0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Инсеминация при Александров-Варна?
« Отговор #20 -: Юли 14, 2005, 17:54:51 pm »
Цитат на: gybka
BLUEMOON,
регистрирай се за да ти пусна бележка


Gybka,

Регистрирах се.
Предварително ти благодаря!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Инсеминация при Александров-Варна?
« Отговор #21 -: Юли 15, 2005, 11:48:21 am »
Цитат на: gybka
BLUEMOON,
регистрирай се за да ти пусна бележка


Гъбке, а защо да се обменя важна информация на бележки?
Не е ли по-добре да се напише тук, във форума, че да могат и други хора да я прочетат?
Помислете все пак, че това е форум за взаимопомощ, твоята информация може да помогне на някого и след месеци, година...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Инсеминация при Александров-Варна?
« Отговор #22 -: Юли 15, 2005, 12:09:59 pm »
jam,
абсолютно си права:)
Не исках да разводнявам темата на feodora, та затова.
Но ето сега пиша всичко:

Аз не съм правила инсеминации при д-р Александров, нито в АГ-то.
Знам, че цените им горе-долу там са около 200-250-300 лв. Това включва обработката и самата инсеминация. Мисля, че задължително изписват Клостилбегит, без значение дали имаш или не спонтанна овулация. Цената му е около 9 лв. за опаковка. Една опаковка стига за месеца, а може дори и да ти остане половината. Вътре са 10 хапчета. Мен първия месец ме стимулираха само с пет хапчета. Ако решат обаче може да ти предпишат и по-силни лекарства като Пурегон или Меногон например. Ампулата е около 55 лв. Необходими са около 4-5 ампули. През 1-2 или 3 дни се ходи да те гледат на УЗИ за да ти следят дали нарастват фоликулите. Сложи ги горе-долу по 20 лв. на преглед. Първото гледане е някъде около 10-11 ден, ама не съм сигурна. Лекаря трябва да реши. Когато видят че фоликулите вече са достатъчно големи се бие Прегнил около 10 000 единици. Той е около 20 лв. След 24 или 36 часа е инсеминацията. Мъжа ти дава материал в деня на самата процедура.Mисля, че обработката отнема около 1-2 часа(но затова не съм съвсем сигурна). След това те слагат да легнеш на магарето. Вкарват ти спекулума и го завинтват нещо за да седи и да не се мърда. Абсолютно безболезнено е. И с една тънка и много дълга спринцовка с пластмасов накрайник ти вкарват материала. И си лежиш така около 20-30 мин. След това ти изкарват спекулума, ставаш и си заминаваш. Все едно най-обикновен гинекологичен преглед с тази разлика, че лежиш малко повече. Аз даже повечето пъти нищо не усещах, нито болка, нито боцване. Само единия път ме заболя леко като вкарваха материала. Но е съвсем търпимо. След това от 16 ден пиеш Дуфастон – 1 опаковка, който е около 15лв. или Утрогестан. Това преценява лекаря.
Дано да съм била полезна:)
Инсеминация при Александров-Варна?
« Отговор #23 -: Юли 16, 2005, 17:00:45 pm »
Съгласна съм с Гъбка.
При мен обаче имаше само една разлика - болката си беше доста голяма. Даже единия път ми прилоша. Но нали знаеш хората имат различно усещане за болка.
*
Инсеминация при Александров-Варна?
« Отговор #24 -: Юли 16, 2005, 18:32:08 pm »
Цитат на: gybka

През 1-2 или 3 дни се ходи да те гледат на УЗИ за да ти следят дали нарастват фоликулите. Сложи ги горе-долу по 20 лв. на преглед.

Аз правих при тях ИКСИ. Прегледите ми бяха през ден - общо 5 УЗИ-та и не са ми взели една стотинка за прегледите всичко им е включено в цената.
Успех feodora
*
Re: Инсеминация при Александров-Варна?
« Отговор #25 -: Юни 11, 2018, 23:48:06 pm »
Темата е много старичка,искам да я побутна малко.Има ли момичета с по-скорошни инсеминации.Бих искала да прочета по-"осъвревеменено" впечатление.Аз съм се доверила напълно на доктора,защото това което той направи за мен  за 3 месеца,в друга варненска клиника не направиха за 1 година.Също и със сина му ме е преглеждал,дори  в мола сме се засичали е ме е консултирал :D,така че и за него бих взела под внимание вашите впечатления относно инсеминации.