят.
Ако имате още някакви въпроси, с удоволствие ще ви отговоря!

*
« Отговор #9 -: Април 09, 2008, 21:22:20 pm »
Викето,замисли се и за Майчин дом.Условията там са най-добри във варна, стига да не раждаш в 7мия месец.Имат и кувьози де, но това винаги ще е приоритет на АГ.
*
« Отговор #10 -: Април 09, 2008, 21:29:48 pm »
Аз раждах с уговорка в АГ, но не на ВИП етажа.
Не беше планирано раждане.
Много съм доволна от всичко и всички там.
Имам приятелки и познати доволни и недоволни и от 3те места.
Избрах АГ заради неонатологията. За мен това беше най-важното.
« Последна редакция: Април 09, 2008, 21:31:23 pm от коки »
« Отговор #11 -: Април 09, 2008, 23:53:13 pm »
Мисля, че всички стаи са с 2 легла. Но когато си пациентка на д-р Скочев нямаш грижа за това - с привилегия си. Ромите са отделени в отделен сектор. Акушерките - има ги всякакви. Но поне има и свесни. Снаха ми роди в АГ във ВИП-а и беше крайно разочарована от акушерките там. Според медицински работници  Окръжна е най-доброто място за раждане. Има добър екип и добра апаратура. За АГ-то чух, че апаратурата им е стара и доста амортизирана. Това беше отдавна и не си спомням подробности. Това съм запомнила като цяло. Ще ти пиша и на лична.
*
« Отговор #12 -: Април 10, 2008, 06:52:41 am »
Сега виждам, че има нова тема за ВИП-а. Мисля, че бях писала преди в подобна. Моето планово секцио беше във ВИП-а в АГ-то, направи го д-р Александров. Условията са много добри, екипа е на ниво и всички са много внимателни. За цените информацията ми е от пред 2 години - тогава беше 700 лева всичко, което включва секциото и 6 дни престой във ВИП. Стаите са с две легла или с легло и фотьойл, но настаняват по една жена в стая. Две стаи са с общи санитарни възли - баня и тоалетна. Чисто и приятно е, има климатик, телевизор, хладилник в коридора (за двете стаи), мивка във всяка стая, но най-важното е отношението. Аз лично съм много доволна.
*
« Отговор #13 -: Април 10, 2008, 11:32:03 am »
благодаря за отговорите, момичета. Пуки, аз се бях насочила към Майчин дом и за раждането, но като че ли започвам да се преориентирам към АГ болница, а за да запазя по- добрите условия - към ВИП-а. може би неонатологията е основния ми мотив.
виждам, че и от Окръжна остават доволни пациентите и кашата вече е огромна  :?
коки, при кой лекар ражда? аз съм се насочила към няколко имена, но от това, което чета, оставам с впечатлението, че въпросните лекари поемат само (или предимно) планови раждания и секцио, още повече за ВИП-а. все пак не е хотел да ми пазят стаята, докато тръгна да раждам.
cugnus, д-р Александров ли следи бременността ти? притеснявам се, че ако отида при него на консултация в момента с молба той да присъства на раждането, ако нещата не се променят и не се наложи секцио, да получа отрицателен отговор. все пак е доста натоварен  :?

Момичета, знаете ли в момента кой е шеф на ВИП-а? ама как звучи, а, шеф на ВИП-а ...
« Последна редакция: Април 10, 2008, 11:51:49 am от viketo »
*
« Отговор #14 -: Април 10, 2008, 11:59:23 am »
Тъкмо при "шефа" на Вип-а раждах аз  :wink:
Доктор Николов е.
*
« Отговор #15 -: Април 10, 2008, 12:47:06 pm »
Доктор Николов е.

Не е ли Козовски?
« Отговор #16 -: Април 10, 2008, 13:11:31 pm »
Аз родих октомври месец на ВИП етажа- планирано секцио, извършено от д-р Александров.
Не исках секцио,но поради огромната си заетост на д-р Александров ми отказа да води нормално раждане.Опитах се да ангажирам Танев, но и той ми отказа с мотива, че е прекалено зает, предложи ми ако толкова настоявам да предизвика раждането в удобен за него момент. Отказах.Та така -пред риска да попадна на някой аматьор и пред страха от предизвикано раждане се реших на секцио.
Иначе съм доволна от условията и отношението въвВИП-а.
*
« Отговор #17 -: Април 10, 2008, 17:15:39 pm »
Доктор Николов е.
Не е ли Козовски?
Не и до колкото аз знам.
Но не споря, защото не съм обсъждала това с нито един от двамата.
А и това не е толкова важно.
« Отговор #18 -: Април 27, 2008, 17:40:05 pm »
В Окръжна също има неонатология. И много добър педиатър - д-р Стоянова. Моя колежка роди преди година и половина преждевременно в 8-я месец. Много е доволна както от д-р Скочев че се  е отзовал при пациентката си при нужда / в малките часове на деня/, както и от условията и екипа от педиатри. Все пак за бебчо са се полагали по-специални грижи.
« Отговор #19 -: Април 28, 2008, 10:00:04 am »
Здравейте и от мен! Честит празник!
Аз също съм раждала във ВИПа на АГ. Миналата година - юни.Родих с д-р Александров, но той си ме и следеше а и от началото на осмия м. лежах горе в патологията, с 4см разкритие. Водите ми се пукнаха в събота следобед, доктора пристигна за 10 мин. Общо взето беше планирано секцио, само дето не се знаеше кога.Нямам думи да изразя благодарността си и признателноста си към доки и екипа.Условията също са прекрасни.Честно казано малко съм разочарована от акушерките.Имахме пререкания с една.Впоследствие разбрах че тя била дежурна от долу. Всичко ми струваше 900 лв. 450 за доктора останалото си платих за стаята.Но ни задържаха два дни повече.Но ако трябва да избирам втори път, пак ще раждам там и само при него.Освен това специалистите в неонатологията са невероятно добри.Когато имат критични случаи в Майчин дом - карат бебетата в АГ.Да не говорим за случая с родилката с обърканата упойка...Е навсякъде може да се случи, но...
« Отговор #20 -: Април 28, 2008, 13:21:37 pm »
Здравейте,
Първото ми раждане беше планирано секцио в АГ, но не във ВИП-а, защото преди осем години нямаше такова :) Секциото ми го извърши д-р Мичев (бащата). Много съм доволна от секциото си, е тогава условията не бяха като сегашните но за една седмица се изтрайваха, все пак не съм на хотел. Отношението на екипа и акушерките беше много добър, е имаше и изключения но като навсякъде :).Сега съм бременна с второ и планирам да родя пак там, но във ВИП-а, от същия лекар. Надявам се да е възможно, мисля че да, защото той си оперира там.
Успех на всички чакащи този момент!
*
« Отговор #21 -: Декември 22, 2008, 17:05:00 pm »
Здравейте мами
Наближава и за мен момента за "срещата" с бебчо, който чакам с особено нетърпение
Моля ви кажете някоя скоро била ли е във Вип отделението на седми етаж. Ако да, има ли някакви промени от последните новини тук, за да се подготвя.
Следващия ми въпрос е следния:
С RH- съм и съм от Добрич. Тук в ходих в доста аптеки и не можах да намеря ваксината Анти Д гама глобулин, която се бие до 72 часа след раждането, ако се наложи.
Моля ви, ако някоя от вас има идея къде във Варна може да се намери, да пише. Мислих да си я закупя от сега, но не знам дали ще се наложи да се ползва.
