0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инфекция в Т. Киркова?
« Отговор #80 -: Октомври 23, 2007, 18:44:17 pm »
Това е наистина кошмарно.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #81 -: Октомври 23, 2007, 18:48:12 pm »
Цитат
уви, на бебето не му е писано. доколкото знам от информиран източник, то е без мозъчна дейност, в кома.
майката наистина е след АРТ, на 37 години, дългочакана бременност. чудовищни са намеците на директора на болницата, че майката е дошла болна да ражда и едва ли не е заразила сама детето си.
ужасно е... горката майка, горкото бебенце...

За мен това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Гледах го днес този идиот - директора на 1 АГ, направо безсрамник! Ако съм на майката на мястото /дано не ми се случва, де/ , ги душа един по един с голи ръце.
Моля се за невинната душица и неговата майка!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #82 -: Октомври 23, 2007, 18:57:58 pm »
 :( :( :( Ужасна трагедия...трудно ми е да го приема... :(
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #83 -: Октомври 23, 2007, 19:01:12 pm »
уви, на бебето не му е писано. доколкото знам от информиран източник, то е без мозъчна дейност, в кома.
майката наистина е след АРТ, на 37 години, дългочакана бременност. чудовищни са намеците на директора на болницата, че майката е дошла болна да ражда и едва ли не е заразила сама детето си.
ужасно е... горката майка, горкото бебенце...  :(

Винаги това, че майката е виновна ако има инфекция е първото, което докторите там /а може би и не само там/ твърдят. Изглежда това е и единствната им позиция. На въпрос защо на моето бебе се слагат антибиотици, ми отговориха - "имали сте инфекция и сте я предали на бебето, спомняте ли си да сте изкарали нещо?" Уви, не си спомням, защото първо това бебе е чакано дълго и съм много внимателна и още повече съм била внимателна, защото съм болнава и със слаб имунитет. Никога не съм била в толкова добра кондиция, както през бременността си. Чаках с нетърпение да ми се даде инфо за бебето, а педиатърката, която настигнах един път в коридора, насещайки парфюма й, понеже беше подминала нашата стая ми каза: "А, да, май ще ви изписват вече, ама ме домързя да мина през вашата стая за да ви кажа" - това, при положение, че всеки ден се надявах да сме с добри резултати и да излезем.
Отношението е доста арогантно и това вероятно се допуска именно от шефа на болницата. Възмутително е, но за съжаление си мисля, че нещата ще се потулят. Ако имахме гражданско общество нямаше да е така.
Много съжалявам за бебето и майката. Дано тази трагедия не се повтаря и дано има някаква сила, която да помогне.
*
« Отговор #84 -: Октомври 23, 2007, 20:19:08 pm »
Нали знаете:"Рибата се вмирисва от към главата"
« Отговор #85 -: Октомври 23, 2007, 20:30:43 pm »
Нали знаете:"Рибата се вмирисва от към главата"

така е, но лошото е, че и този случай може да затихне все едно нищо. Не ми се вярва някой да се захване и да разнищи всичко - гарван гарвану око не вади, казва друга поговорка... Кой би се  наел?...Показателен е рефрена, който все припяват "Майката е причината".

http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-10-22&article=208233

« Последна редакция: Октомври 23, 2007, 22:16:10 pm от korinka »
« Отговор #86 -: Октомври 23, 2007, 23:19:42 pm »
Жената, която вчера даваше интервю, и която май е извикала Нова ТВ,
лежеше с мен в резнимацията, родихме в един и същи ден. Нейното дете
беше недоносено/2300кг/ и го оставиха на системи, след което се е
разболяло от тази инфекция. Само не разбрах, добре ли е вече бебенцето.
Дано всичко да е наред и да се оправят всички мъничета.

Подочух че причината да е зле бебенцето, била защото тя е била болна именно от бронхопневмония,не знам дали преди да роди и да отиде в болницата и ли и когато е била там,затова е родила по-рано, била е на антибиотици,  затова и бебето е било недоносено и всъщност детето се е заразило от майка си другите бебенца също, и затова и които са си били здрави и доносени не са пострадали. затова и са само 8.
направо съм в паника защото имам ангина, докторката за да се застрахова ми даде силен антибиотик, защото се оказа че въпреки че нямама някакви очевадни симптоми на ОВИ левкоцитите ми са високи. :(
Дано вече да е по-добре мъничето а и другото бебенце,  :oops: :( :(
Ти си била с нея в една стая, имаш ли идея, дали е вярно това че точно преди или дори в болницата майката е била на антибиотици и че е е била болна от пневмония: тя споделяла ли е, виждала ли си да й дават някакви допълнителни лекарства и ли тя да си ги е носила от вкъщи...
Предстои ми раждане и сдокторката на която имам доверие работи точно в бившата тина Киркова, направо откачам от притеснение как да постъпя..
« Последна редакция: Октомври 23, 2007, 23:37:32 pm от oceanid »
« Отговор #87 -: Октомври 23, 2007, 23:25:31 pm »
Айде някой да не остане с впечатление, че наливам масло в огъня, но вижте и това в днешния Стандарт:

http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-10-22&article=208232

Питам се как бебе може да се роди със серация и това да не се отрази на вътреутробното му развитие?

:(

Ами то доколкото разбрах му се е отразило... детенцето се е родило по-рано и само 2300
 :? :(
Ох дано има силичики да се оправи ида няма непоправими последици  :(
*
« Отговор #88 -: Октомври 23, 2007, 23:25:52 pm »

Подочух че причината да е зле бебенцето на тази жена, била защото тя е била болна именно от бронхопневмония,не знам дали преди да роди и да отиде в болницата и ли и когато е била там,затова е родила по-рано, била е на антибиотици,  затова и бебето е било недоносено и всъщност детето се е заразило от майка си другите бебенца също, и затова и които са си били здрави и доносени не са пострадали. затова и са само 8.
Дано вече да е по-добре мъничето а и другото бебенче,  :oops: :( :( защото четох че първото бебенце - Дориан е в кома.
Ти си била с нея в една стая, имаш ли идея, дали е вярно това че точно преди или дори в болницата майката е била на антибиотици и че е е била болна от пневмония: тя споделяла ли е, виждала ли си да й дават някакви допълнителни лекарства и ли тя да си ги е носила от вкъщи...
Предстои ми раждане и сдокторката на която имам доверие работи точно в бившата тина Киркова, направо откачам от притеснение как да постъпя..

събудете се момичета, май д-р Янков ни дойде на гости!!!

Еййййй аман, ти пък от къде го чу това, я ни разкажи? Много е удобно така - майката да я изкараме виновна!
« Последна редакция: Октомври 23, 2007, 23:30:47 pm от solei »
« Отговор #89 -: Октомври 23, 2007, 23:43:37 pm »
Имам избран личен лекар в същата болница както написах по-горе, тя го каза, нямама никаква представа от директора нво на нея й имам доверие...
майката  коятое  била в една стая с майката на Дориан може би ще знае най-добре.
не съм сазала че майкатае ВИНОВНА, никой не си избира кога дасе зарази- уж всички се пазим като сме бременни но никой не е застрахован. трябва да си пълен идиот да обвиняваш майката, но наистина може причината да е в зараза, явно тази бактерия попада навсякъде- и може да рредизвика възпаления на различни места  :? може и да може да преминава през плацентата, казва ли ти някой....
И аз съм на антибиотик в момента... понежесъм със силен имунитет външно нищо- но изследванията показват друго...
Единственото което донякъде ме успокоява че 6 от 8 бебета макар и заразени не са се разболели. може би здащото са кърмени и получават имунитет от майката и към проклетата бактерийка.
« Отговор #90 -: Октомври 23, 2007, 23:53:53 pm »
oceanid, всичко това ми звучи доста невероятно. Макар и лекарите да шакалкяват е повече от ясно, че става дума за вътреболнична инфекция. Защо трябва да правим догадки и да раздухваме слухове, когато една невинна душичка страда? А майката? Не искам и да си представям на нея какво й е :(
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #91 -: Октомври 24, 2007, 09:22:03 am »
М да. Там все майката е виновна. И аз си бях виновна. Даже един нагъл простак ми каза, че съм немърлива майка. И в детското пак аз бях виновна. Незнам тази жена как ще се съвземе. :(
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #92 -: Октомври 24, 2007, 09:52:16 am »
oceanid, мисля, че на един от въпросите сама си си отговорила - трябва да си пълен идиот да обвиняваш майката. И после - нали по-горе писах, че както казва народът гарван, гарвану око не вади. Лично аз смятам, че е наивно да се предоверяваш на лекарката си, и то именно, защото работи в същата болница... Предполагам, си си дала сметка, че нашите деца - бъдещи и настоящи - са свръхценни. Пуснах тук темата за инфекцията, пак повтарям, за да бъдем информирани и да си помагаме взаимно, а не за да раздухвам кухи слухове и да превръщам форума в говорилня. С други думи - ако имаш възможност и време се преориентирай към друга болница. Не искам да останеш с впечатление, че, примерно, се опитвам да ти внуша нещо, изразявам мнение, споделям какво аз бих направила на твое (и на другите бременни) място.
Дано не съм те разбрала неправилно, но ми се струва, че свързваш преждевременното раждане на Жанина и недоносеното и бебе с антибиотиците. Спомни си, че жената е била бременна след трета АРТ процедура, освен това е била на 37. Ако имаше вероятност да роди преждевременно заради антибиотиците, отдавна е щяла да постъпи в патологията, за наблюдение. И точно пациентка на Владимиров не ми се вярва да е била зле информирана за проблеми, вероятни и съществуващи, относно бременността й. Снощи моя приятелка - родила след стерилитет доносено и едричко бебе - е приета в Токуда по спешност. Бебето има някаква бактериална инфекция и му е взет секрет от очите и носа и ще се чака 48 часа, за да се разбере от какво точно е.То е на 26 дена, в епикризата пише, че е здраво, но същевременно носът му течал и й казали да накапва еди-кво си, без да са му взимали секрет... Тази пък жена, какво е виновна?
За стафилококите искам да кажа, че не са нито от преди няколко месеца, нито от преди година - 2005, февруари, ми беша направена цветна снимка в Тината и седмижа след това ми израсна някаква гадост вътре в долния клепач. Отидох на очен и там ми се каза, че е от стафилококова, че е напълно възможно да е станало по време на снимката...
Отвреме-навреме се споменава за преекспонирането на проблема със серациата- ако не беше станало в тая болница, можеше и друга в да е. Не това е важното. Тези докторя от държавните болници трябва да разберат, че трябва да носят отговорност, а не да хихикат "ми ще има бактерии, тва да не ви е дискотека"!

И още нещо, oceanid, писала си, че си "подочула" и че си в "паника". Самата аз, мила, 2 седмици преди раждането бях психясала от разни бременни притеснения, така че те разбирам до болка, но, моля те, недей да позволяваш да вярваш на слухове - подочути и недоказани, заради себе си и останалите жени от този подфорум.
 :bighug:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #93 -: Октомври 24, 2007, 11:27:11 am »
Мили момичета, благодаря ви за загрижеността ви за нас! Ние сме добре, вкъщи сме вече трети ден. Благодаря ви за милите думи! И аз разбрах от Нова тв за проблема, но ме увериха, че няма опасност за бебетата ми. Дано всичко продължава добре. Поздрави и благодарности! Касси

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #94 -: Октомври 24, 2007, 11:28:14 am »
Тези докторя от държавните болници трябва да разберат, че трябва да носят отговорност, а не да хихикат "ми ще има бактерии, тва да не ви е дискотека"!

Коринка, абсолютно съм съгласна с теб, само към този цитат искам да добавя още нещо. Не само докторята в държавните болници - има и частни клиники под всякаква критика. Аз попаднах в една, където в лабораторията лаборантката си правеше салата точно до кръвните проби и имаше чинии с храна.... Там такаива грешки направиха, че е страшно............В този смисъл - дисциплината, хигиената, човещината, вниманието и какво ли още не у нас в България трябва да се преосмислят и приоритет да бъде именно Хипкратовата клетва, а не печалбарството, защото да си лекар е не само професия, с която да си изкарваш хляба, а призвание.
И държавни и частни клиники трябва да преосмислят приоритетите си. Иначе направо загиваме. Много намаляват сигурните места и добрите специалисти и това е лошо, а всички знаем, че нашите лекари могат много, трябва само желание.
« Последна редакция: Октомври 24, 2007, 11:30:20 am от Nina »
« Отговор #95 -: Октомври 24, 2007, 12:33:22 pm »
Каси, мила, добре си ни дошла!
 :bighug: :ballons: :bighug:

Нина, напълно съм съгласна!
« Отговор #96 -: Октомври 24, 2007, 13:31:58 pm »

Подочух че причината да е зле бебенцето на тази жена, била защото тя е била болна именно от бронхопневмония,не знам дали преди да роди и да отиде в болницата и ли и когато е била там,затова е родила по-рано, била е на антибиотици,  затова и бебето е било недоносено и всъщност детето се е заразило от майка си другите бебенца също, и затова и които са си били здрави и доносени не са пострадали. затова и са само 8.
Дано вече да е по-добре мъничето а и другото бебенче,  :oops: :( :( защото четох че първото бебенце - Дориан е в кома.

събудете се момичета, май д-р Янков ни дойде на гости!!!

Еййййй аман, ти пък от къде го чу това, я ни разкажи? Много е удобно така - майката да я изкараме виновна!
Да наистина майката е била с пневмония. А някои пневмонии са причинение от Серация. Интересното е нея дали са я изследвали, защото може и тя самата да е носителя.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #97 -: Октомври 24, 2007, 14:25:44 pm »
Ей, Вяра!!!
Добре дошла!
Големи сладурчета са, пу, пу, пу.
 :D
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #98 -: Октомври 24, 2007, 14:57:08 pm »
Да наистина майката е била с пневмония. А някои пневмонии са причинение от Серация. Интересното е нея дали са я изследвали, защото може и тя самата да е носителя.

Много интересно ти от къде знаеш с какво е била майката? И от къде черпиш информация? И току-що регистриран потребител, направо в тема за инфекция... Хм, нещо много намирисва твоето мнение :? И с привкус на скандал...
Жена, която е след 3-ти опит АРТ ще се пази като дявол от тамян от всичко, което може да навреди на бебето й! Ще прави всички изследвания, за да е сигурна, че този опит ще доведе до раждането на живо и здраво дете и няма да допусне нищо да попречи на това. Ще е осведомена за всякакви изследвания, ще направи и повече от необходимото и стандартното, за да бъде сигурна, че бебето й ще се роди живо и здраво! Всички ние знаем колко много се пазим и правим различни изследвания, за да сме сигурни, че децата ни ще се родят живи и здрави!
Така че не на нас тия - Майката е виновна!
Надявам се, искрено се моля всичко да се оправи с бебето й!
Надинче, Каси - радвам се, че всичко е наред с вашите бебоци!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #99 -: Октомври 24, 2007, 15:11:23 pm »
Гане, станаха вече два новорегистрирани потребителя, които веднага тука пишат... и двамата гледам са много наясно кой е виновния :wink: Вярно взе да намирисва на нещо...