0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Фетален доплер за домашна употреба
« -: Октомври 26, 2012, 15:03:54 pm »
Здравейте,
Аз съм след 2 неуспешни опита инвитро, включително и неуспешна бременност.
Сега съм в 4-ия месец, но живея в постоянна паника, че бебето не е добре или че сърчицето му е спряло. Знам, че много майки са в това положение.
Искам да ви препоръчам домашните фетални доплери, които не знам защо толкова оплюват. В средата на 14-та седмица аз засякох пулса на моето бебе и електронния индикатор ми изписа ударите на сърцето на бебчето за минута. През цялото време чувах сърчицето, като дори можех да чуя движенията на бебето.
Моят доплер го поръчах от чужбина, но видях, че вече се продават и дават под наем в България. Не смея да дам линк, да не се приеме като реклама, но ако пуснете на търсачка "Как да слушам сърцето на моето бебче" излиза иформация.
Последният път дадох 90 лева в Торекс, за да ми кажат, че всичко е наред...а сега мога да проверявам всеки път когато реша.
Моите близки казват, че съм ненормална, но не е така, просто колкото повече знаеш колко неща могат да се объркат, толкова по притеснен  си, а това определено не е полза за бебчо...
*
Re: Фетален доплер за домашна употреба
« Отговор #1 -: Октомври 27, 2012, 18:17:34 pm »
Не искаш да звучи като реклама, но на мен точно така ми звучи. А в една друга тема беше дала и линк към този доплер, който казваш, че си си взела, нищо че тук не си.
И за да сме спокойни за нашите чакани чудеса, моето мнение си остава, че прегледът при специалист е за предпочитане. Разбира се, всеки има право на мнение.
*
Re: Фетален доплер за домашна употреба
« Отговор #2 -: Октомври 27, 2012, 22:58:59 pm »
Bogi , не знам тази потребителка дали е захванала въпроса с цел реклама, но без да рекламирам нищо - съм на същото мнение относно феталните доплери.
Ползвах такъв някъде от 11 ГС до самото секцио. Наличието на този уред в дома ми, ми е дал спокойствие и сигурност в много случаи на шубе "дали всичко с бебето е ОК" и ми е спестил много излишни ходения до лекаря, само за да ми разсее поредния "бременен страх". Тази джадажа - НЕ ЗАМЕСТВА лекарското наблюдение, аз така или иначе на всеки 2 седмици си бях на преглед.

В по-напреднала бременност и особено месеца преди раждането - го ползвах почти всеки ден, та и по няколко пъти на ден е било.  :lol: Примерно бебето като заспи и не мърда дълго, или като му отесня накрая и съвсем се закроти по половин ден и нагоре...баш си беше от полза да мога на момента да чуя тонове, да ги видя какви са точно, та дори и адекватно да преценя дали не трябва да се изстрелям към Док, в случай че паднат под определени граници примерно.

Това е уред в помощ на майката и даващ спокойствие и сигурност на нея самата, стига да го ползва грамотно разбира се. Не казвам, че без него не може, а само че си има своите ползи и няма никаква разумна причина да не си го вземе една бременна жена, щом й се иска и така се чувства по-добре.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Фетален доплер за домашна употреба
« Отговор #3 -: Октомври 27, 2012, 23:25:34 pm »
Подкрепям Жбрул  :wink:
И аз ползвах доплер от 11-13г.с. до 37г.с.(планирано секцио), всеки ден и даже няколко пъти на ден, това ми даваше някакво спокойствие, което е много важно за една бременна жена.

Моя доплер беше от обикновените, купих го втора ръка за около 25-30лв, но ми свърши страхотна работа  :wink:
*
Re: Фетален доплер за домашна употреба
« Отговор #4 -: Октомври 27, 2012, 23:29:43 pm »
Jbrul, съгласна съм с теб, че който иска може да ползва такъв. Просто в конкретния случай, моят професионално деформиран начин на мислене ме кара да заключа, че се касае за реклама. Чела съм в твои постове и преди, че ползваш домашен доплер, но ти не си копирала линк към този, който ползваш, нито си писала как да го намерим с търсачка, нали?! Пък и ако си след толкова АРТ процедури, някакси странно е първите ти два поста във форума да препоръчват/насочват към някакъв уред. Освен това, пише в кой месец е, а ти видяла ли си някоя от нас, минала през АРТ, да не пише коя гестационна седмица е? Направих една бърза насрещна проверка в БГ Мама - и там поста й е един и с линк към евтините доплери (90-120 лв.), които препоръчва. Извинявам ти се, Диря, ако не съм права! Но просто съм свикнала да прилагам способи за събиране и проверка на доказателства и в случая, изводът ми е друг.

А иначе съм напълно съгласна и с двете ви, че е полезен при грамотна употреба. Аз лично не ползвам, тъй като съм въплъщение на самото спокойствие, при мен бебетата са две, така че пада голямо целодневно мърдане и ритане. Ако все пак дълго са били спокойни, пия един студен портокалов сок, полягам на една страна и те бързо се размърдват.
« Последна редакция: Октомври 28, 2012, 00:50:06 am от Bogi »
*
Re: Фетален доплер за домашна употреба
« Отговор #5 -: Октомври 28, 2012, 00:05:33 am »
Bogi , ама абсолютно на място са съмненията ти в мотивите на потребителката Dirq да захваща тази тема. Аз и без да съм минала през АРТ все говорех в ГС, та и до днес така.
Писах горното, понеже така и така има конкретна тема вече за феталните доплери, а все повече бременни жени се интересуват от тях - да споделя впечатления и опит за същите. Ако за някого са полезни.

"Методът за раздвижване" на твоите бебета ме накара да се смея с глас - много тарикатско!  :lol: Дани беше "бебе-змия" направо. Движеше се доста, но толкова плавно, нежно, приятно за мен... Аз съм от жените, които не знаят какво е "бебето да те рита", честно. Веднъж само ме сбута по-рязко и аз толкова не бях свикнала на някакви по-хард действия, че чак подскочих. Но като закърти, или го хване мързела и не ще да мърда - откарваше така с часове и няма сок, няма бутане - скатава се и не помръдва. Та с такова бебе - доплерът бая нерви ми спести. Кроткото ми в корема бебе после си навакса всичко 300%. Пожелавам ти твоите като излязат да са по-кротки отсега, че и две. Живи и здрави да сте! :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Фетален доплер за домашна употреба
« Отговор #6 -: Октомври 28, 2012, 00:18:00 am »
.....Но като закърти, или го хване мързела и не ще да мърда - откарваше така с часове и няма сок, няма бутане - скатава се и не помръдва. ......

 :lol: :lol: Не се чуди сега защо не спи детето.... ми то си отспало в корема  :wink:

Извинете за спама, ама тази вечер ми е едно такова шегаджийско ;)


*
Re: Фетален доплер за домашна употреба
« Отговор #7 -: Октомври 28, 2012, 00:28:11 am »
.....Но като закърти, или го хване мързела и не ще да мърда - откарваше така с часове и няма сок, няма бутане - скатава се и не помръдва. ......

 :lol: :lol: Не се чуди сега защо не спи детето.... ми то си отспало в корема  :wink:

Извинете за спама, ама тази вечер ми е едно такова шегаджийско ;)

Ххахах шегаджийско ти е, а аз ако нямах съвест - бих твърдяла публично, че има подобна зависимост. Кротки вътре - луди навън. Всичко си има цена в този живот ей!  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Фетален доплер за домашна употреба
« Отговор #8 -: Октомври 28, 2012, 00:33:44 am »
Имаш моята подкрепа да патентоваш твърдението :)
Моето кротанче беше като на тренировъчна площадка в корема....