0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Перденце, Мари, Мари Пз, благодаря за съветите, ще ги приложа на практика, пък да видим. И педиатърът днес ще идва да я мери и да бие Пентаксима, та ще видим и тя какво ще каже. Явно ще трябва да се купуват още лигавници, та да се лигави детето на воля. :lol:
Десита, честит първи рожден ден на малката хубавица!
Благодаря момичета! Да попитам нещо мамите на по-големите бебчовци: до кога давате Вигантол и по колко капки?


*
Десита, да ви е жива и здрава малката кукла, и да пълни живота ви с незабравими мигове!

Денито, Зорничка е голяма сладурана и страхотна торта сте и избрали! Да ви е жива и здрава и много весела!


Благодаря, че ме успокоихте за опитите за сядане, на моменти ме хваща страх да не я "повредя" нещо...

Сия, и ние много се лигавим и си смучем ръцете, ама бърша с лигава (до изриване до сега не сме стигали), а сега и от една седмица се учим на биберон залъгалка, не че имаме големи резултати...


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Цвети, Мия не е вдигала температура при никненето на зъби. Но когато почнаха кътниците беше кошмарно изживяване и 2 пъти бях на косъм да я водя в спешното -толкова е пищяла и риташе с крака, че аз си мислех, че корем я боли. Самите кътници излязоха 3-4 месеца след тези изпълнения.
Десита, честита ви първа годинка! Много късмет на малката госпожица. Вигантол давах някъде до навършване на година, но най-добре се консултирай с педиатъра си да погледне как е фонтанелата ви. Нашата фонтанела се затвори на година и 3 месеца.
<br />[link=http:
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
:flower:  desita_r ,честито ви  :balk_5: 1ви рожден ден!



 :balk_16:Нека :balk_101: Диди расте здрава и много усмихната!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Честити месечинки и годинки!!! Да растат здрави, умни и щастливи всички бебета!
Искам да питам по-старшите в занаята :P таквоз чудо дали са имали!?!
От около седмица започнахме да спим на пресекулки по цяла нощ! Ама тая беше ужас! Събуждаше се на всеки час! Не плаче, не иска да яде извън графика си /на 3 часа яде само кърма и вечер/ :oops:, като дам биберон мрънка! Вземам я гушвам я, тогава взема бибата и след няколко минути заспива и това така до сутринта!?! Може ли да се дължи на зъби?!? Каква друга причина може да има?! Не съм променяла нищо в облекло, завивки, режим!  8O   
Яна, аз нещо не разбрах много каква е ситуацията. Буди се, но не реве и не мрънка? Ако е така, значи е много малко вероятно да са зъби. Успокоява ли се като я гушнеш? може просто е да била по-неспокойна през деня и това да й влияе на съня. Когато водех Мия на физиотерапия, което трая 3 месеца, тя започна да спи много неспокойно нощем. Будеше се с плач, стряскаше се, пиеше водичка. Но това беше свързано с масажите и процедурите в клиниката, а се налагаше и сутрин да я будя, за да я водя там. Като цяло й действаха супер зле -беше спряла да се усмихва, плачеше неистово при всеки масаж и  беше кошмар за всички ни. Като спряхме да я тормозим с такива процедури, пак започна да си спи спокойно и по цяла нощ.
<br />[link=http:
*
А сега кажете аз ко да правя, та да не се драска?

Ми купи й ново, с нормално разположен цип. Ние имаме две чувалчета, едно с цип от долу на горе а другото е със страничен цип. Такива проблеми не сме имали  8)

Честит рожден ден на Диди, да расте здраво и послушно дете. Да ви радва и ощастливява, както и вие нея.

Вигантол спрях да давам с появата на д-р Бърди. Личната педиатърката на Тони ми каза да давам по две капки, а да намаля лятото на една и така да откарам до година и половина.
Моето цветенце си събира вит.Д от разходките и според горепосоченият доктор това е достатъчно или само до 3-ти месец по две капки сутрин съм давала.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
да ви споделя какво прочето случайно - оказва се, че освен от пъпната връв, стволови клетки могат да се извличат и от млечните зъбки на децата. така че, който не е замразил при раждането, има втори шанс. в Япония вече имало банка за млечни зъби. надявам се до няколко години и тук да достигне това нещо.


още нещо - ВАЖНО!
ако имате от онези килимчета-пъзели с букви и фигурки - изхвърлете ги веднага!
http://ec.europa.eu/consumers/dyna/rapex/create_rapex_search.cfm?zoek=puzzle&vanaf=1

потърсете в средата на страницата от линка за Eva puzzle mats и прочетете какво съдържат и защо са опасни. аз днес изхвърлих нашето килимче, но като се сетя колко го е дъвкал - лошо ми става.
« Последна редакция: Януари 30, 2008, 15:00:10 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
да ви споделя какво прочето случайно - оказва се, че освен от пъпната връв, стволови клетки могат да се извличат и от млечните зъбки на децата. така че, който не е замразил при раждането, има втори шанс. в Япония вече имало банка за млечни зъби. надявам се до няколко години и тук да достигне това нещо.