Другото, което исках да питам е като се влезе в АГ-то, задължително ли се минава през приемния кабинет на първия етаж или направо се качвам на 7-мия етаж и се обаждам на акушерките. Имам записан ден на 5-ти януари и не знам какво да правя. Обясниха ми, че единия ден ще ми правят изследвания, а на следващия ден ще изкарат бебчо. Да, ама към колко часа  да отида забравих да попитам.
Явно в повечко ми е дошло вълнението, когато разбрах колко скоро ще е срещата ни с бебчо и ... А си бях записала въпросите на листче
Благодарим Ви Д-р Александров!
« Отговор #22 -: Декември 22, 2008, 19:19:47 pm »
Не знам как е сега, но ще ти кажа как беше при мен (все си мислех да опиша и това в дневника, защото може да е от полза, но а днес, а утре и....все още не съм.....тези дни ще довърша нещата :) )
Когато аз бях там за престой платих 450 лева (за 6 дена) и 400 за секциото.
Не знам сега дали има промяна, аз бях там преди близо 7 месеца.
За приемния кабинет е така. От там се минава да ти направят едно досие, ако мога така да кажа. Питат те за минали заболявания, мерят кръвно, гледат дали си здравно осигурена и т.н. После с това се качваш на 7мия етаж и там в кабинета довършвате бумащините :) Аз родих на 3ти юни. На 2ри юни бях в АГ към 9 часа гладна и жадна. Сле дкато приключихме в приемния кабинет се качих на 7мия етаж. Там ми направиха тестовете за упойките (не трябва да се мокрят пробите...но всичко ще ти се обясни, там са много внимателни и мили). Взимат квърчица в 2 контейнерчета май бяха...Обясниха ми как да процедирам с Дуфалака, ако подейства на другата сутрин няма да има клизма... Ако искам, казаха да се прибера вкъщи и да дойда на другата сутрин към 6 часа. Можеше и да остана там. Аз бях с багажа си, така че си оставих нещата в стаята, заключих и взех ключа. На другия ден отидох там, оправих си стаята, преоблякох се, обадих се на дежурната сестра, гледаха ми пробата за упойките....и ти казват да изчакап да те извикат. По едно време може да дойде анестизиолога да пита това-онова. Лекарят при който си, също може да се отбие. После идва една от сестрите (прекъснаха ми четенето на един трилър  :lol: ) и ти казва да се съблечеш. По нощница отидох до операционата, там сваляш и нея и се качваш на операционната. Слагат ти катетър, абокат в дясната ръка, на лявата мерят кръвно....дезинфикцират полето за действие (бях омазана от средата на бедрата до гърдите), приспиват те...и се събуждаш когато всичко е свършило. Откарват те в реанимацията. Аз бях с пълна упойка, затова обяснявам за нея.
След като те върнат в стаята от реанимацията (което става на следващият ден след секциото - целия ден и на следващият някъде до обяд си в реанимацията) ти казват да се носят двете лични карти и акта за брак долу в една стая на приземния етаж, за да се вземат данните за акта за раждане.
Това е което се сещам сега, ако има друго, питай.
Добре си с листчето и въпросите, и аз така действах, защото все нещзабравях да питам.
« Последна редакция: Декември 22, 2008, 21:13:57 pm от Black_rose »
*
« Отговор #23 -: Декември 22, 2008, 20:01:10 pm »
Леле, Black_rose, златна си, за което ти благодаря
Аз така и не се наканих изобщо да си направя дневник ... :oops:
*
« Отговор #24 -: Януари 03, 2009, 02:29:10 am »
Black_rose, казваш, че си родила на 03.06 - от тогава ли текат 6-те дни или от 2-ри. В смисъл аз ако отида на 5-ти, който е денят ми за изследвания мога ли да остана там или трябва да се върна с багажа на 6-ти, когато ми е датата за секциото?
*
« Отговор #25 -: Януари 03, 2009, 11:09:24 am »
(предварително се извинявам за спама :oops:)

