0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стимулация с Menopur или Gonapure
« -: Август 30, 2007, 16:35:01 pm »
Моля, ако някой е правил стимулация само с Менопур или Gonapure да сподели с какви дози, как се е чувствал и въобще добре ли е минало всичко. Благодаря предварително.
Re: Стимулация с Menopur или Gonapure
« Отговор #1 -: Август 30, 2007, 19:32:29 pm »
Здравей!
Аз ще правя смесена стимулация с Менапур и Гонал Ф .Изчела сам всичко за Менапур защото той е нов за мен .....та пише че няма странични ефекти ,бил по-добър като стимулант от Гонал Ф .На мен ми предписаха 75 всяко едно за 5 дена подред.
Спокойно всичко ще е наред!!! :P
Re: Стимулация с Menopur или Gonapure
« Отговор #2 -: Август 30, 2007, 19:36:52 pm »
Аз също съм правила стимулация с Менопур и Пурегон, но сега ми предлагат друга схема, само с един препарат, и за това се чудя.
Re: Стимулация с Menopur или Gonapure
« Отговор #3 -: Август 30, 2007, 20:05:58 pm »
Аз бях при втория си опит само на Менопур. По три на ден. Чувствах се добре, някаква особена разлика от Гонала и Меногона не открих.
Успех :D
Re: Стимулация с Menopur или Gonapure
« Отговор #4 -: Август 30, 2007, 20:17:39 pm »
3 по 75IU ли? И са ти ги биели сутрин, обед и вечер, така ли?
Re: Стимулация с Menopur или Gonapure
« Отговор #5 -: Август 30, 2007, 23:03:56 pm »
Хей доколкото знам дозировката е строго индивидуална и зависи как реагираш към лекарствата за стимулация ,но ако не си знаеш дозата по-добре се обади и разбери колко е твоята доза !!!!!!Моята е 75 UI всеки ден в продължение на 5 дни ,и трябва сама да си ги бия .
Късмет !!
Re: Стимулация с Menopur или Gonapure
« Отговор #6 -: Септември 01, 2007, 18:16:36 pm »
Бебешче, аз правих стимулация по кратък протокол с по 6 х 75UI Menopur на ден.Слагах ги два пъти на ден.Миналия опит инвитро бях на Gonal и Menogon. Не съм усетила разлика в усещанията. А и Menopur е по-пречистен от Menogon.  :wink:
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
Re: Стимулация с Menopur или Gonapure
« Отговор #7 -: Юни 09, 2014, 11:34:43 am »
Здравейте,
Имах стимулация с Menopur - 4 дни в следната доза 5 бр.ампули от 75 IU на ден.
На 5 ти ден взети хормони.
Заключение на резултата от тях-лош отговор на стимулацията,почти равен на изчерпан яйчников резерв.
Резултата от ФСХ от предходен последен нормален цикъл 12.
Въпросите ми са следните:
1.Като цяло не е ли малка дозата и броя дни?
2.Не се ли прилагат поне 2 препарата?
3.По време на самата стимулация,в дните които се прави не е ли редно да има поне 1 брох ултразвуков преглед за да се прецени какво се случва и как реагира организма.
Благодаря на всички,които ще ми отговорят.
Re: Стимулация с Menopur или Gonapure
« Отговор #8 -: Юни 09, 2014, 14:03:12 pm »
Здравей!
Аз при ФСХ винаги около 9,10 или 11 съм реагирала ужасно зле на стимулации. Като цяло тръгват доста фоликули, но не растат. В крайна сметка вадехме х 1-2 яйцеклетки. В моят случай обаче дозите бяха доста високи, около 600 единици от даден препарат. Имала съм стимулация само с х 1 препарат и други с вкл.примерно два. Има време и тепърва докторът да реши да добави нови, или да промени стартовия препарат. В крайна сметка в моят случай лекарят /а и аз самата/ стигна до извода, че аз не реагирам добре при положение, че сме опитвали стимулации с Гонал, Менопур, Меногон, Фостимон, Пурегон - общо взето единствено с Елонва не съм имала опит, но предполагам, че пак щях да съм същото дърво. Единствено на Клостилбегит реагирах добре и вадехме х 3 Я, което за моя случай си е цяло постижение.
Като цяло 5 дни стимулация дава информация колко фоликула са тръгнали и евентуално яйцеклетки може да се очакват. При мен е имало случаи и след тези 5 дни да тръгват нови и нови фол., но за съжаление недогонват по-ранните. Ти не казваш колко фол.е преброил доктора след петте дни прием на Менопур, което е важно, за да си направиш сметка колко яйцеклетки ще извадите.
Масово в клиниките първите пет дни бием хормоналните препарати и тогава започват прегледите през ден, а наближавайки пункцията може и всеки ден.
Не забравяй, че количеството не е определящо, а качеството на яйцеклетките !
Ако ти е първа стимулация не би трябвало да се правят кардинални изводи за резерва от яйцеклетки, защото действително може точно този препарат да не е бил "твоят".
Стойността на ФСХ също е редно да се проследи в няколко цикъла, за да стане ясно дали повишението му не е инцидентно. Изследвани ли са Инфибин и АМХ, които дават по-точни отговори за състоянието на яйчниковия резерв ?
Защо не зададеш тези въпроси и на доктора, който провежда стимулацията ?
Ако все пак му нямаш доверие и смяташ, че нещо не се случва както ти го очакваш, може би е редно да помислиш за смяна на клиниката, защото съмнението лекар-пациент, определено няма да ти е от полза занапред.
Успех !!!
« Последна редакция: Юни 09, 2014, 14:07:22 pm от evita1717 »
*
Re: Стимулация с Menopur или Gonapure
« Отговор #9 -: Юни 09, 2014, 14:17:04 pm »
Здравей dodobobg,

както ти е писала и евита, трябва по-подробно изследване и следене за направата на изводи. Аз искам само да те окуража, че няма ниска и висока доза за стимулация - всичко зависи от конкретния случай. Това с колко да те стимулират зависи от лекаря и от положението. Аз например започнах с 100 единици Пурегон и после дори го намалихме на 75, защото съм с ПКЯ и докторката искаше да избегне хиперстимулация. Прегледи съм имала след 3 поставяния (т.е. на 4 ден) и после през ден до пункцията, като два от пътите сме пускали и хормони. Тук ще прочетеш за много по-високи дози, но това е просто сметнато индивидуално според хормоните и организма на жената и не е гаранция нито за количество нито за качество. Ние с тези ниски дози извадихме 14 яйцеклетки.
Евита ти е дала хубави насоки за хормоните и другите неща, попрочети в темата за хормоналните изследвания и си виж с твоите резултати :)
Желая ти скорошен успех!  :wink:
Re: Стимулация с Menopur или Gonapure
« Отговор #10 -: Юни 09, 2014, 14:24:36 pm »
Здравей Evita,
Трудно се орентирам във форума и не знам как да ти отговоря лично на теб.
Значи за доктора опита е неуспешен и приключваме (този ми е първи и е с финансиране).
Брой образувани фоликула 5,но малки- 0,6 мм предполагам.
Не ми се предлага нищо повече като лечение или алтернатива,съвсем буквално. Казва ми се вие сте от тези жени,които не реагират на стимулациятаи а и при тези нива на ФСХ това навежда към тази диагноза.Да, може да се повтори, но със същите лекарства и процедура (пак дасе пичт противозачатъчни,за смяна на лекарствата за стимулажция не се говори).