Здравейте Докторе! Досега само ви четях, но отскоро съм майка на близнаци-момченца. Чест и почитания за това, което правите за майките на "Зачатие" и дечицата им.
Имам следните въпроси, ще съм благодарна ако отделите от времето си за мен.
От три дни Михаил има обрив по челцето-ситни червени пъпчици. Днес забелязах и малко по бузките. На какво може да се дължи. Разбирам, че без да го видите едва ли ще можете да изкажете мнение, но по принцип, на какво да отдавам този проблем. Да уточня, че не кърмя, храня ги с АМ-Нан1 /не е противоалергенно, по препоръка на педиатъра/. Пият чай на ХИП и от седмица им давам капките за колики САБ симплекс. Утре сме на посещение при личния педиатър, но аз държа и на вашето мнение.
Относно храненето, имам въпрос. Нормално ли е да нямат изграден режим /вече са на три седмици/, и да търсят мляко дори на по-малко от 2 часа. Вече хапват АМ по 80-90мл. на хранене през два часа, рядко издържат до 3 часа. Така е и нощно време. Изхождат се често, засега нямат проблеми с това. Чувам различни мнения за количеството мляко. От 40мл. до 90мл. на хранене? Колко трябва да са наддали първия месец децата ми, защото и по този въпрос чета различни мнения?
Михаил има леко запушено носле. Според мен се дължи на това, че се случва да повърне и през нослето. Тревожно ли е? Засега капвам натриев хлорид и почиствам с аспиратор.
На какво да отдавам хълцането. И двамата хълцат често, Християн повече. Вярно ли е че това са вид колики? И как да им помогна?
Какво ще препоръчате против подсичане? Християн има леки проблеми, мажа го с крем Здраве и Бочко.
Безкрайно ще съм благодарна ако ми отговорите. Май прекалих с въпросите, за което се извинявам. Желая ви лека вечер и всичко най-добро! Касси