0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Гинеколог в София, НЗОК
« -: Ноември 15, 2016, 14:28:37 pm »
Здравейте!
Бихте ли ми препоръчали добър гинеколог в София, който работи с НЗОК? Имам нарушения в МЦ и след като смених няколко АГ през последните месеци и уж ме бяха излекували, миналия месец ми дойде 3 пъти, а сега закъснява с 3 седмици. Важно е гинекологът да обърне внимание на проблема, защото последният път ми казаха, че това се случва на почти всяка жена и приключиха въпроса.
Живея в Студентски град, но не държа гинекологът да бъде в региона.
« Последна редакция: Ноември 15, 2016, 15:57:49 pm от Елфи »
*
Re: Гинеколок в София, НЗОК
« Отговор #1 -: Ноември 15, 2016, 14:46:22 pm »
Вярно е че това се случва на почти всяка жена, да не казвам на всяка, за съжаление нямам опит с НЗОК и бих препоръчала извън НЗОК специалист. Eто полезни теми.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51608.0
http://www.loramed.com/Akusherstvo-i-ginekologia-c14.html
http://drjeleva.com/
http://ginart-ag.com/
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=741467.15
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=667938.45
« Последна редакция: Ноември 15, 2016, 14:56:37 pm от f_32 »
Re: Гинеколок в София, НЗОК
« Отговор #2 -: Ноември 15, 2016, 14:55:55 pm »
Благодаря  :)
Ще потърся още из форума, въпреки че повечето препоръки бяха за гинеколог, който да следи бременност.
Вероятно почти всяка жена е имала/има отклонения в цикъла, но при мен винаги е бил нередовен, а напоследък се разбърка тотално. Имах задържан фоликул, който чистих с Дуфастон, след това ми дойде 3 пъти (на 4 септ., 18 септ., 30 септ.) и оттогава не ми е идвало. Мисля, че е редно да потърся специалист относно това...
*
Re: Гинеколок в София, НЗОК
« Отговор #3 -: Ноември 15, 2016, 15:57:21 pm »
111nse, ако дадеш малко повече информация, можем да те насочим към подходящ специалист.
Явно проблемът ти нее от вчера и може да се нуждаеш от по-специален лекар, различен от гинеколога в кварталната поликлиника.
Re: Гинеколог в София, НЗОК
« Отговор #4 -: Ноември 15, 2016, 16:15:37 pm »
Винаги съм имала нередовен МЦ, но това лято ми закъсня в 20-ина дни и посетих гинеколог (не бях в града, в който живея по принцип, и ходих при АГ в друг град). При трансвагинална ехография гинекологът откри единствено уголемен фоликул, за който се съмняваше, че е задържан. Предписа ми Дуфастон, който пих 10 дни по 2 на ден, 7 дни след спирането на приема му ми дойде (4 септ.). След като се прибрах ми дойде отново на 18 септ. Веднага след това бях на преглед при друг АГ. При ехографията забеляза фоликул 15 мм, който според нея не би трябвало да е задържан... Каза, че всичко изглежда наред и МЦ би трябвало да се нормализира, съответно не предприе нищо. На 30 септ. ми дойде отново. Оттогава М не съм имала. Отидох днес при ЛЛ, която ми даде направление на АГ. Според нея такива отклонения не са нормални и трябва да отида отново, като този път би трябвало да ми направят и изследвания вероятно.
Тъй като нямам наблюдения, бих се радвала да споделите вашия опит и да дадете препоръки, защото всичко, което прочетох относно специалисти не ме ориентира особено добре  :oops:
Re: Гинеколог в София, НЗОК
« Отговор #5 -: Ноември 16, 2016, 10:09:37 am »
Мнение за АГ в "Софиямед"? Прочетох добри отзиви за Н. Узунова... Някой бил ли е при нея, мислите ли, че е подходящ избор в моя случай?
Re: Гинеколог в София, НЗОК
« Отговор #6 -: Ноември 16, 2016, 10:53:12 am »
д-р Н.Гиздов в поликлиниката на ВМА(ул.Г.Софииски 3)кабинет 25 тел.0889711912,02/9225351,трудно вдига тел. работи без сестра,ако отидеш на место няма да ти откаже преглед просто ще трябва да почакаш доста(има много пациентки).Сравнително малд,много внимателен,учтив и обяснява

