0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #60 -: Септември 23, 2007, 15:27:39 pm »
Cygnus, и ние знаем да ремонтираме, не си мисли ти...
може да не знае да пляска с ръце, но може да пуска телевизора, двд-то, пералнята и да слага дискове в уредбата.

да, знам аз кое е интересно, ама не съм толкова богата, че да го пусна да играе с тия неща.
вече счупи един телефон и антената на един касетофон. засега баща му тури вето на по-нататъшното чупене на техника.
само когато съм много отчаяна, го пускам да отваря и затваря поставката за CD-та на компютъра - тя му е любима.

а това за стъклените чаши като играчка ме втрещи - не ви ли е страх, че ще ги счупи и ще се среже бе, хора?

освен предмети, исках да споделим и игри за този период. на какви игри играете с мъниците и изобщо - възможно ли е да ги заиграете с вас? аз признавам, Мартин не ми обръща почти никакво внимание на опитите да го заангажирам с нещо.

а навън играят ли с други деца? какво правят като са навън?

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #61 -: Септември 23, 2007, 15:33:21 pm »
а навън играят ли с други деца? какво правят като са навън?

Криско се заиграва с дечицата-пипат си ръцете, те го скубят редовно :D, той ги хапе. любимата му заигравка с нас е хапане 8O
*
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #62 -: Септември 23, 2007, 15:42:25 pm »
jam, резервни и стари бе душата - неизползваеми, дето си ги прежалила. Аз лично измих и спиртосах една PS2 клавиатура стара и мишка също, старата слушалка на безжичния телефон дето не работи. Иначе важни и нови неща се дават само ако съм плътно и мога да реагирам. Инак и ние имаме щети един mp3 плеър дето вече не му работи усилването на звука. Иначе за другите деца - определено интересни са батковците и каките. Наборите не. :)
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #63 -: Септември 23, 2007, 17:32:53 pm »
Джам, за игрите - играят само на мечки с баща му, обикалят се в кръг и си реват един на друг. С мен разглежда списания. Аз съм сигурна, че Марти не го впечатляваш, защото си му част от пейзажа. И аз съм така с Дани, за да го науча на нова дума, отнема седмица-две и то ако си я говорим всеки ден сутрин, в тези 10-15 мин, когато си се излежава в леглото и ми се усмихва, тогава е най-възприемчив. А като иде при баба си или при дядо си за ден само, и винаги се връща с ново умение, просто те са му по-интересни. Ще трябва да се примирим с ролята на нощни лампички, уви :-(

jam, резервни и стари бе душата - неизползваеми, дето си ги прежалила.
Мъдро говори cygnus, ама аз се усетих едва след като ми изяде телефона, добре че не беше скъп и модерен. Сега си има собствени надлежно спиртосани старо дистанционно за телевизор, стария ми  телефон и за крайни случаи една връзка ненужни ключове. Много ме е страх за зъбите му обаче и рядко прибягвам до ключовете. Иначе, музиката ни вече е по най-горните рафтове, отвертките на тате са заключени, тв вчера беше качен на стойка на стената, купих си фурна със заключваща функция и тройно студено стъкло, по ъглите на секцията имаме едни обезопасители, сега чакам още обезопасители за шкафове, и въпреки това всеки ден ми доказва, че и за половината опасности не съм се сетила. Дано и Господ да ги пази!

Навън се закача с всички, но май повече си пада по мамите на връстниците си, има и склонност да умилява дядовците, харесва кучета и понякога му позволявам да ги погали, ако са чисти и малки, после мием ръцете. Все налита на чужди играчки, което в нашия пренаселен парк ми е голяма драма. Ако познаваме децата или родителите нямат нищо против, хубаво, аз нося винаги и наши играчки за размяна, ама не винаги е така и тогава настава едно тръшкане, подгъване на колене и рев, от които само връзката с ключове ме спасява, понякога. Как се справяте вие с такива ситуации?
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #64 -: Септември 23, 2007, 19:14:25 pm »
jam не го оставям да си играе с чашите , защото ме е страх да не ги счупи, но при всеки удобен момент ги взима и започва да ги гризе. Не го оставям да си играе и с компютъра, но онзи ден ме издебна и замалко не счупи DVD-то.
Затова писах че от време на време мога да поседна щом се заиграе с колата, че иначе си играем на гоненица от забранените неща. :wink:
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #65 -: Септември 23, 2007, 22:47:49 pm »
Джамка, моя има едно старо двд, едно старо дистанционно, мобилния на баща му, който беше прецакан лично от него - наводни му със слюнка батерията, два пластмасови диска, които той ходи и пуска непрекъснато в двд-то или в сд-то на рс-то. Чашите са така качени, че да не ги стига, не че без да искам не съм забравяла, но сега му е кеф да вика наздраве и все още не сме имали инциденти. За нещастие обаче нямам как да вдигна на по-високо самото рс, та се дебнем кога ще изляза от стаята, за да остане насаме с тази играчка :? Миналия ден беше стартирал 20 интернет експлоръра, 2 прозорчета за търсене на файлове и 2 пъти аутлука. Общо взето се очертава като компютърен спец. Така беше блокирал всичко, че ми идеше да изхвърля самото рс навън :x
Пляскането с ръце е усъвършенствано, но само в такт с музика и викане на браво. Танцуваме с движения, които аз ако направя, ще се счупя.  :lol:
Водих го на нещо като забавачка. В момента, в който видя децата и забрави, че има майка, че съм до него и отиде да си играе с тях. Направи ми впечатление, че не търси конфликти, не се бие за играчки, ако не искат да му дадат нещо, оставя го и си намира друго. Харесва му да е сред деца, закача се, ръмжат си, викат си, тичат. Общо взето е много заинтригуван и вече не е диваче. А за хапане - още не ни се е случвало да го прави :D
« Последна редакция: Септември 23, 2007, 22:55:40 pm от Ganka »
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #66 -: Септември 23, 2007, 23:58:10 pm »
Гане,забавачка имаш предвид тези детските клубове ли.и аз водя Ели събота и неделя.само да прекрачи прага и мен ме е забравила.майките сме на кафето а 2 жени се грижат за децата вътре.пада голяма игра особено на пързалката където падат в басейн с топки.иначе навън по улиците са голяма клопка тези колички пред заведенията.уж по 50 ст или 1лв и неусетно ти се завива свят от пускане на стотинки.затова предпочитам спокойствието в детския клуб и контакта с деца там.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #67 -: Септември 24, 2007, 09:22:48 am »
Ниа, точно за такова нещо говоря. Много съм доволна - 2 часа не го мисля и не се занимавам с него :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #68 -: Септември 24, 2007, 09:51:32 am »
А освен тези приспособления да не се отварят шкафове и чекмеджета и едни, които се слагат да "запушват" контактите, има ли нещо друго измислено за обезопасяване, че да се поподготвям леко леко...
рано ни е още, ама времето минава бързо.
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #69 -: Септември 24, 2007, 12:36:45 pm »
И ние скоро не сме купували нова играчка. наистина за нашата възраст няма много подходящи. Вчера със задоволство констатирах, че все още нямаме нито едно счупено дистанционно или телефон, въпреки усилията на Мия. Тя си има детски телефон, но определено предпочита да си поиграе с моя. Иначе продължава да се интересува много от списания, вестници и книжки и всичко шумкащо и шарено. много обича да разчиства по масата -нареждам й разни неща и тя си ги хвърля с голяма задоволство. С баща си играе с топка, подава и я хвърля. Имаме един голям мечок, който пее и свети - снего много обича да си играе, показва къде му е носа и после му раздава юмруци. Пред огледалото в коридора доста се застоява -то е голямо и тя се кефи да подскача пред него и такива неща. Последната мания е опити за катерене, но аз ги ограничавам доколкото мога, разбира се. Иначе навън е много комуникативна, даже на мен ми става неудобно понякога -тя отива при някакви хора, без значение дали са баби и дядовци или каки и батковци и застава пред тях и им се усмихва и чака да я закачат, после разбира се, се сгушва в мен срамежливо, но иначе стои и все едно подслушваме :)Все гледа ако може някоя чаша да хване или чанта на пейките, такива неща я вълнуват повече от играчките. И колелата също, като види някое голямо паркирано колело и веднага ме дърпа натам и иска да пипа гумите, педалите и не мога да я откача оттам.
<br />[link=http:
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #70 -: Септември 24, 2007, 16:12:37 pm »
А освен тези приспособления да не се отварят шкафове и чекмеджета и едни, които се слагат да "запушват" контактите, има ли нещо друго измислено за обезопасяване, че да се поподготвям леко леко...
рано ни е още, ама времето минава бързо.

Има приспособление за обезопасяване на ключовете на печките, да не пуснат случайно някой котлон или фурната.
За острите ръбове - гумени накрайници.

Като стана въпрос за сигурност да сте виждали нещо такова, да се продава по магазините:


Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #71 -: Септември 26, 2007, 17:53:22 pm »
А освен тези приспособления да не се отварят шкафове и чекмеджета и едни, които се слагат да "запушват" контактите, има ли нещо друго измислено за обезопасяване, че да се поподготвям леко леко...
рано ни е още, ама времето минава бързо.

Eто тук има някои неща http://www.mothercare.com/gp/node/n/42774041/026-3978873-0638044?ie=UTF8&mcb=core
тук също http://www.pakostnik.com/bg/products.php?cat=13
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #72 -: Септември 26, 2007, 17:55:54 pm »
...

