0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: хистероскопия
« Отговор #340 -: Октомври 02, 2014, 01:17:37 am »
slanceto2, много се радвам за оплодената яйцеклетка  :), с пожелание за успешен трансфер!!!

Re: хистероскопия
« Отговор #341 -: Октомври 02, 2014, 08:34:39 am »
Благодаря, Марси :-) Успех и на теб, бързо да направиш хубава лигавица и да действате.
Re: хистероскопия
« Отговор #342 -: Октомври 28, 2014, 17:28:24 pm »
Момичета, малко ми е не съвсем за тук въпросът, но не знам къде да питам другаде  :oops:. Трябва да направя оперативна хистероскопия, която не е свързана с проблем със забременяване. В специалните клиники надали вземат външни пациенти като мен, знам че са претоварени. Ако някоя от вас може да ми препоръча специалист/болница за такова нещо, ще съм много благодарна. Важно ми е да я правят без престой, т.е. режат, чакам там да ме пусне упойката и бягам...
Благодаря ви предварително!
*
Re: хистероскопия
« Отговор #343 -: Октомври 29, 2014, 12:57:16 pm »
 vanyush, наскоро ми правеха оперативно хистеро в болница Надежда.При мен също не е свързано със забременяване.Само че съм стар пациент на клиниката и си ходя при д-р Стаменов.
Та с мен имаше една жена която не беше пациент на клиниката.Тя се оперира при д-р Ташков. Обясни ми, че е минала на преглед след което си е записала час за хистеро.

Също така имам инфо за хистеро във ВМА. Една приятелка  се оперира там.
Процедурата е същата.Минаваш на преглед след което уговаряш час за хистеро.
По здравна каса + цената за избор на екип е 710лв. Без избор май не можело. Упойката която поставят във ВМА е спинална (защо не ми стана ясно).
Държат те 1 ден в реанимация, на другия ако много настояваш те изписват.Иначе си висиш в отделението 3 дни.

В Надежда те изписват същия ден, ако има усложнения на другия.Цената на хистерото е 500лв+ направление за хоспитализация.
Re: хистероскопия
« Отговор #344 -: Октомври 29, 2014, 14:38:59 pm »
tanj74, много ти благодаря! Това във ВМА хич не ме устройва - как три дни, щом други го правят за часове?! Просто безумно ми се струва!
Май ще опитам в Надежда и аз. Там вероятно е с обща анестезия, щом те пускат същия ден... Само дето лекар с такова име не виждам в екипа, но като звънна, все ще ми кажат какво да правя :)
« Последна редакция: Октомври 29, 2014, 14:44:29 pm от vanyush »
*
Re: хистероскопия
« Отговор #345 -: Октомври 29, 2014, 17:03:51 pm »
Vanyush, правила съм 2 оперативни хистероскопии в Майчин дом (при Карамишева и Начев). Минават с направление, а ако искаш избор на екип по спомен беше около 400 лв. Аз отидох предишния ден да ми оформят документите за прием и на следващата сутрин се явих в отделението. След интервенцията стоях около 2 ч. в реанимацията докато си раздвижа краката (правят спинална упойка) и по преценка на лекаря може и да те пуснат още същия ден. Аз обаче останах и през нощта за лично успокоение и сигурност и на другата сутрин ме изписаха. Около 10 дни след това отиваш за епикризата.
*
Re: хистероскопия
« Отговор #346 -: Октомври 29, 2014, 18:06:38 pm »
Упойката която ми направиха беше венозна.За хистерото отидох само с направление и превръзка.Нищо друго не се носи.
Ти ако звъннеш попитай кои лекари правят хистеро и си избери някой.Предполагам, че всички които са в гинекологията оперират.Има много лекари.
*
Re: хистероскопия
« Отговор #347 -: Октомври 29, 2014, 20:57:36 pm »
vanyush, тъкмо се връщам от преглед в Надежда, отново ще правя хистероскопия (трета за мен), попитах и за твоя вариант. Трябва да се обадиш и да обясниш, че не си пациент на клиниката и се интересуваш конкретно за хистероскопия, първо ще ти запишат час за преглед, след което лекарят ще те насочи за ден и час за хистеро. Посочиха ми трима лекари: д-р Еленчев, д-р Георгиев и още някой (не запомних), като се обадиш ще ти обяснят.
За самата процедура трябва Направление №7 (по клинична пътека 149), документ за кръвна група и лична карта. Отива се към 7.00-7.30 (без прием на храна и течности), в лабораторията правят кръвни изследвания (не се заплащат), следва оформяне на документи, плащане 500лв., преглед при анестезиолог и прием в отделението.
Упойката е пълна. Около обяд или ранният следобед лекарят минава за разговор и ако всичко е наред по преценка на лекаря, си тръгваш.
« Последна редакция: Октомври 29, 2014, 21:03:15 pm от marsi »

