0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie
« Отговор #320 -: Октомври 12, 2007, 22:09:44 pm »
Здравейте докторе! Имам нужда от Вашия съвет. Малката е с хрема и запушено носле днес вече осми ден. Слагам й на един час физиологичен разтвор и капки Виброцил 3-4 пъти по 1 капка (на листовката прочетох, че не трябва да се слага повече от една седмица и вече го спрях). Така че вече сме само на ФР, но няма особено подобрение. Не иска да яде, не може да спи нормално, почти непрекъснато мрънка. Иначе няма температура, кашля от време на време, но според мен е от секрета от носа. Педиатъра каза, че гърдичките й са чисти. Моля Ви дайте ми съвет какво да правим с това носле. Възможно ли е толкова време да не се повлиява?
Може да ползвате Олинт 0.05%.
Нормално един ринит трае 7-10 дена. Така че- търпение.
Здравейте докторе, да се отчета: при нас хремата премина...отново бяхте прав - трябвало ми е повече търпение  :balk_149:
Но сега имаме друг проблем: от известно време малчо не иска да яде (аз го отдавах на хремата), но от два дни вече напълно отказва да яде, още като види лъжичката и се започва едно мятане, нервничене и рев. За днес е изяла само 60 мл АМ на обяд и 100 мл АМ преди лягане (само мляко мога да й пробутам  :?) Да отбележа, че тя по принцип е много спокойно дете, плаче само ако има сериозна причина и досега се е хранила много добре. Днес забелязах, че избива горно зъбче. Мислите ли, че това е причина за неяденето? Трябва ли да се притеснявам или това е временно състояние?
« Последна редакция: Октомври 12, 2007, 22:57:36 pm от jam »


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #321 -: Октомври 12, 2007, 23:07:24 pm »
добре де, да даваш подсладена вода и да мажеш със зехтин равно на престъпление ли е????ми моето бебе отказваше обикновена вода и понеже ядеше само АМ, нямах грам кърма  давах подсладена.

моето бебе също беше на АМ и не е пило вода, докато не стана на 8-9 месеца.
е и какво? кой е казал, че трябва непременно да приема допълнително гола вода, след като с АМ приема до 1 литър вода дневно?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #322 -: Октомври 13, 2007, 00:02:07 am »
1.въпроса ми беше към д-р Бърди
2.така са ми казали,така съм преценила - е и какво????
3.ако днес е ден за заяждане - ако обичаш ме прескочи!!!
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #323 -: Октомври 13, 2007, 13:00:06 pm »
Здравейте докторе, да напиша. Изчаках умишлено малко, за да проследя поне два-три дни. Изводи: При нас няма половинчати неща - или ядем от гърда без да искаме добавка (само един път 20 гр.) или пищим и ядем само от шише.
От гърда ядем рано сутрин в 5.00 и после в 8-9.00, след това още веднъж /както пожелае грацията/ или след обяд или вечер. Знаете, аз кърмя с протектори, поради изключително хлътнали зърна и когато гърдата няма мляко /има съвсем малко/ е много мека, съответно силиконовия протектор не се закрепва, няма вакуум, няма мляко, има пищене....Т.е. и да има малко неможем да го сучем. А като почивам се събира, тя веднага засуква и е "all right"
1.Редно ли е да редувам така - кърма и АМ?
Забелязах пъпчици и зачервено в зоната на пелените.
2. Това подсичане ли е? И възможно ли е да се променя урината от въвеждането на АМ?
Защото забелязах промяна в изпражненията - станаха доста по кашести. Не са толова воднисти, но като цвят и аромат  :wink: няма промяна.
3. Като пие от шише /взех и подходящо за възрастта + подходящ биберон/ и като гълта чувам как и отива в стомахчето? Нормално ли е това и защо, прегладняла е и е празен или си бълбука просто  :?
Отидохме да вземат посявка, за да видим какво има в нослето? Не съм обнадеждена, не защото очаквам нещо, а защото докато го вземе излизаше да се консултира поне 3 пъти сестрата и възклицава около 15 мин. как не е взимала скоро /ако изобщо е/ секрет на толкова малко бебе, като че ли не е човек, а извънземно. А Кристина си спа през това време.
Идната седмица ще ви кажа какво е положението и ако има нещо да ми кажете как да действам.
Това за сега докторе,
поздрави и благодаря,
Нина


