0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ще ми помогнете ли
« -: Август 19, 2004, 17:51:54 pm »
Здравейте!От скоро съм регистрирана и не познавам никой в сайта на който много се възхищавам.Имам един въпрос който засега не намерих да е задаван.КАК ДА ИЗБЕРА СВОЯ ДОКТОР?Проблема е в това,че ходих при един доктор който с нищо не ми помогна,след лечението-хормонално чаках резултатите от едногодишното лечение и разбрах,че няма ефект.Срещнах статия в сайта написана от него(няма да споменавам името)и все пак не му вярвям.Сега решихме да имаме бебче и незнам дали хормоналните проблеми не са останали.Идва и проблема при кой  доктор да отида.Събрах доста информация за доктори,но едни казват-В МАЙЧИН ДОМ СА НЕКАДЪРНИЦИ НЕДЕЙ ДА ХОДИШ ТАМ и обратно В ШИЙНОВО........Е КАЖЕТЕ МИ КАКВО ДА ПРАВЯ?Благодаря предварително
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
ще ми помогнете ли
« Отговор #1 -: Август 28, 2004, 00:30:45 am »
Изборът на лекар наистина е много трудна работа. Явно става по метода на пробите и грешките. Освен проучването, което очевидно правиш, ще ти обърна внимание върху следното:

1. Поема ли отговорност? Описва ли това, което намира при прегледа и дава ли ти копие от него, снимка от УЗ, описание на находката и т.н.

2. Има ли стратегия? Дава ли ти ясна перспектива за предстоящите изследвания, очаквания, лечение, манипулации и т.н.

3. Можеш ли да му задаваш въпроси и получаваш ли ясни отговори?

4. Казва ли понякога - моята компетентност свършва тук, по - нататък трябва да потърсим консултант?

5. Говори ли против свои колеги? Изтъква ли се като най - големия специалист в областта?

Май стига за днес, а? :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу