0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Близнашка тема
« Отговор #20 -: Януари 05, 2008, 17:52:35 pm »

Честита нова тема!
Дано да се препълни за сметка на другите. :D
Задавам си напоследък въпроса как става кърменето с близнаци. Въобще възможно ли е това или е кауза пердута? Дали има някаква статистика по въпроса? И начини за справяне с тази нелека задачка. :? Имаме много бъдещи майки, които очакват близнаци и ще им е от полза тази информация, надявам се.
*
Re: Близнашка тема
« Отговор #21 -: Януари 05, 2008, 18:06:54 pm »
Я кажете моми4ета може ли да гледам и двете деца в едно легалце но по широко и дълго е от тези дето сега ги продават?
Нашите в началото бяха в едно легло, но напоследък започнаха да се въртят и да ритат, когато са будни и ако едното спи, то другото задължително го буди. От около 2 седмици вече са в отделни креватчета и е по-добре. Ако имаш място направо ги слагай всяко в отделно легло, но ако мястото е кът, тогава няма как, но си избери по-голямо легло.
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: Близнашка тема
« Отговор #22 -: Януари 05, 2008, 18:08:40 pm »

eganeva, пожелаввам ти от все сърце много скоро да се разпишеш в тази темичка.

Благодаря! :D
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Близнашка тема
« Отговор #23 -: Януари 05, 2008, 19:21:08 pm »
Жени, чакаме те с въпроси, но за твоите близнаци! В което не се и съмнявам  :D.
Харесва ми оптимизма ти!

Сия, повечето близнашки майки кърмят едновременно. Изобщо не е невъзможно, има си различни начини на поставяне на двете гърди. В болницата така кърмих едновременно мишоците, защото там ни връщаха децата в 6.00, а носеха храната в 7.00. И както можеш да си представиш, те я яли, я проспали храненето през ноща, идваха озверели от глад. Тогава майчиният инстинкт бързо, бързо ти показва как да се справиш. Сложих си възглавницата на коленете, и ги гушнах отстрани, тоест те бяха с крачетата зад гърба ми, от двете ми страни и така с малкото коластра, която имах ги нахраних и се успокоиха, докато дойде АМ. Сега съжалявам, че не се снимах, но ми беше неудобно да моля съквартиранката да води фотото :lol:  :oops:. По тази тема има изписано доста в близнашкия подфорум на бгмама и дори има снимки.

Анета, моите мишоци спяха в едно легло до навършване на един месец, след това им стана тясно и оттогава с в отделни легла.
Относно списъка с покупките, Сигнус ти е отговорила. Ако се сетя нещо и аз ще допълня. Аз имах много изчерпателен списък, но ми беше изтрит от компютъра :x, ще помоля Надин да публикува нейниият или ще го редактирам, за да ви бъде от полза.

Скоро ходих в Пиги хаус, най-накрая са заредили с поне пет модела близнашки колички. Аз съм много доволна от нашата-Макларън туин техно.

Хайде, чакаме още нови бременелки, а настоящите явно днес не са влизали във форума :wink:.

Ако имате въпроси и около бременността, ще помагам.  :D



София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Близнашка тема
« Отговор #24 -: Януари 05, 2008, 19:35:44 pm »
Пожелавам успех на новата тема и на всички майки, очакващи или копнеещи за близнаци!
,
Сигнус, ножичката за нокти и гребенчетата не е ли хубаво пак да са отделни, тъй като са неща , свързани с хигиената на бебето, или е престараване прекалено?
Купички, лъжички, бибки, шишета - отделни са, нали? Предполагам купуваш различни цветове, за да се разпознават?
Добре, дрешките отделни трябва да са - обаче е много разпространено близнаците да им се купуват и да се облизат в еднакви дрехи? как се разпознават в такъв случай?
И още нещо ми е много непонятно и интересно - когато близнаците са еднояйчни, интуицията ли е единственото нещо, с което майката ги разпознава, или просто и тя самата ги бърка?

