0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: стимулация - ЛУФ
« Отговор #20 -: Май 12, 2007, 08:02:16 am »
 
а ако са малки кистичките може ли да се говори за ЛУФ
Аз винаги съм имала по яйчниците многобройни малки фоликулчета и образувам кисти.Съмняваха се за поликистоза,но хормоните ми са перфектни.   8O 
*
Re: стимулация - ЛУФ
« Отговор #21 -: Май 12, 2007, 09:59:30 am »
Извинявайте, че се намесвам, но имам един въпрос относно възпалението на яйчниците и ЛУФ като последствие. На преглед с коремен видеозон док каза, че няма никаква физиологична причина за проблем със забременяването (вече 1 година), само отбеляза, че има съвсем леко възпаление на яйчника или яйчниците, което е пренебрежимо като причина. Моя приятелка също от много време неуспешно се бори със стерилитета. Тя има хронично възпаление на яйчниците, но много специалисти по нашия проблем също умаловажават това и казват, че не е причина за липса на бременност. Със сигурност поне тя си е правила фоликуметрия (май така се казваше  :ask:) Според вас да наблегна ли на лечението на това възпаление или щом дока казва, че не е проблем... Въобще възпалението симптом ли е на ЛУФ? Инъче ми изписа дуфастон за увеличаване на ЛФ, че е доста късичка - 10 дни.  :thankyousign:
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: стимулация - ЛУФ
« Отговор #22 -: Май 12, 2007, 11:30:13 am »
Възпаленията могат да донесът след себе си сериозни последици. "Малкото", но пренебрегнато възпаление след време става хронично и тогава какво правим..... Според мен само некомпетентен доктор може да каже, че дадено възплание е пренебрежима причина 8O. Направи консултация с още един доктор. Направи си фоликуметрия няколко цикъла. Проследи дължината на ЛФ... има много неща, които могат да се направят.
Възпаленията не са симптом на ЛУФ синдрома той се получава в следствие от тях.
Re: стимулация - ЛУФ
« Отговор #23 -: Май 12, 2007, 12:09:44 pm »
В моя случай- за 10 месеца след лапароскопия(оперативна)само 1-но спукване на презрял фоликул с 10 000Е Прегнил. Луф синдром в следствие на хронично възпъление в яйчниците в резултат на, което задебеляват обвивката си и затрудняват спукването на фоликулите. Няма общо с хормонални нарушения. Противопоказно стимулация освен ако не се касае за инвитро, при което не се налага естествено спукване на фоликулите.

Проследявай няколко цикъла, може да е инцидент. Не вярвам да няма жена, която да не е задържала ф-л през живота си. За да се постави подобна диагноза си трябва доста следене и добър лекар, които да предложи адекватно лечение. М/у другото при ЛУф синдром няма лечение.
Дано се касае за инцидент при тебе. Късмет  :crossfingers:

И аз да се вмъкна в темата... Преди 2 години ми правиха фоликулометрия в два последователни месеца, в резултат диагнозата на лекаря беше "липса на овулация", която тръгна да преодолява с клостил. С клостил беше преодоляна временно. Предстои ми лапаро и докторът, който ще го направи твърди, че най-вероятно се касае за ЛУФ-синдром. Но аз не съм боледувала от възпаление на яйчниците, нито съм ги лекувала. Освен това никога не съм приемала лекарства за фертилитет. Интирисното е, че същият доктор твърди, че това при лапаро може да се излекува. Доколкото схващам чрез изтъняване /оперативно/ на обвивката на яйчника. Дори каза, че запушените ми тръби и удебелената обвивка на яйчниците могат да са причина за малко фоликули по време на стимулация за ин витро /както се случи при мен/. Да сте чували такова нещо досега?
« Последна редакция: Май 12, 2007, 12:11:35 pm от Ivet1978 »
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: стимулация - ЛУФ
« Отговор #24 -: Май 13, 2007, 14:07:25 pm »
Ами и аз да се намеся. Аз съм с ЛУФ.  Диагнозата ми я поставиха след поне 12 следени цикъла с УЗИ по 3 пъти на месец. Лекарят, при който правих УЗИ-тата не знам защо не е поставил тази диагноза. Каза ми, че съм за инвитро и аз го смених.
Другата лекарка като видя изследванията ми каза: "Нищо ти няма, не се притеснявай!". Написа ми лекарствата и на третия месец  preggo.
Та затова според мен диагнозата ЛУФ все още не е присъда. Стига да се постави правилно разбира се и да се лекува адекватно.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Re: стимулация - ЛУФ
« Отговор #25 -: Май 14, 2007, 09:32:08 am »
По отношение за възпалението -  малкото възпаление може да не е причина за незабременяване, но ако е лекувано навреме и правилно. Защото както е малко възпалението ще стане голямо. И ще предизвика след себе си други лоши последствия.
От моите наблюдения и разговори ми направи впечатление, че много момичета с такива възпаления в последствие са с съмнения за ЛУФ. Но ЛУФ наистина не е присъда, може един месец да го има, а друг не.
Но възпалението се лекува задължително!!
Re: стимулация - ЛУФ
« Отговор #26 -: Май 14, 2007, 09:46:50 am »
Сега ми хрумна да попитам, на вас правили ли са ви някакви изследвания, за да се открие възпалението и изобщо как са ви го открили?
Защото при мен беше на базата на болки по време на секс. И една от лекарките видя някаква съединителна тъкън и сраствания с ехограф, но от тогава съм ходила при поне 3-ма лекари и никой не е споменавал такова нещо. Малко странно ми се вижда, че тука се правят цветни снимки и лапароскопии, за да се видят сраствания , а моята лекарка ги видя с ехограф.
И как да разбера, че съм се излекувала?
Re: стимулация - ЛУФ
« Отговор #27 -: Май 14, 2007, 10:31:45 am »
Аз имах лека остра болка в левия яйчник. Ходих на 3-ма лекари и ми казваха,че няма нищо обезпокоително. Болките се усилиха и аз отидох на 4-ти лекар и ми откри фоликулярна киста 3 см и каза,че съм имала възпаление. Изписа ми антибиотици и след тях ходих на физиотерапия. Това беше при мен.
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: стимулация - ЛУФ
« Отговор #28 -: Май 20, 2007, 18:57:11 pm »
При мен се получи така, че некадърна гинеколожка лекуваше неправилно възпаление, след време разбрах, че изобщо е лекувано възпаление защото си пазих всичките рецепти (оказа се за добро,по лекарството разбрах). Та това възпаление не само, че не се беше излекувало ами аз в продължение на 1г (понеже нали съм била лекувана и си м ислех, че ми няма нищо вече)търпях болки в дясно, които мислех за хроничен апендисит. В последствие се оказа, че такова нещо няма и ме оперираха по спешност.С голямо количество свободна течност в коремната кухина, киста с размерите на портокал 7/6см и разбира се зверско възпаление. Думите на операторката бяха- не ме питай как те оперирах в корема ти беще каша. Е и тя си остави ръцете в него ама това е друга тема................... Бях само на 21 не знаех нищо........


п.с. Изводите всеки може сам да направи за себе си.
п.с.2 А за ЛУФ-а не знам може би тогава е сложена наченката. Махнали са обвивките на яйчниците (без видима причина, имало е овулация видяна по жълотото тяло, само 1 киста), забелвани са дет се вика. На лапарото ми д-р Филипов каза, че са махнали тъкан, която не са трябвали да пипат........
« Последна редакция: Май 20, 2007, 19:05:55 pm от naha »