0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Яде, само кагато спи - моля помогнете
« -: Ноември 30, 2007, 15:40:30 pm »
Имам син който е вече на 3,5 месеца, който кърмих успешно до втория месец. В един печален ден, той отказа да засуче от гърдата ми, и така вече месец и половина се цедя и му давам с шише. В началото беше всичко ОК, но постепенно започна да яде само когато спи, размърдва се подавам му шишето и едва тогава в полусънено състояние яде, понякога заспива, понякога се събужда. Но проблемът вече се задълбочи, преди ядеше по 700-800 мл изцедена кърма, а сега едва достигаме 500 мл. Отказва категорично, даже вече и като спи, пробвах с Аптамил, с кърма, иска само чай и нищо друго когато е буден. Смених всички модели на шишета и биберони, опитах се да давам с лъжичка, да го храня когато се събуди, но прескача ядене, нервен е, плаче, заспива плачещ и евентуално след интервал от 5-6 часа изяжда 50-60 мл. Ако го оставя да пие чай може да изпие 200 мл., сякаш си мисли, че чая е храна. Заспива единственно и само с биберон-залъгалка, която махам след като е заспал, а почти винаги заспива гладен и плачещ.
     Незная как вече да процедирам, притеснявам се от евентуално обезводняване и гледам да му осигуря поне необходим минимум от течности, вкл чай
     Преди наддаваше много добре, а вече много малко, а вчера за един ден беше с 40 гр отслабнал. Водих го при двама лекари, които така и не ми обясниха, на какво може да се дължи и как да процедирам по нататък.
   Моля, ако някой има същия проблем...да сподели
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Яде, само кагато спи - моля помогнете
« Отговор #1 -: Ноември 30, 2007, 17:19:22 pm »
попитай в тази тема:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=19866.0
Re: Яде, само кагато спи - моля помогнете
« Отговор #2 -: Януари 25, 2008, 01:32:12 am »
Слагаш ли захар в чайчето?
Мен като бебе са ме отбили по тази схема - ако е същото де - много прилича: давали са ми между кърменията чайчета и водичка СЪС ШИШЕ И СЪС ЗАХАР и аз ЛОГИЧНО съм ги предпочитала пред сукането и млякото. И първия месец не съм наддала въобще, а майка ми явно не е имала и много кърма, защото не е разбрала че не суча ефективно, а я ползвам за залъгалка. Само й е правело впечатление че изпивам доста чайчета и водичка. След прегледа  на 1м докторката решила че майка ми няма кърма и като са минали на хумана вече се  виждало колко мляко изяждам, тоест че не го искам и не го изпивам и че се наливам с чай, не че не ми е стигала кърмата, не съм си правила изобщо труда  :oops:. И е станало очевидно как аз съм се дърпала от млякото, и доста време и съм си искала сладичкото.

Може би ако спреш  и чай и вода, или да няма никаква захар в тях, и остане само на мляко/кърма, дали пък като се посърди, няма да ОЖАДНЕЕ и да си приеме млякото, или поне да увеличи това което изпива на сън поне - поне пак ще почне да наддава.

Моето мъниче е на 2,5 месеца и да ти кажа забелязах че дори захарта в само 1мл сироп му разваля яденето и го залъгва. Това при положение чее само на кърма- дори вода не давам.
« Последна редакция: Януари 25, 2008, 01:48:51 am от oceanid »