« Последна редакция: Януари 05, 2008, 19:45:37 pm от tzvetenze »
Re: Близнашка тема
« Отговор #25 -: Януари 05, 2008, 19:48:53 pm »
Цветенце, нямам близнаци, но ако ми се усмихне щастието да имам един ден не бих делила тези неща. Особено шишета, купички, лъжички. У вас всеки отделен прибор ли си има  :wink:. А нали се стерилизират. По тази логика трябва и отделни играчки да имат, които да лапат. Същото е и с дрехите, не виждам проблем ако им се разменят дрехите. Но това всичкото е може би до човек.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: Близнашка тема
« Отговор #26 -: Януари 05, 2008, 19:57:18 pm »
Цвете, не съм се сетила да ги деля тези неща. В началото (до към 5-я месец) много внимавах кое шише за вода на кого е, всеки си пиеше от негов биберон млякото, собствена залъгалка за всеки и т.н. Ама от там нататък всичко е общо - което шише ми е по-наблизо от него давам и това е. Единствено ако някой е хванал вирус тогава внимавам, макар че съм чела че докато се появят първите симтоми те вече са обменили всичко и е въпрос на имунна система дали ще пипне вируса или не.
« Последна редакция: Януари 05, 2008, 20:05:43 pm от cygnus »
*
Re: Близнашка тема
« Отговор #27 -: Януари 05, 2008, 19:57:55 pm »
Но това всичкото е може би до човек.

А, аз съм голям Монк :lol:

Добре, ми проходилка, ако искаш да им вземеш, например - две ли? Или една и докато едното я ползва, другото се занимава по друг начин? Да кажем, че финансите не са фактор.
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Близнашка тема
« Отговор #28 -: Януари 05, 2008, 20:05:45 pm »
Поздравления за темата! Дано се напълни с нови мамчета!

Каси, ще видя дали пазя списъка, дано не съм го изтрила, и ще ти го пратя.
*
Re: Близнашка тема
« Отговор #29 -: Януари 05, 2008, 20:10:00 pm »
Ето ме  пак да попитам и за самата стая. Престой ми да правим ремонт немога да реша какви да са тапетите детски или някакви други. Също така ком. е тук в тази стая дето ще я гласим за бебоците трябва ли да го изнасям или да си устане?

*
Re: Близнашка тема
« Отговор #30 -: Януари 05, 2008, 20:11:54 pm »
Забравих да ви попитам нормално ли е да имам кисилини. И какво да пия за тях?

*
Re: Близнашка тема
« Отговор #31 -: Януари 05, 2008, 20:25:12 pm »
Да, нормално е. Моите не бяха силни и нетърпими, но когато ме дразнеха повече дъвчех Талцид. Предполагам знаеш, че за да не се появяват киселини, или поне да са по-слаби, трябва да избягваш горещи храни,пържени също и не само.Ти сама ще забележиш от кое точно се появат киселините при теб. При мен ябълките облекчаваха до известна степен киселините.
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Близнашка тема
« Отговор #32 -: Януари 05, 2008, 20:25:49 pm »
Забравих да ви попитам нормално ли е да имам кисилини. И какво да пия за тях?

Нормално е, разбира се. Можеш да пиеш "Талцид", той успокоява
за кратко, но все пак помага :D
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Близнашка тема
« Отговор #33 -: Януари 05, 2008, 20:31:39 pm »
Аз ножичката и до ден днешен я дезинфектирам с тампон напоен в 90% спирт- не виждам какъв е проблема, ако е една.
Имам позната, която си кърми девойките си до 7 месец- това беше нейно решение, сама ги отби, имаше кърма, но не желаеше повече да кърми, двете девойки се изчакваха за яденето. Дори по-големия зор дойде след като ги захрани, като й гледат бурканчето в ръцете и двете мрънкосват да ядат.
Иначе сигурно е много сладка картинка на едновременно кърмени две бебета.  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Близнашка тема
« Отговор #34 -: Януари 05, 2008, 20:39:39 pm »
Аз лично не бих купувала еднакви дрехи ако имам еднополови близнаци, никога не ми е харесвало :)

Дай боже всеки, който иска да има, а другото е без значение :D
*
Re: Близнашка тема
« Отговор #35 -: Януари 05, 2008, 21:11:03 pm »
Аз лично не бих купувала еднакви дрехи ако имам еднополови близнаци, никога не ми е харесвало :)

Дай боже всеки, който иска да има, а другото е без значение :D

Да то си е така ие за сега знаем само на едното пола ще е моми4е другото не можа да се види. Надявам се другия път да се види и той.

