@Munichka
Теста НЕ показва алергичност или повишена чувствителност, освен може би към морков, но ако сега и давате морков и детето няма проблем от него, резултата от теста може да се пренебрегне, и да се интерпретира само като естествена реакция към спектъра храни, които човек консумира. Към краве мляко не виждам пък изобщо никаква чувствителност->>Мляко (краве) ->>39->1. Даже стойността 39 е една измежду най-ниските. За каква АБКМ става въпрос? За никаква АБКМ...
Ако забелязвате, към кон титъра е най-нисък. Защо? защото детето не е имало среща с кон. След всяка среща с алергени, организма има отговор. Това обаче не значи алергия. Значи "контакт". Затова тези тестове трябва да се интерпретират с особено внимание.
Всъщност, по резултатите си, този тест е в рамките на нормата.
Естествено за никакво даване на антихистамини с месеци и реч не може да става. Какво всъщност лекуваме с тях? АД не е алергично заболяване. "Тестовете" ли лекуваме с тях? Ами те са си нормални...
Какво мляко пие детето сега?
Как е детето в момента?
Сега разбирате, че да се дава "Фризопеп" на сляпо не е правилно. И теста подтърждава че няма АБКМ. Особено пък и ако симптоми на АБКМ няма...
Освен, че майчиното чувство ми каза това, което ти си написал, сега наистина съм много по-спокойна. Когато чуеш мнението на лекар, който не психира майката и не трови детето, това може само да носи спокойствие.
Бърди, Досега, тоест 4 месеца вече, Йони пие фризопеп. Никакви млечни. Тази сутрин й купих Фризо ХА и й дадох 1 лъжичка или съвсем целенасочено започнах със захранването. Правилно ли съм реагирала?
В момента дечко е добре. Бях ти писала, че докато беше пика на алергията й давах Нутрилон 3, а в момента, в който го спрях - петната изчезнаха. От тогава не сме имали проблеми, освен едни дребни пъпчици, които се появиха точно преди да идем до Мустаков. Тези пъпки не бяха много, а тук-таме и сякаш бяха пълни с лимфа, не гной. Тогава той каза, че имала леки изменения в нося!? (погледна я с фенерче) и установи алергия към микроакари. каза ни да напръскаме всички мебели, легла, завивки и т.н. с БиоКил. не знам дали е било от това пръскало, но след седмица пъпчиците изчезнаха. Интересно е, че в тези изследвания няма вискоко изразена сенсибилизация към тези акари.
Сега съм решила да я захраня с мляко и да не й давам никакви лекарства. Най-вече си мисля, че ако тази алергия е била към моркова в сока, то реакцията се е получила благодарение на нтратите в морковите.
Не разбрах само какво означава диагнозата - Urticaria acuta?
Бърди, благодаря ти