0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ИКЕЯ
« -: Ноември 28, 2007, 10:43:00 am »
Здравейте момичета,
Е ходих и аз да я видя тази Икея. В Букурещ. Голямо пътуване падна. Както и да е, харесахме доста неща, но този път решихме нищо да не купуваме. Искам да питам защото ми казаха че мебелите им били боклуци, но на мен ми се струват добри и на добра цена, та искам да попитам якой купил ли си е мебели от там и какви са му впечатленията.
Мерсаж
Re: ИКЕЯ
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2007, 10:50:34 am »
Мебелите на ИКЕЯ са произведени в Третия свят и Източна Европа, затова поддържат тези цени. Нормално е при тези условия качеството да не е добро. Но пък цяла средностатистическа Западна Европа пазарува оттам. Скоро разбрах, че се предвижда да има ИКЕЯ и в България, първо в Пловдив.
Моя приятелка работи в ИКЕЯ в Швейцария, казва че са много ларж, без проблем подменят стока там, дори ако е повредена от самия купувач или ако същият е решил, че иска да я върне.
Аз лично съм ЗА.


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: ИКЕЯ
« Отговор #2 -: Ноември 28, 2007, 10:59:49 am »
Bora82 сигурно ще се включи, като види темата.  Тя е фен на марката, а и има у дома много мебели на Икеа. 

nadin4i, цената не е непременно ниска, защото качеството не е добро.  Имай предвид, че тук има места с доста завишени цени, а и при  ценообразуването значителна част са транспорт и монтаж.  На Икеа сама се справяш с тези аспекти.  Аз не мисля, че бих се справила с монтажа така, както професионалист би го направил, и това определя избора ми.  Ако имаше монтаж - не бих се колебала. 

Но пак казвам, Борка да се включи, тя има опит :)
*
Re: ИКЕЯ
« Отговор #3 -: Ноември 29, 2007, 13:25:20 pm »
Аз съм голям фен на ИКЕА и отдавна чакам да дойдат в България. Междувременно с автобуси и самолети успях да донеса доста дреболии и осветителни тела основно. ИКЕА имат много симпатични и много евтини аксесоари които създават много ведра атмосфера в дома.
Дизайна на мебелите е скандинавски, изчистен, модерен - нещо което струва много пари всъшност. Повечето мебели които виждате да са с цвят на дърво действително са от дърво или са фурнировани, а не са накълцани от меламинови ПДЧ плоскости.
За качеството мога да кажа, че е блестящо в сравнение с други вериги, стъпили в БГ, които продават бутафорни мебели от 1,8 сантиметрови плоскости с кантове лепени с ютия! не си измислям!
Солунската ИКЕА е по-близо, моя приятелка беше там с микробус миналата седмица за един ден, очаквам да се видим за да се похвали с покупките и да разкаже подробности.
междувременно http://www.ikea.com/ :)

Косето е на небето.
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: ИКЕЯ
« Отговор #4 -: Ноември 29, 2007, 13:35:01 pm »
Аз изобщо не харесвам нищо от Икеа. Ходила съм и съм гледала...такива странни мебели... Имам чувството че магазина е само за младежи с малко пари, които им харесват изчанчени форми и съчетание на всевъзможни стилове в едно. А за съчетанието на безразбони цветове да не говорим. Като гледам рекламите им по телевизията, ми става лошо.

Въпрос на вкус. :lol:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
Re: ИКЕЯ
« Отговор #5 -: Ноември 29, 2007, 13:55:02 pm »
Аз ходих в Солунската ИКЕА през септември с приятели и не съм се впечатлила много от дизайна, но пък цените са много добри и достъпни, много неща видях по-евтини от такива подобни или същите, които ги има например в нашето COMO за мебели на околовръстното. Имаше наистина много аксесоари и въобще всякакви неща , за които можеш да се сетиш и много и всякакви интересни лампи на много добри цени. Доста е голям магазина. :lol:


