0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Миома
« Отговор #100 -: Март 29, 2010, 15:19:32 pm »
Днес ме изписаха.Махнали са три миоми и апандисит.Имам си матка и всичко друго.
*
Re: Миома
« Отговор #101 -: Март 29, 2010, 16:13:27 pm »
E Asi видя ли че няма нищо страшно.И на мен ми махнаха апендисита - явно това е екстра която върви към операцията. :lol:
*
Re: Миома
« Отговор #102 -: Март 29, 2010, 16:32:00 pm »
Страшно си беше,но сега психически съм по добре отпадна ми двегодишен проблем.Иначе в четвъртък ме оперираха,а днес изписаха.Ходя бавно и боли,но ще мине по важното е ,че го направих.
ralichka76,не отлагай още повече,че д-р Славчев е казал да не чакаш.Страхотен оператор е.
Не мисля,че с тази миома ще можеш да износиш второ дете.Риск има и при раждането и то не малък.
Операцията е гадна,боли и т.н. няма спор,а МД е една дупка която не е за хора то надали и животни могат да живеят там,но Тюфекчиева и Славчев са там,а това е достатъчно.
« Последна редакция: Март 29, 2010, 16:37:41 pm от asi73 »
*
Re: Миома
« Отговор #103 -: Март 30, 2010, 18:16:08 pm »
Колко време са болките при операция от миоми.Нещо не ми минава.То вярно е 5 ден ама...
ralichka76,това,че и хемоглобина ти е нисък е доста лошо ако се решиш да се оперираш.Търсят се кръводарители и т.н. само проблеми.Не отлагай повече няма смисъл да го мислиш постоянно.
« Последна редакция: Март 30, 2010, 19:03:02 pm от asi73 »
*
Re: Миома
« Отговор #104 -: Април 02, 2010, 17:38:38 pm »
Вече съм добре почти не усещам болка ходя и на разходки,но кратки.Супер се чувствам като знам,че ги няма тези гадни неща. :D
*
Re: Миома
« Отговор #105 -: Април 22, 2010, 17:21:20 pm »
Айй, браво Аси, радвам се за теб! :) Знаят си работата хората в МД значи :) Дано вече спре да те боли окончателно!


*
Re: Миома
« Отговор #106 -: Юли 01, 2010, 15:45:11 pm »
Здравейте,

Преди да се оперирам изчетох всичко що го има в нета - за миомектомии, но истински и най-много ми помогнаха вашите споделени истории.

Та така, нека да кажа и аз.
След като миналата година отложих операция на миоми в Плевен при Професор Горчев, тази година на 18.06.2010 легнах на дръвника и се оставих в ръцете на д-р Славчев и екипа му.При преглед се виждаха три бройки най-голямата около 4см,Славчев предположи, че ще се намерят и още 2,3 най-много.След операцията равносметката е следната:
13 миомни възела са изкарани почистени и зашити.Един от всички е бил субмукозен , прорастнал в единия рог на матката.Почти няма място където да не е рязано,махнат ми е и апендисита .

Анестезиолога,груб натуралист ме информира, че матката е била "направо разпльокана" и си е била директно за изхвърляне "Славчев много си игра, мнооогоо" .Асистентката пък ме успокои, че всичко е почистено и зашито перфектно но наистина е рязано много.Доктора го видах в отделението на визитация , погледна ме, усмихна се,аз нищо не попитах и той нищо не коментира.

Всичко останало е така ,както го описват момичетата във форумите.Мизерията в Майчин Дом е голяма, там се лекуват пациентите но там работят и специалистите , дет се вика всички вкупом успяваме някяк да я преживеем в името на добрия изход.
Възстановявам се бързо, нямам болки, температура и др.Още на втория ден ходех изправена без проблем, на петия ден ме изписаха.

Това е в общи линии , малко неочаквано се появиха 13-те възела и за мен и за лекарите ама за два часа са ги елиминирали.След около два месеца трябва да се появя на преглед при доктора, надявам ,че всичко ще бъде о.к.

Желая успех на всички , които са се решили на операция!!!! В моя случай...., добре че я направих,миомите ми никога не са били обсъждани като причина за стерилитета, сега обаче все по-често се питам дали пък нямат пряко отношение, все пак това са 13 миоми, не знам ,като се срещна с доктора ще искам подробности,той не е от най- приказливите ама ще видим, пък и на д-р Владимиров трябва да обясня,след месец трябва да си взема епикризата , доколкото разбирам това са листчета със съдържание около един два реда.
*
Re: Миома
« Отговор #107 -: Юли 02, 2010, 11:05:31 am »
Исед, радвам се, че е минало успешно! Браво! Дано сега се сбъдне мечтата ти :)
Как протича операцията? Отдолу ли се прави? С пълна упойка ли е?


*
Re: Миома
« Отговор #108 -: Юли 02, 2010, 16:22:08 pm »
Операцията е коремна.И да с пълна упойка  се прави.
При мен се появи проблем седмици след операцията и е следствие от упойката,но не ми се говори за това.
*
Re: Миома
« Отговор #109 -: Юли 02, 2010, 17:19:45 pm »
Исед, радвам се, че е минало успешно! Браво! Дано сега се сбъдне мечтата ти :)
Как протича операцията? Отдолу ли се прави? С пълна упойка ли е?
Раши и аз се надявам  операцията да е успешна,за сега всичко е нормално, дано няма сраствания, възпаления и др.неща , които трудно се разбират и диагностицират.Операцията е коремна и се прави с пълна упойка ,както казва Asi73 .Всъщност не знам дали може да се счита за някакво усложниние но получих постоперативна анемия.Хемоглобина ми преди операцията си беше много добре 139 а сега е 106.Загубила съм доста кръвчица явно.
Операцията е коремна.И да с пълна упойка  се прави.
При мен се появи проблем седмици след операцията и е следствие от упойката,но не ми се говори за това.

Asi73 много съжалявам , че е възникнал проблем , надявам се, че всичко е отшумяло.
Ти обсъждала ли си с д-рСлавчев кога трябва да се направи контролен преглед и въобще правила ли си такъв?
Re: Миома
« Отговор #110 -: Юли 08, 2010, 12:04:43 pm »
Много неща изчетох...и ето сега реших и аз да споделя моята история...макар че до момента не е никак приятна,но искрено се надявам вече нещата да тръгнат в по-добра посока...а и се надявам да помогна на други да не изживеят това което аз преживях!
Преди 3 години ми откриха миома с размери около 2 см.,понеже нямам деца бях притеснена,но докторите от града в който живея бяха твърдо на мнение,че няма смисъл от операция,че има толкова жени родили с миома т.е. няма да ми прави проблеми....да ама не....след доста опити успях да забременея...но за съжаление така и не успях да износя бебенцето си....явно миома ми създаде проблеми,по време на бременността нарастна много,явно притискаше плода и така в края на 6 месец се оказа че бебенцето ми е починало...наложи се спешно секцио,защото разположението на миомата беше такова че нямаше как да се придизвика нормално раждане.Няма да ви описвам как се чувствах тогава при положение че бях лежала в болница около 40 дена за задържане...
След това пак имаше различни мнения дали да се оперирам или не,за да се премахне миомата...в крайна сметка попаднах на доц.Тюфекчиева и се реших на операция...и така преди няколко дена се оперирах.В крайна сметка се оказали 2 миоми и то не малки,но за щастие доц.Тюфекчиева ми запази матката,което в случая беше най-важното за мен.За мен тя е невероятен професионалист и смятам че всеки с такъв проблем може напълно да й се довери.
Сега само се моля всичко да е наред от изледванията,да мога да се възстановя и един ден да се радвам и аз на свое бебче:)
Споделих своята история,за да дам съвет на всички...да не вярват на кой да е лекар,да търсят по компетентно мнение...защото ето до къде стигнах аз от съветите на лекарите,от моя град...И най-важното според мен,ако се знае за нещо такова нека се действа навреме...то вярно случаи всякакви,но повярвайте ми намъчих се много и сега съжалявам че не предприех мерки още преди 3 години...
Re: Миома
« Отговор #111 -: Юли 08, 2010, 12:52:13 pm »
Здравейте отново!
Ised според мен трябва да е готова епикризата ти,моята операция беше по-късно и вече имам епикриза!Ако искаш провери...незнам дали си от София,аз като не съм не ми дадоха информация по телефона,но казаха че може друг човек да я вземе.
Re: Миома
« Отговор #112 -: Септември 03, 2010, 14:27:31 pm »
Здравейте на всички :(.
Майка ми е на 43 години и има миома 5 на 5 см.
Докторката и препоръчва да и се сложи някаква спирала или операция.
Спиралата струва 300 лева - Мирена ли нещо такова име каза.
От скоро има болки в гърдите.Докторката каза,че е от миомата.
Тя ще отиде и на второ мнение в близките две седмици.
Страхува се,че ако я оперират няма да може да работи и няма как да се изхранваме,но пък аз си мисля,че е по-добре операцията.
Другото от което ме е страх е да не се получат разсейки.
Ще ми препоръчате ли добър лекар в пловдив и да ми дадете съвет какво да и кажа.
Много ме е страх.Тя попринцип хич не е силна жена и изтръпвам при най-малкото нещо.
Някой слагал ли е спирала?
Благодаря Ви предварително.

