0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
начин на живот при миома
« -: Декември 13, 2005, 10:28:08 am »
Здравейте,
виждам че много неща се пишат за миомите. Явно, за съжаление, има доста хора, които имат проблем с тях.
Искам да попитам има ли някакъв начин на хранене, диета и пр, които трябва да се съблюдават ако имаш миома. Имам една книга и там пише, че трябва да се ограничават храните от животински произход. Доколко човек може да се придържа към това. Сега пия билки за моята и си мисля,че един подходящ режим на хранене, ще е от полза също.
Освен това, ако нивото на гестагените е ниско, какво можем да направим.
*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
Re: начин на живот при миома
« Отговор #1 -: Декември 16, 2005, 21:31:25 pm »
Dei, ти какви билки пиеш за твоята миома и има ли някакъв ефект според теб? :?:
*
начин на живот при миома
« Отговор #2 -: Декември 17, 2005, 21:07:52 pm »
Здравей,

Пия едни билки, които купих от аптеката на поп Богомил.

Всъщност преди това ходих при доктор Желязков, чиито координати ми дадоха оттук.
Честно казано срещата беше малко странна. Проведохме един дълъг разговор. Написа ми на едно малко листче какво да правя и как да пия билките. После ми даде ми едни пакети - два големи, на които нищо не пише и четири малки - два с невен и два с дяволска уста. Като се прибрах в къщи, установих, че не мога да разбера как да се оправя с пакетите. Според указанията (или поне такак както аз ги бях разбрала) трябваше да слагам от всичките пакети по 2 лъжици, а това не се връзваше с рамерите им. И отложих правенето на отварата за след един-два дни. Междувременно, като бях в Ориндж център, ми попадна някаква книга за билките. И там прочетох, че тази дяволска уста е силно отровна билка и трябва много да се внимава с нея. По приницп се предписва в доста малки количества. Доста се обезпокоих и отидох в аптеката на поп Богомил, да питам там за тази билка. Казах им, че имам предписани билки от д-р Желязков и  че се притеснявам, защото тези количества за дяволската уста, които той ми е дал ми се струват доста големи. Между другото се оказа, че дяволската уста е за съвсем други неща по принцил (сърце, нерви и т.н.).
Тогава ми предложиха техни билки за миома, два пакета.  Но на всеки пакет е изписано съдържанието, как се взема, координатите на аптеката и срока на годност на билките. Това ми вдъхна повече доверие, поне хората са се подписали, под това, което продават.
Пия ги от около месец и още не съм ходила да видя как се развиват нещата, но за билките май трябва да минат около три месеца, за да има ефект. Все пак най-късно в началото на януари смятам да отида на лекар.
Сега малко за тази книга, в която четох за миомите. Тя се казва "Ефикасна помощ при миома" и мисля, че е доста полезна. Проблемът е разгледан причинно-следствено, т.е защо възникват миомите и какво да правим при различни случаи на тяхното лечение. Има и поглед от гледна точка на китайската медицина, а също и упражнения, които са лесни за изпълнение.
Ето това, което прочетох за храненето:
"[Важна роля играе и храненето. Високото количество животински белтъчини и мазнини биха могли да благоприятстват развитието на миоми, Някои специалисти са на мнение, че организмът образува повече кисти и доброкачествени мускулни тумори, когато при обмяната на веществата не успява да преработва животинските белтъчини. Тази теза е подкрепена и от факта, че японките, които се хранят традиционно  (много ориз и соеви продукти, малко месо и мляко) са застрашени в по-малка степен от образуването на миоми. Освен това, продуктите, получени  при масово отглеждане на животни (преди всичко телешко и пилешко месо), често съдържат естрогени, тъй като във фуража често се добавят и хормонални препарати. Колкото и малко да е тяхното количество, редовното му поемане би могло да доведе след време до смущения в организма.
Смята се, че за възникването на миомите е възможно да допринасят и редица душевни фактори "....и пр.
Лично аз намирам това за смислено, но ми се искаше да чуя и други мнения.
Така че освен билките, мисля да се възползвам от коледните пости. Освен това ходя да играя една гимнастика в неделя сутрин. Комплексен подход. А резултата, ще го видим.
А ти пиеш ли някакви билки? Има ли резултат?
*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
билки
« Отговор #3 -: Декември 17, 2005, 21:28:46 pm »
Здравей,
Моя колежка беше ходила при този д-р Желязков и каза,че е доволна,а пък вече си има и момиченце.Каза ми,че той и дал билки,които и намалили възлите и почти изчезнали.Не знам дали от това се е повлияла или е божа работа.Аз не съм от София и сега от сайта разбрах за тази аптека на поп Богомил.Аз сега започвам да пия алое,мед и вино,а пък вСофия съм вторник и мисля да отида до там.Тоя възел колко е голям и какъв е?Пиши за ефекта...може и на лични
*
контролен преглед
« Отговор #4 -: Декември 22, 2005, 14:31:51 pm »
Здравей Аii,

По повод на въпроса за ефекта от билките. Днес бях на лекар - миомата е намаляла със 7 мм за 1 месец, откакто ги пия. Беше 3.5, сега е 2.8. Дано да продължа в този дух. Надявам се, да ми намериш бележката. Как вървят при теб нещата?
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
начин на живот при миома
« Отговор #5 -: Декември 22, 2005, 18:26:03 pm »
Дел,дяволската уста е трябвало да я смесиш с единия от големите пакети-така тя се разпределя и количеството и всъщност е малко.Аз съм я пила.
<br />
*
начин на живот при миома
« Отговор #6 -: Декември 22, 2005, 18:52:49 pm »
A имаше ли ефект?
Можеш ли да ми кажеш как точно се смесват пакетите?
Аз имам два големи, 2 малки - дяволска уста, 2 малки - невен.
Пазя ги, макар, че пия тези от билковата аптека.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
начин на живот при миома
« Отговор #7 -: Декември 22, 2005, 19:02:09 pm »
ами аз не съм пила за миома,а за пролактин и нисък ФСХ-имаше ефект нормалирираха се и двата.Пакетите са различни на различните неща-аз имах дяволска уста 2 малки пакетчета и други 2 големи парета(с номера 1 и 2),смесвах малките с големите пакети.
 
