0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варикоцеле - операция
« -: Септември 08, 2011, 13:53:15 pm »
Другата седмица (13-ти вторник) ми предстои операция от варикоцеле, това което ме притеснява е, че ще е с рязане на коремните мускули и до колкото четох после ще е зор 2 седмици поне, а като чета какви са операциите при д-р Кацаров в София се чудя дали да не отскоча до там и да направя операцията при него, тъй като явно идва по лека от колкото другата. Ще съм благодарен да споделите мненията си, макар че доста четох из форума все пак... нещо шубе взе да ме хваща точно накрая...

Re: Варикоцеле - операция
« Отговор #1 -: Септември 08, 2011, 14:38:10 pm »
Nameless,април месец мъжът ми беше опериран от варикоцеле с рязане на коремната стена. Докторът ни обясни, че ще го среже коремно, но ще гледа да не реже мускули, а някак си да ги заобиколи (не разбрах точно как става). Срезът е около 1.5-2 см на  около 2см от основата на пениса. Няма нищо страшно :). Имаше отоци след операцията,които не боляха, просто слабините му бяха синички за 2-3 седмици. Е и секс нямаше :). Много бързо се възстанови.
Успех!
Re: Варикоцеле - операция
« Отговор #2 -: Септември 08, 2011, 16:23:59 pm »
Операцията ми е в Стара Загора, ще видим какво ще стане, казаха че на следващия ден ще ме изпишат и така... Единственото, което ми е леко притеснено са болките след операцията, за което успя да ме пооспокоиш, за което благодаря (но все пак незнам ще ги заобикаля или не коремните мускули д-р Цировски). Стискайте палци  :wink:
Re: Варикоцеле - операция
« Отговор #3 -: Септември 08, 2011, 16:51:43 pm »
Мъжът ми не преспа в болницата. Операцията беше в 3 следобяд. Към 11 вечерта си тръгнахме като задължително трябваше да отиде по малка нужда. Можеше и по-рано да си тръгнем, но той не беше пил нищо от 10 часа и нямаше материал за малка нужда :). Болка имаше доколкото все пак е рана, но вървяхме пеша около 300м. Бяха му изписали болкоуспокойтелни, но той не взе нито едно.
Стискаме палци :)