0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

кръвотечение след заплашващ аборт
« -: Ноември 27, 2007, 18:14:01 pm »
Здравейте мили момичета!!!
на 14.11.2007 г. получих силен кръвоизлив в 13 г.с. Слава Богу успях да запазя бебето, с диагноза отлепване на плацента. Впоследствие кървенето ми намаля и напълно спря около седмица след това. Но в неделя отново започнах да кървя, по-скоро да ми се изтича нещо кафяво при ходене до тоалетна, ходих на доктор вчера, казаха ми, че е нормално. Въпросът ми към Вас е колко време се кърви в такива случаи, защото започвам да изпадам в паника :( тъкмо се успокоих, че ми е спряло и пак започна. днес също имам кафяво течение при ходене до тоалетна
*

    everything_possible

  • ****
  • 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #1 -: Ноември 27, 2007, 21:16:25 pm »
Само не изпадай в паника!Така с нищо няма да си помогнеш.А дори може да си навредиш!МИСЛИ ПОЗИТИВНО!И всичко ще бъде ОК.
Кураж!И горе главата! ТВоето бебче те обича и с нетърпение очаква денят в който ще се роди!
И помни -ако тръгнеш да търсиш помощ,търси я при най-НАДЕЖНИЯ гениколог-където и да се намира и каквото и да ти струва-твоето бебче го заслужава!
УСПЕХ!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*

    motoneti

  • *
  • 47
  • Красавеца на мама!
Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #2 -: Ноември 27, 2007, 22:08:36 pm »
Лежане му е майката.Всичко ще е наред!
Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #3 -: Ноември 28, 2007, 11:55:27 am »
много ви благодаря момичета за подкрепата! лежа почти по цял ден, направо вече всичко ме боли... опитвам се да мисля позитивно, но на моменти не ми се отдава :( а за доктори няма много голям избор в Бургас, особено специалисти по патологочна бременност
*
Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2007, 13:59:16 pm »
  Вече 22 дни ми тече кафяво. Докторите никак не се впечатляват-и аз съм от Б-с.Може пък и да е нормално...Вече ми писна да стоя вкъщи и да мързелувам, а краят не се вижда.Дано по-бързо да спира тая гадост! Успех ти желая и много спокойствие-по-важно е от лежането!
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
*
Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2007, 17:57:46 pm »
На много жени се случва да имат кръвотечение по време на бременността си. Но докато бебето има сърдечни тонове и не се забелязва голямо изоставане в растежа, няма поводи за голяма тревога. И да се тревожите, това няма да помогне. Опитвайте се да сте, колкото се може спокойни и останалото, за съжаление, е в  Божиите ръце. Успех!
*
Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #6 -: Ноември 28, 2007, 19:02:17 pm »
Да ви дам малко кураж - аz прокървявах до 20 г.с.. Всеки път си мислех, че край, губя бебето. Колко пъти съм я оревала Щерката само аз си знам, но ето, писано било всичко да zавърШи благополучно.
Почивайте, слуШайте си лекарите, пийте си лекарствата и мислете поzитивно  :crossfingers: yahoo_17!
Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #7 -: Ноември 28, 2007, 19:32:16 pm »
И аз се включвам да ти вдъхна малко кураж.
2-3 пъти прокървявах в началото на бременността си. След всяко прокървяване, имах течение с кафяв цвят, което продължаваше седмица, две. Обясняваха ми го като изчистване на стара /задържана/ кръв или нещо подобно...
Стискам палци за успешен край! :goodluck: :hug2:
Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #8 -: Декември 05, 2007, 19:46:29 pm »
Здравей danny22,
Просто не повярвах като прочетох историята ти,всякаш съм я писала аз.За пръв път от 5 седмици ровене по форуми бг и немски понеже живея в германия,намирам случай като моя.
Ще ти разкажа сега моята история и се надявам да ти дам също кураж,въпреки че и аз самата се нуждая от него.Аз направих кръвоизлив в 12 седмица.Ей така както се подготвях да отивам на редовен преглед при д/ра без никакви болки или признаци видях 4е сам потанала в кръв.Казах си това беше,при такава ярка силна кръв шанс нямам.бегом при д/ра преглед на магарето и на видеозона,без да ми даде отговор откаде и защо тече кръвта ми каза че освен да лежа и чакам нищо не може да ми помогне.даде ми магнезии и утрогест-прогестерон 100 мг 2 пъти по 1 през устата,и  каза след 2 дни да ида пак.Бебето иначе беше живо и активно по нищо не личеше че разбира какво се случва.Прибрахме се с мъжа ми легнах си и отново изкървих адски силно все едно пишкам обаче кръв.Моят ревна и изгуби надежда а аз учудващо се крепях мислех само че бебо е жив и ще издържи и ако плача и се стресирам само мога да му навредя.Стисках зъби.На др ден кръвта намаля и стана на съсиреци и тъмно кафява.След 2 дни преглед бебо е жив.И пак след 3/4 дни преглед чакане и надежди.Кафявото течение продалжава,понякога и с малки парчета лигавица,отговора нормално е ще спре.Да ама не спира,като сам по голяма нужда се засилва а и сутрин след раздвижване също.Минаха 3 седмици и не спира почнах да се шашкам сериозно.Разпитвам познати,мама в бг ходи и тя по д/ри и пита,ами да съм лежала друго не можело да помогне.Доктора ми казва на прегледа да спирам прогестерона,плацентата трябвало ако е имало проблем вече да се е стабилизирала,ама аз от страх продалжавам да си го пия само че по 1 на ден.От бг ми пратиха и нош па и пия и него ако не помага поне не вреди.
И така вчера станаха 5 седмици след кръвоизлива ,кафявата гадост от 3/4 дни намаля,избледня и днес само 2 като дебел конец парченца лигавица паднаха.Снощи бях на преглед бебето е добре развива се супер може би е момченце,не е много сигурно но предполага се е така.Доктора се шашна като му казах че течението още го имам,но щом бебе е ок смята че вече сам се стабилизирала.Всепак повече почивка и търпение.за утрогеста не попитах но за успокоение си го продължавам.
Сега съм в 17 седмица -16+2,вечер ми се струва че почнах да усещам леко бълбукане като пукане на мехурчета но не съм сигурна дали е бебо или газове.
Искрено се надявам да съм ти помогнала психически поне малко,почивай ,и се опитвай да гледаш напред и положително.Аз цял ден лежа в къщи направо подивявам но няма друг шанс.
Стискам палци и за твоето бебче.кураж и всичко ще е ок.

*
Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #9 -: Декември 09, 2007, 20:21:16 pm »
Ами , когато прокървих ме вкараха в болница на системи и инжекци.
Нее ли трябвало да те вкарат в болница а после да ти казват ,че в такъв случай никакво ставане от кревата. Моята бремееност мина с лош край. Но сега съм в 7 мес. И от както съм разбрала ,че съм бремена лежане, нишо тещко, пълно спокойствие и до този момент бременноста протича ок.
Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #10 -: Декември 14, 2007, 03:45:45 am »
И примен се получи същото. Реших, че цикълът ми е дошъл и губим бебето. Отидох при доктора на сутринта да го питам, дали има шанс да ме кюртира да дане се мъча с контракции. Бебето си беше там, но голямкръвоизлив и съсирек.2 седмици лежах. Нищо не можело да се направи. Пия утрогестан и това е. Докторът каза, че ще изпадат съсиреци и ще тече кафеникаво докато лигавицата на матката не изчисти съсирека. Той или трябва да се изхвърли постепенно, или да се абсорбира. 4 седмеци след това вече го нямаше или поне беше много слабо забележим.
Това, че прокървяваш или, че изтича кафеникаво от теб е по-добре така се чисти тази гадост.
*

    Lara

  • ****
  • 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #11 -: Декември 21, 2007, 20:52:10 pm »
Привет и от мен! При мен прокърви в понеделник слабо и Док видя стар хематом с малко отлепване на плацентата, без прясно кървене. Предполагам е от 2-3 седмици. Сега лежа и пия магнерот. Рядко има слабо кафеникаво течение. Притестява ме, че не е ранна седмица...Какво мислите?

Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #12 -: Декември 26, 2007, 11:32:09 am »
Благодаря Ви за подкрепата мили момичета. Пиша чак сега, защото от 29.11. до 21.12. бях в болница, отново направих силен кръвоизлив, този път придружен и със силни болки. Бях на системи, хапчета и пълно лежане /ходих само на подлога/. Бях се срастнала за леглото. Беше ужасно, но Слава Богу, бебето е добре. Сега вече съм вкъщи и дори от няколко дена нямам, никакво кървене. Все още ме гони параноята и при всяко ходене до тоалетна се притеснявам, но се надявам, че и това ще отмине. Наистина лежането е 90% от лечението. Дано всичко бъде наред. От толкова притеснения още не съмв усетила бебето, а това ми е втора бременност :( Дано скоро и това се случи. Честита Коледа на всички от мен. Пожелавам основно здраве, всичко остонало си идва само на мястото!
Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #13 -: Декември 26, 2007, 15:56:00 pm »
Дани, стискам ти палци да не се повтаря кошмара отново. Леко и спокойно бременеене до края!
А бебчо ще го усетиш скоро - сега си вкъщи, сериозната опасност е преминала. Аз лично го усещах най-добре в легнало положение и то след хапване.  :lol:
  09.11.2007
Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #14 -: Декември 27, 2007, 13:59:42 pm »
Жабче, много ти благодаря за подкрепата!!! Дано оттук натам само хубави неща ни предстоят...
*

    Lara

  • ****
  • 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #15 -: Декември 27, 2007, 18:21:07 pm »
Дани, радвам се, че си по-добре!!! От сърце - нека това е последното ти притеснение! Имай само прекрасни мигове с малкото слънчице в теб!!! :bighug:

Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #16 -: Декември 28, 2007, 11:35:03 am »
 Lara, благодаря ми много!!! При теб как стоят нещата, всичко наред ли е вече?
*

    Lara

  • ****
  • 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #17 -: Декември 29, 2007, 00:08:10 am »
Привет! Все още не съвсем  :? Ама и аз пак реших, че, като се чувствам по-добре, мога да си позволя малко повече натоварване и пак почна да ме стяга корема и се появи леко розово течение. Сега пак ще да полежа, да пия хапчета и дано всичко е наред! :balk_91:
Благодаря ти искрено за загрижеността!!! :bighug:

Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #18 -: Декември 29, 2007, 11:40:03 am »
Lara, пази се много!!! Почивай и се радвай на празниците. Аз лично това правя по цял ден, освен ако не играя на карти или не се сърди човече с малкия ми син. Той е на седмото небе от щастие, че мама си е въкщи и по цял ден с него се занимава... :wink:
Re: кръвотечение след заплашващ аборт
« Отговор #19 -: Януари 04, 2008, 18:45:18 pm »
Здравейте момичета не съм писала от повече от 2 месеца и за този период се случиха много неща най-подходящи да споделя май в тази тема.Първо неочаквано за мен след 2-годишни опити забременях(голямо щастие :D). В 6 г.с. получих обилно кръвотечение и ме приеха в болница за задържане . Тъй като тогава ,а и все още не сам регистрирна  при прегледа никой не ми даде информация защо ,как, от какво и от къде е проблема. За моя радост кръвотечението спря още на 2 ден , но се замени от заплашително кафеникаво зацапване, което според една от лекарките било симптом за мъртва бременност.Държаха ме 10 дена в болницата след 3-дневния курс от инжекции заменен с лечение с нош па и дустафон и накрая ме изписаха на 27.12.2007 Едва преди два дни обаче кафеникавото зацапване спря.Не се притеснявайте, ако е по продължително явно било нормално важното е при прегледите всичко да е наред. Въпреки това че при мен вече спря, аз все още съм притеснена тъй като  при изписването от болницата в 7г.с.и 4 дена плодът ми нямаше сърдечна дейност. Сега немога да се реша да и да на преглед.
« Последна редакция: Януари 04, 2008, 18:53:21 pm от marche_kz »