<br />
*
начин на живот при миома
« Отговор #8 -: Декември 22, 2005, 22:09:49 pm »
Аз сега ща карам с тези, които купих от аптека, пък после ще видим, както се казва. Успех!
*
начин на живот при миома
« Отговор #9 -: Декември 23, 2005, 09:39:56 am »
Del, както ти е казала вече z22, дяволската уста и невенът се смесват с големите пакети. Тъй като и аз съм с миомно възелче, предполагам че Желязков ти е дал също като на мен пакет N 1 и 4. Слагаш във всеки от тези пакети по 1 пакетче невен и 1 пакетче дяволска уста.
После вече от така получените 2 големи пакета слагаш по 2 супени лъжици във вряща вода ( поне при мен е така) за 3 мин, след което киснат 1 час.
The impossible is often the untried [/i]
*
начин на живот при миома
« Отговор #10 -: Декември 28, 2005, 08:40:32 am »
Здравей ALFI и Весела Коледа,
чак сега прочитам съобщението. Сега така ми звучи смислено, ще направя така, като изпия сегашните пакети.
При теб как се развиват нещата по тази методика, има ли ефект?
*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
билки
« Отговор #11 -: Декември 30, 2005, 14:45:14 pm »
Здрасти Дел.
И аз вече от 10 дена пия билките на аптеката от поп Богомил-2 големи пакета,щели да ми стигнат за 3 месеца.Малко ми горчат,но се трае.Дано и аз да имам твоя успех,че да избегна операцията.Пиши как вървят при теб нещата.Аз пиех и алое,но сега почивам,че май нещо не ми понесе :roll:
*
начин на живот при миома
« Отговор #12 -: Декември 30, 2005, 15:56:45 pm »
Здравей Aii,
аз обикновено си слагам малко мед и така не горчи толкова. Другото което правя, когато имам възможност - потапям чашата за малко в дълбок съд с гореща вода (но не на котлона, а просто вода от чешмата). Така течността малко се затопля и вече съсем става за пиене. Но и без затоплянето, малко като се подслади става.
Освен това, мисля, че рецепторите свикват и след 2-3 седмици сместа вече се пие като нещо естествено.
Пожелавам ти успех и пиши как се развиват нещата. Аз също ще пиша.
Весели Празници!
*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
начин на живот при миома
« Отговор #13 -: Декември 30, 2005, 16:19:26 pm »
Здравей Дел,
И аз така мислех да си го подслаждам и мислех даже да се обаждам да питам по тел. в аптеката.Но си ходя с шишето в чантата по цял ден>А ти като си свариш билките намалява ли ти водата-моята отвара става около 500 мл.?Дано да ми помогне!
Весели празници и на теб! :lol:
*
начин на живот при миома
« Отговор #14 -: Януари 02, 2006, 11:41:54 am »
Здравей Аии, и честита Нова Година.
Честно казано, не съм забелязвала с колко намалява водата, но това е естествено, защото една част от нея се изпарява при варенето.
*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
начин на живот при миома
« Отговор #15 -: Януари 04, 2006, 18:47:02 pm »
Здрасти Дел и на теб Честита Нова 2006
Знам,че се изпарява част от водата,но нещо при мен всеки път е различно затова те питах.Иначе гипия упорито,пък дано да има ефект:)
*
начин на живот при миома
« Отговор #16 -: Януари 04, 2006, 18:56:49 pm »
Здравей Аии,

не знам защо така се получава. Аз използвам една мерителна каничка и всеки път слагам точно 700. По принцип мисля, че като се спазват пропорциите и времето, не би трябвало да има разлики. Освен, ако котлона ти не е загрят на различна температура, различните пъти, когато си ги вариш. Ако температурата е много висока, струва ми се, че за 5 мин ще изври повече вода, отколкото при други градуси.
*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
начин на живот при миома
« Отговор #17 -: Януари 04, 2006, 22:55:28 pm »
И аз ползвам мярка за 700 мл.,но не знам дали е от котлона или от времето ,за което ми завира водата и слагам билките.Старая се да съм точна уж,пък ще видим резултата.:)
*
начин на живот при миома
« Отговор #18 -: Януари 12, 2006, 13:04:12 pm »
Здравей АИИ,

днес бях на лекар и миомата е намаляла още с 1-2 мм. Като се има предвид, че не пих билките около седмица, заради едни хормонални изследвания,пък и малко ми се поразбута режима заради празниците, мисля, че е доста добре. как са нещата при тебе?
Ако някой друг има положителни  резултати при лечение на миома, предлагам да ги сподели тук.
*

    Anonymous

начин на живот при миома
« Отговор #19 -: Януари 13, 2006, 08:32:09 am »
ЗДравей Дел,
Аз пия билките много упорито, но не знам на мен дали ще помогнат.Моя възел е голям 7/8 см лекарита ме посъветваха да се оперирам, а да не си губя времето.Реших да го направя и на 30 ще е операцията в частната клиника на проф.Горчев св. Марина в Плевен.Надявам се на успех и да се отърва най-после.
Успех и на теб! 8)
*
начин на живот при миома
« Отговор #20 -: Януари 13, 2006, 12:11:34 pm »
Успех и на теб! Моята е доста по-малка - беше около 4,5, стана 3.5 сега е около 2.7.
И после да се обадиш как са минали нещата.
В книгата Ефикасна помощ при миома има доста за това какво се прави след такава операция - упражнения и пр.
Успех!
*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
начин на живот при миома
« Отговор #21 -: Януари 13, 2006, 21:03:24 pm »
Дел,госта бях аз,но ти си разбрала.Ще пиша,ако всичко мине нормално:).А ти ще ми пишеш какво пише в твоята книга за упражнения :P
*
начин на живот при миома
« Отговор #22 -: Януари 16, 2006, 15:14:38 pm »
Разбира се! Успех и дано всичко да е както трябва   :balk_110:
*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
начин на живот при миома
« Отговор #23 -: Януари 17, 2006, 13:44:33 pm »
Мерси!Вече чакам с нетърпение вси4ко да мине и да знам резултата,пък да става каквото ще! :P  :balk_50:  :thankyousign:
*
начин на живот при миома
« Отговор #24 -: Април 14, 2006, 14:49:14 pm »
моя приятелка пи от билките на богомил, не знам казва че 6-7 месеца ги пие упорито , но при нея няма ефект, миомите са се увеличили и на брой и на големина ( извинете ако изплзвам неправилно думата миома в мн.число, не съм много запозната с проблематиката)
Не искам да обезкуражавам никой, аз самата вярвам в силата на билките, но явно не при всеки действат, така че нещата трябва да се следят редовно при добър и съвестен специалист( тя май не е уцелила такъв) само споделям...
начин на живот при миома
« Отговор #25 -: Май 21, 2006, 19:21:27 pm »
Моя позната пие 2та пакета от Аптеката на"Поп Богомил"и за 3 м. е спаднала със саниметър.Така,че успех и на вас!!! :D
*

    Дияна

Re: начин на живот при миома
« Отговор #26 -: Август 10, 2006, 00:32:10 am »
Здравейте!

И аз имам миоматичен възел. Ходих преди 3 дни при д-р Желязков. И на мен даде 2 големи пакета + 2 малки, единия от които е дяволска уста, но другият е орех. Тук във форума казвате, че дяволската уста е за друго, не за миоми, но при посещението ми при д-р Желязков той ми обясни, че за разлика от другите доктори той лекува и причините за проблемите, а не само следствието (в случая миомата).
Аз познавам д-р Желязков от години, преди още да започне да се занимава с фитотерапия. По онова време беше много добър гинеколог (според мен, а и според доста мои познати).Смятам, че още е.
Имам му пълно доверие и ще се лекувам по неговите предписания.
Още повече, че бях с много силно кръвотечение в продължение на 10-ина дни. Докторът при който обикновено ходя, ми предписа разни лекарства, каза че в това състояние не може да ме прегледа и да отида като ми спре. След като четири дни гълтах хапове без резултат отидох при д-р Желязков. Той ме и прегледа като гинеколог. Освен билките, ми предписа и друго лекарство - Примолут нор по схема. След две хапчета кръвотечението спря. Вярвам му безрезервно.
Желая на всички успех с лечението!
Re: билки
« Отговор #27 -: Декември 04, 2009, 13:11:00 pm »
Здравей,
Моя колежка беше ходила при този д-р Желязков и каза,че е доволна,а пък вече си има и момиченце.Каза ми,че той и дал билки,които и намалили възлите и почти изчезнали.Не знам дали от това се е повлияла или е божа работа.Аз не съм от София и сега от сайта разбрах за тази аптека на поп Богомил.Аз сега започвам да пия алое,мед и вино,а пък вСофия съм вторник и мисля да отида до там.Тоя възел колко е голям и какъв е?Пиши за ефекта...може и на лични
Re: начин на живот при миома
« Отговор #28 -: Декември 04, 2009, 13:16:40 pm »
търся адрес , тел . на д-р Желязков , акушер-гинеколог ..
лекува с билки , миоми , възли , нередовен цикъл и подобни проблеми
ще ви бъда благодарна , ако някой ми даде тел. и адрес на кабинета му :)