0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: забременяване при отстранена щитовидна жлеза
« Отговор #40 -: Октомври 20, 2009, 17:04:13 pm »
cigularche,благодаря за съвета,ще питам непремено,колко ще отстранят от жлезата.Биха ми били интересни материалите,но за сажаление ще ми е трудно да си ги преведа.
пожелавам ти късмет и на теб и дано не се стига до операция :wink:
*
Re: забременяване при отстранена щитовидна жлеза
« Отговор #41 -: Октомври 23, 2009, 10:50:46 am »
След дълго отсъствие реших да се включа.Понеже тази тема много ме вълнуваше.. до скоро.
До скоро ,защото вече съм бременна в 8 г.с. едва ,но е налице  :D живо със сърчице ембрионче.Дано помогна на други момичета след такава операция,които се замислят ще стане ли,няма ли да стане..е,момичета става!!!Успех на всички!
*
Re: забременяване при отстранена щитовидна жлеза
« Отговор #42 -: Октомври 23, 2009, 12:18:41 pm »
Здравейте,момичета!Радвам се,че открих тази тема и има къде да споделя притесненията си.
Предстои ми операция на щитовидната жлеза и много се притеснявам.Отидох на доктор по препоръка на АГ-то ми,за да отхвърляме изследвания ,защото от почти 3 години вече не мога да забременея и за щастие хормоните са абсолютно в норма,но ми откри малък възел и след направени две биопсии каза,че се налага операция,защото е съмнителен възела.Сега много се притеснявам и имам много въпроси относно операцията и следоперативния период и дали ще се появи от там проблем за забременяването.Чудя се колко ли ще изрежат от жлезата при положение ,че възела е много малък-3/4мм и дали ще си работи самичка,без лекарства?Как протича операцията,колко време ще ме държат в болницата,колко ще е гоялм разреза и дали ще се залечи или ще имам грозен белег и така.Ако някой може да ми отговори ,ще съм много благодарна.





Здравей Доддо,мен ме оперираха през м,06,2009 и ми отстраниха цялата щитовидна жлеза.Престоя ми в болница беше 2 дни и след това в къщи.След едногодишно лечение /имах освен възли и Синдром на Хашимото/се наложи и операцията,защото ние сме за инвитро и се оказа че и двете ми заболявания влияят негативно върху процеса на забременяване и водят до малоформации на плода.Още повече че и годинките ми са доста и имам 1 несполучлив опит ин витро миналата година.Не се притиснявай излишно,защото самата операция не е толкова тежка и след един ден вече може да те изпишат от болницата,взависимост от вътрешната им политика.Разреза е много малък и след 2 месеца вече започва да избледнява.По принцип разреза се прави на долната гънка и след време не личи. Дават болнични от 3 до 6 месеца както прецениш ти.Аз лично все още съм в болнични .Пожелевам ти много  успех и не се притиснявай.Ще видиш ,че всичко ще мине гладко.

« Последна редакция: Октомври 23, 2009, 12:20:46 pm от VAS »
*
Re: забременяване при отстранена щитовидна жлеза
« Отговор #43 -: Октомври 26, 2009, 07:14:00 am »
Добро утро,момичета
Честито на новите бъдещи мами и лека и безпроблемна бременност и сладък бебок на финала.
Момичета,да ви споделя:След много мислене се отказах от операцията и реших да пробвам с билколечение известно време.При положение,че е толкова малък възела си мисля,че може да се изчака малко и да се наблюдава,а прз това време ще се подложа на една пречистваща програма на Био Дар.Попаднах на тях в нета и отидох на преглед и там док.твърди,че може да не се бърза с операцията и така се реших.Вие какво мислите за такова лечение?
*
Re: забременяване при отстранена щитовидна жлеза
« Отговор #44 -: Октомври 26, 2009, 14:08:50 pm »
Здравей Доддо,
Аз лиюно мисля, че ако е добър ендокринологът ти и му имаш доверие - най-добре послушай него. Аз така бих направила. Пожелавам ти успех! :D
*
Re: забременяване при отстранена щитовидна жлеза
« Отговор #45 -: Октомври 26, 2009, 15:38:43 pm »
Додо, и аз бих препочела операцията, особено след като две биопсии са дали тревожни резултати. Особено ако хирургът възнамерява да отстрани само възела, а не цялата жлеза.

Каквото и да решиш, късмет!
Re: забременяване при отстранена щитовидна жлеза
« Отговор #46 -: Юли 04, 2010, 07:33:10 am »
Здравейте на всички!Аз съм с отстранена щитовидна жлеза от 2006г.и съм на еутирокс.Мисля,че съм бременна за втори път.Притеснявам се като чета,че tsh при забременяване трябва да е в стойности 1-2.При последното ми изследване, tsh ми беше около 3.Още не съм ходила на ендокринолог защото искам да изчакам първо да разбера със сигурност дали съм бременна.Момичета много се притеснявам.Предполагам,че когато хормоните са в нормални стойности няма проблем за бебето, нали?