Re: хистероскопия
« Отговор #348 -: Октомври 29, 2014, 22:51:30 pm »
Момичета, благодаря ви! Не съм се и надявала на толкова много и пълна информация :)
marsi, нямам думи, чак да разпиташ специално  :bighug:
Малко се постреснах, обаче, от тези втори и трети хистероскопии :(. Чести ли се рецидивите?  :?
Всъщност, в клиниката, където ходих ми бяха казали, че трябва да е задължително в деня, в който приключва цикъла. Малко ми е странно, че в Надежда дават час...
За Майчин дом, ако реша, предполагам трябва да си запиша час при някой от споменатите лекари и той вече да си ми каже. Ох, хич не се оправям с тичане по разни кабинети и задаване на много въпроси, май по-добре в някоя по-уредена болница :) А и ме е страх от тези спинални упойки  :(
*
Re: хистероскопия
« Отговор #349 -: Октомври 29, 2014, 23:27:24 pm »
Vanyush, аз отидох в МД по препоръка на моята лекарка за специалистите, които споменах. Ходих на преглед и се уговорихме да се чуем в началото на следващия цикъл, за да определим ден - препоръчително е интервенцията да е в първите чисти дни. Лекарите в МД наистина са добри специалисти, но бюрокрацията (по приема) е натоварваща: попълват се документи в приемния кабинет, носиш изследвания за кръв, урина и кръвна група, правиш консултация с анестезиолог и вътрешни болести. Иначе не съм имала проблеми със спиналните упойки, напротив чувствала съм се далеч по-зле от общи такива, но все пак не съм критерий.
Моята втора хистероскопия се наложи поради леко притеснителна хистология на материала от първата. При втората всичко беше добре, но за всеки случай си занесох препаратите и за мнение във ВМА.
*
Re: хистероскопия
« Отговор #350 -: Октомври 29, 2014, 23:41:37 pm »
vanyush, последната хистероскопия е по мое настояване, защото при мен беше установена аденомиоза и след последния ми неуспешен трансфер, ми се иска да бъде погледната лигавицата отново. Тази хистероскопия може и само диагностична да се окаже, т.е. да не се наложи някаква интервенция, но ще се чувствам по-спокойна док. да погледне лигавицата преди следващ трансфер, въпреки че на УЗ не се вижда да има нещо притеснително, но цикълът ми не е както трябва и затова настоях за хитероскопия. 

Часът е, който съм посочила в следващото изречение-  отива се 7-7.30 и се губи определено време за изследване в лабораторията, попълване на информирано съгласие и други бланки, въвеждане на данни (на регистратурата ще ти кажат точно в кой кабинет), заплащане, преглед при анестезиолог.

Правих редакция и допълнение на поста и съм пропуснала да изтрия предишната формулировка "за ден и час", явно затова се получава двусмислие :)
« Последна редакция: Октомври 30, 2014, 01:24:41 am от marsi »