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Миома
« Отговор #113 -: Септември 03, 2010, 15:59:33 pm »
Миомектомията (така се казва процедурата за отстраняване на миоми) принципно е рутинна и лека операция ако е лапароскопска. Коремната операция е манко по-трудна от към възстановяване, но пък е по-лесна за работа за оператора. В случая миомата не е огромна и операцията ще е органосъхраняваща. Бих ви препоръчла Д-р Горчев, гр. Плевен. За него се чака 3-6 месеца, но си струва, а и положението го позволва. Миомата е доброкачествен тумор и не може да става въпрос за разсейки, но изиства следене. Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Миома
« Отговор #114 -: Януари 28, 2012, 20:15:52 pm »
Здравейте!!!Някои били ми казал колко струва премахването на миома(смисъл колко струва операцията)
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 20:51:58 pm от FallenAngel »
*
Re: Миома
« Отговор #115 -: Януари 29, 2012, 11:55:29 am »
Цената е различна в различните болници. Зависи и от това дали работят със здравна каса. Питай конкретно за болница, която те интересува, за да могат да се включат момичета с точни данни.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Re: Миома
« Отговор #116 -: Юли 04, 2012, 17:16:51 pm »
Здравейте,

Да подбутна малко темата...
Предстои ми операция за премахване на миома при проф. Горчев на 17.07.2012г. и съм много притеснена. Миомата ми е почти 6см. На 32 години съм и не съм раждала.
Моля ако някой се е оперирал скоро при професора да сподели за самата операция и резултата...

Лек и усмихнат ден на всички..
Re: Миома
« Отговор #117 -: Юли 13, 2012, 13:39:48 pm »
Здравейте, доста четох за миомите и операциите от миома и в този форум и в други и искам да кажа на всичи които им предстои такава операция, че няма защо да се страхуват много е важно на кой доктор сте се доверили и е важно да му имате пълно доверие.Има страхотни доктори- оператори. Не знам защо никой не пише за доктор Еленчев страхотен професионалист!!!! Благодаря му от сърце. Ако на някой му предстои операция може да се посъветва и с др Еленчев гинеколог-онколог.
Re: Миома
« Отговор #118 -: Септември 15, 2012, 20:51:50 pm »
skirova,сигурна съм,че операцията ти е минала добре и сега се възстановяваш.

Проф.Горчев ме оперира.Бях с миома 18 см на 14 см,интрамурална по предна стена.Запази ми матката.Доволна съм от всичко в клиниката
Re: Миома
« Отговор #119 -: Септември 19, 2012, 00:59:32 am »
здравей елита,
операцията коремна или лапароскопска ти беше при Проф.Горчев?
Радвам се за теб, че е била успешна!
Успех ти желая