0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    daniski

  • ****
  • 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #60 -: Август 13, 2008, 04:25:38 am »
Глейс,страхотен човек си.прегръщам те!
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #61 -: Август 13, 2008, 13:03:40 pm »
Глейс,страхотен човек си.прегръщам те!
интуитивно и аз мисля така!
И мисля ,че всичко ще се оправи и при Глейс :grouphug2:
Пожелавам и късмет и сили за напред! yahoo_17
*
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #62 -: Юли 23, 2009, 01:05:00 am »
Много искреност,разбиране и навременна подкрепа получих от всички вас.Щастлива съм,че най-после мога да ви отговоря с позитивизъм и хубави летни новини.Щастлива мама съм!Имам прекрасен осиновен син!А в тялото ми расте живот!Забременях в първия цикъл след осиновяването!
Отношението ми към бременността е особено...Не говоря за нея,не мисля дори...Не гледам в монитора при прегледите,не я обсъждам с никого.Пазя се много,слагам ежедневно фраксипарин.След осиновяването изпаднах в страхотен стрес.Детето беше много кротко,спеше,хранеше се и сякаш правеше всичко възможно,за да ми каже:"Мамо,спокойно-лошото свърши.Намерихме се,вече сме заедно...".Аз обаче спрях да ям и отслабнах силно,спрях да спя,за да слушам дишането му нощем.Станах изключително непохватна и се блъсках в стени и предмети.Цялата покрита със синини,плачех,защото си мислех колко лоша майка съм.Някъде тогава съм забременяла.Така и не помня дата на последна менструация и терминът ми е приблизително определен.Искам само да кажа нещо на онези от нас,които продължават да се борят и с това приключвам с въпроса за бременността ми-може би след като се роди бебето,ще събера смелост да пиша.
   Не забременях,когато бях на двадесет  и няколко.Не забременяк при всички многобройни икси опити и инсеминации.Нито веднъж нямаше имплантиране,дори миниатюрно покачване на чхг,което да покаже,че между нас става!Миналата година имаше две спонтанни,последователни забременявания,които приключиха в 6-7 седмица,въпреки че отначало знаех и вземах всички мерки да задържа бременността.
Забременях сега,в средата на тридесетте,толкова неочаквано,че и аз не мога да повярвам.Ако Господ е милостив и ми е писано-за 10 месеца ще стана мама на двама!
   Искам да разкажа за Него-нашето Слънчице!Оставаха два месеца до изтичане на документите ни за регистрация като осиновители.От Регионалната Дирекция в нашия град получихме писмо,с което социалните ни уведомяваха за изтичащия срок.Втурнах се да събирам документи,за да подновя регистрацията.И тогава дойде обаждането-от най-далечния възможен град ни казаха,че сме одобрени за осиновители на 10-месечно момченце.Не ни дадоха никаква друга информация и искаха да отидем на място,за да ни кажат повече.И тогава дойде може би най-големия стрес в живота ми.Мъжът ми-инициаторът за подаване на документи,категорично отказа осиновяване.Искаше да откажем детето по телефона!!!Каза ми :"Мечтал съм да те изпиша от родилното,да те посрещна вкъщи с новороденото,не искам осиновено дете$.Плаках,молих,говорих...Единственото,което постигнах,беше съгласие да отидем на място и да откажем детето лично.
През цялата дълга нощ,в която пътувахме, си мислех как това е края на борбата за рожба,на брака ми и на целия ни съвместен живот.Знаех,че няма как да остана с човек,отказал реализирането на мечтата ми за дете.Мислех си как аз можех да давам яйцеклетките си,да се подлагам на всички изследвания,да търпя всичко,а той да не пожелае да единственото предложено ни детенце.На сутринта,мълчаливи и далечни, в непознатия град,изчакахме да отворят социалната Дирекция и там служителите изобщо не допуснаха,че може да не отидем в местния дом и да не видим детето.Дадоха ни лист с напечатана за него информация,мъжът ми отказа да го погледне.После тръгнахме-съпругът ми нямаше избор,освен ако не искаше да направи сцена.Стигнахме в дома и една леличка донесе бебето...И стана Чудо!
Мъничето,никога невиждало мъж,протегна ръце към съпруга ми...А той-никога непрегръщал бебе,го пое...От този миг всякакви опити да разговарям с единия или да гушна другия бяха напразни.Седяха си,вглъбени един в друг,а аз смаяна,не можех да мисля изобщо.След като изтече единия час за първа среща и излязохме,веднага ме попита-Ще си го вземем,нали?
  Ами да,ще си го вземем,но за мой срам аз изпитвах огромни притеснения.Детето беше болно.При всяко вдишване мъчителни хрипове разтърсваха телцето му.Лекарят на дома твърдеше,че му няма нищо.Ден по-късно се оказа тежък бронхит и назначиха антибиотици.Малко след това узнахме,че за последните месеци са се редували всякакви проблеми с дихателните пътища и са сменени десетина антибиотици.Клатеше се...Знаех,че е характерно за тези дечица,но е стъписващо да го видиш за пръв път.Външният вид на детето беше...Да кажем,че беше силно различен от нас.Осиновяването нямаше да е тайна,но как щеше да се чувства сред други деца?А най-много ме притесни,че в доклада,който мъжът ми отказа да прочете,пишеше за заболяване на сърцето,което не знаех нито дали,нито как се лекува...
На всяка моя дума мъжът ми вадеше контрааргумент.
-Заболявания на дихателната система-ами при тая липса на грижи ...
-Клатенето-нормално,като не го е прегръщал никой...
-Външният вид-ами не сме го създали ние,че да прилича на нас.Ама пък е красииив!(последното хич не беше вярно :))
-Заболяването на сърцето-ааа,нищо страшно.И аз съм имал това като малък,отшумява с годините...
 Вечерта в хотелската стая мълчахме,изтощени от емоции.По телевизията даваха репортаж за домовете в България.Съпругът ми каза:Давай да го спасяваме нашия...И след малко добави:Или той да спасява нас...
 Това беше...Събраните за подновяване на регистрацията документи отидоха за осиновяването,преодоляхме разни съдебни пречки с отмяна на дела,ваканции на съда и и няколко дни преди да навърши годинка детето ни си дойде в къщи...
 Броени месеци оттогава и синът ни е неузнаваем.От заболяванията няма и следа.Клатенето спря почти веднага.А различният му външен вид?Това е най-удивителното-малкият се превърна в копие на баща си.Външност,навици,темперамент-все едно гледам умалена проекция на съпруга ми.Едва ли е нужно да казвам,че първата му думичка беше $тати$.Обикновено непознати,които ни виждат, казват на мъжа ми:момченцета приличат на майките,а вашия изцяло на вас.На което той отговаря:Ааа,не-щур е като жена ми :).Синът ми е винаги усмихнат,лъчезарен и много любвеобилен.Често както си играе и вилнее насам-натам-спира,отправя ми хитра усмивка,идва при мен-гушка ме и ме целува.И аз се превръщам в топчица щастие...Това е краят на моята история.Оказа се,че никъдето все пак има край...И аз го дочаках...
(извинявям се,имах проблеми с кавичките и препинателните знаци)
*
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #63 -: Юли 23, 2009, 01:14:27 am »
Ох, миличка, glace! Радвам се за теб, за вас, за вашето щастие! Краят на историята ти е начало на една безкрайна и щастлива приказка! Бъдете много щастливи!

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #64 -: Юли 23, 2009, 01:25:32 am »
Нямам думи, щастлива съм за вас!
 :bighug:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #65 -: Юли 23, 2009, 01:44:23 am »
Аз се разплаках :oops:
Да сте живи и здрави! И четиримата!
*
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #66 -: Юли 23, 2009, 01:46:11 am »
 :youwoman:

Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #67 -: Юли 23, 2009, 01:55:36 am »
Нямам думи, наистина безкрайно много се радвам за вас бъдете здрави и много щастливи!!!
*

    altea

  • ***
  • 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #68 -: Юли 23, 2009, 10:59:00 am »
Glace, твоята история ме разтърси и съжевременно съживи. Може би никъдето е само в нашето съзнание. Много се радвам за наградада,която получи за всичките си усилия и воля. Сега не се страхувай да бъдеш щастлива и аз постоянно си напомням, че щастието не е крайна спирка , а начин на пътуване. Щастливо пътуване в живота  :bighug:
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #69 -: Юли 23, 2009, 11:53:58 am »
Глейс,.......онемях след прочетеното.Пожелавам ви  щастие! :bighug:


“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #70 -: Юли 23, 2009, 12:18:55 pm »
мила, глейс,

твоята история ме разплака, нямам думи просто...Бог е чул молитвите ти и те е възнаградил за силата да продължиш, за силата да се пребориш и да постигнеш своето чудо!!!!

от все сърце ти желая всяка твоя следваща сълза да е единствено от щастие!!!!
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #71 -: Юли 23, 2009, 12:24:47 pm »
Глейс, прочетох историята ти от началото. Аз също нямам думи, освен да ти благодаря, че сподели с нас, за да ни вдъхнеш надежда в безнадеждните дни  :bighug:.
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #72 -: Юли 23, 2009, 12:27:40 pm »
 :rainbow: .
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #73 -: Юли 23, 2009, 12:47:54 pm »
:youwoman: поклон пред вашето прекрасно семейство
бъдете щастливи
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #74 -: Юли 23, 2009, 13:09:17 pm »
Глейс, толкова много се радвам за теб, за вас, за децата - тов, което расте в теб и това, на което сте дали хубав живот, изпълнен с топлина! :)  :youwoman: :youwoman:

Чета темата в работата си и по бузите ми се стичат сълзи от радост. Колегите ме виждат, че плача и сигурно си мислят, че имам проблем. А, аз всъщност плача от щастие и от емоциите, които бушуват в мен от твоя разказ! Благодаря ти Глейс :)  :pink_dust_1:


Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #75 -: Юли 23, 2009, 13:24:31 pm »
Глейс, твоята история е като приказка с много щастлив край. Трогна ме силно и много плаках докато четях (въпреки, че съм на работа). Благодаря, че я сподели с нас.... :)
*

    wild cat

  • ***
  • 404
  • Няма начин да няма начин!
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #76 -: Юли 23, 2009, 13:34:09 pm »
Глейс, мила, много се радвам, че сподели всичко това с нас!
Даваш ни много сили, за да продължим напред.
Наистина, когато човек губи не знае какво печели и когато една врата се затваря, се отваря друга. Дано всички имаме твоето щастие някой ден.
Пожелавам ти да си много обичана мама на двама и всичко лошо да остане в миналото.  :flower:
*
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #77 -: Юли 23, 2009, 14:10:32 pm »
Ооо,сега и аз се разплаках...Благодаря на всички ви!Спомням си първия опит икси.Мислех си -не съм чак такава късметлийка,че да стане от първия път.Откъде можех да знам още колко има да изстрадам.Имунологични,генетични,всякакви изследвания.Консултации с всички възможни специалисти.Разговори с гостуващи в България чуждестранни лекари.Продажба на всичко,което ставаше за продаване,за да финансираме борбата.Накрая-сериозна криза в брака ми.Почти постоянна депресия.Напускания на работа-как можех да отсъствам постоянно?Скъсване на отношения с приятели-те имаха деца,на мен ми кървеше сърцето за рожба...
Сега,виждайки промяната в мен,близки и познати ме питат:$Защо не подадохте документи по-рано?Защо чакахте почти 9 години?
Отговарям им:$Защото съдбата е чакала да ме срещне точно с Него!С прекрасния ми син!
А това не е цялата истина-всъщност решението за осиновяване не беше нито лесно,нито спонтанно...Дълго го приемах като присъда и мислех за всякакви наследствени,генетични,кръвни и други последствия.Генетика ли?В момента изобщо не ме интересува и се чудя защо съм отделила толкова терзания за това...Но това е сега-след като минах през всичко.Решението е толкова индивидуално,толкова лично,че на никого не смея да кажа-$Направи го!И все пак,като погледна усмихнатото личице на сина ми,като чуя прекрасното $Мамооо$,като усетя топлината на телцето му и си мисля,че щях да се лиша от всичко това,ако не бях издържала.Ако бях рухнала,бях се развела(на крачка бях,малко оставаше)-сега нямаше да имам Слънчицето ми...
Прегръщам ви момичета!Толкова сте силни,че чак сами не го осъзнавате!Иска се невероятна издръжливост , за да подложиш вената си за поредното кръвопускане,какво остава за да поемеш стимулация,пункция,безкрайното чакане след трансфер,ужасния страх от резултата...Сила се иска дори за да вземеш решение точно днес да започнеш борбата или да я продължиш,или да оставиш всичко и да застанеш пред кабинета с останалите сестри по съдба,или да вдигнеш телефона и да запишеш час...А вие я проявявате всеки ден, постоянно...Виждате ли-колко невероятни,страхотни хора сте!
*
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #78 -: Юли 23, 2009, 14:13:20 pm »
МАЙКО МИЛА!!!!!

Какво да кажа .... Да сте живи и здрави всичките и мнооооооого щастливи.
Понякога, когато виждам болката и страданието на някоя от нас си казвам "Боже, защо ни подлагаш на това,  с какво сме го заслужили, защо трябва да ни случват такива неща..."

после прочитам нещо такова и знам, че всичко си струва

« Последна редакция: Юли 23, 2009, 14:19:23 pm от Fussii »
В очакване ....
*
Re: Изгубена в никъдето...
« Отговор #79 -: Юли 23, 2009, 14:19:26 pm »
Какво красиво развитие на темата!
Глейс, мила, прегръщам те!
Бъдете много щастливи!