0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
моето мъниче е на 2 месеца и от около месец ме е изправило на нокти.
Моля ви да ми кажете какво е това и как се лекува?
Всичко започна с едни бели  гъсти сополки още от родилния дом, но понеже нямаше никакви други симптоми и беше ОК, наддаваше чудесно, изключително кърмено бебе и го отдадохме на честото връщане - по 20 и повече пъти на ден - има съмнения че има физиологичен рефлукс на хранопровода и отива кърма и до нослето.
Дотук добре но връщането/поне видимото/ го редуцирахме много, а сополите вместо и те да намалеят се увеличаваха, започна  да хърка като заспи като стар човек, виждаше се че му е уморително да диша, започна да му се появява нещо като хлътване с формата на луничка  долу на шията при вдишване, диафрагмата му щръкваше нагоре кто планина- мъчеше се детето.
И започна да прави нещо което наистина ме наплаши: започва да се опитва да поема дъх но дробчетата му сякаш са се вакуумирали  опитвайки се да двиша /няколко пъти в същия ритъм на дишане/- не може да поеме въздух. Като се стресне оттова и се размърда или аз като го разтърся шумно и дълбоко поема дъх. И така до следващия път     Прави го само когато спи, по няколко пъти всяка нощ и през деня.  Когато си поема дъх звука е като че някаква клапа се отлепва и пропуска въздуха.
Облекчава го спане съвсем на една страна, инхалации и "пресен" въздух.Понякога след инхалация с вода и морска сол няколко часа диша съвсем леко, ако започне да хърка и ми е в ръцете и го наместя на една страна или прав започва да диша леко.

Лежахме в болница за бронхиолит, при първото влошаване на дишането,  защото като започна да се затлачва отидох и те го приеха, но казаха че бил съвсем слабо изразен, правиха само инхалации с вентолин, които той много харесваше, въпреки че очаваха да плаче то милото направо се завираше в маската. Абсорбираха го и с катетър и междувременно сополите изчезнаха, но понеже симптомите /хъркането и задуха нощем/ останаха 2 седмици след изписването докторката предположи заден ринит. Вече се съмнявам да не е нещо по-сериозно, страхувам се че може някоя нощ да не успее да си поеме дъх, а аз да съм заспала дълбоко и да не го чуя...  :( :? :(
 Много благодаря предварително за вашите отговори.
 
« Последна редакция: Януари 24, 2008, 00:16:32 am от oceanid »
*

    mecheto

  • ****
  • 753
  • на мама джудженцата
oceanid, най-добре задай въпросът си ето тук:http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=24900.0.
Бъди сигурна, че ще получиш компетентен отговор.