0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

въпрос
« Отговор #20 -: Ноември 25, 2004, 09:29:27 am »
Този "доктор"...... заслужава разстрел!!!
*
въпрос
« Отговор #21 -: Ноември 25, 2004, 09:35:33 am »
Цитат на: novalexa
Този "доктор"...... заслужава разстрел!!!


И това ще му е малко  :evil:
Горките хора, дори са си платили  :evil:

А сега по темата. Госте и на мен температурата ти ми се вижда малко странна. ъде я мериш ?. Защото ако е в устата ниските стойности са нормални, ама високите ще са по-притеснителни. Да не си настинала случайно?
Защо не опиташ да въведеш данните в някой сайт за отчитане на овулацията, да видм какво ще "покаже"

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
въпрос
« Отговор #22 -: Ноември 25, 2004, 10:08:58 am »
Не съм хванала предаването - разкажете, макар че се сещам горе-долу за какво може да става въпрос!
Матей - 1.04.2006 г
въпрос
« Отговор #23 -: Ноември 25, 2004, 13:10:39 pm »
Momicheta, ako imate problem s prevodite bih moga da vi pomogna. Smiatam che angliskia mi e na dosto dobro nivo, a imam i dostatachno svobodno vreme. Tova koeto ne znam e kak bih mogla da gi poblikuvam kato material, osven v niakoia ot temite, kato saobshtenia. I drugoto e, che mi e malko trudno s kirilicata (za koeto se izviniavam). Imam instalirana programa, no mnogo chesto ne raboti:(((

Stiskam vi palci, dano tozi mesec povecheto ot vas da se pohvaliat s hubava novina.

Za linka koito vi pratih : nai parvia beleg koito se poiaviava, do edna sedmica sled zachevaneto, e potamniavane na oreola okolo zarnata na gardite.
въпрос
« Отговор #24 -: Ноември 25, 2004, 13:15:25 pm »
Горе в ляво пише " Изпрати материал". Като влезеш папълваш формата , копираш материала и готово.
Матей - 1.04.2006 г
*
Mila goldy
« Отговор #25 -: Ноември 25, 2004, 13:17:18 pm »
Мила goldy_sv,
Ако искаш ги публикувай тук като теми от форума, а ние с Мели ще ги преместим в съответна категория като статии след като тя ги прегледа като специалист. И аз всичко, което превеждам го пращам за редакция при нея. Харесах няколко статии на един много хубав сайт. Кажете какво правим и да се хванем да превеждаме - има много хубави статии.
http://infertility.adoption.com
Ако ти се превежда можем да измислим с кое да се заемем.
Благодарим ти за желанието да ни помогнеш, всички сме тук с една цел в крайна сметка - да имаме бебчета  :D И да си помагаме взаимно  :)
Успех мила!
*
въпрос
« Отговор #26 -: Ноември 25, 2004, 13:19:53 pm »
Цитат на: goldy_sv
I drugoto e, che mi e malko trudno s kirilicata (za koeto se izviniavam). Imam instalirana programa, no mnogo chesto ne raboti:(((


Виж тази програма http://lat2bg.kredor.com/

Въвеждаш текста на латиница, натискаш бутона преведи и се "появява" текста на кирилица

Ето превеждам твоя постинг  :D


И другото е, че ми е малко трудно с кирилицата (за което се извинявам). Имам инсталирана програма, но много често не работи:(((

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
въпрос
« Отговор #27 -: Ноември 25, 2004, 13:21:22 pm »
Ето ти нещо за превеждане:
Матей - 1.04.2006 г
въпрос
« Отговор #28 -: Ноември 25, 2004, 13:33:03 pm »
Нещо не съм изпратила нищо!!! :D
http://www.tickercentral.com/articles/pregnancy/symptomsofpregnancy.php
Матей - 1.04.2006 г
въпрос
« Отговор #29 -: Ноември 25, 2004, 16:31:39 pm »
Таня,благодариа ти за link-a, който ми изпрати, наистина ще ми свърши работа.
С удоволствие ще ви помогна с каквото мога. Ще се опитам още днес да преведа статията, която изпрати venus_melena и ще я пусна като съобщение във форума.