Еййй,Доритка,то не останало бе...5-ти е вдругиден,само като си представих какво вълнение сигурно те е обхванало,и аз се развълнувах :D Желая ти леко раждане и ще чакаме да се похвалиш после! :D

Между другото Вени, наистина си златна - много добро и подробно описание на процедурите,живот и здраве като наближи май месец ще се върна пак в тази темичка да ти препрочета постинга :D

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
« Отговор #26 -: Януари 03, 2009, 15:58:39 pm »
Дори и аз не знам какво да ти кажа, че да не те объркам.
На мен ми казаха, че мога да избирам - дали да остана или да се прибера и да дойда на другия ден. Честно казано нямам идея дали влиза или не, но предполагам, ако се налага, ще се плаща половината ден примерно. Според мен би трябвало да влиза в тези дни.
Понеже на мен ми се наложи да остана малко повече и доплащах ден за ден.
*
« Отговор #27 -: Януари 03, 2009, 23:15:36 pm »
здравей, първо желая ти късмет за 5-ти и леко раждане:)
Вени, описала си нещата чудесно, намесвам се просто да споделя с няколко думи за моя опит, който не беше много по правилата. док ми каза на последния преглед ела в понеделник сутринта, вземи си и багажа, качи се направо на 7-мия етаж и ме потърси в кабинета. та качих се направо на етажа, в 7.30 сутринта. док се забави, разбира се, прегледа ми, каза ми че нямам никакво разкритие, никакви признаци на родова дейност (термина ми изтичаше вече), така че правим секцио. настаниха ме в 1 стая, аз много не знаех какво правя, с мъжа ми ходихме като хахо и пипи, та се наложи да го успокоявам през 5 мин и забравих да се тревожа за себе си. след 10 мин дойде дежурната педиатърка, направи ми тестове за упойката и ме поведе за клизма, която беше доста по- приятна от това, което си представях. после дойде анестезиоложката, която не обърна внимание на тестовете (!, отварям скоба, тъй като направих алергия по време на операцията), попита ме каква упойка избирам - спинална или пълна.по обясними причини избрах спиналната (поне да видя раждането на детето ми). после ми поставиха система, започнаха вливания, обясниха ми, че за спиналната трябвало да има предварителни вливания (май беше глюкоза...). после ме заведоха в операционната, съблякоха нощницата и се започна шоуто  :D. препоръчвам ти да оправиш тоалета си у дома,цялостно, за да не се налага да го правят в болницата както те си знаят. та ... анестезиоложката започна да обезболява гърба в основата,за да постави иглата за упойката. аз, обаче, нали съм карък, така и не успях да направя котешки гръб, пък и имам проблем с прешлените, та жената не успя ни да обезболи мястото, ни да постави упойката.  боде ме около 5 - 6 пъти, мен все ме болеше, въпреки лидокаина локално, та накрая ми сложиха маската с райския газ и ме приспаха  :D. както Вени е описала омазват те яко с дезинфектант, едно оранжево нещо, дето не се мие 5 дена, от гърдите та до колене. лекарите твърдят, че са ме събудили след секциото, аз не помня ... опомних се в реанимация. изкарваш една нощ прикована за леглото,все още под дейстствието на успокоителни. в реанимация има 2 легла,така че може да имаш компания (дано! по- лесно минава времето). непрекъснато вливат глюкоза, поставят ти антибиотик (бият го в дупето), както и инжекция за контрахиране на матката. на катетър си, не ставаш.на другия ден те вадят от реанимация, най - тежките мигове в болницата ...тези стъпки от леглото до стола, в който те пренасят до стаята. но вече са донесли малкото вързопче (като си в реанимация ти го носят за малко), ти си го видяла, спокойна си, че си има всичко, или поне от това, което се вижда :)и следват рутинните 3 - 4 дена, в които се учите да сте заедно и да се обичате. боли, но е прекрасно, едва сега си давам сметка за това ...
дори да забравиш въпросите, които са те вълнували, няма страшно. около теб в болницата има опитни хора, които да ти помагат и да те насочват. отиваш сутринта на 5-ти и всичко ще е наред, късмет!

при мен цената беше 1000 лв (950 или 1050, не помня много добре  :oops:), хванах лятното увеличение от август  :wink:.
« Последна редакция: Януари 04, 2009, 00:20:03 am от viketo »
« Отговор #28 -: Януари 03, 2009, 23:46:02 pm »
Да, за тоалета,Викето е права :)
По-добре вкъщи да се направи тази работа.
Даже като ми обясняваха за Дуфалака ми казаха,
да си взема депелатоарен крем за тази цел, да станело
възможно най-гладко...споменака нещо и за космените луковици,
ама тогава бях така притеснена, дали ще запомня всичко, че тази
информация ми се губи сега  :D
*
« Отговор #29 -: Януари 04, 2009, 00:11:48 am »
Дори, стиснати палци и от мен :) :crossfingers:
Аз раждах август на ВИП етажа, приеха ме в деня на раждането и на шестия ден ме изписаха, сумата май наистина беше 950 лв.
В деня на секциото ме искаха там в 9 часа, гладна и жадна, минах през приемния кабинет на първия етаж, после на 7 етаж ми направиха тест за алергия за антибиотици и за упойката. Предната вечер изядох две шоколадчета Комфорт (нямаше клизма).
Бях със спинална упойка, поставянето й мина съвсем гладко. Анестезиологът ми обясняваше през цялото време какво правят и какво мога да почуствам.
Тоалетът го бях направила сама.
А за Анти Д гама глобулин - според мен би трябвало в самата болница да имат, но може да се застраховаш - евентуално да се обадиш в някоя аптека и да провериш.
И накрая, всичко изглежда дребно и незначително в сравнение със срещата с малкото слънчице :)
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #30 -: Януари 04, 2009, 00:16:16 am »
:)Дори, пожелавам ти леко и безпроблемно раждане:)

:bighug:
*
« Отговор #31 -: Януари 04, 2009, 00:37:12 am »
Оххх, благодаря ви момичета за ценната информация и за пожеланията  :bighug:
От днес такава треска ме тресе, че ..., не мога да ви обясня просто. От хормоните ли от какво, от смях, после преминавам в рев ... изобщо ужас :)
Надявам се всичко да мине нормално и на 12-ти да се приберем живо - здраво с малко човече у дома. Обещавам да пиша.
Прегръщам ви всички до една.
*
« Отговор #32 -: Януари 04, 2009, 09:46:39 am »
Леко раждане, Дори! Стискам палци всичко да мине добре и след седмица да сте на линия с малкото ангелче!

