0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

д-р Халачева - Варна
« -: Август 08, 2005, 15:59:22 pm »
В следващите редове ще Ви разкажа за моите преживелици докато ми направят лапароскопия и за голямото разочарование от една докторка, и ако някой ходи при нея да си има едно наум.Не ходете при доктор Халачева – Варна, работи в новия Майчин дом на ул.Мир.1.
Аз ходя при гинеколози в Бургас и след множество други причини за незебременяването ми, ми поставиха диагноза поликистозни яичници и ме посъветваха да отида във Варна във въпросния медицински център, да преценят там специалистите и евентуално да направим лапароскопия с фенестрация за ПКЯ. Отидох и попаднах на д-р Халачева /там работят множедство гинеколози, все добри специалисти/. Прегледа ме тя и потвърди поликистозата и решихме следващия цикъл да правим лапароскопия /нали трябвало до 10-я ден от цикъла да се направи/. Даде ми тя мобилния си номер да и се обадя когато ми дойде цикъла и да фиксираме дата за операцията и да си подготвя изследвания. И така първият ден на цикъла аз й звъня да уточним нещата – и тогава се започва обади ми се утре, обади ми се след 1 час , след 2 часа и т.н. И множество обяснения че била незнам къде си в магадина например и др. А времето си минава вече съм на седмия ден от цикъла /през това време сме се чули поне 30 пъти по телефона/, а пък нямам дата за операция. Звъня й всеки ден по няколко пъти и все някакви обяснения за после да се чуем и т.н. Всичко това е придружено от невдигане на телефона тя вече ми знаеше номера и като го види не вдига. Казвам на съпруга ми да се обади от неговия тел. И той звънва а тя веднага вдига, обясняват се за какво става въпрос и тя казва че апарата е развален техника е до нея и го оправят да й се обадим след два часа, минава времето и звъним и пак нищо и тя пак не си вдига телефона вече и на позвъняванията на мъжа ми. Решаваме да звъннем направо в клиниката и се свързваме с др.Яков – управителя и тогава разбираме че никакъв апарат не е развален и че тя не е човекът, който извършва тези операции /а пък през цялото времи тя ми обяснява как тя извършва операцията/. И така разбрах се с него и на другия ден бях във Варна прегледаха ме и впоследствие направихме операцията- мина успешно. И сега дано вече всичко е наред при мен.
А изпуснах да кажа че след като ние се разбрахме с др.Яков, тя Халачева започва да ми звънви по телефона и да ми казва че някъде дреугаде ще правим операцията , щяло да ми бъде много ефтино, и продължава да лъже че апарата бил развален и т.н.
Това нейното безочие мина всички граници и това ако е лекар, ясно ми е че и те са хора и работят за пари, но нямаше нужда от такива лъжи.
Успех на всички в борбата .
« Последна редакция: Април 17, 2010, 15:24:26 pm от cygnus »
*

    Eli_

  • ****
  • 516
  • Тъпа и упорита !!!
Не ходете при д-р Халачева - Варна
« Отговор #1 -: Август 09, 2005, 00:05:03 am »
Здравей,аз също съм от Варна и чувам много лоши неща за Майчин дом и Доц.Маркова и отношението и към пациентите.За професионализма и немога да коментирам,не съм компетентна по въпроса.Мислех да ходя при нея но все повече се разубеждавам.За мен е много важен психологическия подход,начина по който лекаря взима /или не/ проблема ти присърце.Ние сме принудени от съдбата да се борим за нещо,което природата би трябвало да ни даде естествено и не сме виновни,че неможем да забременеем.Достатъчно сме изтерзани емоционално за да ни подритват,като някакви парцали.Аз лично,а сигурна съм и всички момичета във форума са достатъчно силни личности,достойни жени,изстрадали,борили се,успяли и успяващи в кариерата си и въпреки всичко намираме сили да продължаваме да се борим.Това е достойно за уважение,а не за унижение.Не трябва да позволяваме да ни мачкат.Но какво да се прави по дяволите,като сме им "в ръцете".Не можем сами да си направим ин витро :wink: Та от всичките тези приказки исках да кажа,че и аз все повече си мисля директно да се насоча към София.
*

    Anonymous

Относно д-р Халачева
« Отговор #2 -: Февруари 25, 2006, 01:28:51 am »
Здравейте! И аз съм чувала лоши отзиви за тази д-р Халачева. Няколко години е лекувала сестрата на моя приятелка. Незнаех подробвости, но скоро приятелката ми спомена за случя - лекувала састра и, като я тъпчела от ГОДИНИ с хормонални инжекции, без дори да изследва съпруга!!!!!  8O Освен всичко, тези инжекции трябвало да се бият в определени дни от месеца (според месечния цикъл), но не и за прехвалената д-рка (ако може да се нарече изобщо такава!!!!!) . Че инжекциите се поставят по схема, че не се ползнат с години и че се съхраняват при определена темпеатура познатата ми научила от позната аптекарка, но поизгубила малко време в заблуда (според мен) и се моля да няма сериозни последствия върху здравето и!
Постоянно слушам за тази клиника Майчин дом и не мога да си обясня защо оставят да работят такива некадърни лекари там. :twisted:
*
Re: Относно д-р Халачева
« Отговор #3 -: Март 02, 2006, 12:04:22 pm »
здравеите, аз сашто  сам бивша пациентка  на вапросната  хала4ева бях бремена и отидох на преглет  и тя ме прегледа с вагинален ултра звук и после ми вика ако прокарвиш  веднага ми се обади и така стана тя каквато стана спонтанен аборт.Аразбрах 4е в на4ална бременост нетрябва така да те преглейдат заштото се полу4авали конракции и като моя слу4аи.Сега посештавам маркова и аз сам много доволна от нея
За Д-р Халачева от Варна
« Отговор #4 -: Април 21, 2006, 18:31:53 pm »
8O  8O  8O
От скоро съм в този сайт...Моля за съвет...от по-опитните....
Страшно ме озадачихте с  информацията за тази Халачева??!!
Аз я посещавам от около месец (понеже не знаех кам кои да се обърна ,а съм чувала че се занимава с проблем като блезплодието...и то се справяла доста добре)
Имам син на 4 год.  а  за второто се мъчим от 2 год.Ваобразих си че има някакъв пробл.,защото и  с първото ни дете не стана веднага ,а след 1 год. опити...и така ....до Халачева стигнах.
каза 4е трябва да правим цветна снимка парво...а после да му мислим(аз бях на мнение 4е май първо се правят хормонал. изследвания,но не съм съвсем на ясно...)Снимката се оказа ок.Само някакво леко удебеляване на лявата тръба,но така или иначе проходимост имаше добра,дясната-перфектна.Каза ми да съм активна по време на предполагаемата овулация и ако ми дойде от третия ден да пия Клостилбегит за 5 дни и на 10-я ден да ходя при нея да види как са се образували фоликули,някакво замерване им прави... и ми каза да  си бия 2 ампули Прегнил и пак ..активност...сага 4акам резултата...,но според лич. лекар трябвало също първо да видя хормон. нива,особено пролактина.
Молбата ми е ако има някой с подобен проблем,моля да даде съвет....
Само 2 пъти съм ходила при Хала4ева...не е казано 4е там трябва да остана...ако има по-добър специалист да се пренасо4а докато е време...
Благодаря предварително!!!!
p.s.мъжът ми сие правил спермограма в АГ-Варна,но при опитите за първото дете и показателите бяха добри, един от тях беше на долната граница,но все пак в рамките на нормалното...
Не ходете при д-р Халачева - Варна
« Отговор #5 -: Април 21, 2006, 22:15:23 pm »
здравей Естела!!!
Аз също съм чувала доста отрицателни мнения за Халачева;ако й нямаш доверие смени я.Определено са нужни още изследвания като хормони например преди да се назначи Клостилбегит и другите лекарства който ти е предписала.В Майчин дом има и други специалисти който се занимават със стерилитет  като д-р Сариев и доц.Маркова и определено са добри.
Успех!!! :)
*
Не ходете при д-р Халачева - Варна
« Отговор #6 -: Април 24, 2006, 11:35:38 am »
здравеи мили4ка доц.маркова маи е много заета но според мен отиди при сариев доста е внимателен успех
*
Re: За Д-р Халачева от Варна
« Отговор #7 -: Април 25, 2006, 09:17:59 am »
Цитат на: estella
8O  8O  8O
... p.s.мъжът ми сие правил спермограма в АГ-Варна,но при опитите за първото дете и показателите бяха добри, един от тях беше на долната граница,но все пак в рамките на нормалното...


Пет години са доста време и ако тогава някой от показателите е бил граничен е твърде възможно да се е влошил още. Преди какъвто и да било прием на Клостилбегит те съветвам да направите нова спермограма. Защото ако имате проблем със спермограмата ползата от приема му ще е нулева, а вредата за организма ти-сериозна.


*
Не ходете при д-р Халачева - Варна
« Отговор #8 -: Май 10, 2006, 10:18:47 am »
Гласувам с две ръце за д-р Сариев!
Ние сме на начална фаза на изследвания при него, но се чувствам спокойна на прегледите / което за мен си е направо невероятно, понеже ненавиждам АГ кабинетите и се чувствам неловко /
Ever tried? Ever failed? No matter! Try again. Fail again. Fail better!
*

    Little cat

Re: Не ходете при д-р Халачева - Варна
« Отговор #9 -: Май 13, 2009, 21:09:33 pm »
Хайде, и аз да се наредя в списъка на недоволните от Халачева..
Правих стимулация за ivf по "къс протокол" под неино ръководство и останах мноооогоооо разочарована.
Тази жена незнае какво означават понятията:точнотст, такт,уважение..
Не се е усмихвала от последната световна война.Смята че пациентите са и длъжници за това ,че е благоволила да им отдели от времето си.
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Не ходете при д-р Халачева - Варна
« Отговор #10 -: Май 14, 2009, 00:59:16 am »
  Little cat , д-р Халачева не е психотерапевт,за да те посреща на всеки преглед със такт,уважение и много усмивки(както на теб ти се иска).В момента имам приятелка,която й е пациент и е много-доволна от нея.Разбери,че докторката е много заета и че не си й единствената пациентка.По-добре уточни недоволството си от самата стимулация,някакви проблеми ли се получиха?Защото,все пак докторката доста съвестно си следи стимулациите.
*
Re: Не ходете при д-р Халачева - Варна
« Отговор #11 -: Май 14, 2009, 16:55:55 pm »
Е, Баракуда, хубава работа. Естествено, че се очаква от всеки лекар да се отнася с пациентите си тактично и уважително, особено пък ако работи в сферата на репродуктивната медицина. Разбира се, не можем да очакваме от никого да се усмихва и да е в добро настроение (все пак всички сме хора), но да бъде любезен - определено, това си е въпрос на възпитание. И изобщо смятам, че ние сме длъжни да сме по-взискателни и да не се примиряваме с лошо отношение. На мен лично ако не ми направи добро впечатление лекарят като човек, не мога да му се доверя и като пациентка. Също смятам, че за да бъде добър лекар трябва най-напред да бъде добър човек, но това си е лично мое мнение.

Не виждам смисъл kогато някой лекар се държи зле, било то нетактично, било неуважително, да продължавам да ходя при него повече. И не го правя. Проблем е обаче ако трябва да идеш по спешност някъде и попаднеш на такъв.

*
Re: Относно д-р Халачева
« Отговор #12 -: Май 14, 2009, 16:58:47 pm »
Аразбрах 4е в на4ална бременост нетрябва така да те преглейдат заштото се полу4авали конракции и като моя слу4аи.Сега посештавам маркова и аз сам много доволна от нея

Това някой друг чувал ли го е, много притеснително би било ако е така. Тук в Германия всички ни преглеждат от самото начало с вагинален уз.
*
Re: Относно д-р Халачева
« Отговор #13 -: Май 14, 2009, 17:11:47 pm »
Аразбрах 4е в на4ална бременост нетрябва така да те преглейдат заштото се полу4авали конракции и като моя слу4аи.Сега посештавам маркова и аз сам много доволна от нея

Това някой друг чувал ли го е, много притеснително би било ако е така.
Сокойно в това няма нищо вярно, тук също си ни преглеждат още в началото с вагинален ехограф.  :D
 А за въпросната Халачева, даже не искам да я наричам докторка мога много да пиша и съм писала навремето, но ще си затрая защото пък знам ли може да е влязла вече в час, ама като чета написаното, едва ли...  :(
*
Re: Не ходете при д-р Халачева - Варна
« Отговор #14 -: Май 15, 2009, 20:58:06 pm »
Няма как от даден лекар всички да са доволни или всички да са разочаровани.
Аз съм пациентка на Халачева и съм доволна от нея.Правих инсеминация при нея и си ми следеше доста внимателно стимулацията.Когато забременях я тормозех постоянно по телефона включително и късно вечерта.Самата тя искаше от мен да и звъдя ежедневно да знае какво е полоцението.Винаги е била любезна и внимателна с мен.
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Не ходете при д-р Халачева - Варна
« Отговор #15 -: Май 15, 2009, 21:12:01 pm »
Определено,Пими е права,никой не може да налага мнение.Аз не съм пациентка на Халачева,но съм в Майчин дом и пред кабинета й винаги има много жени,което говори че не е това което описвате,щом ходят при нея значи е добра.И това заглавие на темата,ами всеки си ходи където си иска и винаги има доволни и недоволни.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
Re: Не ходете при д-р Халачева - Варна
« Отговор #16 -: Май 16, 2009, 00:06:07 am »
Мнение за Халачева, няма да дам, макар че имам лични наблюдения, но ще го задържа за себе си. Да не излезе, че не е това, което описвам  :) Всеки има глава на раменте си и може сам да си прецени. Само ще вметна, че опашката пред кабинета на един лекар не е определяща за качеството му на работа образно казано....който е ходил при Радева в Окръжна примерно, ще разбере какво имам предвид  :D
*
Re: Не ходете при д-р Халачева - Варна
« Отговор #17 -: Май 16, 2009, 19:21:25 pm »
Аз не налагам мнение, но говоря от опит. Била съм пациентка на Халачева 2год. и ако си мислите, че да се прави вътрематочна инсеминация без обработка на материала и да се тъпче пациентката 9 месеца без спиране с клостилбегит е нормално, значи няма какво повече да пиша в тази тема.  :D
 Надявам се, че поне това вече не го прави....
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Не ходете при д-р Халачева - Варна
« Отговор #18 -: Май 16, 2009, 21:53:59 pm »
...и ако си мислите, че да се прави вътрематочна инсеминация без обработка на материала и да се тъпче пациентката 9 месеца без спиране с клостилбегит е нормално, значи няма какво повече да пиша в тази тема.  :D
 Надявам се, че поне това вече не го прави....

  Споко,не го прави! :wink:
*
Re: Не ходете при д-р Халачева - Варна
« Отговор #19 -: Май 17, 2009, 00:29:52 am »
...и ако си мислите, че да се прави вътрематочна инсеминация без обработка на материала и да се тъпче пациентката 9 месеца без спиране с клостилбегит е нормално, значи няма какво повече да пиша в тази тема.  :D
 Надявам се, че поне това вече не го прави....

  Споко,не го прави! :wink:
Явно има напредък.  :lol:
« Последна редакция: Май 17, 2009, 00:34:16 am от peta »