Поздрави от Испания
*

    Anonymous

въпрос
« Отговор #30 -: Ноември 25, 2004, 16:39:45 pm »
За Tania79: БТ я меря в ануса, всяка сутрин преди да се размърдам от леглото с един и същи термометър. Ще послущам примера ти за регистрацията в сайт. После ще пиша.
*

    Anonymous

въпрос
« Отговор #31 -: Ноември 25, 2004, 17:15:01 pm »
Влезнах във fertilitifriend, регистрирах се и въведох температурата. Нещо не можах да се справя с настройките май, но както и да е.
Според програмата, този месец съм нямала ову. Ама тогава защо имам всички симптоми? Както писах по-горе, се сбърках тотално и ще си живея живота, пък каквото дойде. Като чета във форума историите на другите момичета, които вече са щастливи майки, си мисля, че и аз някой ден ще бъда.
Пожелавам го искрено на всички тук!
въпрос
« Отговор #32 -: Ноември 25, 2004, 18:26:18 pm »
venus_melena това е превода на статията, която изпрати. На места ми звучи малко тъпо, но ако искате можете да я редактирате и да я побликувате на "полезно". Сигурна съм, че ще е инересно за много жени да  знаят тези симптоми.

                                 Симптоми за бременност

Всеки човек е различен, когато става дума за симптомите при бременност. Ако не сте била бременна преди, да знаете и откриете симптомите си е предизвикателство. Тези жени, които са имали деца, инстинктивно разбират, че са бременни.
Някои жени толкова много искат да са бременни, че когато разберат за какво да гледат, започват да бъркат обикновенни болки в стомаха със сутрешно гадене и неразположение и други грешки, които не означават нищо. Други жени подминават симптомите, смятайки ги за грип или нормална настинка и не се притесняват. Повечето жени не разбират че са бременни докато не пропуснат цикъла си, а те са вече в края на първия месец.
Ето някои от най често срещаните симптоми за ранна бременност и добри начини да разберете, че сте бременни. Ако имате един, няколко или всички симптоми вие сте бременна.

Пропуснат цикъл
Най-сигурният признак, че вие сте бременна е когато вашият период е закъснял с 3 дни. Ако сега сте спряли противозачатачните хапчета и вашия период закъснява, изчакайте поне една седмица преди да направите домашен тест за бременност, тъй като може да отнеме малко време да се нормализира цикъла ви.

Често уриниране
Ако усетите, че ви се ходи до тоалетната все по-често, това е добър знак, че сте бременна

Сутрешно неразположение (гадене)
Често бръменните жени получават сутрешно гадене, но трябва да знаем, че всяка бременност е различна. Една жена може да има сутрешно гадене в началото на бременността, друга може да получи този признак в края на бременността, докато трета - въобще да не го получи.
Сутрешното неразположение наистина обърква жените, защото то не винаги се проявява сутринта. Може цял ден да се чувствате добре и точно преди лягане да почувствате гдене, а може това да се случи по обед, след обед или по всяко време на деня
Не би трябвало да имате проблеми с установяването на сутрешното гадене. Вие ще чувствате гадене при вида, мириса или мисълта за храна.

Засилена чуствителност на гърдите
Друг често срещан признак за бременност е засилената чуствителност на гърдите. Може също да забележите че ореола около зърната на гърдите потъмнява. По това време може още да забележите по-изпъкнали вени и подутинки. Това е често срещано при бременност (Но това се среща и по време на цикъла или малко преди това).

Умора
Умората често е един от първите признаци за бременност. Вие ще се чувствате по-изморена от обикновенно, като че ли не сте се донаспала и ще се уморявате по - лесно.

Емоционални промени
Емоционалните промени ще се появят, когато хормоните ви започнат да се променят, за да задоволят, както нуждите на вашето тяло, така и тези на бебето. По това време ще станете по-чувствителна и лесно ще се разстройвате. Сутрин може да се събудите на върха на света и след половин час може да бъдете обляна в сълзи и то без причина. Емоционалните промени са нормални и полезни, тъй като спомагат за освобождаване от стреса. Не се изненадвайте, ако се чувствате добре и в следващата минута ви се иска да крещите по някого или просто да се разплачете без причина.

Апетит, ненаситно желание
Всеки човек понякога изпитва силен апетит към храна. Когато сте бременна апетита се засилва и се проявява по-често.Може по някога да ви се дояде нещо,което по принцип не обичате или странна комбинация, като сандвич с течен шоколад например. Апетит може да почувствате не само към храна, но и към миризми като прах за пране, подправки и др. Има медицинско състояние (pica), при което жени имат апетит към неща които не стават за ядене.

*

    Anonymous

GOLDY БЛАГОДАРЯ!
« Отговор #33 -: Ноември 25, 2004, 19:04:41 pm »
Хиляди благодарности за темата! Хич не ми се струва тъп изказа. Личи си, че си се постарала.
Имам някои от симпотмите, описани в статията, но първо трябва да уточня какво работя: адвокат съм. Днес например около три часа висях в един студен коридор, за да дойде реда на мойто дело /е как да не ми се ходи до тоалетна често, като цял ден обикалям София - съдилищата са три, с извинение на майната си едно от друго/, а като влязох в съдебно заседание, Съдията /мой колега от Университета/ четеше Закона като дявола евангилието!. Не да се стресираш, ами да се побъркаш!!!
Накратко симпотмите, които установих:
1. уриниране - често /а тоалетните в Съдилищата са повече заключени, така че стискаш до припадък!!!/
2. неразположение /гадене/ - при мен е вечерно. Три вечери повръщах / с извинение/ като ненормална. Установих, че става в деня когато съм пила фолиева киселина. От витамин Е ми няма нищо
3. Нямам тъмни кръгове на гърдите, но зърната са ми набъбнали, цвета им е повече към бяло. На едната се появи петно, което изчезна, а от днес на другата ясно се очерта една артерия в ярко червено.
4. Умора - ами сутрин не ми се става от леглото. Мразя си вече GSM-а. Като споделя с колеги, че искам да е Коледа да се наспя и да не мисля за този или онзи, не ми вярват. Ответния въпрос е: Ами хонорарите? Не ми пука, искам да спя!!!
5. Апетит - някой изпитвал ли е чувството да повръща и в същото време да е гладен? Мога да издържа до 2 ч. следобед без храна, но днес ме напъна такъв глад, че изядох два сандвича в Макдоналдс и едни големи пържени картофки.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ за Goldy: Аз пиша много бързо на кирилица, с 213 удара в минута. Чух от моя позната за програма, която, ако си инсталираме и двете можем да си говорим чрез компютрите, без да се таксува като телефонен разговор. Ако искаш ще проуча въпроса, ще изнамеря програмата и ти ще ми превеждаш, а аз ще пиша и публикувам статиите.

Трябва май да си помагаме сами, защото какво правят лекарите - взимат ни парите и това е. Цял ден съм ядосана на този доктор от Майчин дом, който е взел парите, и е убил родилката, а пък детето е направил инвалид!!! Да ме прощават свестните лекари!

