0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    daL

  • *
  • 16
  • Вяра, Надежда, Любов!
Изтъняла лигавица на матката
« -: Август 17, 2013, 14:42:52 pm »
Здравейте,
тръгнах по пътя за ин витро и надеждата за дете. Имам запушени тръби, миома на задната стена на матката 3-4см., която евентуално ще оперирам в скоро време. При последните прегледи в клиника по репродуктнивни проблеми в София и при личния ми гинеколог чух тънка лигавица на маткат - 6мм. Личният ми гинеколог каза, че с такава лигавица трудно се задържа ембрион дори при нормално забременяване.
Миналата година май месец преживях мисед аборт и ми направиха кюртаж. Три месеца не знаех къде се намирам, тъй като нямах цикъл, казваха всичко е ок.,  ще дойде, но това не се случи. След ходене по мъките намерих добър лекар пих някакви хормони и ми дойде, но започвам да си мисля, че от тогава ми е станала тънка лигавицата, защото преди това като съм ходила на рутинни прегледи и чувах-нормална лигавица. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, може ли да се направи нещо или всичко е безнадеждно в моя случай? Има ли сред вас жени с миома като моята на задната стена и успешно инвитро? Между другото, казаха ми, че не е за операция, но с оглед процедурата ин витро е по-добре да се махне.
Благодаря ви!
*
Re: Изтъняла лигавица на матката
« Отговор #1 -: Август 17, 2013, 15:02:19 pm »
Здравей!
Ето няколко теми, които биха ти били полезни:
Тънка лигавица:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37368.0

Миома:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=23.0

Аз забременях с миома, която отстраниха по време на секциото. Писала в темата за миомите.
*

    daL

  • *
  • 16
  • Вяра, Надежда, Любов!
Re: Изтъняла лигавица на матката
« Отговор #2 -: Август 17, 2013, 16:58:36 pm »
Благодаря!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Изтъняла лигавица на матката
« Отговор #3 -: Август 18, 2013, 23:30:27 pm »
Има ли сред вас жени с миома като моята на задната стена и успешно инвитро? Между другото, казаха ми, че не е за операция, но с оглед процедурата ин витро е по-добре да се махне.
Благодаря ви!
До колкото знам зависи също и къде е миомата, в смисъл не на коя стена, а дали е вътре в кухината на матката или в стената. Ин витро не съм правила, но имам 2 успешни бременности с 3 миоми ( поне преди първата бяха толквоа после не съм следила). Едната беше 1 чм, другите не знам, но по-малки. Не ги махнаха, защото казаха, че не пречели понеже бяха вътре в стената на матката, не от към кухината където се имплантира плода.
 Само да попитам -лигавицата ти я гледаха определен брой дни след овулация или след цикъл? В смисъл когато го казаха това видяха ли с ултарзвук на кой ден си овулирала и после  да я гледат 7 дена след това?


  
*

    daL

  • *
  • 16
  • Вяра, Надежда, Любов!
Re: Изтъняла лигавица на матката
« Отговор #4 -: Август 20, 2013, 16:56:18 pm »
Здравей, Bobbie

миомата ми е на задната стена на матката и по принцип казват, че няма да пречи, че не е още за операция, но в предвид бъдещо ин витро може да порасне и да създава проблеми. През 2010 ми я откриха била е 2см, мин. година лежах за задържане и пих дуфастон и от тогава е 3,50-4см.
Иначе лигавицата ми я гледаха на 18 ти ден от цикъла и беше 6мл., а няколко месеца по-рано след цикъл по време на ову пак беше 6-8 мл. След аборт мин. година ми правиха кюртаж и си мисля, че тогава са ме изтъргали повече, защото винаги преди това като съм ходила на рутинни прегледи са ми казвали - нормална лигавица на матката.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Изтъняла лигавица на матката
« Отговор #5 -: Август 20, 2013, 18:52:41 pm »
Иначе лигавицата ми я гледаха на 18 ти ден от цикъла и беше 6мл., а няколко месеца по-рано след цикъл по време на ову пак беше 6-8 мл.
Мисълта ми беше дали преди да я гледат знаеха кога си овулирала точно? Лигавицата расте след овулация и е важно каква е когато се ипмплантира ембриона т.е. 7 дена след овулация. Овулацията не ти е в средата на цикъла, а около 12-14 дена преди края. Ако цикълът ти е 28 дена, 14 ден е средата и съответно 18ти ден е 4 дена след това. Обачеако ти е по-дълъ цикъла  не се гледа на тези дни, а се гледа кога си овулирала и 7 дена след това.  Аз например имам  по-дълги цикъли и затова не овулирам на 14тия ден, а някъде на  21ви ден. Затова при мен трябва да се гледа на 28ми ден. Ако я гледат стандартно на 21ви примерно ( или 18ти като теб) ще изкарат, че ми е тънка , но реално аз тогава дори не съм овулирала още.

Виж тази картинка показва как расте лигавицата преди да овулираш и още малко след, но овулацията  не е задължително да става на 14тия ден. Ако стане по-късно, има повече време да расте лигавицата. На мен така искаха да ми гледат на 21 ви ден, но после като отидох при специалиста по забременяване той това ми обясни за лигавицата и я гледаше координирано с овулацията.

За миомата - разбрах, че е на задната стена, но миомата може да „виси ‟ вътре в маточната кухина, а може да  е изцяло вътре в стената и в кухината да не се подава въобще. Моите бяха от вторият вид.
« Последна редакция: Август 20, 2013, 19:00:09 pm от Bobbie »