0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
На 22 години съм. Имам нередовна менструация от малка. Преди 3 години имаше период от 3 месеца, в който не ми дойде. Лекарят ми изписа Ясмин, пих ги 8 месеца, но от тях ми се появи фиброаденом в гърдата. Оперираха ме ( преди година ми бяха оперирали и другата гърда, защото и там ми се беше появило). Иначе докато си пиех Ясмин, всичко беше наред с менструацията ми, но като ги спрях си продължи да ми е нередовна. Идва ми на около 38 дни. Последният път ми дойде на 10 юни, а на 28 юни започна да ми тече кафеникаво даже има и малки съсиреци и така е досега вече 2 седмици. Имам поликистозни яйчници и се чудя дали е възможно кистичките да се пукат и затова да ми тече? или може би не е от това. Понякога изпитвам болка при полов контакт. Много се притеснявам. И също искам да попитам дали ще имам проблеми със забременяването, защото до 1-2 години мисля да ми се случи.
Благодаря Ви предварително за отговора.
Благодарил
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Изследвайте си хормоните, проследете един-два цикъла с АГ. Сипптомите които описвате може да са от ендометриоза (кървенисто течение по "никое" време, болка при секс), но разбира се може и да не е от това. И поликистозата, и ендометриозата са преодолими при правилно диагностициране и адекватни мерки.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Много ви благодаря, ще го направя  :balk_173:
Здравейте, ходих на гинеколог. Не ми е правил хормонални изследвания, но ми предписа да пия дуфастон и каза веднага да го почвам, а не да изчакам след овулацията. Проблем ли е това? Също искам да попитам дали се напълнява от Дуфастона, много се притеснявам за това, защото в последната една година свалих 10кг и не искам отново да си ги върна. Благодаря предварително :balk_113: