0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, въпреки че следя вашите разговори вече три години, пиша за първи път.
Ето накратко какво е моето положение. От година и половина се опитваме да направим второ детенце. Както може би на всички ви се е случвало и при мен имаше закъснения на цикъл, понякога с по 10 дни, но никога положителен тест.   Този месец реших, че няма да чакам да засека овулация, а със съпруга ми започнахме да правим опити още от първия ден на приключване на цикъла - и правим редовни опити вече 20 дни. Преди три дни започна гадене и рефлукс точно както при първата ми бременност. Симптомите са направо идентични . Реших да направя ранен тест, без особени надежди. Подскочих когато видях две черти, при това почти еднакво ярки. На другия ден си направих втори тест и втората черта се появи още на третата минута, отново добре видима,макар и малко по-бледа от контролната черта. До датата на цикъла ми има 5 дни. Не мога да ви опиша какво чудо е в главата ми в момента. Моля ви ако някои има подобен опит пишете. Страх ме е да се зарадвам ще ми е много от полза, вашето мнение!
*
Re: Положителен тест преди датата на менструация
« Отговор #1 -: Януари 14, 2018, 15:06:52 pm »
Цветче, според мен пусни си кръвен и след това го повтори след 48 часа. Друго не можеш да направиш на този етап.
Аз винаги засичам бременност преди закъснението. Първата- 6 дена преди датата, втората- само тя беше след датата, третата- 5 дена по- рано, сега 3 дена по- рано.
Дано всичко да е наред. Стискам палци :)
*
Re: Положителен тест преди датата на менструация
« Отговор #2 -: Януари 14, 2018, 15:07:48 pm »
Честито, Цветче, дано всичко е наред и занапред!  :)
След като цикълът не е съвсем редовен, то и овулацията не може точно да се определи кога е била и съответно след колко дни е предполагаемата дата на следващия цикъл.... важното е, че има два положителни теста за бременност  :). За регистриране на плодно сакче с вагинален ехограф може да отидеш след около десет дни закъснение.
Преди това, за твое спокойствие, може да направиш кръвен тест (по всяко време на деня, не е нужно да е на гладно, цена около 20лв.), който да потвърди бременността. След като уринните тестове са уловили ЧХГ, то кръвният със сигурност ще отчете някакво ниво на ЧХГ, а втори кръвен (около 48ч. след първия) би дал информация за развитието на бременността. Дано всичко е наред! И пиши  :)

Re: Положителен тест преди датата на менструация
« Отговор #3 -: Януари 14, 2018, 15:12:35 pm »
Pav-la, наистина ме успокои. Надявам се да се задържи мъничето. Ще пиша как се  развиват нещата. Благодаря ви много!
Страшно се притеснявах да не е фалшиво положителен, но после прочетох из сайтовете, че няма такива тестове. Случаите на фалшиво положителен не се отнасят за мен,нямам аборт или скорошно раждане.
Re: Положителен тест преди датата на менструация
« Отговор #4 -: Януари 15, 2018, 18:24:32 pm »
Цветче момичетата са писали може да пуснеш кръвен тест,но при два положителни теста мога само да ти кажа честитоооо и леко и безпроблемно бременеене