0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
ако правилно съм запомнила и разчитам бележката-но мисля че така се  казва- д-ра  го назначи на мъжа ми .Спермограмата  ни е добра ,но д-р Владимиров каза че е хубаво да  го направим -ако ще вървим към процедура ,но дори и да опитваме по естествен път  ,че това изследване   е хубаво да се направи -за какво е и какво показва ?- с търсачка не намерих инфо  :?


*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: изследване ДНК фрагмнетация-за какво е?
« Отговор #1 -: Май 08, 2008, 20:31:38 pm »
Вероятно става дума за SDI тест.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27688.msg408970#msg408970

Ние направихме това изследване едва след един неуспешен Икси опит. Принципно се прави след даден брой неуспешни процедури, при доказан мъжки фактор и т.н. При нормоспермия мисля че е излишно.
Принципно съм "ЗА" максимален обем изследвания, но ако ще разчитате на секса да забременявате, то ми се вижда твърде неуместен този тест към момента.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: изследване ДНК фрагмнетация-за какво е?
« Отговор #2 -: Май 08, 2008, 22:32:53 pm »
evro, благодаря ти.Аз също съм за изследвания ,но  се зачудих защо ни е -  спермограмата е добра ,изясняваме проблемите при мне -с овуто.Засега сме на секс ,а ако тръгнем на процедура тогава ще  я правим.
Цитат :
 "Резултати, получени при съвременни проучвания показват, че сперматозоидите са отговорни не само за причините за стерилитет, но и за нарушения в ранната ембриогенеза и прекъсване на бременността. Нарушената ранна ембриогенеза е резултат от дефекти в ядрото на сперматозоидите."
Макар че с оглед  на горецитираното се чудя като превантивна мярка дали да  не я направим-но за мъжа е пак ден  отсъствие от работа ,път ...
« Последна редакция: Май 08, 2008, 22:40:57 pm от nimika »


*
Re: изследване ДНК фрагмнетация-за какво е?
« Отговор #3 -: Май 12, 2008, 12:25:57 pm »
При нас нямаше мъжки фактор, Владимиров също ни назначи това иследване и лъсна проблем и поради това отложихме ИКСИ -то. Но ние сме и на повече години  - 40, може би затова.
*
Re: изследване ДНК фрагмнетация-за какво е?
« Отговор #4 -: Май 17, 2008, 23:07:47 pm »
Ние сме с два неуспешни опита ИКСИ.Принцино диагнозата ни е...мъжки фактор,много противоречив...да не влзам в подробности...Док Владимиров,а по-късно и андролога независимои един от друг, ни посъветваха да направим този тест...Това би отхвърлило или потвърдило ,проблем при имплснтацията
Re: изследване ДНК фрагмнетация-за какво е?
« Отговор #5 -: Септември 03, 2008, 21:49:27 pm »
Момичета, знаете ли къде в София, освен в клиниката на д-р Владимиров може да се направи ДНК Фрагментация?
По план трябва да започваме стимулация съвсем скоро, а в момента нямат реактиви за този тест.
Re: изследване ДНК фрагмнетация-за какво е?
« Отговор #6 -: Септември 03, 2008, 23:57:47 pm »
Момичета, знаете ли къде в София, освен в клиниката на д-р Владимиров може да се направи ДНК Фрагментация?

В клиника "Надежда" при д-р Стаменов също правят този тест, но дали имат реактиви незная.
Обещах на Ganka:)
Re: изследване ДНК фрагмнетация-за какво е?
« Отговор #7 -: Септември 04, 2008, 09:50:52 am »
Искам да питам по-компетентните момичета, че аз не съм много наясно. Мъжът ми е на 32г, има 2 спермограми - една в обикновена лаборатория и една в клиника по стерилитет. И двете са добри, аз имам 2 бременности в матката и една извънматочна. Тъй като и двете бременности са неуспешни, а и имам неуспешен опит инвитро, дали е необходимо да се направи такова изследване за ДНК фрагментации, аз така или иначе съм си наумила да го направим, но исках да знам дали се налага?
Re: изследване ДНК фрагмнетация-за какво е?
« Отговор #8 -: Септември 08, 2008, 19:31:19 pm »
Благодаря ти, Елма! :)
Оказа се, че до края на седмицата ще има реактиви в клиниката и ще успеем да се класираме.
Snow, моето мнение е, че колкото повече евентуални причини за неуспех се отхвърлят, толкова по-добре. Доколкото знам, няма пряка зависимост между резултатите от спермограма и ДНК-фрагментационния тест. Тоест и при добра спермограма може да има лоши показатели на теста. 
Re: изследване ДНК фрагмнетация-за какво е?
« Отговор #9 -: Септември 18, 2008, 04:54:28 am »
Момичета, доколкото разбирам от написанотот дотук, ако има проблем в ядрото на плувците, чрез този тест за ДНК-фрагментацията може да се докаже такъв проблем.

Искам да попитам - 1. Ако има проблем, може ли точно това да е била причината за мъртвия ми ембрион във 2-ия месец от бременносста ми?
2. Понеже на мен също ми предстои инвитро - вие пишете, че това може да доведе и до проблеми в трансфера и да не се имплантира ембриона. Това значи ли, че никога няма да успеем? Или ще трябва от донор?
3. И ако има проблеми при ДНК-фрагментацията, значи лич че дори и да успее да се имлантира ембрионът при трансфера, след време пак ще загине? Как може да се предотврати това и изобщо може ли? Лекува ли се този дефект при ядрото на сперматозоидите?