В тази връзка искам да споделя нещо с Вас! Първото нещо, което ни накара да направим гинеколожката е спермограма. Отидохме в препоръчаната клиника. Там лекарката ни попита, знаем ли какво е това. Като й отговорих, че знам, последва втори въпрос - откъде?  Казах, че често влизам във този форум и чета /без да пиша/.  В момента, в който е останала насаме с мъжа ми /аз нарочно си тръгнах от лабораторията/, започнала да му обеснява, как трябва да престана да чета Зачатие, и това много депресирало двойки като нас. Идиотка!!!
Ако и бях дала 200 лв. сигурно щеше да препоръча да го четем през 5 минути.
Добре, че моята лекарка /поне за сега/ не е комерсиална. Ако някой прояви интерес, ще му разкажа и предисторията за Майчин дом и моите две посещения там.
въпрос
« Отговор #34 -: Ноември 26, 2004, 10:26:40 am »
Благодаря за бързия превод! Всичко, което пише в статията е вярно и съм го изпитала, по отделно във всичките си бременности - успешни или не.
Гост / Напиши как се казваш, че това гост е странно/ имаш много съмнителни признаци - дано не си въобразяваш. Стискам ти палци!
Моята температура пак се повиши и днес беше 37.1!
Матей - 1.04.2006 г
*
въпрос
« Отговор #35 -: Ноември 26, 2004, 11:13:58 am »
до Госта

добре де - все пак е възможно на 17, когато температуратата ти е 36.4 да си била в овулация, все пак от там нататък стойностите на БТ се покачват  :!:

Ако имаш желание покажи графиката си във ФФ

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
въпрос
« Отговор #36 -: Ноември 26, 2004, 11:48:12 am »
Не бързай толкова с изводите. И аз така миналата седмица си бях намерила разни симптоми и си мислех, че е станала работата, ама не, дойде ми! Изчакай датата за да си правиш тестове. Това че ще си направиш тест неозначава нищо, ако има нещо и без тест ще си остнане /казвам ти защото аз често така бързам да си направя тест, сякаш ще задържа нещо и ми идва същия ден или на другия/. Макар че и на мен ми се струват ниски температурите. Знам от доктори и съм чела, че до 3 месец /ако не се лъжа/, бъдещата майка поддържа температура /ако я мереш анално/ над 37 градуса.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    Ди

Благодаря!
« Отговор #37 -: Ноември 26, 2004, 15:53:22 pm »
Гостът се казва Ди /съкратено от Деляна/.
Благодаря на всички момичета, които ми писаха!!!
Колкото до публикуването на графиката на БТ във ФФ - нещо не мога да се справя, а и нямам време сега да въвеждам температурата за всеки ден.
В неделя трябва да ми дойде. Ще пиша какво е станало...
*

    Ди

въпрос
« Отговор #38 -: Ноември 28, 2004, 18:35:51 pm »
Закъснява ми. Днес според Woman dekstop  трябдаше да ми дойде. В днешния ден БТ е пак 37.
Вчера правихме кекс,  но ме боля /макар че мъжа ми е много внимателен/ и днес продължава същата болка. Може и на мен да ми се струва, ама е различно. Боли ме в центъра на малкия таз и все едно нещо се свива и разпуска в мен / все едно като юмрук/ Боли ме ту отляво, ту отдясно. Преди като ми идваше ме болеше все една от двете страни. Продължава да ми се повръща и в същото време да съм гладна, гърдите ме болят...
Или е гостенката, илие нещо друго... Вие какво мислите по въпроса? Приготвила съм си тест за утре сутринта.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: GOLDY БЛАГОДАРЯ!
« Отговор #39 -: Ноември 28, 2004, 19:24:27 pm »
Цитат на: Anonymous
... трябва да престана да чета Зачатие, и това много депресирало двойки като нас ...


Първоначално се засмях, после се ядосах, а сега си мисля, че има логика в думите й - знанието депресира, така е.

Много силно се надявам, че който се депресира, не чете!  :nono:  :nono:  :nono:

Вместо да чете, може да  :dishes:  :laundry:  :hangdry:  :hangclothes:  :ironing: , а най - добре да :sleeping: в блажено неведение. Образованият пациент е много труден, мда.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу