0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

 :oops:На 45г съм.Откриха ми липса на сперматозуиди нито живи нито мъртви....никакви.Правих теста в Софиа и вав Варна при най кадърнити професори.Резултата един и същ.Летях до Германиа и там потретих....липса на сперматозуиди. :(
Остановиха че тестисите ми са по-малки от нормалните.След много часов разговор стигнахме до там......че в мн.ранна детска възраст тестисите ми са останали в каналите и са имали телестната температура.Дори си спомням на 15-17г.сам им помагах да паднат долол
Иначе никога съм нямал никакъви смущения в сеха.Жена ми е доста по млада от мен и сега когато решинме да имаме деца,след едногодишни опити,решихме да се изследва ме.
При нея е всичко наред,а при мене се оказа че липсва....най-важниат рродукт. :oops:
Искам да съм поне на ястно дали в моят случай може да се предизвика производство на качествен материал....
« Последна редакция: Април 14, 2007, 11:50:27 am от Lali »
Re: Липса на сперматозуиди в спермената течност
« Отговор #1 -: Април 12, 2007, 18:11:46 pm »
Здеавей!Защо не обсъдите вариант за пункция на тестисите.Консултирай се с уролог.Желая ти късмет!
*
Re: Липса на сперматозуиди в спермената течност
« Отговор #2 -: Април 13, 2007, 09:48:55 am »
Посетихте ли клиника по стерилитет? И какво казват професорите по въпроса?
Re: Липса на сперматозуиди в спермената течност
« Отговор #3 -: Април 13, 2007, 10:11:53 am »
За сажаление се опитват да ми преписват някакви лекарства зада съм нямал поне смущения в сексуален план.Аз там нямам никакви смущения.
Един се изрази така-Само Госпо може да помогне тук.Жалко е но май става дума само за пари на ръка и никои не ми гарантира нищо конкретно.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Липса на сперматозуиди в спермената течност
« Отговор #4 -: Април 13, 2007, 17:27:34 pm »
Предлагам ти, като се прибереш в България, да направиш малко повече изследвания - хормонални, биопсия и т.н. Азооспермия (липсата на сперматозоиди в еякулата) не е приятна диагноза, но и не е и смъртна присъда. Има съвременни варианти на АРТ, при които е възможно и при липса на сперматозоиди в еякулата да се постигне бременност.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу