0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,

Казвам се Десислава и съм на 30 години. Днес, 22.11 си направих тест за бременност, след 4-дневно закъснение на цикъла, който отчете положителен резултат. Опитвах се да забременея година и половина с второ дете - имам един син на 11 години. Имам два аборта по желание и един спонтанен в края на втория месец преди 4 години. Сигурно повечето от вас разбират колко радост и надежда може да донесе един положителен тест!
Проблемът е, че много се притеснявам и страхувам да не загубя това мъничко съкровище. Постоянно съзерцавам тоалетната хартия, когато ходя до тоалетната, дали няма да забележа розови следи по нея.
Вълнува ме много и това, че гърдите ми преди цикъл са изключително болезнени и бяха такива допреди три-четири дни, а сега се отпуснаха, но не напълно. Преди малко повече от месец правих хормонални изследвания и се оказа, че прогестерона ми е занижен, което можело да бъде причина за не-забременяването ми. Сега тестът е положителен.
Нормално ли е това с гърдите? А възможни ли са през този период леки болки, като преди цикъл и появата на слабо кървене?
Зная, че никой лекар не е магьосник и не може да ми каже, дали всичко ще бъде наред, но бих искала да получа отговор, който да ме направи силна за всяка ситуация и да ме окуражи някак да не мисля все за лошото в подобни щастливи мигове.
С уважение и благодарност, че сте създали този форум!
Деси.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Имам толкова много въпроси и притеснения...
« Отговор #1 -: Ноември 22, 2004, 23:03:25 pm »
Поздравления за положителния тест!

Съветвам те да отидеш бързо на лекар и да обсъдиш с него приема на малко прогестерон в тази ранна фаза на бременността. Както и да споделиш с него за предишния спонтанен аборт, за да прецени дали не се налагат допълнителни мерки (напр. серклаж), да ти пусне изследвания и т.н.

Относно симптомите - толкова са различни и индивидуални ... :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Имам толкова много въпроси и притеснения...
« Отговор #2 -: Ноември 24, 2004, 14:13:03 pm »
Надявам се всичко да е наред, но Мели е права - отпуснатите гърди не са добър признак и ти трябва прогестерон. Измери си температурата в ануса или влагалището и ако е 37 или 37.1, значи трябва да вземеш мерки. Макар че това с температурата е индивидуално - все ми се струва, че една температура от 37.3 би звучала много по-добре.
Матей - 1.04.2006 г