*
« Отговор #33 -: Януари 04, 2009, 10:15:39 am »
dori пожелавам ти леко раждане да не го усетиш кога минава времето и след като се събудиш да няма нито болка нито лош спомен или стрес от преживяното, но да се гушкате със съкровището  :lol:
viketo много ме развълнува разказа ти, чак се превъплътих в ролята на раждаща ве4е  :wink:

Аз се 4удя каква е др разлика между ВИП и обикновеният етаж, освен разбира се лукса?
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #34 -: Януари 04, 2009, 10:47:28 am »
Чак лукс,силно казано :lol:
Съвсем нормални стаи.Даже изглеждат по зле от някой нормални болници.
ДА,на фона на другите етажи,особено 6 ет., е ЛУКС. :wink:
« Последна редакция: Януари 04, 2009, 10:52:29 am от Vali :) »

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #35 -: Януари 04, 2009, 10:51:24 am »
Еееее лукс в сравнение с долните стаи, въпреки 4е на мен не ми правеше впе4атление и трите пъти в които лежах на 6тия етаж, докато моя "съквартирантка" помня 4е бая мъркаше колко старо и изпорутено е всичко  :D но всички знаем защо сме там, не поради обзавеждането или нещо друга, а заради лекаря си!
« Последна редакция: Януари 04, 2009, 10:57:51 am от dendy »
*

• 1376
« Отговор #36 -: Януари 04, 2009, 10:53:33 am »
Малко се радактирах,но за едно и също говорим :lol:

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #37 -: Януари 04, 2009, 10:58:38 am »
Dendy, не зная каква е разликата между ВИП и нормалния, защото на нормалния не съм била (за 8-я етаж ли става дума?). Била съм на 6-я с хипер три седмици - разликата между 6-ти и ВИП е огромна. Е ако очаквате дизайнерски интериор и амбиенте - няма, но няма и нужда според мен. Горе всичко е ново, сам си в стая, има хладилник в коридорчето, свиждане може по всяко време (без през нощта, макар че правят изключения при близнаци) другите неща не знам, но е логично да са еднакви и във ВИП-а и на другия етаж.
Абсолютно сходно беше и при мен, както са го описали момичетата. Като чета и двете са били с пълна, при мен беше спинална. Значи като сложат упойката, през същото време те мажат с оранжевото дето трудно се измива ;) Общо взето от упойката се получава малко като гадене, а в края ти става мноооого студено все едно си на северния полюс, но час след секциото отминава. Изтръпваш целия - краката изобщо не се чувстват, а нагоре се усеща все едно изтръпнало от неудобно седене. Има преграда за да не виждаш какво правят хирурзите (не гледайте към прозорците, че понякога се вижда отразено, защото са със щори, а вътре е много светло), слушаш какво си приказват. Тъкмо докато щях да питам кога ще започва операцията и се чу на Миташко плача, а след 2-3 мин и на Марийка. След 5 мин ми ги донесоха за целувка и после чак на другия ден дойде акушерка да ми ги покаже пак, а на третия вече ги качиха при мен. След малко повече от половин час някъде приключва операцията и те водят в реанимацията  в съседната стая. Там са по 2 легла обикновено. Упойката пуска след около час, тогава преминава и треперенето от студ (не се проявява при всички обаче). Слагат често обезболяващи, понякога само между обезболяващите се усеща болка като много силна М, но като кажеш на акушерката слага инжекция веднага. Общо взето тази нощ се наспах за сума си време напред - досега оттогава не ми се е случило такова спане да направя, то това важи и за всички де :) На другия ден сутринта се става и обратно в стаята си.

Дори, искам да ти пожелая леко раждане и да знаеш, че този ден се помни завинаги с детайлите като един от най-хубавите!
« Последна редакция: Януари 04, 2009, 11:01:28 am от cygnus »
« Отговор #38 -: Януари 04, 2009, 11:10:14 am »
Леко раждане, Дори !

Предполагам Денди пише за разликата между 7мия и 3тия етаж (май там също има родилно). Едва ли стаите са по различни от тези на 8мия или 6тия.

Иначе може да остане човек през нощта на 7мия. Но не е за препоръчване да тръгне да си ходи по-късно от 7-8 часа вечерта някъде, защото долу затварят вратата и се карат ако има някой закъснял.  :D
*
« Отговор #39 -: Януари 04, 2009, 12:15:25 pm »
Дори,леко раждане и щастлива среща с малкото човече! :)

*
« Отговор #40 -: Януари 04, 2009, 12:54:42 pm »
Дори, стискам палци всичко да мине нормално, и на 12-ти да се завърнете и двамата у дома. Ние всички сме с теб и дано това ти помогне. :bighug: :grouphug: :crossfingers:
*
« Отговор #41 -: Януари 04, 2009, 18:37:56 pm »
Здравейте момичета и на мене ми предстои живот и здраве да раждам много скоро. Още не съм избрала къде във Варна да стане това. Със секцио ще бъде това вече стана ясно. Чета тук а и от всякъде чувам, че секциото се заплаща от друга страна намерих официална инфо, че раждането в България включително и секциото по мед предписание (не съм сигурна дали се водеше така) е безплатно - това го потвърдиха и няколкото лекари с които говорих. Та ясно става, че заплащането на операцията е нерагламентирано. Интересно ми е има ли някоя въобще, която е родила със секцио по здравна каса ... ей така просто ми е интересно. А и още нещо ако тази мисия е невъзможна то какво следва по нататък .... имам предвид избор на лекар, плащане и т.н. ....ако някой може да ме посъветва нещо голямо мерси  :)
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*
« Отговор #42 -: Януари 05, 2009, 16:03:14 pm »
Graco, секциото по мед предписания е безплатно в държавните болници,наистина. тук разискваме ситуацията на вип етажа в аг варна, който е частен и плащането е регламентирано. ако избереш да родиш в аг варна на 4-тия етаж е безплатно, както и в окръжна. моя близка роди секцио преди 2 седмици без да плати нито лев. битовите условия на етажа са различни, но е безплатно. късмет!
*
« Отговор #43 -: Януари 05, 2009, 17:37:14 pm »
Само да ви кажа, че има и диферинцирани стаи на четвъртия етаж, които са самостоятелни с хладилник в коридора и неограничени посещения. Цената е наполовина на ВИП-а. Аз бях там, защото нямаше места във ВИП-а, а и раждах нормално и не се знаеше датата, за да си запазя.
*
« Отговор #44 -: Юли 09, 2009, 12:48:15 pm »
Някой скоро да е раждал в АГ и даде пресни отзиви  :lol: от лекар, вид раждане и етаж?
« Последна редакция: Юли 09, 2009, 13:18:22 pm от dendy »
*

• 1376
« Отговор #45 -: Юли 09, 2009, 15:33:35 pm »
1.4 ЕТАЖ
2.д-р Александров
3.Нормално раждане при него.
4.Пълна мизерия е цялата болница,но за 3-5 дни се търпи.

Д-р Стаменов,обичаме ви!
« Отговор #46 -: Август 29, 2010, 14:42:29 pm »
Някой раждал ли е скоро на ВИП етажа да деде ново инфо?
ървят слухове за вътреболнична инфекция ,дали е вярно?
« Отговор #47 -: Август 31, 2010, 18:22:45 pm »
Последно раждах секцио в АГ - Варна преди година и 9м на 4-я етаж в деференцирана стая бях. Първия път бршр 1999г. Няма никаква разлика от тогава и сега. Мизерията се търпи за няколко дни, казваш си "майната му" не съм на почивка. Сега съм бременна и ми предстои раждане декември месец, пак при същия лекар но този път ще раждам в "майчин дом", точно заради този проблем с вътреболнична инфекция. Моя доктор е имал проблем с негова пациентка заради лошата хигиена в операционните и повече не оперира в АГ. Сега не знам как е в "Майчин дом" и съм притеснена, но имам пълно доверие на моя лекар. Имам две деца и трето на път и все той ми е бил водещ бременността и опериращ, тъй като съм раждала секцио (по медицински причини).
Ще ми е интересно да чуя и други мнения.
« Отговор #48 -: Август 31, 2010, 22:08:39 pm »
Да разбирам ли ,че инфекциите там са ежедневие? 8O

Направо не знам какво да правя ,тъкмо се насочих на там и имам час при Александров за уговорка !Аз съм за октомври!Но ако си има риск ще се отказвам!
Дано се включат и други !
*
« Отговор #49 -: Септември 02, 2010, 11:57:10 am »
Аз раждах януари 2010 във ВИП-а при д-р Александров. Тогава не знам да имаше проблем. Най-добре говори с док и сподели притесненията си - смятам, че ще ти даде адекватен съвет.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

« Отговор #50 -: Септември 02, 2010, 16:28:46 pm »
Аз раждах юни 2010г на ВИП-етажа при Александров .Много съм доволна от персонала на етажа и от д-р Александров-при него правих ин витро ,той ми следеше бременността и той ми направи секциото (мина като по учебник).Ако раждам втори път бих избрала същия лекар и на същия етаж.Иначе не съм чула за никакви инфекции докато бях там.

[/
*
« Отговор #51 -: Септември 08, 2010, 23:46:19 pm »
някой знае ли цените в момента за ВИП-етажа? преди ги имаше изложени на партера, но са ги махнали ...
« Отговор #52 -: Септември 09, 2010, 08:17:21 am »
Цените ги има изложени на етажа на Випа,на лист залепен до вратата,за осигурени и неосигурени :)
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #53 -: Септември 10, 2010, 12:54:58 pm »
Здравейте момичета.Да споделя и за моя престой в АГ.Родих на 5.11.2009г планово секцио-близнаци и то при лекар,който аз си избрах.Бяхме в болницата 14 дни,защото единия бебок беше малък на килограми,а исках да се приберем всички заедно.Бях на 4 етаж.Е не е лукс,мизерно е но не съм платила нито лев за целия престой и за самото раждане.Не мога да се оплача и от сестрите.Храната също не беше лоша.Но все пак не сме си у дома,нали.Дори таткото се качваше да види бебетата.За тези 1000лв за "ВИП"условия.....Може и по-добре да бъдат изхарчени.Не си заслужаваНо всеки сам си решава.Късмет на всички очакващи своите бебчета мами.
*
« Отговор #54 -: Септември 11, 2010, 15:54:49 pm »
monkey, благодаря, само че в АГ-то стигам само до партера, викам си доктора по телефона да ме гледа в кабинета долу. явно смятат за излишно да се качвам на 7-мия без основателна причина. мерси, все пак, за инфото, ще разпитам лекаря ми за цените в момента.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #55 -: Септември 11, 2010, 21:50:15 pm »
Не е нужно някой да те извика или изпрати, за да се качиш на 7 ет. Просто влизаш в асансьора и натискаш нужното копче. Като те питат на партера за къде си, казваш 7 ет. и никой повече не те закача :D
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #56 -: Септември 11, 2010, 23:16:53 pm »
Аз платих за секцио 1000 лв  на Вип етажа, нормално раждане е 700лв  :)