Относно Софиямед аз имам лоши впечатления от 2ма д-ри и не бих стъпила в гинекологията им.
*
Re: Гинеколог в София, НЗОК
« Отговор #7 -: Ноември 16, 2016, 10:59:38 am »
Мнение за АГ в "Софиямед"? Прочетох добри отзиви за Н. Узунова... Някой бил ли е при нея, мислите ли, че е подходящ избор в моя случай?
Аз съм била при нея - още преди да започнем с бебеправенето ходих, защото имах проблем с цикъла (стана много оскъден ей така от нищото), но съм от недоволните. В смисъл, прави ми жената прегледи, гледа там някаква киста, пуска хормони - уж всичко е наред, от стрес ми каза бил проблемът. Е, да де, ама този стрес как пък не се елиминира за близо година. В последствие, в репродуктивната клиника се оказа, че още тогава, въпреки хормоните в норма, има данни за проблем с резерва, както и че наблюдаваните задържани фоликули/кисти всъщност са си ЛУФ-синдром. Може би лекарката си е ок за обикновен гинеколог, но познания извън това няма и ако не е просто годишен профилактичен преглед, няма с какво да помогне. Пак казвам, това е моето впечатление от нея. Моя приятелка си следи и двете бременности при тази докторка и за тази й дейност е доволна.
Лично мое мнение, но по-добре си плати за преглед и изследвания при репродуктивен специалист, отколкото да подскачаш от кабинет в кабинет по поликлиниките. Консултация в репродуктивна клиника съвсем не означава наличието на някакъв сериозен проблем, но дава много отговори, ако съществува такъв, макар и минимален.
Успех!
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Гинеколог в София, НЗОК
« Отговор #8 -: Ноември 16, 2016, 11:22:40 am »
Благодаря за отговорите
Честно казано не знам какво да правя и накъде да се ориентирам  :? Ще ми се да мина по здравта каса, защото вече имам направление, но ако няма резултат при всички положения ще търся друг специалист... Някое друго предложение за АГ (може би е добре да отида в специализирана болница (Шейново например), знам ли...  :( )
*
Re: Гинеколог в София, НЗОК
« Отговор #9 -: Ноември 16, 2016, 12:06:16 pm »
Шейново е за раждане (а дори и за тази цел не я препоръчвам). Нямат репродуктивна медицина, а съответно и специалисти.

Re: Гинеколог в София, НЗОК
« Отговор #10 -: Ноември 16, 2016, 12:56:47 pm »
Бихте ли ме насочили тогава към репродуктивен специалист или гинеколог-ендокринолог?
Re: Гинеколог в София, НЗОК
« Отговор #11 -: Ноември 16, 2016, 13:07:55 pm »
Прилагам ти линк със адреси и имена на репрудоктивни клиники

http://www.zachatie.org/bibliotekata/kliniki-po-sterilitet-v-balgariya

За имена на доктори ако питаш(подреждам ти ги по мой срещи с тях, предпочитания от най-добри към най лоши)
Надежда-Цветков(репрудокт.гинеколог),Христов,Ослеков,Белкин
Виена Инвитро център-Станулов(репрудокт.)
Щерев-Андреева(репрудокт.)
Re: Гинеколог в София, НЗОК
« Отговор #12 -: Ноември 16, 2016, 13:24:14 pm »
Благодаря  :) още се колебая дали да ходя направо при репродуктивен специалист, не знам доколко биха ми обърнали внимание... но ако не намеря друг вариант натам ще се насоча...
Re: Гинеколог в София, НЗОК
« Отговор #13 -: Ноември 16, 2016, 13:40:54 pm »
Извинявай,но  няма как да вземем решение вместо теб.Искаш доктор по НЗОК -даваме ти,без НЗОК,репрудоктивен.....Всички в този форум ти дават съвети на базата на личните си дерзания.Повечето момичета тук са обикаляли с години доктори по НЗОК и часни кабинети и са стигнали до задънена улица(Има и много добри специалисти ,но са рядко,за това и препоръките са за малко имена),в крайна сметка всички са стигнали до репрудоктивна клиника и са си казали"Къде бях през всичките тези год.,защо не го направих по-рано "или подобно.Ти решаваш
Re: Гинеколог в София, НЗОК
« Отговор #14 -: Ноември 16, 2016, 14:20:08 pm »
Благодаря за мненията. Надявам се да не съм засегнала някого. Просто исках да чуя мнението Ви като на хора, които имат опит с това. В крайна сметка е ясно, че няма как да решите вместо мен. Благодаря на всички за помощта.
Re: Гинеколог в София, НЗОК
« Отговор #15 -: Ноември 17, 2016, 12:56:27 pm »
Последен въпрос - как стоят нещата с отделението по гинекологичнана ендокринология в Майчин дом? Кои лекари работят там?
*
Re: Гинеколог в София, НЗОК
« Отговор #16 -: Ноември 17, 2016, 15:22:25 pm »
Аз не съм сигурна дали имаш нужда от ендокринолог. Може и репродуктивен специалист да успее да реши проблемите ти. Ако прецени, ще те прати на ендокринолог.
Големите болници нямат такива специалисти поради няколко причини. Първо, те се занимават с операции, раждания, проблемни бременности, в Майчин дом е най-добрата неонатология в цяла България и т.н. Нямат отделение за репродуктивна медицина, където да работят лекари, които да следят новостите в тази насока (и само тях), да ходят по конгреси, да се занимават само и с репродуктивна медицина. Неслучайно в репродуктивните клиники си има доктори за момента докато забременееш и други, които следят бременност. По-тясно специализирани са и това ги прави по-добри от някой, който се опитва да прави всичко. Е, при лесните случаи, сигурно и при някой, който е що-годе ще стане, ама човек няма как да знае. Друго - частните клиники инвестират големи суми в техника, в модерна техника. Не си губи време с квартални гинеколози или други, които не са специалисти в тази област! Да следиш безпроблемни бременности не те прави репродуктивен специалист. Насочи се към клиника, подходяща за теб и твоите проблеми. Може и да са лесно решими, но трябва да намериш лекар, който да знае как да ги реши.
Специално за репродуктивната ендокринология в МД нямам впечатления, но както казах, ендокринологията не може да реши проблемите, които имаш. Те могат да помогнат (ако е нужно и ако лекувашият те специалист прецени).

Успех!