0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ro6ko

• **
  • 94
  • Любовта ще спаси света.
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #160 -: Ноември 06, 2007, 14:08:31 pm »
Роби, ти кога и как ще раждаш? Виждам, че наближава и искам да ти пожелая много щастлива среща с чаканото бебче!
*
« Отговор #161 -: Ноември 06, 2007, 14:21:58 pm »
Ами скоро  :lol: :lol: :lol:, живот и здраве! Благодаря ти много Рошко!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #162 -: Ноември 06, 2007, 14:24:04 pm »
Ние се бяхме засили още преди десетина дни с пожеланията :) Ама по-добре по-рано, отколко със закъснение ;)
« Последна редакция: Ноември 06, 2007, 14:28:30 pm от ani4ka »
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #163 -: Ноември 06, 2007, 19:41:06 pm »
Жабче, знам че всичко ще бъде наред!!!  :crossfingers: :bighug:
Роби, леко и безпроблемно да е!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

*
« Отговор #164 -: Ноември 06, 2007, 21:49:50 pm »

Пия тройната доза заради мутация в гена за усвояване на фолиева киселина. При хомозиготните мутации се пие 5 мг, а при хетерозиготните - 1 мг.
Стандартната доза е 0.4 мг. или 400 микрограма. :wink:

Аааа, сега ве4е сванах :) :lol:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #165 -: Ноември 07, 2007, 04:20:59 am »
Здравейте момичета,

Четох на Жабче проблема с течението и направо се притесних и аз. Аз съм от хората, които изпадат в паника много лесно. Първо искам да кажа на Жабче, че и стискам палци всичко да е наред.
Днес бях на преглед и на ехограф. Бебчо се развива добре отговаря точно на седмиците на които се развива бремеността ми, имаше сърдечна дейност 153 удара в минута и беше много подвижен не спря да се върти. По принцип и аз имам течение което е с жълтеникав цвят не е обилно и е без миризма. Док. каза, че е нормално. Днес след обстойния преглед на ехограф и установяване,че бебето е напълно добре, сега вечерта влязох до тоалетна да пишкам и при избърсване видях че течението е розово-кафеникаво(поне такъв цвят ми се видя да е), беше много малко, но страшно ме притесни, беше еднократно, но за сега. Като ходя пак да пишкам ще видя дали пак ще го има. Страшно се изплаших момичета, имате ли на представа това нормално ли е, случвало ли ви се е? Днес бях на преглед и сега вечерта го видях течението,незнам мога ли да го нарека течение защото беше малко и за сега еднократно но ме изплаши. Трябва ли да се обадя на Док. утре да го питам или няма смисъл при условие, че днес видяхме, че бебето е наред? Моля ви споделете мнения. Дано не е нещо страшно. Мисля си за няколко часа може ли нещо да стане?
Благодаря ви предварително момичета и извинете ако звуча параноично повтаряйки се, но май наистина доста се стряскам.
« Отговор #166 -: Ноември 07, 2007, 06:39:36 am »
sunnyflower,

аз такова течение, както го описваш ти - еднократно, малко и кафеникаво
имам през цялата бременност, не е задължително да е опасно
Моето поне в началото аз си го обяснявах, като чистене на кистите от яйчниците
/в следствие на хиперстимулация/, при много жени има такова дори и по малко кървене
Забелязвам, че го имам и ако се движа повече или пътувам по-дълго и после си почивам повече и лежа
Моят Док лятото казваше, че е нормално от жегите, а точно като на Жабче и на мене ми бяха изписали един път Полижинакс, заради силно течение още преди да стане изследването,
е оказа се, че няма нищо, но Док искаше да се застрахова и затова не чакахме
Но аз задължително поне 1 път месечно правя изследване на вагиналния секрет,
опасно е да няма няква инфекция или гъбички, само спокойно,
пази се и си почивай повече
« Последна редакция: Ноември 07, 2007, 06:52:18 am от mari73 »

« Отговор #167 -: Ноември 07, 2007, 08:09:52 am »
sunnyflower, ако е еднократно не се притеснявай, но ако го забележиш пак се обади на Док, за всеки случай, а и на теб ще ти е по-спокойно.
Иначе аз съм си голям параноик, но и няма как да е, след всичко, което ми се струпа на главата.  :oops: Док вчера ме усети, че съм се панирала и ме поуспокои. Резултатът е, че спах добре тази нощ.
Болките ми понамаляха, почти не ставам от леглото, слагам си Полижинакса и чакам микробиологията. Иначе аз течението си го имам откакто спрях Утрогестана, но беше кремообразно и не толкова обилно. Стреснах се, понеже стана течно и много обилно.
  09.11.2007
*
« Отговор #168 -: Ноември 07, 2007, 08:39:39 am »
Аз имах подобно преживяване в началото на бременността. Момичетата от форума ме бяха наплашили адски много и аз още същия ден цъфнах пред лекарския кабинет. Прегледаха ме, оказа се, че всичко е наред, дори гинекологът спомена, че ако не става дума за кървене, било нормално в тези месеци. Така при следващото подобно зацапване поех дълбоко дъх и си спестих ходенето до кабинета. Попрочетох някои руски сайтове, където пише, че наистина е нормално да има зацапване, стига да не е придружено с някакви болки или други симптоми. Успех!

« Отговор #169 -: Ноември 07, 2007, 09:40:22 am »
Моята работа май не върви на добре.  :( Днес след като изтече лекарството сутринта имаше и малко кръв. Док ми включи и антибиотик и утре следобед съм на преглед да видим каква е тази работа, тъкмо трябва и микробиологията да е излязла. Моля ви стискайте ми палци.  :?
  09.11.2007
« Отговор #170 -: Ноември 07, 2007, 10:08:43 am »
Жабче,  :crossfingers: . Вярвам, че всичко ще бъде нормално. Непременно утре да кажеш как си.

Съни, много се радвам, че бебчо е добре и расте. Моя съвет е винаги щом нещо те притеснява да се обаждаш на лекаря. По-добре да се окаже, че излишно си го търсила, отколкото по цял ден да ти се свива сърцето.
« Отговор #171 -: Ноември 07, 2007, 10:21:46 am »
Жабчееееее:bighug: стискам палци всичко да е наред, момиче!
sunnyflower, аз на два пъти имах такива еднократни цапания. Първия път беше в 8 ма седмица и беше кафяво. После към 11-та седмица, пак по същия начин веднага след прегледа, имах едно петънце ярка кръв. След това ми прицапа кафеникаво два дни и това беше. Според доктор Даскалов, каквото и да е кървене не е нормално, но до 16-та седмица се случва. Спрях аспирина, който пиех след трансфера,но за това трябва да говориш с лекаря си. Полежавах повечко, но-шпа 3*2, бусколизин и рутаскорбин, това приемах.
Kassi, честито!Вчера намерих тук репортажа от изписването ви и толкова ми стана мило. Плаках от радост заради вас. Толкова бяхте хубави четиримата. Да са ти живи и здрави и тримата мъже, много да те обичат и да те радват!

Ние за момента сме на "вариант две девойки", защото при прегледа на 22-ри не се видяха мъжки атрибути. Но д-р Персенска не беше категорична и таткото таи надежда за поне едно момченце. Полът естествено е без никакво значение, важното е да са здравички.
В петък съм на женска консултация при д-р Гергов, ще си изискам да ми вземе проба за нова микробиология, нищо че предната беше чиста. И при мен има засилено воднисто течение с бледожълт цвят, та не е лошо да се проконтролирам отново  :wink:
На 19-ти се записах за ФМ при д-р Марков и чакам с нетърпение прегледа.
*
« Отговор #172 -: Ноември 07, 2007, 11:04:54 am »
*vera, Марков със сигурност ще ви каже какви ще са бебечетата, но наистина най-важното е да са живи и здрави, което ти пожелавам. Ако пък случайно се потвърди, че са 2 девойки, ше имате стимул и за момченце ;)
*
« Отговор #173 -: Ноември 07, 2007, 12:07:52 pm »
Жабче, стискам палци всичко да се оправи, всичко ще бъде наред, ще видиш!
Съни, когато е еднократно не мисля, че е толкова притеснително, но винаги е хубаво да се допиташ до лекаря си, понякога ни е трудно да преценим сами кое е важно и кое не!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #174 -: Ноември 07, 2007, 12:55:53 pm »
ЖАБ4Е,дано вси4ко е наред,6те стискам палци.
  от предната седмица и аз имам съЩият проблем с те4ението, пих антибиотици, правя промивки с едни прах4ета(rosalgin)и се мажа с крем4е подобно на клотримазол.И ве4е съм по добре , ти слуШкай док, той Ще ти каже най добре как и с какво да се лекуваШ.

Сънии аз съм на мнение, 4е трябва да се допитаШ до доки, ако се повтори това кафеникавото, за твое успокоение.
А не се тревожи, заЩото и аз съм към групата на паранои4ките(като по ве4ето от нас тук де :lol:)

вера4естито

Роби,то малко останало бе, Ще стискам палци за леко раждане и бързо възстановяване.

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
« Отговор #175 -: Ноември 07, 2007, 13:02:01 pm »
Роби, ти накъде се насочи за Срещата?
Жабче, и това ще мине и даже спомен няма да остане. Док ще вземе нещата в свои ръце.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #176 -: Ноември 07, 2007, 14:30:02 pm »
Благодаря момичета за вашите съвети,

Нещата при мен май се развиха доста стряскащо. Тази нощ се случи най-големия ми кошмар който ме накара да изпадна в ужас и шок. Един час след като ви писах за розово-кафеникавото си течение, прокървих все едно ми идва М. Момичета казвам ви дори и преувеличено да звучи но откачих, започнах да плача и да ходя напред назад из къщи като луда, мислейки, че губя бебенцето си. Беше вече 11 часа вечерта, когато взехме такси с мъжа ми и отидохме до спешното отделение на болницата (до тогава кървенето ми беше спряло вече и премина в тъмно кафяво точно като в края на М.) в която е моя Док. Приеха ме веднага и ме качиха горе в гинекологичното отделение където изкарах 3 часа на легло идващи сестри мерещи ми кръвно налягане, взеха ми кръв за изследване, правиха ми нормален преглед за да проверят как е шийката на матката, слава богу беше затворена и накрая ми направиха ехограф, който установи, че бебето е добре живо и здраво и накрая ме пуснаха да си ходя с инструкции днес да се обадя на моя Док. и да му кажа какво е станало и той да реши дали да ми насрочат нов ехограф днес. Иначе аз имам час за преглед при него, чак след месец и ако той прецени че всичко е наред, незнам как ще изкарам месец в мисли как ли е бебо, въпреки, че го видях жив, страха в мен стана ненормално параноичен. Незнам това нормално ли е, може би се случва понякога, но сега съвсем няма да мога да се успокоя има да мисля и се стряскам при всяко малко пробождане.
Ех все нещо.
*
« Отговор #177 -: Ноември 07, 2007, 14:47:54 pm »
Съни, случва се. Сигурно това не те успокоява особено, но сега единствено можеш да се молиш да съм права.
Важното е, че бебчо си е наред и расте. Обади се непременно на твоя лекар и обсъдете.
Лягай и почивай в следващите няколко дни. Никакво натоварване и работа.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #178 -: Ноември 07, 2007, 16:02:01 pm »
Съни, голям кошмар си изживяла. Важното е, че сега всичко е наред. Лежи и почивай.

Аз пак да питам, възможно ли е от Полижинакса да ми се появи малко кръв? След втората глобулка се получи, съвсем малко е, розовееща, изтича заедно с прозрачна слуз.
  09.11.2007
« Отговор #179 -: Ноември 07, 2007, 16:42:13 pm »
Според мен е възможно. Аз съм имала такова от клотримазол.
Дано да си добре и утре да се върнеш по-спокойна, след прегледа :crossfingers:
Момичета, колко е нормално да продължи прегледа фетална морфология? Записах си час при д-р Марков, а следващото момиче е след 20 минути. Много малко ми се струва това време между часовете, дали ще е достатъчно да огледаме двата бебока :ask: