0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте и от мен!

Аз направих спонтанен аборт и се наложи абразио. Оказа се, че бебето е спряло да се развива и е умряло в мен без да знам. В деня който отидох в болницата вече организма беше тръгнал да изхвърля плода. Имах болки и кървене. Бях в края на третия месец от бременността и в началото на четвъртия.
Менструацията ми дойде на 37 ден след абразиото. Нямаше я силната болка от преди да забременея. Имаше си болка, но сравнително слаба.

Казвали са ми, че болките при не раждали момичета се дължат на малка или недоразвита матка. Даже обяснението било в това, че матката не можела да изхвърли съдържанието си заради малкия отвор или сега, в нашето съвремие, поради причини дължащи се на храненето ни, ендометрилания слой бил по дебел и изхвърлянето било по-трудно. При мен болките обикновено са сутрин и  са свързани с ходенето до тоалетната. Лекар ми е обяснил, че най-вероятно е от притискането.

Всичко си изглеждаше добре, само че се оказа, че имам кандидоза или от антибиотика след абразиото са ми се развили гъбички.  Това до някъде трябва да ме успокоява, защото  може би не съм развила бактериална инфекция, която е много опасна.

Спирам се на болката, защото тя днес ме измъчи ужасно. В момента съм във втория цикъл след абразиото. Тази болка ме притесни доста. Повърнах лекарствата и свещичката за обезболяване изхвърлих. Мъчих се няколко часа. Надявах се, че от едното зло поне нещо добро би следвало. Надявах се, че преди следваща евентуална бременност няма да се тъпча с обезболяващи по време на цикъла. Дойде ми по-рано отколкото обикновено на 29 ден докато ми идва към 31 -32 ден. От абразиото и двата цикъла протичат с известна разлика в сравнение с преди бременността. Кървенето сега е много по-алено червено. Пих след манипулацията по мое усмотрение коприва, за по-добро възстановяване по една чаша чай всеки ден. По време на първия цикъл близка ми беше приготвила истинско кисело мляко и може би за това нямах болки. Сега при втория реших да пробвам и това с листата от малина. Четох, че освен за създаване на хубав ендометриум и обезболяват при цикъл. Но сега се съмнявам за действието му. Пих ги за да видя как ще ми се отразят по време на цикъл, но вместо по 3 пъти на ден съм ги пила или 2 или 1 път вчера сутринта. Може и  да не е повлиял. Може би имам дебел слой а не тънък ендометриум и от там е проблема.

Моля ако има хора с подобен проблем да сподели. Как се справят с болката? Какъв предполагат, че е проблема при мен. Дали не е свързано с червата или някакви хормони? Мен ме притесняват обезболяващите, защото четох в книгата "Оптимално хранене преди и по време на бременността" на Патрик Холфорт, че не е добре месеца, през който мисля да забременявам да пия каквито и да е лекарства, ако това е възможно. Даже съветват 3 седмици преди зачеването за жените и 4 месеца за мъжете да се избягват ако е възможно всякакви вредни вещества. Тук прочетох във форума в друга тема, че не е добре човек да се вглъбява и да се обвинява, за което съм съгласна, но ми се иска да опитам с по-здравословно хранене или евентуално да си разреша проблема. Чудя се дали да пия листата от малина, по време или след менструацията? 


Предварително Ви Благодаря!