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #57 -: Септември 12, 2010, 00:28:59 am »
Да, това са цените сега. Скоро ги гледах - преди няма и месец.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #58 -: Септември 12, 2010, 09:40:24 am »
Нормалното май е 800 лв....
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #59 -: Септември 17, 2010, 11:17:54 am »
Вече имам уговорено секцио във ВИП-а, стига всичко да е по план и бебчето да не подрани  :D.Говорих с лекаря, който ще ме оперира, правят проби за упойките само ако ще се ражда със спинална упойка, а аз ще раждам с пълна.
Въпросът ми е къде може да се направи такава проба, някой правил ли си е?Звънях в няколко алергологични кабинети, но нямат тези упойки, явно не става по този начин.
« Последна редакция: Септември 17, 2010, 11:25:45 am от Tais »
« Отговор #60 -: Септември 17, 2010, 12:38:46 pm »
Деня преди секциото, когато те приемат там на етажа ти правят теста за упойките. Мястото не трябва да се мокри, но те ще ти обяснят всичко. Аз бях с пълна упойка и ми правиха тест предния ден.
*
« Отговор #61 -: Септември 17, 2010, 21:26:33 pm »
Тайсче верно ли е това за упойките?  8O Мен ми е малко съмнително да не се прави тест, направо ми звучи налудничево. Аз живот и здраве се глася да раждам там декември, а с моите алергии.... просто няма начин да мина без тест, така че тр да проуча всичко преждевременно.
*
« Отговор #62 -: Септември 18, 2010, 08:51:12 am »
Тайс, щом секциото е планово предния ден анестезиолога ще ти направи теста.
Моето стана по спешност и нямаше време за тест, само попълних анкетна карта за алергии.
*
« Отговор #63 -: Септември 18, 2010, 16:19:45 pm »
Благодаря за отговорите, ще държа предишния ден да ми направят задължително, че и аз преди време имах проблеми с алергии.Чудно ми е защо така ми казаха, че се прави само тест за спиналната упойка, ми аз ще си искам, ще им платя допълнително ако трабва да съм по-спокойна.
*
« Отговор #64 -: Септември 18, 2010, 16:31:03 pm »
Тайс, при кой лекар ще е секциото?
Аз бях при Николов и по принцип бях с  планово, та преди да ме приеме ми каза че предния ден ще ми правят изследвания и тестове за алергии. Така и не стигнах до прием и ми се размина теста, де но знам че и за пълна правят/или поне правеха/
*
« Отговор #65 -: Септември 18, 2010, 17:03:43 pm »
к(Р)оки при д-р Танев ще съм и аз се учудих на това което ми каза, затова и пиша тук и търся мнения и да измисля какво да направя.
*
« Отговор #66 -: Септември 26, 2010, 21:32:23 pm »
момичета в списъка има ли конци за секциото? Моя приятелка роди там преди 2 седмици само че на 4 етаж /ако не се лъжа/ и каза, че я карали да си купува конците.
« Отговор #67 -: Октомври 02, 2010, 08:15:59 am »
Зравейте момичета.
Аз родих в АГ на ВИП етажа юли месец.Тестовете за алергии ми ги направиха предния ден преди секциото ( планово секцио ). Не са ми изкали конци можеби искат само на 4 етаж . Казаха ми да си нося документите , памперси ,личен багаж и дрешки за бебето.
Пожелавам успех на момичетата които им предстои раждане!
*
« Отговор #68 -: Октомври 03, 2010, 14:58:51 pm »
Диди ти с пълна или спинална упойка беше?
« Отговор #69 -: Октомври 07, 2010, 15:09:24 pm »
Tais , аз бях с пълна упойка .
*
« Отговор #70 -: Октомври 14, 2010, 20:29:04 pm »
Има ли някой който е раждал при др. Цветков :ask:, не намирам никъде отзиви за него? И още един въпрос :oops:, спорих днес, че когато се ражда секцио ти дават бебчето на 3 ден, така ли е и има ли значение от това на кой етаж си? Благодаря ви предварително :bighug:
« Отговор #71 -: Октомври 14, 2010, 20:32:27 pm »
Гери не мога да помогна с инфо за доктора !По другия въпрос на който и етаж да си 4 или 7 бебето го дават на третия ден!

*
« Отговор #72 -: Октомври 14, 2010, 20:37:28 pm »
Благодаря ти много за бързия отговор Миленка :bighug:, и аз така знам, но... :D
*
« Отговор #73 -: Октомври 15, 2010, 09:43:37 am »
Зависи от състоянието на детето и майката.Докторите преценяват.Но по принцип на трети да.
*
« Отговор #74 -: Октомври 15, 2010, 11:21:43 am »
И моето,след секцио,ми го донесоха на 3 ден.

*
« Отговор #75 -: Октомври 16, 2010, 15:10:37 pm »
Има ли някой който е раждал при др. Цветков :ask:, не намирам никъде отзиви за него?

предполагам става въпрос за д-р Кремен Цветков, не за баща му? не съм раждала при него, в момента ми води жк. знам, че работи в екип с д-р Николов, ако си секцио, втори оператор ще е д-р Николов (той ми го препоръча за жк, което за мен е достатъчно доказателство, че е добър лекар). от лични наблюдения - съвестен и с адекватно отношение към пациента.
*
« Отговор #76 -: Октомври 16, 2010, 15:20:26 pm »
Вики, много ти благодаря :bighug: Точно за Кремен Цветков става въпрос, аз съм много доволна от него като лекар и съм говорила вече с него за секциото, но нямах информация за екипа му в АГ и исках да чуя нечие друго мнение. Още веднъж Благодаря! :D