*
Re: Близнашка тема
« Отговор #36 -: Януари 05, 2008, 21:15:48 pm »
Аз лично не бих купувала еднакви дрехи ако имам еднополови близнаци, никога не ми е харесвало :)

Аз също, твърде обезличаващо ми се струва спрямо децата. Но, разбира се, всяка майка има свой вкус.

На мен ми предстои да избирам подарък за близнаци и затова толкова ме вълнува темата - чудя се кое да е две, кое едно :lol: Мислех си за проходилка/и, но още не съм решила.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Близнашка тема
« Отговор #37 -: Януари 05, 2008, 21:37:44 pm »
Ние ще им вземем две проходилки, защото изчакването ми се струва мисия невъзможна. Също и две столчета за хранене, само се чудя как ще ги храня едновременно, но както ги храня и сега едновременно, и после ще се справя предполагам. Но мацането ще е голямо сигурно :lol:.

Аз ги храня с едни и същи шишета, които изварявам. Бибероните са различни обаче-Хриси яде с номер 3,а Мишко с 2. Залъгалките им са различни, защото са и различни като цвят. Обличам ги и еднакво, и различно, сега им купувам различни дрехи, но имам и подарени неща, които са еднакви и с тях са много сладинки също. Но моите и на външен вид са доста различни, Хриси изглежда с два месеца по-голям от брат си. Мишонко до него е като мъниче, и то как иначе Хриси е 6700, а Мишето 5600 :D.



Май ще трябва да отказваме нощното хранене, особено на Хриско. Те вече хапват в 20.30/21.30 и спинкат до към 3.00/4.30. Ядат един след друг и почти винаги когато нахраня единият се събужда другият, или пък изчаква брат си и така.

Дайте съвет как да спрем хрененето през ноща, Хриси е много лаком, и плачейки остава без дъх, ако го залъжа с водичка :x.

Да ви се "похваля", от вчера открихме, че ръцете ни са мнооого вкусни, плюеме залъгалгите и ги пъхаме целите, и мляскаме доволно. И с това ще трябва да се справим!

Цветенце за подарък, 100% съм убедена, че трябва да са два! Особено ако са по-големи и разбират, тук Ема2 и Сигнус ще ти помогнат повече. При нас винаги се носят по две неща. Наскоро и двамата имаха именни дни и естествено, и другият получи подарък :lol:.
Общо взето обаче, почти винаги приятелите ни питат от какво имаме нужда, и в повечето случаи ни дават пари, с които ние да купим каквото предценим.
« Последна редакция: Януари 05, 2008, 21:45:31 pm от kassi »


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Близнашка тема
« Отговор #38 -: Януари 05, 2008, 21:43:09 pm »
Цвете, колко са големи точно и горе долу в каква сума искаш да се вместиш. Също е добре да се поинтересуваш дали имат вече това или някой не смята да им подари. Все ще измислим нещо подходящо :)
Каси нощното хранене при нас отпадна постепенно и на около месец беше изместено в 6 часа сутринта. Не искам да те отчайвам, но съм чела за майки, които до почти година не могат да го откажат.
Мацки, нека в тази тема пишем само за теми свързани с близнаците, защото за въпроси за хранене, киселини  и т. н. и т. н. да не изолираме останалите момичета в седмичната тема. Това са общи въпроси за всички.
« Последна редакция: Януари 05, 2008, 21:46:59 pm от cygnus »
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Близнашка тема
« Отговор #39 -: Януари 05, 2008, 21:49:18 pm »
Каси нощното хранене при нас отпадна постепенно и на около месец беше изместено в 6 часа сутринта. Не искам да те отчайвам, но съм чела за майки, които до почти година не могат да го откажат.
Мацки, нека в тази тема пишем само за теми свързани с близнаците, защото за въпроси за хранене, киселини  и т. н. и т. н. да не изолираме останалите момичета в седмичната тема. Това са общи въпроси за всички.

Дано не съм от тези майки. :(

Права си за общите въпроси за храненето и т.н.!!!  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!