Re: хистероскопия
« Отговор #351 -: Октомври 30, 2014, 10:16:10 am »
Момичета, спирам с въпросите, че завзех темата... Още веднъж от сърце благодаря за насоките и споделеното за конкретните ви случаи.
Успех и да сте здрави! :)
Re: хистероскопия
« Отговор #352 -: Ноември 04, 2014, 15:17:38 pm »
Здравейте,
за пръв път пиша в този форум. Моля да ме извините, че нахлувам така. Имам нужда от съвет. След смяна на колко специалисти, по повод на продължително кървене се стигна до диагноза полип на матката 12мм.  :( Бях лекувана с Дуфастон два месеца, след това ми бе предписана терапия с Линдинет за три месеца, но не можах да издържа и ги спрях (пих ги две седмици). За жалост полипът не се е махнал от тези лекарства.
Не ми стана ясно, кога се извърша тази процедура- до 10-тия ден на цикъла или в края му? На различни места намирам различна информация.  :oops:
Препоръчват ми въпросната процедура да се извърши до края на този месец или най-много за следващия цикъл, но не споменаха в кои дни.
Бихте ли ми казали каква е разликата между мини хистероскопия, диагностична и оперативна? На мен са ми написали в амбулаторния лист - с мнение за диагностична хистероскопия.
Бихте ли ми препоръчали клиника в София, желателно да е репродуктивна, в която се извършват тези процедури и добър специалист.
Благодаря предварително.
« Последна редакция: Ноември 04, 2014, 15:29:06 pm от ailieva »
Re: хистероскопия
« Отговор #353 -: Ноември 04, 2014, 21:06:59 pm »
Мога само да ти кажа на мен какво ми обясниха за времето на операцията: първия чист ден от цикъла казаха първо и после добавиха, че ако не бил съвсем свършил, още по-добре. Много информативно, нали  :lol: Предполагам не е от жизненоважно значение. Доколкото разбрах мен ме гласиха за 4ти ден от цикъла, въпреки че не бях споменавала колко ми е дълъг. Освен това ако чакам абсолютно чист ден, ще го докарам до следващия цикъл :(
За мини не съм чувала, но диагностичната хистероскопия се прави само за оглеждане както подсказва наименованието, докато при другата се реже каквото там трябва. Апаратурата е една и съща. Аз, лично, смисъл от първата не виждам, но може и да има някакъв. Звучи ми логично като огледат, да са готови и да направят операция, ако се налага, вместо да слагат втора упойка след това. Но не съм лекар все пак. Мисля, че най-добре ще е да разпиташ който ще те оперира, понеже явно има разминавания и в мненията на самите лекари по някои въпроси.
Според мен във всички "репродуктивни" клиники извършват тази манипулация, но за специалист по-добре да кажат момичета, които имат опит. И аз съм още в процес на чудене  :?
Re: хистероскопия
« Отговор #354 -: Ноември 04, 2014, 22:21:06 pm »
Здравей,
в клиниката на д-р Щерев правят такава "мини". Ето линк
http://shterevhospital.com/surgery/%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B0-%D0%B4%D0%BE-%D1%8F/%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%81-%D1%85%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F/
Четох, че има значение за деня на МЦ, тъй като лигавицата на матката нараства.
Благодаря ти!
« Последна редакция: Ноември 04, 2014, 22:28:25 pm от ailieva »
Re: хистероскопия
« Отговор #355 -: Ноември 06, 2014, 07:55:43 am »
На мен ми казаха 7-10 ден, т.е. хем да е спряло кървенето, хем да не е дошла овулация. Тогава се прави, именно заради размера на лигавицата по това време. Успех ти желая.
*
Re: хистероскопия
« Отговор #356 -: Януари 29, 2015, 10:27:14 am »
На мен ми предстои поне една хистероскопия за премахване на миомен възел, тъй като е с много лошо разположение и ще трябва да се махне на две или три пъти. Спряла съм се на д-р Калчев от Малинов. Ще се радвам, ако някои има отзиви да ги сподели.




Re: хистероскопия
« Отговор #357 -: Февруари 12, 2015, 15:29:36 pm »
здравейте момичета, не знам точно тук ли трябва да задам въпроса си, но цял ден се ровя..чета и до никъде не стигам..
става въпрос за моя близка приятелка, репродуктивна..в момента правят стимулации в надежда, за опит ин витро..притеснителното от цялата процедура е, че след три хистероскопии там и спира МЦ и без него е почти 5-6 месеца и до момента. някой знае ли това дали е нормално и ще има ли ефект от тези стимулации или го правят без резултатно само за да всемат парите от фонда, благодаря предварително но включилите се..
П.П. днес съм препрочела цялата инфо от страницата на НАДЕЖДА за всички странични ефекти от въпросната процедура, но не открих никъде това коетео се случва на моята близка..
*
Re: хистероскопия
« Отговор #358 -: Февруари 22, 2015, 13:31:11 pm »
Момичета, как се прави контролен преглед след хистеро? В смисъл ново хистеро ли следва или само преглед /при възпаление на матката/?

sia, успех!
Re: хистероскопия
« Отговор #359 -: Февруари 22, 2015, 15:40:59 pm »
Кремче, не съм имала контролен преглед след хистероскопията ми. Ако имаш възпаление на матката, СПЕШНО трябва да отидеш да те видят.