0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неизяснен проблем
« -: Май 07, 2012, 12:24:56 pm »
 Здравейте! Преди да започна, моля за извинение, че пускам нова тема, но не успях да открия такава, в която да задам въпроса си. Ако има такава, нека тази бъде изтрита или преместена. Благодаря ви много за разбирането!
 Не пиша в конкретна тема, тъй като след проведения гинекологичен преглед не стана ясно какво ми има. Винаги съм имала нередовен цикъл, макар и без болки и други съпътстващи проблеми. Досега ме уверяваха, че прескачането на 1 месец годишно може да се дължи на стрес, смяна на времето. До тази година, когато пропуснах 3 месеца. Последвалият цикъл беше по-силен от обичайното, но иначе без проблеми. Следващият пък настъпи на 23-тия ден (винаги е бил на 30-тия ден). Освен това продължителността на кървенето се скъси от 4-5 на 3 дни, появиха се съсиреци. Отделно през последната година теглото ми се повиши с 10 килограма без промяна в начина на живот.
 Гинеколожката ми каза, че не открива физиологична причина, няма изменения на яйчниците. Изследвания на хормони не са пускани. Каза, че е най-добре да отида при специалист гинеколог, който се занимава с репродуктивна медицина. Тя го нарече гинеколог-ендокринолог.
 Извинявам се, че на фона на всички така сериозни проблеми тук, звуча толкова глупаво и неориентирано. Пуснах темата с надеждата, че някой, който е имал сходни проблеми, ще може да ме насочи към подходящ специалист в София. Както и да сподели за какво е ставало дума в неговия случай. Знам, че е най-добре да чуя всичко това от лекар, ала имам твърде лош опит от неправилно хормонално лечение в тийнейджърска възраст и оттогава подхождам с недоверие. Просто да се подготвя психически.
 Благодаря много на всички, които се отзоват на питането ми!
 
*
Re: Неизяснен проблем
« Отговор #1 -: Май 07, 2012, 13:17:01 pm »
Наистина отиди на ендокриноло и си пусни хормони на щитовидната жлеза.Също така нище не ти пречи да направиш едни полови хормони.Ако не целиш забременяване не виждам смисъл да ходиш от сега на репродуктивен специалист.Но е важно лекарите при който отидеш да си разбират от работата.
Успех.

Re: Неизяснен проблем
« Отговор #2 -: Май 07, 2012, 14:12:29 pm »
 Благодаря! Целта не е наистина само да се разбере и коригира проблема, действително правим опити за забременяване.
 Благодаря за отговора!
*
Re: Неизяснен проблем
« Отговор #3 -: Май 07, 2012, 14:16:45 pm »
Моля, като имаш въпроси ние сме насреща, за това е форума, има много информация, което е идеално.

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Неизяснен проблем
« Отговор #4 -: Май 07, 2012, 15:05:04 pm »
Освен изследвания за щитовидната жлеза е добре да се провери и инсулина. Това напълняване си има причина, направи обременяване с глюкоза, за да изключиш инсулинова резистентност. Чест прави на лекарката ти, че те праща при съответния специалист, а не експериментира с теб. Пусни си и полови хормони, микробиология, тест за хламидии. Ако имаш други въпроси - насреща сме.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Неизяснен проблем
« Отговор #5 -: Май 07, 2012, 16:56:29 pm »
  Гинеколожката ми каза, че не открива физиологична причина, няма изменения на яйчниците. Изследвания на хормони не са пускани. Каза, че е най-добре да отида при специалист гинеколог, който се занимава с репродуктивна медицина. Тя го нарече гинеколог-ендокринолог.
 

Браво на гинеколожката ти. Да можеха всички гинеколози да правят така...

На твое място бих приела съвета й. Щом правите бебе и цикълът ти е променлив и нередовен, най-добре си избери клиника и лекар (тук в сайта има добър списък), направете изследвания на хормони и проследяване на овулацията и спермограма, и така за месец-два ще знаете точно как стоят нещата.

Маги, специалистът-гинеколог е репродуктивен ендокринолог, а това е различно от ендокринолог по принцип. Първият се занимава конкретно с полови хормони, а вторият предимно с останалите жлези и хормоните им (панкреас и инсулин, щитовидна и ТСХ, и т.н.)
*
Re: Неизяснен проблем
« Отговор #6 -: Май 07, 2012, 17:59:59 pm »
Цигу, в БГ репродуктивен ендокринолог, не съм чувала, честно може аз да съм в грешка.Затова и казвам обикновен.

*
Re: Неизяснен проблем
« Отговор #7 -: Май 07, 2012, 18:14:00 pm »
Маги, прегледах страниците на големите клиники - д-рите Владимиров, Стаменов и Щерев се представят като репродуктивни ендокринолози. Просто названието на специалността им не е широко използвано.
*
Re: Неизяснен проблем
« Отговор #8 -: Май 08, 2012, 09:53:27 am »
Водно конче, това са клиниките по репродуктивно здраве:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109

Добри отзиви за ендокринолози има за д-р Начев и д-р Катя Тодорова.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=47362.0

Re: Неизяснен проблем
« Отговор #9 -: Май 08, 2012, 20:40:14 pm »
 Не знам как да ви благодаря на всички!Не съм и очаквала толкова мила и отзивчива реакция.
 Със съпруга ми ще обсъдим възможните варианти и започвам с по-сериозните прегледи и изследвания.
 Благодаря ви страшно много!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Неизяснен проблем
« Отговор #10 -: Май 08, 2012, 23:23:20 pm »
репродуктивен ендокринолог, например, е д-р Владимиров от клиника "София" (www.ivf.bg)

и аз бих препоръчала да се посети специализирана клиника за една консултация. тия съсиреци нещо ми навяват на мисъл и за ендометриоза.
изобщо така, както го описваш, си точно за такъв специалист и наистина браво на гинеколожката ти, че те праща при по-квалифициран колега, а не се опитва да ти замазва очите. де да бяха всички лекари така почтени...

успех и пиши!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!