0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

себореен дерматит
« -: Август 28, 2011, 22:33:06 pm »
 :) искам да споделя нещо любопитно, страдам от себореен дерматит от няколко години, близо 2 години ползвам крем pityval  на фирма la roche-posay, преди това ползвах и един италиански. обаче лятото  /когато се потя/ кремът не ми помага  :(  обичам да експериментирам и забелязах, че маска от леко поизцедено кисело мляко много ми облекчава и прави кожата много мекичка. неотдавна бях на почивка в гр.стрелча, миех си лицето с минералната вода /сярна е, малко мирише  :?/ по няколко пъти на ден без да попивам с кърпа водата  :) също хубаво ми се отрази

*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: себореен дерматит
« Отговор #1 -: Септември 15, 2011, 08:41:52 am »
За СДерматит добре действат Пробиотици + Коластра + Масло от пореч  - всичко пер ос :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: себореен дерматит
« Отговор #2 -: Април 18, 2012, 09:28:19 am »
Здравейте, ще поизтупам темата и ще я извадя горе :)
От 2/3 седмици започна едно лющене на окосмената част на главата, купих си шампоан на DUCRAY-eulotion и започнах да се къпя с него....Не помогна,забелязах, че от него косата ми стана изключително суха,но пак се лющи. Вчера ходих на дерматаолог и ми каза - себореен дерматит в начална фаза и ми изписа Elocom lotion(за мазане,7 дни всяка вечер и после 7 дни през вечер), Novophane (капсули за пиене-2х1 - 1месец)и шампоан и балсам на Pantene. Исках да попитам (пропуснах да попитам дерматолога,но ще го сторя след 7 дни-иска да ме види пак)Като е в начална фаза,лекува ли се?Има ли някакви бабини рецепти?И ако не се лекува какво го кара пак да се появи?
Благодаря ви предварително!
*
Re: себореен дерматит
« Отговор #3 -: Април 28, 2012, 17:57:08 pm »
Аз съм чувала, че на се лекува себореен дерматит. На нервна почва се засилва люспенето.
*
Re: себореен дерматит
« Отговор #4 -: Април 28, 2012, 18:02:30 pm »
Аз съм чувала, че на се лекува себореен дерматит. На нервна почва се засилва люспенето.

Да, и майка ми го има от години, на нервна почва се засилва и после постепенно отшумява. Мазила и т.н. само облекчават симптомите, но не го лекуват напълно.
Re: себореен дерматит
« Отговор #5 -: Май 12, 2012, 11:28:26 am »
Аз имам СДерматит от няколко години. Първо миех косата с шампоаните на Давинес и помагаше, но цената ми беше висока. Смених с по-евтин и се закрепих. След време пак започна и пробвах с какво ли не. От почти 3 години използвам шаампоана п/в пърхут на Виши за нормална към мазна коса и нямам никакъв проблем.