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
Re: ИКЕЯ
« Отговор #6 -: Ноември 29, 2007, 16:33:18 pm »
На 16 декември, в града в който живея, ще отворят огромна нова IKEA, която ще е шестнадесетият магазин в страната. Даже вече получих и безплатен каталог. Наканили сме се с мъжа ми да го разгледаме, като го отворят, ще пиша отзиви. От това, кето видях в каталога, ми направи впечатление, че нещата са доста евтини, поне за тукашните стандарти. Но и изглеждат евтино, нещо като "мебелна конфекция". Приличат ми на мебелите през социализма, от такъв тип бяха прословутите холни секции, диваните и един куп други нща. Трябва да се признае обаче, че има и хубави нещица, интересни свежарски цветове, сигурно такъв дизайн е модерен сега. За мебелиране на детски стаи ми се струват подходящи, защото са на прилична цена и няма да ти се къса сърцето, че всичко ще бъде изрисувано и изпоцапано. Ако се наложи да мебелирам детска стая, предполагам, че ще е от този магазин. :D
Ето, и адреса, който беше на каталога:
http://www.IKEA.co.uk
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: ИКЕЯ
« Отговор #7 -: Ноември 29, 2007, 23:28:43 pm »
Нашата спалня е от Икеа. Аз съм си много доволна. Има скъпи и евтини неща. За аксесоари бих пазарувала само от там. Всичката ми посуда и дреболии са си от Икеа и съм много доволна от тях. За всекидневна употреба са перфектни :D
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: ИКЕЯ
« Отговор #8 -: Ноември 30, 2007, 16:45:48 pm »
Аз също имам много неща от ИКЕА и съм доволна-всичките ми кухненски аксесоари са от там. Имат хубави килимчета и чергички също  :lol:.
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*
Re: ИКЕЯ
« Отговор #9 -: Ноември 30, 2007, 21:20:38 pm »
И моите почти всички кухненски аксесоари са от ИКЕА, за ежедневието са чудесни. Спалното ми бельо също е от там. Всичко е много свежарско, а и стила много ми харесва. Тук в Торонто имаме 4 магазина. Повечето от средностатистическите канадци от там пазаруват.
Подменят стока, ако има повреда или връщат безпроблемно в рамките на един месец срещу касова бележка.
И аз съм ЗА Икеа!
Дано по-скоро открият и в България
*
Re: ИКЕЯ
« Отговор #10 -: Декември 01, 2007, 12:02:39 pm »
Аз като цяло съм негативно настроена към мебелите на Икеа. В Германия обикновено се купуват от студенти и семейства с малко пари. Ако ще обзавеждам дом само за няколко години бих купила от там, но ако искам да е нещо, което ще направи впечатление и ще се запази дълго в добро състояние, няма как да е от Икеа.
Имат хубави и интересни аксесоари. Не всичко е с лошо качество и някои покупки си струват.
Въпрос на вкус  :D.
*
Re: ИКЕЯ
« Отговор #11 -: Декември 19, 2007, 17:24:41 pm »
И аз най-после отидох и видях, и харесах разни неща! Чисто нов магазин на шест етажа. На живо всичко е много по-различно от каталожния му изглед. Наистина има доста добри неща, а цените на някои от тх са направо символични, поне за местния стандарт. Дадоха ни и карта "IKEA Family", с която ползваш 25 % намаление!!! Което означава, че някои стоки са направо без пари. Имаше много сладки модели за детска стая само за 180 местни пари всичко в стаята, като легълце, шкафчета, библиотечка, тапети и други дрънкулки. Очите ми отанаха в пътеките и килимчетата, някои от тях по дизайн са също като чергите на баба, страхотни разцветки, които изглеждат много български и много автентични. Явно, има мода по тези етно неща. Заплюх си едно подобно килимче.  :D Моделите за кухни също са много добри и не много скъпи, спалните, гардеробчетата, от които има голямо разнообразие, за банята нещата, спалното бельо, кухненските аксесоари, някои от които са много евтини. Абе, всичко ми хареса! Най-вече това, че от даден модел има и доста евтина версия, която си личи, че е евтина, но имат и малко по-скъпи варианти, които си изглеждат направо добре. Чудя се с тези ниски цени как избиват печелбата, но сигурно е от оборота. Дано и в нашенско в скоро време направят такъв магазин! С една дума - отзивите са добри!!!  :D
*
Re: ИКЕЯ
« Отговор #12 -: Октомври 29, 2008, 13:56:42 pm »
Връщам мноооого стара тема, за да питам софиянки, дали знаят кога точно ще отвори врати ИКЕА в България?
*
Re: ИКЕЯ
« Отговор #13 -: Ноември 02, 2008, 12:04:47 pm »
Края на 2009 на околовръстното и бистришко шосе (сравнително близо до бизнеспарка)
*
Re: ИКЕЯ
« Отговор #14 -: Ноември 03, 2008, 10:01:13 am »
Всъщност много искам по скорор да я отворят, защото цените там са народни, а някой ходил ли е в ЦУМ, да рагледа Laura Ashley, една от любимите ми марки, как са цените?
Re: ИКЕЯ
« Отговор #15 -: Юли 25, 2012, 13:11:23 pm »
 :cheerleader: Ах, тази ИКЕА, влюбена съм в нея още от малка, защото с нашите живеехме в Париж и те решиха да сменят обзавеждането, то отидохме там и тъй като бях детенце на 7 годинки ме пуснаха в детският кът, къде прекарах много щастливо времето си играейки с другите деца, изненадата беше още по-голяма като брат ми сглоби стаята с гардеробче с плъзгащи врати леглото и бюрото, не ми се искаше да излизам от стаята няколко дни.
Като я откриха наскоро, особено в началото с годеника ми ходехме почти всеки уикенд да си купуваме разни неща от там и наистина взех си най-евтиното клик-клак диванче, което става на доста удобна спалня, мемори пяната му е невероятно мека и удобна. Взехме си една маса, която използваме като работна и я употребяваме за доста универсални цели... пък да не говоря за разни дребни неща от сорта на - кана за вода, центрофуга за салати, мерителни лъжички, свещници, свещи... и какво ли още не. Облизваме се апетитно по отношение, че си търсим работа там, пускаме си СV-та по обяви чат-пат, но честно казано никакъв отговор. Дето се казва толкова е засекретено, че все едно искаш да работиш за НАСА  :lol: :lol: :lol:
*
Re: ИКЕЯ
« Отговор #16 -: Август 14, 2012, 02:15:48 am »
аз пък имам стойка за черпак - смешно изобретение :)
за майките с деца да припомня, че до края на август за деца от 3 до 12 години дават талонче за безплатен обяд - половин "възрастна" порция(включително сьомга), а на касата на ресторанта - и за безплатен сладолед накрая :) 

Косето е на небето.