0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
И аз така кат Мимса, се чудя какво общо има между запека и Колите във влагалището?

Хихи, ми жената на която принадлежат  :wink:
Всички тези бактерии и гъбички трябва да ги лекува не гинеколог, а кожен лекар. Говоря ти от личен опит. Не можех да забременея и имах странни течения и объркан цикъл, а се оказа, че имам влагалищна инфекция - стафилококи, кандида и ентерококи. Излекува ме завеждащата кожно отделение на болницата в нашия град (с антибиотик между другото), а след това ми предписа Дьодерлине - щам на някакъв полезен микроорганизъм, който оттук нататък предпазва влагалището ми от инфекции. Единствено кандида ме мъчи отвреме-навреме, но си има разни начини да се контролира. Например с Микомакс, когато се наложи. Това е едно хапче, което струва пет лева. Взема се еднократно и - край на кандидата. Добре е следващия месец да се повтори, за всеки случай, но после забравяш за кандидата просто по половин-една година.

Опитай да намериш добър кожен лекар.
Re: Моля ви, помогнете ми.........(влагалищна инфекцl
« Отговор #22 -: Август 17, 2008, 22:43:05 pm »
Аз нещо седя и се пуля тука, ма не схванах, не разбирам от всичко, затова си позволявам да питам-по какъв начин дебелото черво е свързано с влагалището, че да преминават 'по съседски' при това при запек?Тука за прашките и неправилното бърсане-ясно.Ма запека къв го раздава тука?
Пак казвам-не знам, затова питам.Стана ми интересно, не се правя на важна...Просто запека нешо ми е тъмен в конкретния случай...
Мимка, това със запека не мога да го обясня с научни термини, но съм го чула от лекар. Ходя на лекциите на с "9 месеца" на училище и там педиатър го каза това. Темата беше най-чести грешки при отглеждането на бебето, свързани с отделителната и пикочо-половата система.
При напреднала бременност също могат да се появят такива проблеми. И това съм го чула пак там, но от друга лекарка.
Ако искаш можеш да попиташ Мели или д-р Даскалов за по-научно обяснение.
*
Може, аз затова казах, че не разбирам и ми стана интересно, затова попитах. :wink:
Re: Моля ви, помогнете ми.........
« Отговор #24 -: Януари 16, 2009, 09:15:51 am »

[/quote]
Благодаря ти, мила!
Ще ти отговоря на всичко.
Първо - всякакво лечение след антибиограма и антибиотик според нея - винаги досега. Винаги контролна след лечение - и винаги нови бактерии... Затова - хомеопатия.. Хигиена - абсолютна - откакто получих за пръв път гъбичките. Само бебешки сапун - Нивеа, пране на бельото само с бебешки сапун и преваряване постоянно - писнало ми е от това. :x
Правим секс с презерватив от ноември месец заради забрана на ендокринолог заради щитовидни проблеми :x От февруари получих пак проблемите - така че със сигурност не е от неговото нелечение или презерватив - дори февруари лекувахме и него, въпреки, че не сме имали контакт и оттогава пак само с презерватив.
Доверие му имал пълно и безпрекословно - ако нямах - нямаше да искам дете от него :(
Миналия месец вече имаме зелена светлина за опити и затова попитах хомеопатката евентуално за неговото лечение и дали да бебеправим с това.
Тя ми каза, че  тази бактерия е не толкова опасна, колкото други - по-важното е да се изгради имунитет към тази бактерия и изобщо, защото тя е нетипична и за тук - била в дебелото черво.
Та така - благодаря ти за интереса - ще се радвам ако коментираш пак нещата около мен.

[/quote]

Кажи ми как си засилваш имунната система, и как точно организъма изгражда имунитет към различните вагинални бактерии? Лично аз, мисля, че наистина всичко идва от отслабване в имунната система... поне при мен нещата се стекоха така :(
Не съди за съдържанието на книгата по корицата й!
*
току сто се връстам от гинеколог и си вzех микробиологията,контрола.миналата година с нето4ния антибиотик лекувх уреаплаzма и гарднерела ,контролата покаzа после нали4ие не само  пак на  уреаплаzма и гарднерела  ами и на  стрептокок,сега декември пуснах  пак,пак уреаплаzма и габи,мисля 4е уреаплаzмата си я вла4ех от година и пове4е,направих 3 дневен курс с еритромицин и след седмица 3 дневен осте  с тетрациклин 250мг на 6 4аса и днес в реzултата нямям нисто zа прав път ,направо гледам и не вярвам,освен пак стрептокок,то е zастото тетрациклина е реzистентен на стрептококи,сега ми иzписа док,zа него ципрофлоксацин, опъвах се  раzправях се с него 4е не искам пак да ми иzлеzе от него уреаплаzма,убеждава ме 4е  няма 4е бил и zа нея по принцип,дано е така,и след нег диодерлине състо сресту гъби.мисля 4е сте ги иzтрепа нацяло сега,старите антибиотици вър6ат мнго пове4е работа от  новите,авелокс например,нов скъп лекува една бактерия и прави нови 3 ,лудница...не подценяваите старите антибиотици,ако някои zнае дали ципрофлоксацина е ресистентен zа уреаплаzма да ми пи6е моля,4е до4ве4ера сте го по4вам,тук ж виена няма как да вzема беz рецепта ,там поне имате вси4ко под ръка.успех на  вси4ки...