oceanid, мисля, че на един от въпросите сама си си отговорила -
трябва да си пълен идиот да обвиняваш майката. И после - нали по-горе писах, че както казва народът гарван, гарвану око не вади. Лично аз смятам, че е наивно да се предоверяваш на лекарката си, и то именно, защото работи в същата болница... Предполагам, си си дала сметка, че нашите деца - бъдещи и настоящи - са свръхценни. Пуснах тук темата за инфекцията, пак повтарям, за да бъдем информирани и да си помагаме взаимно, а не за да раздухвам кухи слухове и да превръщам форума в говорилня. С други думи - ако имаш възможност и време се преориентирай към друга болница. Не искам да останеш с впечатление, че, примерно, се опитвам да ти внуша нещо, изразявам мнение, споделям какво аз бих направила на твое (и на другите бременни) място.
Дано не съм те разбрала неправилно, но ми се струва, че свързваш преждевременното раждане на Жанина и недоносеното и бебе с антибиотиците. Спомни си, че жената е била бременна след трета АРТ процедура, освен това е била на 37. Ако имаше вероятност да роди преждевременно заради антибиотиците, отдавна е щяла да постъпи в патологията, за наблюдение. И точно пациентка на Владимиров не ми се вярва да е била зле информирана за проблеми, вероятни и съществуващи, относно бременността й. Снощи моя приятелка - родила след стерилитет доносено и едричко бебе - е приета в Токуда по спешност. Бебето има някаква бактериална инфекция и му е взет секрет от очите и носа и ще се чака 48 часа, за да се разбере от какво точно е.То е на 26 дена, в епикризата пише, че е здраво, но същевременно носът му течал и й казали да накапва еди-кво си, без да са му взимали секрет... Тази пък жена, какво е виновна?
За стафилококите искам да кажа, че не са нито от преди няколко месеца, нито от преди година - 2005, февруари, ми беша направена цветна снимка в Тината и седмижа след това ми израсна някаква гадост вътре в долния клепач. Отидох на очен и там ми се каза, че е от стафилококова, че е напълно възможно да е станало по време на снимката...
Отвреме-навреме се споменава за преекспонирането на проблема със серациата- ако не беше станало в тая болница, можеше и друга в да е. Не това е важното. Тези докторя от държавните болници трябва да разберат, че трябва да носят отговорност, а не да хихикат "ми ще има бактерии, тва да не ви е дискотека"!
И още нещо, oceanid, писала си, че си "подочула" и че си в "паника". Самата аз, мила, 2 седмици преди раждането бях психясала от разни бременни притеснения, така че те разбирам до болка, но, моля те, недей да позволяваш да вярваш на слухове - подочути и недоказани, заради себе си и останалите жени от този подфорум.