0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
бременна съм горе-долу в края на 4та седмица от оплождането. До вчера си имах редовните симптоми: подути и болезнени гърди, усещане в корема, безсъние пред нощта, поспаливост през деня и т.н., но вчера сутринта се събудих само с напрежение в гърдите, а днес и то изчезна. Спаднаха!
Бях на лекар, но е още рано да се засече дейност на сърцето и съответно няма как да се разбере дали вчера се е случило нещо или развитието продължава нормално.
В пълен шок съм и не знам на каква цена ще дочакам още 7 дни... Уплашена съм, защото имам 1 спонтанен преди две години и може би още 1 преди 1г.
Моля ви, кажете каквото знаете по въпроса.
*

    everything_possible

  • ****
  • 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Re: внезапно спиране на симптомите при бременност
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2008, 14:32:48 pm »
При моята бременност също се е случвало в първите седмици. В никакъв случай не се шашкай, че ще вземеш от претеснение да направиш беля. Опитай се да се успокоиш и да не мислиш за това поне докато се разбере резултата от видеозона.
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
Re: внезапно спиране на симптомите при бременност
« Отговор #2 -: Февруари 27, 2008, 14:34:22 pm »
Опитай се да се успокоиш. Не се концентрирай толкова много върху симптомите -те са много относително нещо. Аз не съм имала никакви симптоми, примерно. За да си по-спокойна, пусни си кръвен тест днес, след 2 дни пак -ако има нарастване на хормона, значи нещата се развиват добре. Желая ти лека и успешна бременност и здраво бебе на финала.
<br />[link=http:
*
Re: внезапно спиране на симптомите при бременност
« Отговор #3 -: Февруари 27, 2008, 16:05:34 pm »
Вая, не се тревожи, липсата на симптоми не е толкова обезпокоителна. ако ще те успокои повече, пусни си кръвен тест, както те съветват момичетата, за да следиш нарастването на ЧХГ. не знам от кой град си, но ако има лекар, на който ти да имаш доверие, можеш да го посетиш и по - скоро. късмет и мисли положително, понякога собствената паника ни кара да "не виждаме" симптомите  yahoo_17
Re: внезапно спиране на симптомите при бременност
« Отговор #4 -: Февруари 27, 2008, 17:16:51 pm »
Благодаря ви много!
*
Re: внезапно спиране на симптомите при бременност
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2008, 17:59:19 pm »
Вая, четвърта седмица е изключително ранен срок, за да имаш всички симптоми, така поне си мисля. Вярно, че при всеки е различно, но при мен например гърдите почнаха да ме болят чак след деветата седмица, а въпросното желание за сън също се появи по-късно. С притесняване нищо няма да подобриш, но можеш да влошиш, защото стресът влияе доста отрицателно, поне при мен е така. За твое "успокоение" ще ти кажа, че моят първи преглед с ултразвук беше чак в девета седмица, и то след голямо настояване и словесно тръшкане от моя страна, защото имах и болки...Така че се успокой, изчакай малко и тогава атакувай пак лекарския кабинет. Ималко малко търпение и му дай време на това бебе да се развие все пак. Успех и по-малко паника!
*
Re: внезапно спиране на симптомите при бременност
« Отговор #6 -: Февруари 27, 2008, 21:26:27 pm »
Вая,както са ти писали момичетата симтомите не винаги са определящи.Аз също в началото нямах никакви.Успех ти желая!
Re: внезапно спиране на симптомите при бременност
« Отговор #7 -: Февруари 27, 2008, 23:25:47 pm »
Това със симптомите е много относително. Когато загубих бебто си може би след 3-4 дни започнаха да отшумяват симптомите. Даже и БТ. Направи кръвен тест. И БТ може да следиш - до третия месец се задържа над 37. Не се отчайвай.
*
Re: внезапно спиране на симптомите при бременност
« Отговор #8 -: Март 21, 2008, 12:24:30 pm »
И при мен се случи така симптомите рязко отзвучаха в 8г.с но бременността продължи да се развива.А преди имам 2 миседа в който до последно си имах симптоми.Затова че споко всичко е в главите ни.
*
Re: внезапно спиране на симптомите при бременност
« Отговор #9 -: Март 22, 2008, 08:23:55 am »
Много е важно да си спокойна.Симптоните при всяка жена са различни.Стискам палци всичко да върви ОК.
Re: внезапно спиране на симптомите при бременност
« Отговор #10 -: Март 22, 2008, 08:59:02 am »
Наистина всичко е много индивидуално и е важно да запазиш спокойствие (вярно е, че е лесно да се каже и трудно да се запази като се има предвид горчивия ти минал опит).
Ами представи си, че симптомите ти се върнат днес или утре? :D
При мен те се появиха някъде след четвъртата седмица като основният беше болезнените и подути гърди. Обаче доста скоро след това този симптом изчезна, после на моменти пак се появяваше.

Стискам палци, мила!