0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета преди време пуснах тема като Ви питах как да направя това.
Сега след като говорих много подробно с мойта лекарка искам да Ви споделя какво каза тя за да не направи някой някаква грешка.
Лекарствата трябва да се пренасят само в хладилна чанта и в никакъв случай ампулите не трябва да имат пяк допир с лед(така че варианта с термоса отпада). Трябва да са в хладилна чанта и да са си в кутийките.
Дано да съм била полезна на някой!
Успех на всички!
Благодаря ти, Лилия! Успех и на теб! :)
Няма за какво. Дано да съм била полезна, з-о аз доста се лутах преди да разбера правилния начин.
Благодаря!
Аз работя в куриерска компания и често транспортираме кръв и тъканни проби от болници. Понеже трябва да са на температурен режим се транспортират в опаковки от стиропор и със сух лед вътре. Ама не мога да обясня какво точно представлява сухия лед. Виждала съм, че е опакован в найлонови торбички и няма нищо общо с обикновения лед. Друг вариант, за който се сещам са мразилките, които се продават-едни пластмасови контейнери, които се държат във фризера и после издържат няколко часа. Не зная дали това не се слага и в самите хладилни чанти-ние имаме такава от плат с точно същата мразилка.
Иначе сухият лед е идеалното средство, но е скъп и не зная къде може да се намери. Осигурява ниска температура за най-малко 48 часа.