« Последна редакция: Октомври 13, 2007, 13:03:42 pm от Nina »
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #324 -: Октомври 13, 2007, 13:21:02 pm »
Нещата са прости:

*всяко дете, за което има данни за Резус или кръвногрупова несъвместимост се следи строго след раждането със серия лаб. изследвания, включително Кумбс тестуване и лаб за инфекции.
*всяко дете без тези данни, но изглеждащо "жълто" се изследва подробно, и не се изписва без да сме сигурни, че билирубина е под определени стойности, и няма причини да се покачва.

Жълтия цвят на новороденото е важен, но не единствен.
Без лабораторен контрол, нищо отговорно не може да се каже,предприеме.
"Лекуването" на деца с жълтеница в домашни условия, без да има ясна картина за причините е безотговорно "начинание" с огромен риск.

Пак не издържах.....Вие докторе или сте оптимист или сте наблюдавал и работите в нормални условия. Т.е сигурна съм как работите и ще си "говорим" често виртуално.
Имам един аборт, с 0(-) кръвна група съм, а таткото в Б(+), но докато налучкат точната му крвна група бяха минали 24 дни и чак тогава ми биха анто Д имуноглобулин. А е редно до 72 часа след аборта. Колко ли треперих при бременността с Кристина...
Тя се роди първо със зелени води, високи левкоцити, по-ниско тегло и е с Б (+) - нямам информация за нищо от това, което сте написали по-горе - дали е правено или не. За сметка на това купих по съвета на лекар една банка с глюкоза да давам на бебето, заради кръвните групи и жълтеницата........Добре, че банка с глюкоза без инструмент неможе да се отвори, та докато пробивах шишето мина една педиатърка и ми каза да не давам глюкоза... Аз щях да дам, защото не съм лекар и незнам, трябва да имам доверие на лекарите, нали те знаят кое е най-добре???????
Изписах ни жълти, както повечето бебета, но съвсем малко жълти. Жълтеницата беше лека, според мен и според педиатърката, а дали наистина - "ху ноус", свалихме левкоцитите, детето наддае добре, живичка е много и жилава и незнам сега Бог ли има, природа ли или лекари...
Дано и за в бъдеще да сме добре. И всички да са добре.
Нина
« Последна редакция: Октомври 13, 2007, 13:24:06 pm от Nina »
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #325 -: Октомври 14, 2007, 17:36:19 pm »
Д-ре Здравейте,
Искам да ви попитам да попитам, дали е нужен антибиотик? ПОложението е следното: температура от снощи 38,5, поддържа, силно зачервено гърло/видях го , много е набъбнало и има червено-кафяв цвят/, гърдичките му са чисти. Давам му засега Нурофен и еферган  за Т, но свекърва ми иска да му давам Успексин. Незнам какво да правя?
*

    nani

  • **
  • 74
  • Обичта е това от което имаме най-огромна нужда
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #326 -: Октомври 14, 2007, 17:36:51 pm »
Здравейте д-р Бърди,
започнахме захранването от месец и половина. За това време сме хапвали пюренца от круша, ябълка, слива, банан, гразде, картоф, морков. Давам ги на обяд и в след обедното хранене.  :lovedock: :lovedock:Започнахме и местни пюренца от седмица с пилешко и пуешко месо-готови на Гербер и Нестле, като в тях се съдържа и тиквичка и броколи.От кашите сме хапвали оризова, с круша и плодова. За възрастта на която сме какво още трябва да въведа? Трябва ли вече да давам супички и кремчета? А храни съдържащи глутен от кога да давам и какви?
Ние продължаваме да се кърмим и количеството което изяжда бебо е най много 100мл. дори и да е много гладен. След това минава половин час и пак огладнява, но иска само кърма. Така че още неможем да заместим едно хранене изцало. Това проблем ли е?
Благодарим и ви желаем добро здраве  :lovedock:
*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #327 -: Октомври 15, 2007, 11:36:40 am »
Здравейте доктор Birdie, ние вече имаме резултатите от носния секрет и те както и предполагахме показаха голямо количество Staphilococus aureus. По съвет на педиатърката лекуваме с Bactroban nasal gel сутрин и вечер за 10 дни.

Моля Ви кажете ми дали при наличие на стафилококова инфекция може да сложим ваксината Превенар или трябва да изчакаме да се излекува и след това?

Благодаря
Има Превенар в Бг??
Може да я поставите 2-3 дена след началото на лечението с Бактробан.

Не докторе, за съжаление в БГ няма Превенар, на мен ми я купиха от Гърция. Интересува ме дали трябва да мине 1 месец от поставянето на предишната ваксина /Пентаксим/, за да поставим Превенар или не е необходимо. И оше нещо - утре /в други ден/ ще правим пак посявка, за да видим дали сме излекували стафилококите /макар че все още бебка има доста сополки/, ако и този път резултата излезе положителен, с какво препоръчвате да продължа лечението й. Благодаря Ви.

п.п. Докторе, някъде по-напред в темата бяхте дали връзка със сайт за ваксинационния календар в Гърция, но така и не успях да го открия. Бихте ли го написали пак  :) Благодаря отново
« Последна редакция: Октомври 15, 2007, 11:44:01 am от denito »


*
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #328 -: Октомври 15, 2007, 19:05:17 pm »
Докотре, помагайте болни сме! Естествено аз съм голяма паника, но ми е за първи път  :oops:. - Чува се едно хриптене като диша Малчо, когато изкиха сополи (защото иначе не излизат) са прозрачни и течни. През нощта кашля, предполагам, че се дави от сополите. Посети ни педиатър (вече друг) и каза, че за сега е само носа. Предписа ни разреден адреналин в носа...на мен това ми се струва странно. Моля ви кажете си мнението по следните въпроси:
 1. Адекватно ли е лечението с адреналин?
 2. Извежда ли се бебе навън, когато е болно (при положение, че навън е доста студено - днес беше 12градуса)?
 3. Какво се случва с витамин Д, ако бебето не се извежда, т.е. да приема ли в този период само готови капки?
 4. Трябва ли да давам на Цветомир зимафлуор при положение, че аз пия?

 Иначе сме на някакво средно решение с "гръдния" проблем - храня два последователни пъти от по-продуктиваната гърда, като преди първия път изстисквам колкото мога. Третият път храня от другата гърда. Повръщането намаля много - вече повръща само при първото хранене от по-продуктивната гърда, на другите хранения връща само малко при оригане. Предполагам, че ако изцяло го храня от едната гърда и този проблем ще отпадне, но не ми се ще да я отбивам едната, кой знае - може да потрябва :oops:.
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #329 -: Октомври 15, 2007, 19:12:13 pm »
Защо не ни пише доктора? :(
*
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #330 -: Октомври 15, 2007, 19:20:05 pm »
Здравейте, докторе!
И аз съм доста притеснена. В къщи аз съм болната. Имам лека температура - 37.1, тресеше ме и ми беше много студено, но с парацетамол я смъкнах засега. Бях много отпаднала и нямах сили да държа даже детето. Също така, имам и разстройство. За него вземам смекта, отделно пия чайове и ям препечен хляб със сирене. От няколко часа съм с маска, за да не заразя детето. Въпросът ми е следния - как да разбера дали и детето се е заразило и какво бих могла да предприема, за да се излекува и то? Цял ден е неспокойна и плаче, но с много гушкане най-накрая заспива.

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #331 -: Октомври 15, 2007, 19:35:36 pm »
Здравейте докторе, да напиша. Изчаках умишлено малко, за да проследя поне два-три дни. Изводи: При нас няма половинчати неща - или ядем от гърда без да искаме добавка (само един път 20 гр.) или пищим и ядем само от шише.
От гърда ядем рано сутрин в 5.00 и после в 8-9.00, след това още веднъж /както пожелае грацията/ или след обяд или вечер. Знаете, аз кърмя с протектори, поради изключително хлътнали зърна и когато гърдата няма мляко /има съвсем малко/ е много мека, съответно силиконовия протектор не се закрепва, няма вакуум, няма мляко, има пищене....Т.е. и да има малко неможем да го сучем. А като почивам се събира, тя веднага засуква и е "all right"
1.Редно ли е да редувам така - кърма и АМ?
Забелязах пъпчици и зачервено в зоната на пелените.
2. Това подсичане ли е? И възможно ли е да се променя урината от въвеждането на АМ?
Защото забелязах промяна в изпражненията - станаха доста по кашести. Не са толова воднисти, но като цвят и аромат  :wink: няма промяна.
3. Като пие от шише /взех и подходящо за възрастта + подходящ биберон/ и като гълта чувам как и отива в стомахчето? Нормално ли е това и защо, прегладняла е и е празен или си бълбука просто  :?
Отидохме да вземат посявка, за да видим какво има в нослето? Не съм обнадеждена, не защото очаквам нещо, а защото докато го вземе излизаше да се консултира поне 3 пъти сестрата и възклицава около 15 мин. как не е взимала скоро /ако изобщо е/ секрет на толкова малко бебе, като че ли не е човек, а извънземно. А Кристина си спа през това време.
Идната седмица ще ви кажа какво е положението и ако има нещо да ми кажете как да действам.
Това за сега докторе,
поздрави и благодаря,
Нина
1.Да, може.
2.Да, вероятно. Ползвайте редовно защитен крем
3. :) Нормално е това.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #332 -: Октомври 15, 2007, 19:37:02 pm »
Д-ре Здравейте,
Искам да ви попитам да попитам, дали е нужен антибиотик? ПОложението е следното: температура от снощи 38,5, поддържа, силно зачервено гърло/видях го , много е набъбнало и има червено-кафяв цвят/, гърдичките му са чисти. Давам му засега Нурофен и еферган  за Т, но свекърва ми иска да му давам Успексин. Незнам какво да правя?
Зависи каква е причината за това. Ако е вирусен фарингит може да почакате, но ако е инфекциозна причината?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #333 -: Октомври 15, 2007, 19:41:58 pm »
Здравейте д-р Бърди,
започнахме захранването от месец и половина. За това време сме хапвали пюренца от круша, ябълка, слива, банан, гразде, картоф, морков. Давам ги на обяд и в след обедното хранене.  :lovedock: :lovedock:Започнахме и местни пюренца от седмица с пилешко и пуешко месо-готови на Гербер и Нестле, като в тях се съдържа и тиквичка и броколи.От кашите сме хапвали оризова, с круша и плодова. За възрастта на която сме какво още трябва да въведа? Трябва ли вече да давам супички и кремчета? А храни съдържащи глутен от кога да давам и какви?
Ние продължаваме да се кърмим и количеството което изяжда бебо е най много 100мл. дори и да е много гладен. След това минава половин час и пак огладнява, но иска само кърма. Така че още не можем да заместим едно хранене изцяло. Това проблем ли е?
Благодарим и ви желаем добро здраве  :lovedock:
Какви "супички и кремчета" имате пред вид?
Глутен от 10.5-11 месец...
Разнообразявайте зеленчуците по вид (и с домашно готвени храни).
Следва след около седмица и ако е минал месец от началото на захранване- жълтък.

Ще увеличаваме количеството на изяденото и ще заместим изцяло едно хранене.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #334 -: Октомври 15, 2007, 19:45:16 pm »
Здравейте доктор Birdie, ние вече имаме резултатите от носния секрет и те както и предполагахме показаха голямо количество Staphilococus aureus. По съвет на педиатърката лекуваме с Bactroban nasal gel сутрин и вечер за 10 дни.

Моля Ви кажете ми дали при наличие на стафилококова инфекция може да сложим ваксината Превенар или трябва да изчакаме да се излекува и след това?

Благодаря
Има Превенар в Бг??
Може да я поставите 2-3 дена след началото на лечението с Бактробан.

Не докторе, за съжаление в БГ няма Превенар, на мен ми я купиха от Гърция. Интересува ме дали трябва да мине 1 месец от поставянето на предишната ваксина /Пентаксим/, за да поставим Превенар или не е необходимо. И оше нещо - утре /в други ден/ ще правим пак посявка, за да видим дали сме излекували стафилококите /макар че все още бебка има доста сополки/, ако и този път резултата излезе положителен, с какво препоръчвате да продължа лечението й. Благодаря Ви.

п.п. Докторе, някъде по-напред в темата бяхте дали връзка със сайт за ваксинационния календар в Гърция, но така и не успях да го открия. Бихте ли го написали пак  :) Благодаря отново
Пентаксим и Превенар може да се поставят на една визита. Няма изискване за месец помежду.
Нека да излязат посявките първо...

Ето тук е календара за Гърция:
http://www.euvac.net/graphics/euvac/vaccination/greece.html
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #335 -: Октомври 15, 2007, 19:48:46 pm »
Докотре, помагайте болни сме! Естествено аз съм голяма паника, но ми е за първи път  :oops:. - Чува се едно хриптене като диша Малчо, когато изкиха сополи (защото иначе не излизат) са прозрачни и течни. През нощта кашля, предполагам, че се дави от сополите. Посети ни педиатър (вече друг) и каза, че за сега е само носа. Предписа ни разреден адреналин в носа...на мен това ми се струва странно. Моля ви кажете си мнението по следните въпроси:
 1. Адекватно ли е лечението с адреналин?
 2. Извежда ли се бебе навън, когато е болно (при положение, че навън е доста студено - днес беше 12градуса)?
 3. Какво се случва с витамин Д, ако бебето не се извежда, т.е. да приема ли в този период само готови капки?
 4. Трябва ли да давам на Цветомир зимафлуор при положение, че аз пия?

 Иначе сме на някакво средно решение с "гръдния" проблем - храня два последователни пъти от по-продуктиваната гърда, като преди първия път изстисквам колкото мога. Третият път храня от другата гърда. Повръщането намаля много - вече повръща само при първото хранене от по-продуктивната гърда, на другите хранения връща само малко при оригане. Предполагам, че ако изцяло го храня от едната гърда и този проблем ще отпадне, но не ми се ще да я отбивам едната, кой знае - може да потрябва :oops:.
За нослето бих препоръчал Олинт 0.05% и Стеримар или Низита + тези "помпички" за нослета.

Флуорната профилактика днес е много противоречива тема. Тук не даваме вече.
Няма проблем с Вит Д... слънце (когато го има)може и орез прозореца да го "вижда" (не е съвсем същото, но пак е достатъчно).
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #336 -: Октомври 15, 2007, 19:50:29 pm »
Здравейте, докторе!
И аз съм доста притеснена. В къщи аз съм болната. Имам лека температура - 37.1, тресеше ме и ми беше много студено, но с парацетамол я смъкнах засега. Бях много отпаднала и нямах сили да държа даже детето. Също така, имам и разстройство. За него вземам смекта, отделно пия чайове и ям препечен хляб със сирене. От няколко часа съм с маска, за да не заразя детето. Въпросът ми е следния - как да разбера дали и детето се е заразило и какво бих могла да предприема, за да се излекува и то? Цял ден е неспокойна и плаче, но с много гушкане най-накрая заспива.

Маската е достатъчна...
Ще се появят симптоми, ако детето се разболява...
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #337 -: Октомври 15, 2007, 19:58:13 pm »
Докторе,извиняваям се но много се интересувам от мнението Ви!Днес има резултат от носен секрет :Styreptococcus pneumoniae(281)-масово, но педиатърът реши да не дава антибиотик, тъй като хремата му се оправи и няма никакви други проблеми.Ако не се лекуват нямали да имам проблеми в бъдеще?Благодаря
*
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #338 -: Октомври 15, 2007, 20:26:11 pm »
Флуорната профилактика днес е много противоречива тема. Тук не даваме вече.
Докторе, има ли значение гена в случая - аз съм с много разпадащи се зъби...откакто пия Зимафлуор съм много по-добре?
*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #339 -: Октомври 15, 2007, 20:26:35 pm »
Пентаксим и Превенар може да се поставят на една визита. Няма изискване за месец помежду.
Нека да излязат посявките първо...

Ето тук е календара за Гърция:
http://www.euvac.net/graphics/euvac/vaccination/greece.html

Благодаря Ви. А кога бихте ме посъветвали да поставя втората доза на Пентаксим-а /първата я сложихме на 2 месеца/ - на 3-тия месец ли или на 4-тия и след това третата доза? В България слагат само три дози, а в Гърция как е?
Утре взимаме втора посявка от носния секрет, за да видим докъде сме стигнали с лечението. Ще пиша когато излезнат резултатите.

Лека вечер
Дени