Като стана въпрос за сигурност да сте виждали нещо такова, да се продава по магазините:




Може би има и в Бг в Мадъркеър  http://www.mothercare.com/gp/product/B000JFANIA/sr=1-14/qid=1190818431/ref=sr_1_14/026-3978873-0638044?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42872041&mcb=core
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #73 -: Септември 26, 2007, 18:06:21 pm »
Васи, и друг път си цитирала продукти от сайта на MotherCare, ти ползваш ли ги и ако да - откъде си ги купуваш или ти ги носят? Защото аз вече за няколко неща питам в магазина им в Сф, а те от мен научават, че ги предлагат в интернет и съответно в магазина ги нямат.

Джам, сдобихме се с такова бедтайм приятелче, за каквото обясняваше. Давам го на Симона вечер в леглото, много й харесва да се гушкат. Да разбирам принципът е следния - играчката се дава при приспиване, а през деня за игра не се предлага, или?...
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #74 -: Септември 26, 2007, 18:13:16 pm »
Васи, и друг път си цитирала продукти от сайта на MotherCare, ти ползваш ли ги и ако да - откъде си ги купуваш или ти ги носят? Защото аз вече за няколко неща питам в магазина им в Сф, а те от мен научават, че ги предлагат в интернет и съответно в магазина ги нямат.
...

Родителите ми са в Англия. Аз съм от Пловдив и не съм влизала в Софийския магазин, ама си мислих, че горе долу покриват нещата или ако си поръчаш при тях не става ли?! А иначе не е лошо да хвърлят по едно око в сайта. Те редовно побликуват новите неща там.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #75 -: Септември 26, 2007, 18:24:54 pm »
ама си мислих, че горе долу покриват нещата или ако си поръчаш при тях не става ли

Ох, по принцип би трябвало да става, ама като се има предвид колко озадачено ме гледат, докато обяснявам кое точно нещо, публикувано в сайта, търся и за какво точно се използва, малко се съмнявам да имам успех с индивидуална доставка.
И изобщо - още не съм открила "своя" магазин, нито за играчки, нито за други бебешки неща! Пореден пример след гореописаното - Марсел, уж вносителите на Фишър Прайс. Харесвам си едно бънджи, пиша им мейл, звъня им да ги питам имат ли го - нямат го. Питам може ли да се достави - ще пуснат запитване и ще ми се обадят. Акцентирам, че държа да ми се обадят, да знам какво става, защото се интересувам много от продукта - да, разбира се, че ще се обадят. Ето, бънджито вече стои в нашия хол, пратено по пощата от далечна Англия, а аз още чакам резултата от запитването....
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #76 -: Септември 26, 2007, 19:52:22 pm »
Извинявам се, че пак посочвам сайта на Мадъркер, ама погледнете само, колко струва там уокъра на Чико http://www.mothercare.com/gp/product/B000JFFAUQ/sr=1-10/qid=1190818682/ref=sr_1_10/026-3978873-0638044?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42775041&mcb=core
 :x

П.п. Една английска лира е към 2,85 лева.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #77 -: Септември 26, 2007, 20:03:04 pm »
Извинявам се, че пак посочвам сайта на Мадъркер, ама погледнете само, колко струва там уокъра на Чико http://www.mothercare.com/gp/product/B000JFFAUQ/sr=1-10/qid=1190818682/ref=sr_1_10/026-3978873-0638044?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42775041&mcb=core
 :x

П.п. Една английска лира е към 2,85 лева.

Мда...примери такива много, не само с Чико.
Харесвам играчките на фирми като Чико и Фишър Прайс, фирми, които правят това от много години,
всичко е добре измислено и изпипано, лично за мен си струва парите да дам пари за хубава играчка. ОБАЧЕ адски ме дразни фактът колко завишени са цените тук!
*

    eleonor

  • ****
  • 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #78 -: Октомври 21, 2007, 13:15:14 pm »
ВръЩам се на теми4ката за игра4ките с едно въпрос4е към знаеЩите мами :lol:
Бихте ли ми казали, дали в България се продават и къде, една игра с куб4ета, на който има картинки и като се сглобят се полу4ава неЩо като пъзел :oops:
Незнам дали Ще ме разберете за какво говоря, ами едно време вси4ки май сме си играли с тях, от пластмаса, дърво или хартиени са.
Търся да купя за една приятелка такива(и обеЩах), но за съжаление тук ги няма по магазините :(.
Благодаря ви предварително
Аааа, и дали подобен вид игри са подходяЩи за 9 месе4но дете?



Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
Re: Играчки и игри за бебето и детето
« Отговор #79 -: Октомври 21, 2007, 13:48:25 pm »
Не се сещам точно за какво говориш, но в Данета онзи ден гледах, че бяха пуснали доста нови играчки и имаше и много готини дървени пъзели, разгледай там :)