мда, точно последния ден като бях на зъболекарския стол и се обадиха в кабинета да обясняват и оферират. така че явно някой се занимава вече.
*
Лелееее, аз нашето килимче съм го махнала, че ми омръзна да го редя, ама колко време си игра с него, а го и дъвчеше яко, ужас 8O
Отива в кошаааа :)
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Eх да му се невидяло с тези играчки... И на големите известни фирми производството се изнася в Китай. Тези дни нали обсъждахме и производството на детски пюрета, че има контрол, независимо, че се правят в страни, които не са с особено добра репутация. Ако съдим по контрола у нас - значи за съжаление гаранция няма. Преди месеци имаше проблем точно и с детски консерви/пюрета.  
Май парцалените кукли домашно производство ще влязат в употреба. Едно време нали знаете как са си правили и топки - от свинкси мехури, то малко брутално звучи, ама нема химия, нема нищо.  
Няма да има проблем, надявам се, за дечицата, но добре, че сте изхвърлили това нещо. Като знам и ние колко играчки имаме, кой знае след време от къде ще "изскочи заека"

Момичета, аз пак да питам, дойде време за рутинни изследвания на Кристина, дайте инфо за надеждна лаборатория.

Лан, Кристина и тя тези дни не ще да яде както обикновено и е малко нервна, но се надявам да отмине, дано са тез пусти зъби и да изникват по-бързо.

Поздрави на всички.

« Последна редакция: Януари 30, 2008, 16:26:12 pm от Nina »
*
Ху! Само тоз артикул го нЕмаме. Слава богу.
Горещо препоръчвам бг дървените играчки.

Аз тази седмицасе вясвам рядко, щото така съм яхнала метлата на тема осиновяване, домове за деца, правителство и други подобни, че просто не ставам за нормални разговори.
В очакване ....
*
Нина, Кандиларов е добра лаборатория, носила съм и във Вита. По принцип за стандартните кръв и урина не е проблем, всяка лаборатория ги прави, няма какво да объркат.  :wink:
Ето това го купи бабата от Джъмбо , под малки части сигурно имат в предвид дръжките , може би ако се приложи по-голяма сила ще се отделят , ще пробвам.
 А килимчето го хвърлям на момента.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Ето това го купи бабата от Джъмбо , под малки части сигурно имат в предвид дръжките , може би ако се приложи по-голяма сила ще се отделят , ще пробвам.
 А килимчето го хвърлям на момента.

Цвете, и тази играчка я има на сайта.... Аз преди време се изказах негативно за Джъмбо и продължавам да съм на това мнение. Почти всичко там, което е за деца и бебета ми изглеждам много ниско качество. 95% китайско производство. Аз купих на Кристина от там едно червено боди и то пусна боя  8O

Стефиз, благодаря за инфото. Аз понеже и за кръвна група ми се струва рутинно изследването, ама такива бози ни направиха в една лаб., че съм на щрек :)
« Последна редакция: Януари 30, 2008, 16:34:01 pm от Nina »
*
Нашата баба живее до Джъмбото и купила на Деси една музикална калинка, с батерии и пее и ходи из къщи. Истината е че детето много й се радваше, но я блъсна точно два пъти и тя се разпадна, ами как не като тежи две кила сигурно :lol:
Абе незнам, много трябва да се внимава, ама какви и от къде да купуваме играчки като и чико, дисни, фишърпрайс и др. се правят от братята китайци вече...
Севи имат хубави неща, но от плат, поне аз такива съм виждала само, а то не може да се играе само с такива.
*
Севи нямаха ли и дървени?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
аз в момента чета наред списъка на всички опасни играчки от сайта на Европейската комисия и какво да ви кажа - отчаяна съм и се изпълвам със злоба и погнуса към китайците. от тях тръгна тая зараза на евтиното, бързочупливото и отровното, която е заляла пазара на всякакви стоки по света. в алчността си тия хора не жалят дори и малките бебета - блъскай PVC, фталати, олово в бебешките дрънкалки, прави играчки-еднодневки с разпадащи се дребни части, та да се задавят децата на чужденците... нещо бях чела, че Меглена Кунева предупредила на високо ниво китайската индустрия, че ако продължават така, ще им забранят вноса на всякакви стоки в ЕС, но нали се сещате, че ние не сме в ЕС - колкото и да ни уверява правителството в обратното.

изводът от прочетения списък ми се налага такъв - даваме по един кош пари за малко, но относително сигурни и качествени играчки на реномирани марки. всички останали пластмасовки - вън.
и не се залъгвайте, че дървено е автоматично равносилно на качествено. особено в червените и сините бои за дървени играчки масово намират олово.

ами помислете за популярните повивалници - всички имаме такива, нали? ами покритието им е отново от прословутото PVC.

изобщо, отровната химия е проникнала дълбоко в малкия свят на нашите бебета - шишета, играчки, мебели.

и, специално към Cygnus - това е много по-опасно и сериозно от ретранслатора на покрива на съседите ви!

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Севи имат едни от най-прекрасните дървени играчки. :D
Ето тук:
http://www.sevi.com/eng/catalogo.php?mid=1&lid=4&cid=20
Вижте и това:
http://www.haba.de/Toddler_Presch.infant.0.html
Имат нов магазин в Красно село. Невероятни неща!


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери